mora se stavit
/s
Što reče pjano Helez, došlo je vrijeme za ukidanje entiteta.PlusSA wrote: ↑10/01/2026 08:59 https://crna-hronika.info/u-doboju-zapa ... ine/801481
Evo noci evo ludilaaaa 90-te uveliko pocele![]()
Ukidanje entiteta podrazumijeva izmjenu Općeg mirovnog sporazuma za mir, izmjenu sporazuma o formiranju Federacije BiH, niz ustava, bezbroj zakona, pravilnika i sličnih normi, dokumenata i ko zna čega još. I volju politike naroda jednog od entiteta. Vjerujem da Helez i Helezovci to znaju, i da je to izjavio provocirajući, kao što je i prije provocirao raznim izjavama, ali:Danguba wrote: ↑10/01/2026 11:10Što reče pjano Helez, došlo je vrijeme za ukidanje entiteta.PlusSA wrote: ↑10/01/2026 08:59 https://crna-hronika.info/u-doboju-zapa ... ine/801481
Ovih problema sigurno ne bi bilo.
Korišteni izrazi su odgovornost onoga ko ih govori, ne onoga o kome se govori.Danguba wrote: ↑10/01/2026 11:24 Sam je sebe doveo u situaciju da ga tako zovemo.
Svako ima želje koje traže neke izmjene ustava pa zašto i Helez ne bi imao svoje želje koje se poklapaju sa svim patriotskim željama.
Samo u brlogu mogu da sanjaju o samostalnosti, Hrvati o IZ i trećem a ovamo ne smiju ni da pisnu o reorganizaciji BiH.
Uh slam dunkChmoljo wrote: ↑10/01/2026 09:48Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.Skijaš wrote: ↑10/01/2026 06:54Bile su mi cudne paralele koje se povlacilo po raznim online profilima, a i ovdje na forumu, kojim se Sebiju poredilo sa Elenom Causesku, najpoznatijom po tom sto je izvedena pred zgradu i ubijena. Ali cudjenju je dosao kraj kad sam prije mozda godinu dana cuo Prkacina kako kaze da je moguc oruzani sukob medju Bosnjacima. Ne zbog tog sto on to kaze, nego zato sto se o tom tako otvoreno govori. Odjednom te i takve paralele sa Elenom Causesku dobiju smisao, pa i infantilna teza da je po drzavu bolji i HDZ-ovac od SDA-ovca. Posrijedi je rajcanje na krvoprolice unutar bosnjackog korpusa a to BiH u sadasnjim uslovima ne bi prezivjela. Hoce li se desiti, ne znamo, ali ne moramo bar ti i ja biti dio tog huskanja.
Bitno da si ti od nje napravio zrtvu u hipotetickom scenariju sa mogucnoscu ostvarenja od 0,0001 promila. I da je dramticno veca mogucnost da je bakir nastrijeli kao rezultat visegodisnjeg zlostavljanja.
Baš lepo, nedavno se osvrnuh na bal vampira u manjem entitetu na temi o Srbiji, još jedan u nizu, dirigovan by SNSD valjda ne bi li se narod tamo malo probudio iz letargije. Grupica maloumnih navijača od kojih su većina bila djeca i da ga jebeš mora među njima biti makar jedan kome su bošnje pomogle u ne tako davnim poplavama, jal' su mu dali hranu, vode da se napije, evakuisali nekoga i sl.PlusSA wrote: ↑10/01/2026 08:59 https://crna-hronika.info/u-doboju-zapa ... ine/801481
Ti u svemu vidis dnevnu politiku
Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 09:48Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.SpoilerShowSkijaš wrote: ↑10/01/2026 06:54Bile su mi cudne paralele koje se povlacilo po raznim online profilima, a i ovdje na forumu, kojim se Sebiju poredilo sa Elenom Causesku, najpoznatijom po tom sto je izvedena pred zgradu i ubijena. Ali cudjenju je dosao kraj kad sam prije mozda godinu dana cuo Prkacina kako kaze da je moguc oruzani sukob medju Bosnjacima. Ne zbog tog sto on to kaze, nego zato sto se o tom tako otvoreno govori. Odjednom te i takve paralele sa Elenom Causesku dobiju smisao, pa i infantilna teza da je po drzavu bolji i HDZ-ovac od SDA-ovca. Posrijedi je rajcanje na krvoprolice unutar bosnjackog korpusa a to BiH u sadasnjim uslovima ne bi prezivjela. Hoce li se desiti, ne znamo, ali ne moramo bar ti i ja biti dio tog huskanja.
Bitno da si ti od nje napravio zrtvu u hipotetickom scenariju sa mogucnoscu ostvarenja od 0,0001 promila. I da je dramticno veca mogucnost da je bakir nastrijeli kao rezultat visegodisnjeg zlostavljanja.
Isto sve i Bake ima preko oca.moonco wrote: ↑10/01/2026 19:41Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 09:48Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.SpoilerShowSkijaš wrote: ↑10/01/2026 06:54
Bile su mi cudne paralele koje se povlacilo po raznim online profilima, a i ovdje na forumu, kojim se Sebiju poredilo sa Elenom Causesku, najpoznatijom po tom sto je izvedena pred zgradu i ubijena. Ali cudjenju je dosao kraj kad sam prije mozda godinu dana cuo Prkacina kako kaze da je moguc oruzani sukob medju Bosnjacima. Ne zbog tog sto on to kaze, nego zato sto se o tom tako otvoreno govori. Odjednom te i takve paralele sa Elenom Causesku dobiju smisao, pa i infantilna teza da je po drzavu bolji i HDZ-ovac od SDA-ovca. Posrijedi je rajcanje na krvoprolice unutar bosnjackog korpusa a to BiH u sadasnjim uslovima ne bi prezivjela. Hoce li se desiti, ne znamo, ali ne moramo bar ti i ja biti dio tog huskanja.
Ima moć - preko braka
Ima fakultet - (ako ima) - preko braka
Ima posao - preko braka
Ima lijep život - preko braka
Ima dobro auto - preko braka
Ima kuću/stan - preko braka
Fino se oblači - preko braka
Ima društveni status - preko braka
Itd...
Krvna mu je veza i pred bogom, zakonom, i narodom. Nije repa bez korijena. Njegova je utresa. Sve što se dešavalo oko njegovog oca moglo je da utiče i negativno i pozitivno. Tako da treba gledati kompletnu sliku, a ne samo parcijalno.Rothmans wrote: ↑10/01/2026 19:49Isto sve i Bake ima preko oca.moonco wrote: ↑10/01/2026 19:41Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 09:48Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.SpoilerShow
Ima moć - preko braka
Ima posao - preko braka
Itd...
Pa zeni je u prirodi da se sto bolje uda i ima osiguranu egzistenciju za sebe i svoj potomak. Isto sto joj je u prirodi da ima sise npr. Malo mi je nelogicno da im se to zamjera.moonco wrote: ↑10/01/2026 19:57Krvna mu je veza i pred bogom, zakonom, i narodom. Nije repa bez korijena. Njegova je utresa. Sve što se dešavalo oko njegovog oca moglo je da utiče i negativno i pozitivno. Tako da treba gledati kompletnu sliku, a ne samo parcijalno.Rothmans wrote: ↑10/01/2026 19:49Isto sve i Bake ima preko oca.moonco wrote: ↑10/01/2026 19:41
Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.
Ima moć - preko braka
Ima posao - preko braka
Itd...
Ništa škola, fakultet, trud, rad. Ništa ravnopravnostRothmans wrote: ↑10/01/2026 20:03Pa zeni je u prirodi da se sto bolje uda i ima osiguranu egzistenciju za sebe i svoj potomak. Isto sto joj je u prirodi da ima sise npr. Malo mi je nelogicno da im se to zamjera.
Formiranje vlasti bez HDZ-a je veci prioritet nego formiranje vlasti bez zelenih.
U one domoljube sta su pokrali sve sta se moglo dok smo mi gledali kako da prezivimo. U one domoljube sta su iskoristavali situaciju pa koristili krevet da bi neko dosao do posla da prezivi. U one domoljube sta podvode djecu iz domove, a evo cujem da je i u Mostaru toga bilo i to mnogo ranije nego u Tuzli, na relaciji Mostar-Medjugorje.palermo wrote: ↑09/01/2026 17:52Gdje bi je okrenuli ?? Ozbiljno pitam....dr_Evil wrote: ↑09/01/2026 14:55 Druze profi, slozit cu se ja sa onom sta kaze moj stari i vecina te generacije, danas da prvo zapuca prvo bi negdje drugo pusku okrenuli. Ali ne funkcionise to tako. Da je drug Tile okrenuo pusku samo na Kvaternika, nikad se ne bi desila Juga niti bi izasao kao pobjednik. Moze se nekad i primirje napravit na nekom frontu, ali ne u smislu da ti ne pucas dok na tebe bombe padaju.
Da, pravedni bi udarili na zloceste....dr_Evil wrote: ↑11/01/2026 10:47U one domoljube sta su pokrali sve sta se moglo dok smo mi gledali kako da prezivimo. U one domoljube sta su iskoristavali situaciju pa koristili krevet da bi neko dosao do posla da prezivi. U one domoljube sta podvode djecu iz domove, a evo cujem da je i u Mostaru toga bilo i to mnogo ranije nego u Tuzli, na relaciji Mostar-Medjugorje.palermo wrote: ↑09/01/2026 17:52Gdje bi je okrenuli ?? Ozbiljno pitam....dr_Evil wrote: ↑09/01/2026 14:55 Druze profi, slozit cu se ja sa onom sta kaze moj stari i vecina te generacije, danas da prvo zapuca prvo bi negdje drugo pusku okrenuli. Ali ne funkcionise to tako. Da je drug Tile okrenuo pusku samo na Kvaternika, nikad se ne bi desila Juga niti bi izasao kao pobjednik. Moze se nekad i primirje napravit na nekom frontu, ali ne u smislu da ti ne pucas dok na tebe bombe padaju.
Ne brini, nije ova bila po stranackoj, ima ih u svim strankama, i svim etnijama.
Ne znam sta je suplja susjed, tesko je ista reci dok se ne nadje insan u toj situaciji. Ali znam da zato sto je niste okrenuli na vakat da smo dosli u ovo stanje. Ne da je niste okrenuli, nego ste djecu odgojili da budu spustene glave i ponizni prema istima sta su nas doveli u to stanje.