Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Holanđani su stručnjaci za građenje gradova na moru i na močvarama i za odbranu od mora i valova.
Zemlja ravna k'o tahta i jedino uzvišenje koje možeš vidjeti je nadvožnjak.
Mi smo okruženi planinama i organizovali smo Zimske olimpijske igre, pa bi se očekivalo da znamo ponešto o snijegu.
Ne kontam što danima slušamo kako još negdje padne snijeg i nije sve savršeno.
Ako ćemo se porediti i tvrditi kako u tom smislu ne odudaramo, hoćemo li se onda porediti i u ostalim segmentima s tim državama ili samo biramo šta nam odgovara?
kabal1337 wrote: ↑07/01/2026 07:03
tramvaji rade samo do zeljeznicke u usta ih j.
Jarane, u ratu nisu nikako radili pa smo preživjeli.
Šta fali malo prohodati?
I u Zagrebu su stali.
Itd... (Čekam da se jave dežurni branitelji sa ovom pričom)
Šta fali malo prohodati?
I u Zagrebu su stali.
Šta fali malo prohodati?
I u Zagrebu su stali.
Naslovnica wrote: ↑07/01/2026 07:46
Jbga, nismo svi u pemziji, ima nas što bi na posao.
Gracki prijevoz ne dira, trotoar havarija, ljudi su s pravom ljuti
Sve znam, ne živim u staklenom zvonu šupljiramo na forumu i jebemo sebi živce--hajmo se organizovat pa pred kanton, vladu, gras........................hocemo kurac
Sve znam, ne živim u staklenom zvonu šupljiramo na forumu i jebemo sebi živce--hajmo se organizovat pa pred kanton, vladu, gras........................hocemo kurac
Tako ti je to dobri moj kolega plinaš--ako još na plin voziš
Recimo da sad dodju iz mjesne zajednice u moje naselje i donesu 100 lopata i troje civare i megafonom pozivaju raju da izadjemo i ocistimo trotoar od bosmalovog mosta do merkura životom garantujem da bi nas petero izašlo--i to ovih metuzalema ko što sam i sam
Evo nas iskipalo na stanici kod remize, ode novi u d e p o.
Izašao vozač i od vrata do vrata zove ljude da izađu, ili mu mikrofon ne radi ili ga ne zna koristiti.
Uglavnom, vrata ne funkcišu.
Nahvata se snijega, leda i kasura.
Ne znam šta više reći.
Naslovnica wrote: ↑07/01/2026 08:26
Evo nas iskipalo na stanici kod remize, ode novi u d e p o.
Izašao vozač i od vrata do vrata zove ljude da izađu, ili mu mikrofon ne radi ili ga ne zna koristiti.
Uglavnom, vrata ne funkcišu.
Nahvata se snijega, leda i kasura.
Ne znam šta više reći.
Ma da se hoće više otopiti da Nihad Uk u miru popije kaficu u Spaciju ?
Sinoć je trola strašno varničila kad god prođe ispred moje zgrade na Grbavici. Nisam nikada vidio tako nešto. Iskri ko da će se zapaliti. Valjda zbog one ledene kiše. Dobro išta radi....
i vidjecete da je GRAS-u cak i namjenska grtalica (u vidu nastavka za tramvaj) SMECE tj. koliko joj je spic odignut iznad pruge/asfalta(od Zemaljskog muzeja do Carsije), sto ocito nije adekvatno "ciscenje" za nove niskopodne Stadler tramvaje
Ko nas je ovako nesposobne priglupe hadalje kleo, nije dangubio!
I onda jos imamo drskosti buniti se na silne viceve o "glupim Bosancima" ?!
Gledaj covjece kako im je "nivelisana" sama grtalica tj. 'strijela' - spic, koji treba najvise snijega da zahvati, stoji gore visoko minimalno 15-20cm u zraku iznad sina/asfalta, a samo su krajnji repovi grtalice nazad sa strana spusteni i kupe malo snijega koji je toliko sa strane udaljen od sina da je i nebitan za prohodnost niskopodnih tramvaja ccc
Last edited by Hajlac on 07/01/2026 09:29, edited 3 times in total.
Sve kontam, ali da stajalista nisu u stanju ocistiti ne kontam.
Jucer gledam pokupili nekog lika u lakovanim cipelicama i teksas farmerkama pripijenim, torbica ogromna na boku. I lopata na tramvajskom Energoinvest na Ilidzi.