Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

l33t

#54251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by l33t »

JohnnyS wrote: 10/01/2026 10:03 Detektiranje sarkazma i ironije je zamrlo na forumu :D
mora se stavit
/s
Danguba

#54252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

PlusSA wrote: 10/01/2026 08:59 https://crna-hronika.info/u-doboju-zapa ... ine/801481

Evo noci evo ludilaaaa 90-te uveliko pocele :bih:
Što reče pjano Helez, došlo je vrijeme za ukidanje entiteta.
Ovih problema sigurno ne bi bilo.
HelaS

#54253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Danguba wrote: 10/01/2026 11:10
PlusSA wrote: 10/01/2026 08:59 https://crna-hronika.info/u-doboju-zapa ... ine/801481

Što reče pjano Helez, došlo je vrijeme za ukidanje entiteta.
Ovih problema sigurno ne bi bilo.
Ukidanje entiteta podrazumijeva izmjenu Općeg mirovnog sporazuma za mir, izmjenu sporazuma o formiranju Federacije BiH, niz ustava, bezbroj zakona, pravilnika i sličnih normi, dokumenata i ko zna čega još. I volju politike naroda jednog od entiteta. Vjerujem da Helez i Helezovci to znaju, i da je to izjavio provocirajući, kao što je i prije provocirao raznim izjavama, ali:

Zašto diskreditiraš i ponižavaš Heleza govoreći da je pjano. Znamo šta znači "pjano" u našem govoru

S tim da je apsolutno u pravu da mnogo problema u sistemu vlasti u BiH ne bi bilo da nema entiteta, pa čak ni u Federaciji ovakvoj kakva je od 1994.
Danguba

#54254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Sam je sebe doveo u situaciju da ga tako zovemo.

Svako ima želje koje traže neke izmjene ustava pa zašto i Helez ne bi imao svoje želje koje se poklapaju sa svim patriotskim željama.
Samo u brlogu mogu da sanjaju o samostalnosti, Hrvati o IZ i trećem a ovamo ne smiju ni da pisnu o reorganizaciji BiH.
Hakiz

#54255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Danguba wrote: 10/01/2026 11:24 Sam je sebe doveo u situaciju da ga tako zovemo.

Svako ima želje koje traže neke izmjene ustava pa zašto i Helez ne bi imao svoje želje koje se poklapaju sa svim patriotskim željama.
Samo u brlogu mogu da sanjaju o samostalnosti, Hrvati o IZ i trećem a ovamo ne smiju ni da pisnu o reorganizaciji BiH.
Korišteni izrazi su odgovornost onoga ko ih govori, ne onoga o kome se govori.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 10/01/2026 09:48
Skijaš wrote: 10/01/2026 06:54
sumirprimus wrote: 09/01/2026 20:32
Ne moze. Ovde ih opravdaju i podrzavaju i dfovci.
Bile su mi cudne paralele koje se povlacilo po raznim online profilima, a i ovdje na forumu, kojim se Sebiju poredilo sa Elenom Causesku, najpoznatijom po tom sto je izvedena pred zgradu i ubijena. Ali cudjenju je dosao kraj kad sam prije mozda godinu dana cuo Prkacina kako kaze da je moguc oruzani sukob medju Bosnjacima. Ne zbog tog sto on to kaze, nego zato sto se o tom tako otvoreno govori. Odjednom te i takve paralele sa Elenom Causesku dobiju smisao, pa i infantilna teza da je po drzavu bolji i HDZ-ovac od SDA-ovca. Posrijedi je rajcanje na krvoprolice unutar bosnjackog korpusa a to BiH u sadasnjim uslovima ne bi prezivjela. Hoce li se desiti, ne znamo, ali ne moramo bar ti i ja biti dio tog huskanja.
Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.

Bitno da si ti od nje napravio zrtvu u hipotetickom scenariju sa mogucnoscu ostvarenja od 0,0001 promila. I da je dramticno veca mogucnost da je bakir nastrijeli kao rezultat visegodisnjeg zlostavljanja.
Uh slam dunk :thumbup:
Billy The Pljuc

#54257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Baš lepo, nedavno se osvrnuh na bal vampira u manjem entitetu na temi o Srbiji, još jedan u nizu, dirigovan by SNSD valjda ne bi li se narod tamo malo probudio iz letargije. Grupica maloumnih navijača od kojih su većina bila djeca i da ga jebeš mora među njima biti makar jedan kome su bošnje pomogle u ne tako davnim poplavama, jal' su mu dali hranu, vode da se napije, evakuisali nekoga i sl.

Protiv ovoga se vrlo teško boriti kroz pravosudni sistem kakav imamo jer jbga "Ratko Mladić nije bio ratni zločinac u vrijeme podizanja ploče" ali to ne znači da ne treba pokušati, najgore je ne činiti ništa. Konstatacija je da smo sami sebi krivi za ovakvo stanje, mnogo toga je propušteno i nije učinjeno u proteklih 30 godina.
palermo

#54258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 10/01/2026 10:15
palermo wrote: 10/01/2026 09:50
Chmoljo wrote: 10/01/2026 09:44

Pa i nabacuje. Ko drugi moze braniti nego pravovjerni. Ratni profiteri, al su ipak nasi, sto bi ti rekao.
Od cega branis I sta branis ?

Samo sabura I ignorisati.
Izaci ce to na dobro.
Znam, imas odlican trening sa svojim izabranim predstavnicima vlasti. Sve si im izignorisao.

Vidi se da znas sta radis. :thumbup:
Ti u svemu vidis dnevnu politiku :shock:

Polako, bit ce bolje.

Primjera radi, kao sto ljudi rekose na forumu, pohvale Klixu, nisi vidio, nisi napisao, nije se dogodilo, I svi rahat. Moze. se, kad se hoce.
Haris033

#54259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Opet grbavi vepar 🐗 najavljuje put u Izrael!
Kabiri opasno djeluje po BiH, a tog islamofoba bi trebalo protjerati!
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#54260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Spoiler
Show
sumirprimus wrote: 09/01/2026 20:32
Ne moze. Ovde ih opravdaju i podrzavaju i dfovci.
Bile su mi cudne paralele koje se povlacilo po raznim online profilima, a i ovdje na forumu, kojim se Sebiju poredilo sa Elenom Causesku, najpoznatijom po tom sto je izvedena pred zgradu i ubijena. Ali cudjenju je dosao kraj kad sam prije mozda godinu dana cuo Prkacina kako kaze da je moguc oruzani sukob medju Bosnjacima. Ne zbog tog sto on to kaze, nego zato sto se o tom tako otvoreno govori. Odjednom te i takve paralele sa Elenom Causesku dobiju smisao, pa i infantilna teza da je po drzavu bolji i HDZ-ovac od SDA-ovca. Posrijedi je rajcanje na krvoprolice unutar bosnjackog korpusa a to BiH u sadasnjim uslovima ne bi prezivjela. Hoce li se desiti, ne znamo, ali ne moramo bar ti i ja biti dio tog huskanja.
Ili ne znam, mozda se poredila sa Elenom sto se upinjala laznim doktoratima iako ih nikad nije zaradila. I pored toga i svojom drskoscu, bahatoscu, prijetnjama iz pozicije moci, nepodnosenjem kritike, egom poput planine, cinjenici da je sve stekla preko muza i naposljetku seljackim, papanskim porijeklom zbog kojeg su sve ove osobine i izrazene.

Bitno da si ti od nje napravio zrtvu u hipotetickom scenariju sa mogucnoscu ostvarenja od 0,0001 promila. I da je dramticno veca mogucnost da je bakir nastrijeli kao rezultat visegodisnjeg zlostavljanja.
Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.

Ima moć - preko braka
Ima fakultet - (ako ima) - preko braka
Ima posao - preko braka
Ima lijep život - preko braka
Ima dobro auto - preko braka
Ima kuću/stan - preko braka
Fino se oblači - preko braka
Ima društveni status - preko braka
Itd...

Ovo gdje je rođena, to nije mogla birati.

Ali ovo sve preko braka. Isto Amra Silajdžić, ili one Modelsice iz Srbije, ili ona Jelena bin Drai. Ili kao hiljade drugih žena koje fino hajruju kroz brak. Svoj život lijepo urede preko kreveta. Kažem ja gore su one nego hiljadu i jedan muškarac. U bilo kakvoj stranci i životu. To je onaj tip žena, idi pogini crkni, samo da meni bude dobro. Idi u sve i svašta, samo njoj donesi.

Jednostavno niko ne voli kad se neko k*rci za tuđe pare. Ja ovo , ja ono, hljeba ne bi imala bez braka. Njen identitet je identitet Bakira. I ne samo nje već bilo koga ko preko braka svoj lični život uređuje.
Rothmans

#54261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

moonco wrote: 10/01/2026 19:41
Spoiler
Show

Sve ovo ostalo mogu halaliti, al baš sve ali kad žena preko muža/braka nešto postigne, pa se kiti tuđim perjem, preko toga ne mogu zaista da pređem.

Ima moć - preko braka
Ima posao - preko braka
Itd...
Isto sve i Bake ima preko oca.
moonco

#54262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Rothmans wrote: 10/01/2026 19:49
Spoiler
Show

Ima moć - preko braka
Ima posao - preko braka
Itd...
Krvna mu je veza i pred bogom, zakonom, i narodom. Nije repa bez korijena. Njegova je utresa. Sve što se dešavalo oko njegovog oca moglo je da utiče i negativno i pozitivno. Tako da treba gledati kompletnu sliku, a ne samo parcijalno.
Rothmans

#54263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

moonco wrote: 10/01/2026 19:57

Ima moć - preko braka
Ima posao - preko braka
Itd...
Krvna mu je veza i pred bogom, zakonom, i narodom. Nije repa bez korijena. Njegova je utresa. Sve što se dešavalo oko njegovog oca moglo je da utiče i negativno i pozitivno. Tako da treba gledati kompletnu sliku, a ne samo parcijalno.
Pa zeni je u prirodi da se sto bolje uda i ima osiguranu egzistenciju za sebe i svoj potomak. Isto sto joj je u prirodi da ima sise npr. Malo mi je nelogicno da im se to zamjera.
moonco

#54264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Rothmans wrote: 10/01/2026 20:03
moonco wrote: 10/01/2026 19:57

Pa zeni je u prirodi da se sto bolje uda i ima osiguranu egzistenciju za sebe i svoj potomak. Isto sto joj je u prirodi da ima sise npr. Malo mi je nelogicno da im se to zamjera.
Ništa škola, fakultet, trud, rad. Ništa ravnopravnost :roll:
Samo daj guze i sva se vrata otvaraju. :-)
drug_profi

#54265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ako je tako vaspitana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

:lol:
Danguba

#54267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Ja samo znam da ce OPET SDP sa SDA ciniti vlast. jbga.

:roll:

Koji sam ja prorok da 10 mj. unaprijed znam sta ce se desiti. :D
drug_profi

#54268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Poslije toga alahimanet SDP. Bice ispod NS.
Skijaš

#54269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 10/01/2026 23:05 Poslije toga alahimanet SDP. Bice ispod NS.
Formiranje vlasti bez HDZ-a je veci prioritet nego formiranje vlasti bez zelenih.
dr_Evil

#54270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 09/01/2026 17:52
dr_Evil wrote: 09/01/2026 14:55 Druze profi, slozit cu se ja sa onom sta kaze moj stari i vecina te generacije, danas da prvo zapuca prvo bi negdje drugo pusku okrenuli. Ali ne funkcionise to tako. Da je drug Tile okrenuo pusku samo na Kvaternika, nikad se ne bi desila Juga niti bi izasao kao pobjednik. Moze se nekad i primirje napravit na nekom frontu, ali ne u smislu da ti ne pucas dok na tebe bombe padaju.
Gdje bi je okrenuli ?? Ozbiljno pitam....
U one domoljube sta su pokrali sve sta se moglo dok smo mi gledali kako da prezivimo. U one domoljube sta su iskoristavali situaciju pa koristili krevet da bi neko dosao do posla da prezivi. U one domoljube sta podvode djecu iz domove, a evo cujem da je i u Mostaru toga bilo i to mnogo ranije nego u Tuzli, na relaciji Mostar-Medjugorje.

Ne brini, nije ova bila po stranackoj, ima ih u svim strankama, i svim etnijama.
palermo

#54271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 11/01/2026 10:47
palermo wrote: 09/01/2026 17:52
dr_Evil wrote: 09/01/2026 14:55 Druze profi, slozit cu se ja sa onom sta kaze moj stari i vecina te generacije, danas da prvo zapuca prvo bi negdje drugo pusku okrenuli. Ali ne funkcionise to tako. Da je drug Tile okrenuo pusku samo na Kvaternika, nikad se ne bi desila Juga niti bi izasao kao pobjednik. Moze se nekad i primirje napravit na nekom frontu, ali ne u smislu da ti ne pucas dok na tebe bombe padaju.
Gdje bi je okrenuli ?? Ozbiljno pitam....
U one domoljube sta su pokrali sve sta se moglo dok smo mi gledali kako da prezivimo. U one domoljube sta su iskoristavali situaciju pa koristili krevet da bi neko dosao do posla da prezivi. U one domoljube sta podvode djecu iz domove, a evo cujem da je i u Mostaru toga bilo i to mnogo ranije nego u Tuzli, na relaciji Mostar-Medjugorje.

Ne brini, nije ova bila po stranackoj, ima ih u svim strankama, i svim etnijama.
Da, pravedni bi udarili na zloceste....

Bjez zemo bogati, pusti suplju...
dr_Evil

#54272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 11/01/2026 10:53
Da, pravedni bi udarili na zloceste....

Bjez zemo bogati, pusti suplju...
Ne znam sta je suplja susjed, tesko je ista reci dok se ne nadje insan u toj situaciji. Ali znam da zato sto je niste okrenuli na vakat da smo dosli u ovo stanje. Ne da je niste okrenuli, nego ste djecu odgojili da budu spustene glave i ponizni prema istima sta su nas doveli u to stanje.

Recimo da je to jedan od razloga, mozda vecih razloga, zasto sad ja i ti ne raspravljamo o ovome uz kaficu u Publici, nego online.

Mozda ti ne osjecas da sam ja upravu sa ovom izjavom, ali helem evo razmisli malo kako se kao drustvo ponasamo prema "uspjesnim biznismenima", ili prema onima sta su malo vise u sistemu. Svaki put kad privuces stolicu da takav sjedne kraj tebe, pocastis, ili sta vec ne. Kakav primjer dajemo sljedecoj generaciji.

Ili sto bi rekao moj drug, kod nas narodu nije problem sto ga "koriste"(finu rijec da stavim), nego sto on nije taj koji koristi.
JohnnyS

#54273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Svakako niže nikog u Publici sad, evo dva stola zauzeta
drug_profi

#54274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 11/01/2026 07:00
drug_profi wrote: 10/01/2026 23:05 Poslije toga alahimanet SDP. Bice ispod NS.
Formiranje vlasti bez HDZ-a je veci prioritet nego formiranje vlasti bez zelenih.
Očigledno veze nemaš kako se vlast formira kod nas.
palermo

#54275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 11/01/2026 11:40 Svakako niže nikog u Publici sad, evo dva stola zauzeta
U publicu ni.mrtav. Prijatelji su mi imali vrlo neugodna iskustva....U sirokom luku je zaobilqzi.
Post Reply