KJKP RAD

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nepass1

#676 Re: KJKP RAD

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 10/01/2026 18:16
nepass1 wrote: 10/01/2026 17:51
Naslovnica wrote: 10/01/2026 17:06
Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.
:thumbup:
Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.
Meni se posrecilo 15 dana pa sam bio u ng sa poslom, isao pjeske. od jucer sg, popizditis. Jucer sam ravno sat posao do dobrinje sa trolom.
Jezero pretezno voze samo tri trole tako da je to bingo
Naslovnica

#677 Re: KJKP RAD

Post by Naslovnica »

Halida Kajtaza ne postoji trotoar kako je pao snijeg, osim ako nisu danas nešto uradili.
Most poslije tunela nikada nije ni bio predviđen za pješake.
Išao sam onom cijevi što se ne koristi za saobraćaj.
To je sada jedan veliki natkriveni parking koji zaudara na izmet i mokraću, a koristi se kao parking i za promet kada je druga cijev zatvorena zbog gužve, ide se pa se uvaljuje kod servisa.
Drago ljeto...
:lol:
muha_sa

#678 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

Hajlac wrote: 10/01/2026 18:00
Alarmantno stanje
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad već sedam dana ne odvozi smeće u određenim naseljima i ulicama u Sarajevu, a stanje s otpadom na javnim površinama postalo je alarmantno.
U velikom broju sarajevskih naselja kontejneri su danima pretrpani, a zabrinuti građani svakodnevno apeluju na KJKP Rad da odvozi smeće.

Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje, a riječ je ulicama Bosanska i Nerkeza Smailagića, požalili su se da, iako su očistili ulaz i osigurali prostor kraj automobila za izvlačenje kontejnera, Rad već sedam dana ne odvozi smeće.

Nakon što su obavijestili preduzeće, istakli su da su dobili odgovor iz Rada da se "nisu stekli uvjeti" za odvoz otpada.

Podsjetit ćemo da ovakvo stanje predstavlja ozbiljan rizik po javno zdravlje.
Image

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradani ... /260110074
Stanari nek fino ociste prilaz do kontejnera i ljudi ce doc i sitrest--nemaju kontejneri skije vec tockice :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#679 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 10/01/2026 18:32
Hajlac wrote: 10/01/2026 18:00
Alarmantno stanje
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad već sedam dana ne odvozi smeće u određenim naseljima i ulicama u Sarajevu, a stanje s otpadom na javnim površinama postalo je alarmantno.
U velikom broju sarajevskih naselja kontejneri su danima pretrpani, a zabrinuti građani svakodnevno apeluju na KJKP Rad da odvozi smeće.

Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje, a riječ je ulicama Bosanska i Nerkeza Smailagića, požalili su se da, iako su očistili ulaz i osigurali prostor kraj automobila za izvlačenje kontejnera, Rad već sedam dana ne odvozi smeće.

Nakon što su obavijestili preduzeće, istakli su da su dobili odgovor iz Rada da se "nisu stekli uvjeti" za odvoz otpada.

Podsjetit ćemo da ovakvo stanje predstavlja ozbiljan rizik po javno zdravlje.
Image

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradani ... /260110074
Stanari nek fino ociste prilaz do kontejnera i ljudi ce doc i sitrest--nemaju kontejneri skije vec tockice :-)
Evo kod mene je ocisceno, postavili gume i fosnu da se neko ne uparkira,..ali nema Hi još.. :-)
konektovan

#680 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

avetinja wrote: 10/01/2026 17:59 Ne treba očekivati da će ljudi samostalno čistiti snijeg tamo gdje ne moraju, pogotovo ne oni koji rade ili besplatno.

Rješenje je da se angažuje određen broj ljudi na određeno vrijeme, ako već ne mogu riješiti problem sa postojećim kapacitetima. Mogla bi se razmotriti opcija otpisa (dijela) duga uz angažman.

Članak ispod potvrđuje da ima onih koji bi lopatali, samo treba platiti ljude.

Seid Škaljić: "Ekipe za ručno čišćenje snijega od sutra na terenu"

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... enu/621048
Bilo je više prijava nego što je raspisano mjesta.
danas je ekipa jkkp rad rookia kod bicakcica dosla da cisti, njih 4..u novim odorama, i radnim cipelama, ovom jednom etiketa jos visila na cipelama. S njima bio i poslovodja u civilki naravno..
muha_sa

#681 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 18:48

Evo kod mene je ocisceno, postavili gume i fosnu da se neko ne uparkira,..ali nema Hi još.. :-)
Valjda ima neko ko ce nazvat komunalce i javit im da dodju--hocel to bit neki stanar, predstavnik stanar il peti deseti pojma nemam :-) znam da je neko od nas nazvo kad smo osposobili prilaz kontejnerima i da su došli i sredili kontejnere ko lampu :D
ReymondReddington

#682 Re: KJKP RAD

Post by ReymondReddington »

muha_sa wrote: 10/01/2026 18:32
Trebas otici po kamion pa sam natovari i odvuci. Sram te bilo ti bi da ti neko drugi odvozi smece.
muha_sa

#683 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

Jok--najbolje je frljacat kese i nek stoje do proljeca.

Image
konektovan

#684 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:06

Valjda ima neko ko ce nazvat komunalce i javit im da dodju--hocel to bit neki stanar, predstavnik stanar il peti deseti pojma nemam :-) znam da je neko od nas nazvo kad smo osposobili prilaz kontejnerima i da su došli i sredili kontejnere ko lampu :D
6 dana nakon padavina, trebam ih zvati da dodju?!Muha, ja sam mislio da si ti ozbiljan ciko...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#685 Re: KJKP RAD

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:11 Jok--najbolje je frljacat kese i nek stoje do proljeca.
dosta graDŽana tako naucilo odmalena :D
muha_sa

#686 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:14
muha_sa wrote: 10/01/2026 19:06

6 dana nakon padavina, trebam ih zvati da dodju?!Muha, ja sam mislio da si ti ozbiljan ciko...
Ok--poštujem :thumbup:
muha_sa

#687 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/01/2026 19:17
muha_sa wrote: 10/01/2026 19:11 Jok--najbolje je frljacat kese i nek stoje do proljeca.
dosta graDŽana tako naucilo odmalena :D
Frljacni u potok-boli te kurac.
duh_sa_sjekirom

#688 Re: KJKP RAD

Post by duh_sa_sjekirom »

Image
Kakav je taj namještaj iza kontejnera kod tebe?
Morel se šta iskoristit, makar za naložit?

:D
muha_sa

#689 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/01/2026 19:23

Image
Kakav je taj namještaj iza kontejnera kod tebe?
Morel se šta iskoristit, makar za naložit?

:D
Nije ovo slika iz mog naselja--ovo je slika nekog naselja gdje je stanarima teško dupe podic pa ocistit prilaz kontejnerima--svi su im krivi osim njih. placa 7 maraka odvoz smeca i kontaju da mogu boga za muda ufatit a teško im u vanrednoj situaciji kakva je sad izac pola sata sa lopatama i ocistit prilaz :-)

Evo slike iz mog naselja--tu je redovno namještaj :-) pokiso-raspo se, nije ni za šta :D
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#690 Re: KJKP RAD

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:19
Frljacni u potok-boli te kurac.
odnjeČe voda :lol:
moimoi

#691 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
HelaS

#692 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

moimoi wrote: 10/01/2026 19:34 Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.

Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih :-)
Last edited by HelaS on 10/01/2026 19:43, edited 1 time in total.
muha_sa

#693 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

moimoi wrote: 10/01/2026 19:34 Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
Žiku ovo :D sve muškarci na temi i vecina ih kuka :-)
Sjede u toplom, tipkaju i cekaju da sunce otopi snijeg a do tad frljacaju kese oko kontejnera i jebu komunalnom sve po spisku :-)

A ja budala zakacio se na ovoj temi umjesto da u kafani muziku puŠĆam :lol:
konektovan

#694 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

Boga mi muha ti ko da imas svoj centar za recikliranje otpada, kakva ti je spika.. :-)
moimoi

#695 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

muha_sa wrote: 10/01/2026 19:39
Žiku ovo :D sve muškarci na temi i vecina ih kuka :-)
Sjede u toplom, tipkaju i cekaju da sunce otopi snijeg a do tad frljacaju kese oko kontejnera i jebu komunalnom sve po spisku :-)

A ja budala zakacio se na ovoj temi umjesto da u kafani muziku puŠĆam :lol:
Pa ne mislim.. zaista. Sve njaka gospoda. Smece je kod nas dzaba kada uzmes da odvoze i kabasti 2-3 puta godisnje. Sve ovo treba poslati negdje na godinu-dvije da vide koliko ce im iz dzepa izvuci i sta ce sve zahtjevati.
NediM17

#696 Re: KJKP RAD

Post by NediM17 »

Moonca teta vegeta.
U sve se razumije k'o Mara u kriv q
moimoi

#697 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

HelaS wrote: 10/01/2026 19:38
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.

Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih :-)
Jeste.. al kada su nesmetani uslovi. A mnogo puta nisu od parkiranih auta a sada i snijega.
Haj da ne pametujemo. Stvorite im uslove pa imate pravo da im spominjete uzu i siru familiju.
muha_sa

#698 Re: KJKP RAD

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 10/01/2026 19:43 Boga mi muha ti ko da imas svoj centar za recikliranje otpada, kakva ti je spika.. :-)
Ja sam kurac od ovce-kratko i jasno :thumbup: al nisam LIJEN nikad bio pa ni sad.
Naslovnica

#699 Re: KJKP RAD

Post by Naslovnica »

kabal1337 wrote: 10/01/2026 18:18
Naslovnica wrote: 10/01/2026 18:16
nepass1 wrote: 10/01/2026 17:51

Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.
Svaka ti cast ako si pjeske kroz tunel, pa preko mosta jer i ono 40 cm trotoara je nabacano sa snijegom. Mater im jebem nesposobnu
:roll:
:thumbup:
snijeg_led

#700 Re: KJKP RAD

Post by snijeg_led »

muha_sa wrote: 10/01/2026 15:24 Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavne :D ako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri :D
Image

Image

LaHko je sjedit u toplom i naprdivat :-) :D
Kad ste tako fino ocistili sto niste i smece odnijeli :D
Post Reply