KJKP RAD

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#701 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

snijeg_led wrote: 10/01/2026 19:49
muha_sa wrote: 10/01/2026 15:24 Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavne :D ako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri :D
Image

Image

LaHko je sjedit u toplom i naprdivat :-) :D
Kad ste tako fino ocistili sto niste i smece odnijeli :D
:kiss: :kiss:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#702 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:47
konektovan wrote: 10/01/2026 19:43 Boga mi muha ti ko da imas svoj centar za recikliranje otpada, kakva ti je spika.. :-)
Ja sam kurac od ovce-kratko i jasno :thumbup: al nisam LIJEN nikad bio pa ni sad.
Pa koliko piskaras po forumu, nisi ni nesto radan hebote, samo kontriras...
muha_sa

#703 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:50
muha_sa wrote: 10/01/2026 19:47
konektovan wrote: 10/01/2026 19:43 Boga mi muha ti ko da imas svoj centar za recikliranje otpada, kakva ti je spika.. :-)
Ja sam kurac od ovce-kratko i jasno :thumbup: al nisam LIJEN nikad bio pa ni sad.
Pa koliko piskaras po forumu, nisi ni nesto radan hebote, samo kontriras...
:lol: :lol: :thumbup:
Edin H.

#704 Re: KJKP RAD

Post by Edin H. »

HelaS wrote: 10/01/2026 19:38
moimoi wrote: 10/01/2026 19:34 Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.

Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih :-)
Jeste plaćen, ali nije precizirano kako često moraju voziti.
Evo u Engleskoj umjesto jednom sedmično sada jedne sedmice voze reciklirani, a sljedeće generalni otpad, znači svake dvije nedjelje., :thumbup: :D
konektovan

#705 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

Trebam li sici sad pred zgradu i slikati, da vidis sta smo mi ocistili ?? :-)
HelaS

#706 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

Edin H. wrote: 10/01/2026 19:51
moimoi wrote: 10/01/2026 19:34 Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.

Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih :-)
Evo u Engleskoj umjesto jednom sedmično sada jedne sedmice voze reciklirani, a sljedeće generalni otpad, znači svake dvije nedjelje., :thumbup: :D
Nemate vi tamo smeća koliko ga mi imamo :D
Naslovnica

#707 Re: KJKP RAD

Post by Naslovnica »

Kada u Engleskoj nose wc šolje, namještaj i staru stolariju što narod ostavi pored hajfiša?
:lol:
Naslovnica

#708 Re: KJKP RAD

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:52 Trebam li sici sad pred zgradu i slikati, da vidis sta smo mi ocistili ?? :-)
Trebaš!
:lol: 8-)
muha_sa

#709 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:52 Trebam li sici sad pred zgradu i slikati, da vidis sta smo mi ocistili ?? :-)
Zovite RAD--jebite im majku kroz majku ako ne dodju na poziv :-) nisu ni nama došli dok ih neko od nas nije nazvo i reko da mogu doc jer je sve spremno. ljudi došli za sat.
Edin H.

#710 Re: KJKP RAD

Post by Edin H. »

HelaS wrote: 10/01/2026 19:52
Edin H. wrote: 10/01/2026 19:51

Nemate vi tamo smeća koliko ga mi imamo :D
Drugačiji je sistem, nisu zajednički kontejneri, nego one kante kao na moru, svaka kuća ima svoju.
HelaS

#711 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

Ali stvarno neću da čistim javnu površinu, taman da mi je za života! Jednostavno ne želim da radim budalu od sebe. RAD je plaćen za taj posao, PARK je plaćen za svoje poslove. Šta, kad pukne voda na ulici treba ja da krampam i lopatam zemlju da dođem do puknuća, ja treba da ga popravlljam. De ba, te jugoslovenske navike me ne zanimaju više. RAD ima kapacitet, ima opremu, ima radnike, ima takav mandat, i nek rade svoje poslove. Ko ne radi, ko neće, ko ne zna, van iz firme i ko je odgovoran pred pravosuđe pa nek' se pravda i nek' plaća kazne.
konektovan

#712 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:54
Zovite RAD--jebite im majku kroz majku ako ne dodju na poziv :-) nisu ni nama došli dok ih neko od nas nije nazvo i reko da mogu doc jer je sve spremno. ljudi došli za sat.
Ma necu bolan nikog ja da zovem, licno. Mi smo se preko mjesne zajednice organizovali, pozvali ko moze nek lopata da se moze prici kontejnerima, iz mz su obavjestili rad.
muha_sa

#713 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:58
muha_sa wrote: 10/01/2026 19:54
Ma necu bolan nikog ja da zovem, licno. Mi smo se preko mjesne zajednice organizovali, pozvali ko moze nek lopata da se moze prici kontejnerima, iz mz su obavjestili rad.
:thumbup:
Edin H.

#714 Re: KJKP RAD

Post by Edin H. »

Naslovnica wrote: 10/01/2026 19:53 Kada u Engleskoj nose wc šolje, namještaj i staru stolariju što narod ostavi pored hajfiša?
:lol:
Ako je nešto manje sam odvezeš autom u recycling centre.,

Za veće moraš nazvati općinu ili pojedinci kažu opštinu :D i naručiti termin da odvezu (nešto te dodatno udare po džepu čini mi se) ali zna to biti dvije, tri nedelje. Ali ako je veš mašina ili slično čim izneseš to Rumuni pokupe.

Kod nas jeste besmislen ovaj sistem radnih akcija jednom u šest mjeseci ili tako nešto.
Edin H.

#715 Re: KJKP RAD

Post by Edin H. »

Naslovnica wrote: 10/01/2026 19:54
Trebaš!
:lol: 8-)
:thumbup: Apsolutno :thumbup:
avetinja

#716 Re: KJKP RAD

Post by avetinja »

HelaS wrote: 10/01/2026 19:56
Ali stvarno neću da čistim javnu površinu, taman da mi je za života! Jednostavno ne želim da radim budalu od sebe. RAD je plaćen za taj posao, PARK je plaćen za svoje poslove. Šta, kad pukne voda na ulici treba ja da krampam i lopatam zemlju da dođem do puknuća, ja treba da ga popravlljam. De ba, te jugoslovenske navike me ne zanimaju više. RAD ima kapacitet, ima opremu, ima radnike, ima takav mandat, i nek rade svoje poslove. Ko ne radi, ko neće, ko ne zna, van iz firme i ko je odgovoran pred pravosuđe pa nek' se pravda i nek' plaća kazne.

Kao da se neko zajebava sa ljudima. Čuj ako hoćeš da odnesu smeće, očisti im snijeg. Vjerujem da ovako i u Radu razmišljaju.

Prije ovog snijega, neki šošon se parkirao da autobus nije mogao proći. Vozač zvao policiju. Prvi put su stigli nakon sat i po, a drugi put nisu ni došli, nego je lik nakon sat i po pomjerio auto, tj. otišao. To je taj mentalitet institucija, neka građani sami rješavaju probleme ili neka čekaju preko svake mjere.
dječak sa šibicama

#717 Re: KJKP RAD

Post by dječak sa šibicama »

Sta mi ocekujemo kad je sve to direktora koje su postavili zadnjih pet sest godina, na optuzenickoj klupi, bivsi sadasnji buduci.

Nevjerovatno da neko brani takve osobe, svi sa optuznicom, sve go kriminalac.

Ceka se juzina i to je odavno jasno, a ko hoce da mu se kolera ne zakoti, neka uzme kramp i lopatu. Ovo se vise ne moze lopatom cistiti jer je u cekanju na nadlezne, zaledilo.

E sad, to kramp lopata bi bilo ok da mi ne placamo nekoga da radi svoj posao, ali ako ja ne platim racun oni meni posalju tuzbu a ako oni ne rade svoj posao, ja cu? uzeti lopatu i cistiti.

Dobro smisljeno :D
moimoi

#718 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

avetinja wrote: 10/01/2026 20:16
HelaS wrote: 10/01/2026 19:56

Kao da se neko zajebava sa ljudima. Čuj ako hoćeš da odnesu smeće, očisti im snijeg. Vjerujem da ovako i u Radu razmišljaju.

Prije ovog snijega, neki šošon se parkirao da autobus nije mogao proći. Vozač zvao policiju. Prvi put su stigli nakon sat i po, a drugi put nisu ni došli, nego je lik nakon sat i po pomjerio auto, tj. otišao. To je taj mentalitet institucija, neka građani sami rješavaju probleme ili neka čekaju preko svake mjere.
Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Hoces da ti zivot bude bolji? jebiga, zasuci rukave.. ili zivi u smecu.
Navike se sticu. Ono sto mene najvise nervira jeste hvaljenje naseg svijeta o nekoj cistoci, unutar vlastitih kuca.. a javne povrsine, prirodu… ma ko je..
avetinja

#719 Re: KJKP RAD

Post by avetinja »

moimoi wrote: 10/01/2026 20:37 Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Navike se sticu. Ono sto mene najvise nervira jeste hvaljenje naseg svijeta o nekoj cistoci, unutar vlastitih kuca.. a javne povrsine, prirodu… ma ko je..
Ne citiraj me, života ti. Svaki put me smaraš sa glupostima. Uzmi lopatu i čisti ako ti se čisti.
NediM17

#720 Re: KJKP RAD

Post by NediM17 »

:lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#721 Re: KJKP RAD

Post by dječak sa šibicama »

Pa tema nije "kako da mi zivot bude laksi" vec JKP Rad i kako oni rade svoj posao :D

Valjda ih mozemo hvaliti ili kuditi.

Mozda ce neko zasukati rukave mozda nece, ali to nije tema ove emisije. Vec nerad doticne kompanije.

I ocigledno razmjeri kriminala rukovodeceg kadra. Jer jbg, kako napisah u prethodnom postu, ako ja ne platim racun niko njima ne kaze "platite vi iz svog dzepa" vec oni meni posalju tuzbu. Tako i ja imam pravo da komentiram rezultate kompanije kojoj svaki mjesec moram platiti racun.
A samo cekam da neki pametni trojkas izadje sa prijedlogom povecanja cijena, to je pitanje dana. Jer to je univerzalno rjesenje, podici cijenu racuna. A kvalitet usluge sve gori i gori.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#722 Re: KJKP RAD

Post by bitanga_sa_otesa »

moimoi wrote: 10/01/2026 20:37 Ono sto mene najvise nervira jeste hvaljenje naseg svijeta o nekoj cistoci, unutar vlastitih kuca..
obicno su ti najveci peksini sto se puno hvale.....
moimoi

#723 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

avetinja wrote: 10/01/2026 20:40
moimoi wrote: 10/01/2026 20:37 Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Ne citiraj me, života ti. Svaki put me smaraš sa glupostima. Uzmi lopatu i čisti ako ti se čisti.
Ko te ba smara? Kada sam te citirala? Udarila na ego. Nauci ignorisati :D
Odrasti. :kiss:
Edin H.

#724 Re: KJKP RAD

Post by Edin H. »

Sabina Čudić dobro lopata snijeg, ali i led. :izet: :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#725 Re: KJKP RAD

Post by _BataZiv_0809 »

Nece ljudi da ciste snijeg ni za pare jbt