Pa.zemo, ne vidim sta je problem za Srbiju sto u njoj vlada cetnicki pokret. Taj pokret se.odlikujw od strane zapada, I ne vidim da se.nesto percipira kao fasisricki. Ovo samo shvati kao ispravak krivog navodadr_Evil wrote: ↑06/01/2026 11:46I opet... ko nam je kriv sto smo prepustili fasistickoj Srbiji da zivi na titovom pokretu nesvrstanih i predstavlja se po svijetu kao naslijednik njegove politike, dok smo mi na sebe preuzeli da budemo oni koji su srusili Jugu i sa kojom ne zelimo da imamo bilo kakav odnos.
Cetnicki pokret vlada Srbijom, a mi nismo u stanju da to artikulisano kazemo jer MM ne zele da imaju nista sa uspomenom na Tita, makar imali vise pravo nego oni na isto.
Zato, iskali ste, gledajte. Ja iskreno nemam sumnje da sutra zapuca da bi Venecuela bila jednako glasna protiv rata kao sto je bila onomad, a kao sto je i bila kad tokom genocida u Palestini - sto ih je izmedju ostalog kostalo ovog sta danas gledamo. Kako njih, tako i nas, s te strane je Sumir upravu, ali ne moze covjek protiv sebe. Uvijek na strani revolucije i potlacenih, valjda takvo nam naslijedje, ovo kojeg se stidimo.
Venecuela
-
palermo
#2851 Re: Venecuela
- GandalfSivi
#2852 Re: Venecuela
Ali odakle ovi majmuni iskacu? Who the fuck is Goran Vojkovic? Nebijem i njega i poredjenje mu na neku stvar. Pun mi je vise neznalica kojima nedostaju i osnove znanja, a koje se nadju pozvanim da oni kao nesto kazu…
- JohnnyS
#2853 Re: Venecuela
Ma jedan idiot, kolumnist s Indexa. Ali ne mogu više ne ovo naricanje nad Madurom, kao da je prva američka akcija, samo što je prvi put napravljena bez nekih izmišljenih izlikaGandalfSivi wrote: ↑06/01/2026 13:18 Ali odakle ovi majmuni iskacu? Who the fuck is Goran Vojkovic? Nebijem i njega i poredjenje mu na neku stvar. Pun mi je vise neznalica kojima nedostaju i osnove znanja, a koje se nadju pozvanim da oni kao nesto kazu…
- dr_Evil
#2854 Re: Venecuela
Izvini susjed, nisam ja na antiamerickom valu, nego sam ja po defaultu na anitimperijalistickom valu - bez obzira o kome je rijec, Rimskom Caru, Bizantskom caru ili Sultanu.
S druge strane sam u potpunosti svjestan da sam gradjanin carstva koje mi dopusta da serem po internetu, i da je to OK sve dok ne moram ici preko bare u novi Rim
Jesmo, navijali smo svi one davne 99' jer nam je bio pun kofer ovih bizantskih imperijalistickih sluga koje su u nasem istrebljenju dobili punu amnestiju zapadnog carstva ali nisu uspjeli da zavrse posao na vrijeme, i tu smo valjda se svrstali na stranu Rima, ili nas je Rim sebi svrstao nije ni bitno. Nama je zivjeti s tim, i podrzavati carstvo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2855 Re: Venecuela
Venecuela je predlagac Rezolucije o Srebrenici iz 1995.
Venecuela je glasala protiv Rezolucije 2024.
Venecuela je glasala protiv Rezolucije 2024.
- dr_Evil
#2856 Re: Venecuela
Svakako, ali ne spominjem ja zapad, nego ove zemlje koje su van toga na neki nacin, a gdje Vucko skuplja glasove. One sta im ni imena ne znamo, a kamoli glavni grad. Ode Dacic i kaze da je bio titov omladinac, oni mu ubace koju marku i kazu imas glas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2857 Re: Venecuela
Pa u tim slučajevima niko živ ne bi kukao na intervenciju, jer je u pitanju rat. Ne da nisu intervenisali, nego su lupili embargo i onda čekali četiri godine da urade bilo šta. A i onda su napravili sranje i ostavili ovakvu državu.
Da li je BiH uspješna intervencija? Jes' kurac.
Ne znam ko brani Madura, vjerovatno ima i tih likova. On je obični diktator i kriminalac, ali i on je tu bio dugo iz poprilično jasnih razloga.
Da li je BiH uspješna intervencija? Jes' kurac.
Ne znam ko brani Madura, vjerovatno ima i tih likova. On je obični diktator i kriminalac, ali i on je tu bio dugo iz poprilično jasnih razloga.
-
moimoi
#2858 Re: Venecuela
A sta ako je rezim cejndzovan upravo dolaskom slobe, tudjmana i ostalih
- dr_Evil
#2859 Re: Venecuela
Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2860 Re: Venecuela
Ma brt, 'komunizam' na papiru i ničemu više. Komunizam je utopija svakako, jednostavno se kosi sa biologijom. Socijalizam je druga priča i efektivno radi u Evropi na poljima u kojima i treba da radi. Sve ostalo je mitomanisanje kako kome odgovara.dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 13:27Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
Venecuela je propala kad je barel nenormalno pao, sve ostalo je historija
- dr_Evil
#2861 Re: Venecuela
Da je barel 200 dolara kakve koristi kad ga nije mogao izvestiVelkoski wrote: ↑06/01/2026 13:29Ma brt, 'komunizam' na papiru i ničemu više. Komunizam je utopija svakako, jednostavno se kosi sa biologijom. Socijalizam je druga priča i efektivno radi u Evropi na poljima u kojima i treba da radi. Sve ostalo je mitomanisanje kako kome odgovara.dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 13:27Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
Venecuela je propala kad je barel nenormalno pao, sve ostalo je historija![]()
Ostalo se mogu sloziti, ali sto bi rekao rahmetli Grebo, svaki normalan covjek mora biti komunist, ko bi bio protiv jednakopravnosti - sto Dragan kaze.
-
moimoi
#2862 Re: Venecuela
Propala je kada su im embargo stavili. Isto kao sto su Kubu unistili. Drugim rijecima.. ili ces biti nasa kolonija koju cemo crpiti ili ces zivjeti u jadu i bijedi. Zaboravi na samostalnost.
Isto se konacno i kod nas desilo.. pa mi nije jasno zasto neki pozivaju usa da uradi isto?
Mi vise nase proizvodnje nemamo. Sve je unisteno.
Zar je tesko sabrati dva sa dva
Isto se konacno i kod nas desilo.. pa mi nije jasno zasto neki pozivaju usa da uradi isto?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2863 Re: Venecuela
Pa tada je moglo, onda je pao barel pa su uslijedile i sankcije i sada se to sve predstavlja kao propast socijalizma bla bla
Dobar video od prije sedam godina. Naravno da se nije džaba iselilo toliko ljudi i da Maduro nije dobar lik
Dobar video od prije sedam godina. Naravno da se nije džaba iselilo toliko ljudi i da Maduro nije dobar lik
- dr_Evil
#2864 Re: Venecuela
Moi, samo da kazem, s tobom nikad nije dosadno, uvijek kad zagrebemo ispod povrsine nadjemo jedan sloj moimoi za koji nismo znali.moimoi wrote: ↑06/01/2026 13:36 Propala je kada su im embargo stavili. Isto kao sto su Kubu unistili. Drugim rijecima.. ili ces biti nasa kolonija koju cemo crpiti ili ces zivjeti u jadu i bijedi. Zaboravi na samostalnost.
-
sumirprimus
#2865 Re: Venecuela
ovo je ono sto trump voli kod putlera xija i ostalih diktatora i autokrata, apsolutna vlast i da moze da radi sta hoce.
maduro nije lik zbog kojeg vrijedi prolijevati suze, ali predstavlja opasan potez americke vlasti u sklopu situacije u kojoj se svijet trenutno nalazi.
nase je da se pravimo da nas nema i da se nadamo da nas niko nece primjetiti narednih par godina, jer ako nas primjete, nicemu se dobrom ne mozemo i ne trebamo nadati.
maduro nije lik zbog kojeg vrijedi prolijevati suze, ali predstavlja opasan potez americke vlasti u sklopu situacije u kojoj se svijet trenutno nalazi.
nase je da se pravimo da nas nema i da se nadamo da nas niko nece primjetiti narednih par godina, jer ako nas primjete, nicemu se dobrom ne mozemo i ne trebamo nadati.
- GandalfSivi
#2866 Re: Venecuela
Jebo Madura ba, lik je totalno nebitan u cijeloj prici. Ovo je bila samo pokazna vjezba, velika je zapadna hemisfera. Samo poslusati onog psihopatu Steven Millera i njegovih pet minuta vriske na CNN-u jucer, sve se samo ukaze…JohnnyS wrote: ↑06/01/2026 13:20Ma jedan idiot, kolumnist s Indexa. Ali ne mogu više ne ovo naricanje nad Madurom, kao da je prva američka akcija, samo što je prvi put napravljena bez nekih izmišljenih izlikaGandalfSivi wrote: ↑06/01/2026 13:18 Ali odakle ovi majmuni iskacu? Who the fuck is Goran Vojkovic? Nebijem i njega i poredjenje mu na neku stvar. Pun mi je vise neznalica kojima nedostaju i osnove znanja, a koje se nadju pozvanim da oni kao nesto kazu…
-
4L0n3
#2867 Re: Venecuela
https://english.palinfo.com/news/2026/01/03/355052/The Hamas Movement has strongly denounced the US aggression against Venezuela and the abduction of president Nicolas Maduro and his wife, describing what happened as a “grave violation of international law” and an “assault on the sovereignty of an independent state.”
- dale cooper
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2870 Re: Venecuela
Prema vasoj ublehaskoj naftaskoj supljoj mirna je hrvatska
- jeza u ledja
#2871 Re: Venecuela
"Nemam dovoljno informacija" ili kako odbraniti neodbranjivo.dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 13:27Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
- dale cooper
#2872 Re: Venecuela
Preokret u slučaju Maduro: SAD povlači optužbe o vođenju narkokartela
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pre ... ostalo_d_0
Znači sad nije vođa narko kartela. Za dvije hefte će ga vratiti u Venecuelu i reći da je Maduro pouzdan partner USA.
Znači sad nije vođa narko kartela. Za dvije hefte će ga vratiti u Venecuelu i reći da je Maduro pouzdan partner USA.
- alijagoro
#2873 Re: Venecuela
Zanimljiva tri pravila napadni,nikad ne priznaj nista i uvijek proglasi pobjedu
- Rejhana
#2874 Re: Venecuela
dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 13:27 Nemam dovoljno informacija ni da ga branim ni da ga kudim, ne znam nista o Venecueli jos otkad su Paralele ugasene. Ali stojim iza onog da bi pravi komunjara da kad vidi da zemlja ide u 3 lijepe sam dao ostavku i rekao da nadju sebi boljeg i zgodnijeg koji ce pokusati spasiti tekovine revolucije.
Apsolutno druže
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#2875 Re: Venecuela
Cirkusdale cooper wrote: ↑06/01/2026 18:22 Preokret u slučaju Maduro: SAD povlači optužbe o vođenju narkokartela
Znači sad nije vođa narko kartela. Za dvije hefte će ga vratiti u Venecuelu i reći da je Maduro pouzdan partner USA.![]()