KJKP RAD
- nepass1
#651 Re: KJKP RAD
Je li moj problem sto ima 80 ljudi samo?
Daj mi onda poziciju CEO, besplatan mobitel, gorivo, sluzbeno i platu boga pitaj koliku pa cu se ja brinuti oko toga.
Nemoj mi pricati price, slikati se sa lopatom i kg soli, svaki dan po fb piskarati tramvaji rade koristite jgp, cestitati na ciscenju ispred vjecnice i sta sve ublehasi ne rade.
Daj mi onda poziciju CEO, besplatan mobitel, gorivo, sluzbeno i platu boga pitaj koliku pa cu se ja brinuti oko toga.
Nemoj mi pricati price, slikati se sa lopatom i kg soli, svaki dan po fb piskarati tramvaji rade koristite jgp, cestitati na ciscenju ispred vjecnice i sta sve ublehasi ne rade.
- muha_sa
#652 Re: KJKP RAD
Ima li neko da ih nazove
-
Naslovnica
#653 Re: KJKP RAD
Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 15:52Jos nisu trolejbuska stajalista ocistili, o cemu pricamo. Trebam i to ici cistiti. Cisti ispred haustora, cisti ispred garaze koju je grtalica zablokirala.zippoo87 wrote: ↑10/01/2026 15:39dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 15:29 Mogli bi da se i organizujemo pa da preuzmemo posao policije, a moze i vatrogasaca, ili hitne pomoci, sto bi oni radili svoj posao kad ima ljudi sa kombijima, ubace se zavoji unutra, imam ja plavog golfa starog samo nabacim rotaciju i idem u ophodnju.
Umjesto sto sjedimo besposleni.
Neko ce za svaki problem naci rjesenje a neko ze za sve naci izgovor.
To je razlika izmedju radnika i neradnika.
Pa neka se svako sam svrsta kojoj kategoriji pripada.
Evo Muha i njegove komsije su odabrali...svaka pohvala za njih.
Ja svaki dan na posao. I danas na posao. I kad dodjem kuci jos do konejnera da cistim?
Jutros jebenih 80 minuta putujem 10km sa jebenim trolejbusom.
Nek idu u picku materinu i trojka i rad i gras i ja sto sam glasao za njih
- No Mind
-
Labirint
#655 Re: KJKP RAD
To je to!!nepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:03 Je li moj problem sto ima 80 ljudi samo?
- basicm
#656 Re: KJKP RAD
Ipak treba vjerovati njihovim izjavama nego svojim ocima. Oci se cesto botovski ponasaju.
-
NediM17
#657 Re: KJKP RAD
Upomoc, odnese voda so.
Lingo zaljeva namjerno.
Lingo zaljeva namjerno.
- muha_sa
#658 Re: KJKP RAD
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ere/621274
Pauk služba u Sarajevu uklanja nepropisno parkirana vozila: Ne blokirajte kontejnere!

Pauk služba u Sarajevu uklanja nepropisno parkirana vozila: Ne blokirajte kontejnere!

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#659 Re: KJKP RAD
Ovo sto se slika 5 icebejaca bi gurnulo na livade za dan cijeli grad
-
Naslovnica
#660 Re: KJKP RAD
iPhone Pro Max, Titanium Plavinepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:03 Je li moj problem sto ima 80 ljudi samo?
-
Sociolog
-
Labirint
#662 Re: KJKP RAD
Kad vidis da im je to prvi potez, a vecini i jeste, sam se namece zakljucak sta ocekivati od takvog profila. I sto nam drug iz Nipa kaze "on je samo tu 3 mjeseca" i za 33 bi isto uradio i ponasao se...Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:19iPhone Pro Max, Titanium Plavinepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:03 Je li moj problem sto ima 80 ljudi samo?
-
NediM17
#663 Re: KJKP RAD
Mlad je, naucice.
Do tada ce voda puno soli odnijeti.
Do tada ce voda puno soli odnijeti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#664 Re: KJKP RAD
Trebao bih i ja da se prijavim da me ubacu u kakvo kjkp
Ali mi nije jasno kako nadju likove koji dana nemaju u radu sa ljudima, upravljanju SSovicima i tako to
Imam ja jos jednog komsiju, toplane
Koji je to bot isuse
Ali mi nije jasno kako nadju likove koji dana nemaju u radu sa ljudima, upravljanju SSovicima i tako to
Imam ja jos jednog komsiju, toplane
Koji je to bot isuse
- nepass1
#665 Re: KJKP RAD
Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:06Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 15:52Jos nisu trolejbuska stajalista ocistili, o cemu pricamo. Trebam i to ici cistiti. Cisti ispred haustora, cisti ispred garaze koju je grtalica zablokirala.
Ja svaki dan na posao. I danas na posao. I kad dodjem kuci jos do konejnera da cistim?
![]()
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
- Hajlac
#666 Re: KJKP RAD
A koji kurac onda radi ostatak od ukupno 1085 uposlenih tj. HILJADU PLATA ako samo 80 radi na terenu (terensko komunalno preduzece heeeeej!) ? ? ?zippoo87 wrote: ↑10/01/2026 16:5780 ljudi (tako u medijima citam) radi na odrzavanju ...dakle voze kamione,grtalice,ciste snijeg,ciste i odvoze kontejnere i evo trosjede,dvosjede...i ti ocekujes da sada svaku krivinu rucno izlopataju i ociste ili stajaliste. Sta je sa Opstinskim komunalnim preduzecima,ciste li oni sta? Imaju li ljudi da lopataju.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 15:52 Jos nisu trolejbuska stajalista ocistili, o cemu pricamo. Trebam i to ici cistiti. Cisti ispred haustora, cisti ispred garaze koju je grtalica zablokirala.
Evo sada procitao,na javni poziv da se ciste ulice,javilo se 10 ljudi.
Tamo je sva seljadija iz raznih selendri postala gospoda i samo se preko interneta naprdjuje. Nije to samo o ovoj temi...mi svaki mjesec imamo neko vece sranje i vazda isti komentari od istih ljudi.
Ja ovdje uopste ne komentarisem ovu firmu ni situaciju u Sa sa snijegom,nego ljudsku zlobu i lijenost. Lopatati 10 minuta ne moze jiko ali zato 7 dana botovati na forumu,to svi mogu.
Dobro je nama kakvi smo mi.
-
last mohicans
#667 Re: KJKP RAD
Ovaj mali cvikeraš neki novi Dzihanić dir.ovog Bags u Vogošći. Lik gdje je god bio ojadio sve, bio u banci, napenalili ga, bio Zelji lafo neki direktor napenalili ga, sad NEvodi ovu firmu u Vogošći koja pravi cirkus s grijanjem. Imaš takvih bruku likova koji se trpaju, podobni, haveri s bitnim tipovima i tako decenijama kotiraju kao neki menadzeri, kurci, palci.
-
last mohicans
#668 Re: KJKP RAD
A prije toga isto njihova kadar bio, sad se vodi sudski proces protiv njega. To se laga zaobiđeLabirint wrote: ↑10/01/2026 17:21Kad vidis da im je to prvi potez, a vecini i jeste, sam se namece zakljucak sta ocekivati od takvog profila. I sto nam drug iz Nipa kaze "on je samo tu 3 mjeseca" i za 33 bi isto uradio i ponasao se...Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:19iPhone Pro Max, Titanium Plavinepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:03 Je li moj problem sto ima 80 ljudi samo?
- liyf
#669 Re: KJKP RAD
Pa onaj Salamović je kupio dva telefona, Samsung S24 i iPhone 15. Dobio čovjek otkaz, hapšen, procesuiran, tužen, eno ga opet direktor
-
Labirint
#670 Re: KJKP RAD
Tek bi ga s onom seoskom varalicom popusililast mohicans wrote: ↑10/01/2026 17:58A prije toga isto njihova kadar bio, sad se vodi sudski proces protiv njega. To se laga zaobiđe
- avetinja
#671 Re: KJKP RAD
Ne treba očekivati da će ljudi samostalno čistiti snijeg tamo gdje ne moraju, pogotovo ne oni koji rade ili besplatno.
Rješenje je da se angažuje određen broj ljudi na određeno vrijeme, ako već ne mogu riješiti problem sa postojećim kapacitetima. Mogla bi se razmotriti opcija otpisa (dijela) duga uz angažman.
Članak ispod potvrđuje da ima onih koji bi lopatali, samo treba platiti ljude.
Seid Škaljić: "Ekipe za ručno čišćenje snijega od sutra na terenu"
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... enu/621048
Rješenje je da se angažuje određen broj ljudi na određeno vrijeme, ako već ne mogu riješiti problem sa postojećim kapacitetima. Mogla bi se razmotriti opcija otpisa (dijela) duga uz angažman.
Članak ispod potvrđuje da ima onih koji bi lopatali, samo treba platiti ljude.
Seid Škaljić: "Ekipe za ručno čišćenje snijega od sutra na terenu"
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... enu/621048
Bilo je više prijava nego što je raspisano mjesta.
- Hajlac
#672 Re: KJKP RAD
Alarmantno stanje
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad već sedam dana ne odvozi smeće u određenim naseljima i ulicama u Sarajevu, a stanje s otpadom na javnim površinama postalo je alarmantno.
U velikom broju sarajevskih naselja kontejneri su danima pretrpani, a zabrinuti građani svakodnevno apeluju na KJKP Rad da odvozi smeće.
Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje, a riječ je ulicama Bosanska i Nerkeza Smailagića, požalili su se da, iako su očistili ulaz i osigurali prostor kraj automobila za izvlačenje kontejnera, Rad već sedam dana ne odvozi smeće.
Nakon što su obavijestili preduzeće, istakli su da su dobili odgovor iz Rada da se "nisu stekli uvjeti" za odvoz otpada.
Podsjetit ćemo da ovakvo stanje predstavlja ozbiljan rizik po javno zdravlje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradani ... /260110074
-
snijeg_led
#673 Re: KJKP RAD
Gradska uprava u ovakvim vremenskim uslovima mora imati krizi stab koji ce rukovoditi poslovima i redovno obavjestavati javnost ko, sta, kako i gdje.
-
Naslovnica
#674 Re: KJKP RAD
Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:51Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:06Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 15:52
Jos nisu trolejbuska stajalista ocistili, o cemu pricamo. Trebam i to ici cistiti. Cisti ispred haustora, cisti ispred garaze koju je grtalica zablokirala.
![]()
Kuci krenuo, istrese nas na cesti, zid sivi ispred nas. Ako imas skembe udaris u ledeni zid, ima 1,5m visine. I u koloni polako kroz lokvu na trotoar. Ko da su nas u ausvic dovukli.
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.
- kabal1337
#675 Re: KJKP RAD
Svaka ti cast ako si pjeske kroz tunel, pa preko mosta jer i ono 40 cm trotoara je nabacano sa snijegom. Mater im jebem nesposobnuNaslovnica wrote: ↑10/01/2026 18:16Ja svaki dan sa AP tramvaj do Skenderije (ako uspije doći do Skenderije) i pjehe do KCUS, tu blizu sam trenutno sa poslom.nepass1 wrote: ↑10/01/2026 17:51Majke mi u 6:20 izasao, u 7:40 dosao na posao. Kaze vozac sta cu ja. 40min cekao trolu. Jos zamalo ne pogidoh na parkingu na austrijskom. Mozes komotno klizati po njemu, jebo zetru i klizanje u njoj. Ne znam ni sam kako sam se udrzao.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 17:06
Ne znam kako ovi nadobudni botovi i branioci lika i djela, pardon, nedjela, izdrže da se ne uključe u razgovor i daju savjet da promijeniš posao ako ti smeta da se voziš 80 minuta na posao.
![]()
Centar jebene dobrinje
Kaze cisti se.
Neki dan sam od Željezničke kroz tunel pa gore.
Nije ni komercijala loša.
U povratku pjehe do Predsjedništva pa tramvaj ili komercijala.
Sa Jezera uganjati trolu nemoguća misija.
Auto na parkingu danima, zaleđen, zatrpan.
A i da nije gore trenutno nema gdje da se parkira.