Venecuela

Post Reply
dr_Evil

#2876 Re: Venecuela

Post by dr_Evil »

jeza u ledja wrote: 06/01/2026 17:23
dr_Evil wrote: 06/01/2026 13:27
Velkoski wrote: 06/01/2026 13:24
Ne znam ko brani Madura, vjerovatno ima i tih likova. On je obični diktator i kriminalac, ali i on je tu bio dugo iz poprilično jasnih razloga.
Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
"Nemam dovoljno informacija" ili kako odbraniti neodbranjivo. :wink:
Ne branim, poznat sam ja na ovom forumu da se prihvatam ovih nevaznih online borbi koje niko nece, i da ne uvijam misljenje. Jednostavno ne znam. Niti sam pratio politicki scenu J.Amerike, a pogotovo nemam informacija iz zemlje koja je u medijskom mraku otkad sam ja skolarac bio.
neki

#2877 Re: Venecuela

Post by neki »

Image
nikeze

#2878 Re: Venecuela

Post by nikeze »

Zašto je Venecuela pod tolikim sankcijama?
Vrlo jednostavno.
Napravili su nacionalizaciju postrojenja stranih kompanija koje su pod koncesijom crpile naftu, oni su ih tužili na međunarodnim sudovima za nelegalno prisvajanje imovine i dobili 150 milijardi dolara odštete za oduzetu imovinu + zatezne kamate i troškove suđenja. To je dobro opteretilo Venecuelu.
Ne može se tako otimati tuđa imovina. Kad se nešto potpiše onda se mora poštovati. Izlazak iz ugovornih obaveza podrazumjeva obeštećenje.
jeza u ledja

#2879 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

dr_Evil wrote: 07/01/2026 09:02
jeza u ledja wrote: 06/01/2026 17:23
dr_Evil wrote: 06/01/2026 13:27

Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
"Nemam dovoljno informacija" ili kako odbraniti neodbranjivo. :wink:
Ne branim, poznat sam ja na ovom forumu da se prihvatam ovih nevaznih online borbi koje niko nece, i da ne uvijam misljenje. Jednostavno ne znam. Niti sam pratio politicki scenu J.Amerike, a pogotovo nemam informacija iz zemlje koja je u medijskom mraku otkad sam ja skolarac bio.
Ne znas, ali zato znas raspravljati sa Cileancima o prirodi Pinochetovog rezima. :D
Hajd bolan... :roll:

Venecuela nije ni u kakvom "mraku", niti su informacije o Maduru nedostupne. Pratis svu zivu politiku i ucestvujes na raznoraznim temama, ukljucujuci i ovu ve nekoliko godina, ali eto "nemas dovoljno informacija" bas o Maduru?
Ti si apologeta diktatora jer ti takav stav odgovara tvom kvazi-antiimperijalistickom narativu. Nisi u stanju razluciti da ne znaci da je neko dobar samo zato sto je kontra Zapada. Al ne cudi, ako si preko Mladena Marica upoznavao svijet. :roll:
vee-jay

#2880 Re: Venecuela

Post by vee-jay »

:D
vee-jay

#2881 Re: Venecuela

Post by vee-jay »

Haha, vidim fakat postoje ljudi na ovom forumu koji podrzavaju agresiju Amerike na Venecuelu. :lol: :lol: :lol:
armin071

#2882 Re: Venecuela

Post by armin071 »

ode jezik pravo…..
Sanjarko

#2883 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

vee-jay wrote: 07/01/2026 18:47 Haha, vidim fakat postoje ljudi na ovom forumu koji podrzavaju agresiju Amerike na Venecuelu. :lol: :lol: :lol:
Pa sve od 9/11 podržavaju. Nije čudno. Umro poredak svjetski tada s Bušom žuniorom, a Tramp zakucao zadnji ekser u kovčeg istoga. Evo izgleda će i Iran zajedno s Izraelom napasti.

Bit će podrška i za to.
Peacean

#2884 Re: Venecuela

Post by Peacean »

Biće da se žena više opirala od muža

Point.

#2885 Re: Venecuela

Post by Point. »

Nije mu ovo hanuma.
drogon2

#2886 Re: Venecuela

Post by drogon2 »

Bgm se u Delcy brzo ugasi duh Bolivara :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2887 Re: Venecuela

Post by Truba »

Zamisli imas sve bog i batina
I izvuku te iz sobe
Sljiviraju i sad nemas nista ni slobodu na sudu si
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2888 Re: Venecuela

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/delc ... /260108002

:lol:

Zavrsi Doland Duck za 3 sata ono sto Putin ne moze za 3 godine
dr_Evil

#2889 Re: Venecuela

Post by dr_Evil »

jeza u ledja wrote: 07/01/2026 18:25
Ne znas, ali zato znas raspravljati sa Cileancima o prirodi Pinochetovog rezima. :D

Venecuela nije ni u kakvom "mraku", niti su informacije o Maduru nedostupne. Pratis svu zivu politiku i ucestvujes na raznoraznim temama, ukljucujuci i ovu ve nekoliko godina, ali eto "nemas dovoljno informacija" bas o Maduru?
Ti si apologeta diktatora jer ti takav stav odgovara tvom kvazi-antiimperijalistickom narativu. Nisi u stanju razluciti da ne znaci da je neko dobar samo zato sto je kontra Zapada. Al ne cudi, ako si preko Mladena Marica upoznavao svijet. :roll:
Raspravljati sa Cileancima je u svakom slucaju pretjeran opis, ali znam malo vise o Pinochetu, jer budimo realni to je davna historija za danasnji vakat.

Nisam ucestovao na ovoj temi da pardoniras druze Jezurka, a pogotovo nekoliko godina, a i svi moji postovi na ovu temu su samo opste prirode sto ti rece o kvazi-antiimperijalistickom narativu. Nisam napisao niti jedan konkretan upis o radnji, stanju ili zbivanju - jer nemam informacija. Tesko mi je povjerovati da bilo ko od vas zapravo ima informacije. Imamo informacije jednako kao i u S.Koreji. Ali valjda ih imate vise od mene.

Nigdje ne rekoh da je ovaj tip dobar, niti da je los, nego da nemam informacija. I Putler, Erdogan, Vucic su ko fol kontra zapadu, pa zna se sta pisem o toj trojici mulaca. Valjda namjerno preskaces onaj dio mojih postova gdje uvijek naglasim da su istocno i zapadno carstvo imperijalizam, i onda cesto napisem zasto biram zapadno.

Ali naravno, svi mi tumacimo necije postove na jedan nacin, dok pisac mozda je htio reci nesto drugo. I ja tebe napadoh vise puta iz nekih drugih razloga.
geralt

#2890 Re: Venecuela

Post by geralt »

dr_Evil wrote: 08/01/2026 09:10

Raspravljati sa Cileancima je u svakom slucaju pretjeran opis, ali znam malo vise o Pinochetu, jer budimo realni to je davna historija za danasnji vakat.

Nisam ucestovao na ovoj temi da pardoniras druze Jezurka, a pogotovo nekoliko godina, a i svi moji postovi na ovu temu su samo opste prirode sto ti rece o kvazi-antiimperijalistickom narativu. Nisam napisao niti jedan konkretan upis o radnji, stanju ili zbivanju - jer nemam informacija. Tesko mi je povjerovati da bilo ko od vas zapravo ima informacije. Imamo informacije jednako kao i u S.Koreji. Ali valjda ih imate vise od mene.

Nigdje ne rekoh da je ovaj tip dobar, niti da je los, nego da nemam informacija. I Putler, Erdogan, Vucic su ko fol kontra zapadu, pa zna se sta pisem o toj trojici mulaca. Valjda namjerno preskaces onaj dio mojih postova gdje uvijek naglasim da su istocno i zapadno carstvo imperijalizam, i onda cesto napisem zasto biram zapadno.

Ali naravno, svi mi tumacimo necije postove na jedan nacin, dok pisac mozda je htio reci nesto drugo. I ja tebe napadoh vise puta iz nekih drugih razloga.
8 miliona Venecuelanaca zivi van Venecuele, pricaju kako je tamo svakome ko zeli slusati, milion tekstova koji prenose ono sto pricaju, no opet velis da nemas informacija.

Ja licno imam prijatelje koji su odatle i koji su pobjegli sredinom 2010-ih. Ne, nisu nikakvi desnicarski ekstremisti u pitanju. Da, stvarno je katastrofa dole, nije propaganda. I vecina stvari koje su katastrofa nemaju nikakve veze sa imperijalizmom i sankcijama, vec da ti se npr. oruzana banda povezana sa policijom i vladajucom strankom useli u kucu jer im se kuca svidjela i tebe istjera na ulicu.
jeza u ledja

#2891 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

I tih 8 miliona se iselilo u zadnjih 10 godina od kad je Maduro zasjeo. To je cca cetvrtina zemlje.

Vrijedi dodati da je prije 30-40 godina Venecuela je bila najbogatija zemlja u Latinskoj Americi.
Danas milioni njih sakupljaju humanitarnu po raznim gradovima S. i J. Amerike.

Sto se tice kontrole informacija i slobode medija, naravno postoji cenzura, ali daleko je to od jednog visedecenijskog sistema kontrole kakav postoji recimo na Kubi, u Iranu ili pogotovo Sjevernoj Koreji.
Naslovnica

#2892 Re: Venecuela

Post by Naslovnica »

geralt wrote: 08/01/2026 15:19

8 miliona Venecuelanaca zivi van Venecuele, pricaju kako je tamo svakome ko zeli slusati, milion tekstova koji prenose ono sto pricaju, no opet velis da nemas informacija.

Ja licno imam prijatelje koji su odatle i koji su pobjegli sredinom 2010-ih. Ne, nisu nikakvi desnicarski ekstremisti u pitanju. Da, stvarno je katastrofa dole, nije propaganda. I vecina stvari koje su katastrofa nemaju nikakve veze sa imperijalizmom i sankcijama, vec da ti se npr. oruzana banda povezana sa policijom i vladajucom strankom useli u kucu jer im se kuca svidjela i tebe istjera na ulicu.
To nešto kao što se Ganiću dopala Ćorovića vila u Kralja Tomislava, pa istjerao vlasnika i uselio se?
8-)
ITNet

#2893 Re: Venecuela

Post by ITNet »

I da si najveci mulac koji nema veze ni o cemu, koji ne prati politiku, dosta je da procitas da je diktator namjerno i masovno izgladnjivao svoj narod, nije dao da se Humanitarna pomoc doveze itd... Malo progooglas Madura Diet I sve ce ti biti jasnije dosta samo to
I sad ovdje neki forumski moralisti i strucnjaci osuduju da je USA izvrsila agresiju zbog nafte nebuloze, koga boli tuki ovog je trebalo davno odjebati.
jeza u ledja

#2894 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Druga je stvar to sta je uradila SAD. Ako se u Venecueli nista ne promjeni osim sto ce americke kompanije dobiti pristup nafti, onda prosjecnom Venecuelancu sklanjanje Madura nista ne znaci. Doci ce neko drugi da ih jase.
Da ne govorimo o tome da im moze biti jos mnogo gore (vidjeti pod Irak).

Ali vidjecemo..
drogon2

#2895 Re: Venecuela

Post by drogon2 »

ITNet wrote: 08/01/2026 16:33 I da si najveci mulac koji nema veze ni o cemu, koji ne prati politiku, dosta je da procitas da je diktator namjerno i masovno izgladnjivao svoj narod, nije dao da se Humanitarna pomoc doveze itd... Malo progooglas Madura Diet I sve ce ti biti jasnije dosta samo to
I sad ovdje neki forumski moralisti i strucnjaci osuduju da je USA izvrsila agresiju zbog nafte nebuloze, koga boli tuki ovog je trebalo davno odjebati.
:lol: Pa druze Trump koji je kao "oslobodio" narod Venecuele im je 2017. nametnuo sankcije prema kojim su izgubili pristup americkim finansijskim trzistima.Maduro jest pakas ,al ovi ko rjesavaju neku situaciju za koju su i sami krivi :D

Ista prica za Kubu.Ameri ih ubijaju sankcijama 60g i dodje Trump pocne pricat kako nemaju nista.

Pa za Iran.Kao nasikirali se Ameri zbog protesta u Iranu ,ljudskih prava itd a ovamo im opucali sankcije da ne mozes dahnut.
JohnnyS

#2896 Re: Venecuela

Post by JohnnyS »

Super, nek su oni samostalni i nisu se naguzili Amerikancima, ali neka umiru od gladi. I mi ćemo svi siti navijati za njih neovisne i gladne protiv zlih Amerikanaca. I za njih i za Irance i za Kubance i za kurce palce
alijagoro

#2897 Re: Venecuela

Post by alijagoro »

geralt wrote: 08/01/2026 15:19

Pa amerikanci takav sistem podrzavaju u Palestini
drogon2

#2898 Re: Venecuela

Post by drogon2 »

JohnnyS wrote: 08/01/2026 19:47 Super, nek su oni samostalni i nisu se naguzili Amerikancima, ali neka umiru od gladi. I mi ćemo svi siti navijati za njih neovisne i gladne protiv zlih Amerikanaca. I za njih i za Irance i za Kubance i za kurce palce
Zasto se mora navijat za bilo koga?Moze se i objektivno posmatrat kako jest ,a ovdje je to da je Maduro pakas al da su same USA mnogostruko pogorsale finansijsku i drugu krizu i onda dodju sa pametovanjima koja mene licno nerviraju.Jos kad vidim Rubia sa onom svojim kao zaj3bano otresitom govorima.Nijecmi dobro tri dana.
JohnnyS

#2899 Re: Venecuela

Post by JohnnyS »

drogon2 wrote: 08/01/2026 21:06
JohnnyS wrote: 08/01/2026 19:47 Super, nek su oni samostalni i nisu se naguzili Amerikancima, ali neka umiru od gladi. I mi ćemo svi siti navijati za njih neovisne i gladne protiv zlih Amerikanaca. I za njih i za Irance i za Kubance i za kurce palce
Zasto se mora navijat za bilo koga?Moze se i objektivno posmatrat kako jest ,a ovdje je to da je Maduro pakas al da su same USA mnogostruko pogorsale finansijsku i drugu krizu i onda dodju sa pametovanjima koja mene licno nerviraju.Jos kad vidim Rubia sa onom svojim kao zaj3bano otresitom govorima.Nijecmi dobro tri dana.
Pa reci ti objektivno je li bolje imati gladne državljane u samostalnoj državi ili site u ovisnoj. A manje više sve države su ovisne u nekoj drugoj jer da su samodostatne ne bi im državljani gladovali ako su izolirane
drogon2

#2900 Re: Venecuela

Post by drogon2 »

JohnnyS wrote: 08/01/2026 21:09
Pa reci ti objektivno je li bolje imati gladne državljane u samostalnoj državi ili site u ovisnoj. A manje više sve države su ovisne u nekoj drugoj jer da su samodostatne ne bi im državljani gladovali ako su izolirane
Gradjani bi bili siti i da Amerika nije uvela blokade.Zli su i oni i Maduro i toj ti je.Nisu dali ljudima da pecaju kako treba zadnjih par mjeseci .
Post Reply