Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:06
Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.
Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.
Meni se posrecilo 15 dana pa sam bio u ng sa poslom, isao pjeske. od jucer sg, popizditis. Jucer sam ravno sat posao do dobrinje sa trolom.
Jezero pretezno voze samo tri trole tako da je to bingo
Halida Kajtaza ne postoji trotoar kako je pao snijeg, osim ako nisu danas nešto uradili.
Most poslije tunela nikada nije ni bio predviđen za pješake.
Išao sam onom cijevi što se ne koristi za saobraćaj.
To je sada jedan veliki natkriveni parking koji zaudara na izmet i mokraću, a koristi se kao parking i za promet kada je druga cijev zatvorena zbog gužve, ide se pa se uvaljuje kod servisa.
Drago ljeto...
Alarmantno stanje
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad već sedam dana ne odvozi smeće u određenim naseljima i ulicama u Sarajevu, a stanje s otpadom na javnim površinama postalo je alarmantno.
U velikom broju sarajevskih naselja kontejneri su danima pretrpani, a zabrinuti građani svakodnevno apeluju na KJKP Rad da odvozi smeće.
Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje, a riječ je ulicama Bosanska i Nerkeza Smailagića, požalili su se da, iako su očistili ulaz i osigurali prostor kraj automobila za izvlačenje kontejnera, Rad već sedam dana ne odvozi smeće.
Nakon što su obavijestili preduzeće, istakli su da su dobili odgovor iz Rada da se "nisu stekli uvjeti" za odvoz otpada.
Podsjetit ćemo da ovakvo stanje predstavlja ozbiljan rizik po javno zdravlje.
Alarmantno stanje
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad već sedam dana ne odvozi smeće u određenim naseljima i ulicama u Sarajevu, a stanje s otpadom na javnim površinama postalo je alarmantno.
U velikom broju sarajevskih naselja kontejneri su danima pretrpani, a zabrinuti građani svakodnevno apeluju na KJKP Rad da odvozi smeće.
Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje, a riječ je ulicama Bosanska i Nerkeza Smailagića, požalili su se da, iako su očistili ulaz i osigurali prostor kraj automobila za izvlačenje kontejnera, Rad već sedam dana ne odvozi smeće.
Nakon što su obavijestili preduzeće, istakli su da su dobili odgovor iz Rada da se "nisu stekli uvjeti" za odvoz otpada.
Podsjetit ćemo da ovakvo stanje predstavlja ozbiljan rizik po javno zdravlje.
avetinja wrote: ↑10/01/2026 17:59
Ne treba očekivati da će ljudi samostalno čistiti snijeg tamo gdje ne moraju, pogotovo ne oni koji rade ili besplatno.
Rješenje je da se angažuje određen broj ljudi na određeno vrijeme, ako već ne mogu riješiti problem sa postojećim kapacitetima. Mogla bi se razmotriti opcija otpisa (dijela) duga uz angažman.
Članak ispod potvrđuje da ima onih koji bi lopatali, samo treba platiti ljude.
Seid Škaljić: "Ekipe za ručno čišćenje snijega od sutra na terenu"
Bilo je više prijava nego što je raspisano mjesta.
danas je ekipa jkkp rad rookia kod bicakcica dosla da cisti, njih 4..u novim odorama, i radnim cipelama, ovom jednom etiketa jos visila na cipelama. S njima bio i poslovodja u civilki naravno..
Evo kod mene je ocisceno, postavili gume i fosnu da se neko ne uparkira,..ali nema Hi još..
Valjda ima neko ko ce nazvat komunalce i javit im da dodju--hocel to bit neki stanar, predstavnik stanar il peti deseti pojma nemam znam da je neko od nas nazvo kad smo osposobili prilaz kontejnerima i da su došli i sredili kontejnere ko lampu
Evo kod mene je ocisceno, postavili gume i fosnu da se neko ne uparkira,..ali nema Hi još..
Valjda ima neko ko ce nazvat komunalce i javit im da dodju--hocel to bit neki stanar, predstavnik stanar il peti deseti pojma nemam znam da je neko od nas nazvo kad smo osposobili prilaz kontejnerima i da su došli i sredili kontejnere ko lampu
6 dana nakon padavina, trebam ih zvati da dodju?!Muha, ja sam mislio da si ti ozbiljan ciko...
6 dana nakon padavina, trebam ih zvati da dodju?!Muha, ja sam mislio da si ti ozbiljan ciko...
muha_sa wrote: ↑10/01/2026 19:11
Jok--najbolje je frljacat kese i nek stoje do proljeca.
Kakav je taj namještaj iza kontejnera kod tebe?
Morel se šta iskoristit, makar za naložit?
Nije ovo slika iz mog naselja--ovo je slika nekog naselja gdje je stanarima teško dupe podic pa ocistit prilaz kontejnerima--svi su im krivi osim njih. placa 7 maraka odvoz smeca i kontaju da mogu boga za muda ufatit a teško im u vanrednoj situaciji kakva je sad izac pola sata sa lopatama i ocistit prilaz
Evo slike iz mog naselja--tu je redovno namještaj pokiso-raspo se, nije ni za šta
Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
moimoi wrote: ↑10/01/2026 19:34
Ne kontam vas. Smece je ispred vasih ulaza i vrata. Vama smeta.. jkp radu ne smeta. Ako ste pametni, ocistite snijeg da mogu prici tim kontejnerima. Od slikanja nemate nista. Od pisanja nemate nista. Isto da majstoru koji treba da okreci vas stan, ostavite stvari po podu i ocekujete da posprema pa da se zada sa krecenjem.. Mislim-moze.. al to se drugovi moji debelo placa.
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.
Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih
Last edited by HelaS on 10/01/2026 19:43, edited 1 time in total.
Žiku ovo sve muškarci na temi i vecina ih kuka
Sjede u toplom, tipkaju i cekaju da sunce otopi snijeg a do tad frljacaju kese oko kontejnera i jebu komunalnom sve po spisku
A ja budala zakacio se na ovoj temi umjesto da u kafani muziku puŠĆam
Žiku ovo sve muškarci na temi i vecina ih kuka
Sjede u toplom, tipkaju i cekaju da sunce otopi snijeg a do tad frljacaju kese oko kontejnera i jebu komunalnom sve po spisku
A ja budala zakacio se na ovoj temi umjesto da u kafani muziku puŠĆam
Pa ne mislim.. zaista. Sve njaka gospoda. Smece je kod nas dzaba kada uzmes da odvoze i kabasti 2-3 puta godisnje. Sve ovo treba poslati negdje na godinu-dvije da vide koliko ce im iz dzepa izvuci i sta ce sve zahtjevati.
JKP RAD je plaćen da to smeće odveze, Formalno, ima takav "ugovor". U Kantonu Sarajevo nije proglašeno vanredno stanje. U takvoj situaciji RAD je pravosudno odgovoran za neispunjavanje svoje komunalne obaveze.
Da je makar jednom direktor komunalnog RADA i vozači i radnici na prikupljanju smeća, da su platili prekršajne kazne na Sudu, vidjela bi kako bi trčali da isprazne kontejnere, puzali bi do njih
Jeste.. al kada su nesmetani uslovi. A mnogo puta nisu od parkiranih auta a sada i snijega.
Haj da ne pametujemo. Stvorite im uslove pa imate pravo da im spominjete uzu i siru familiju.
Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.
Svaka ti cast ako si pjeske kroz tunel, pa preko mosta jer i ono 40 cm trotoara je nabacano sa snijegom. Mater im jebem nesposobnu
muha_sa wrote: ↑10/01/2026 15:24
Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavne ako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri
LaHko je sjedit u toplom i naprdivat
Kad ste tako fino ocistili sto niste i smece odnijeli