FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#91351 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Jebo te covjek jedan dan na funkciji i vec im nista ne valja.
Edin H.

#91352 Re: FK Željezničar

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 30/12/2025 14:18 Jebo te covjek jedan dan na funkciji i vec im nista ne valja.
Nema se vremena za gubljenje :oops:
Charuga
Globalni moderator

#91353 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Tromblon wrote: 30/12/2025 14:09Nisam našao podatak kada je potpisan ugovor sa strateškim partnerom. Ko ga je potpisao? Ko su odgovorna lica za njegovo provođenje?
"FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom Saninom Mirvićem", poručili su iz kluba s Grbavice.
Tromblon

#91354 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Charuga wrote: 30/12/2025 14:42
Tromblon wrote: 30/12/2025 14:09Nisam našao podatak kada je potpisan ugovor sa strateškim partnerom. Ko ga je potpisao? Ko su odgovorna lica za njegovo provođenje?
"FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom Saninom Mirvićem", poručili su iz kluba s Grbavice.
Cim su održani sastanci sinoć i izabrano rukovodstvo i trener znaci da je ugovor potpisan i operativan.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#91355 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Tromblon wrote: 30/12/2025 14:11
hrasno38 wrote: 30/12/2025 13:17
Tromblon wrote: 30/12/2025 12:47

Ti podržavaj Brkovica niko ti ne brani, a ja ga odlično znam. I znam ko je i kakav je i da je u ratu davao intervjue po Sloveniji kako je odigrao 300 utakmica za Zeljeznicar. I koliku je kuću na Sedreniku zaradio od Zeljeznicara. I koliko nas je koštao.
Iskren da ti budem savrseno me boli kurac ko sjedi po upravi Zelje i nisam nikada bio opterecen sa time samo sam naveo cinjenicu da je Zeljo vecinu trofeja osvojio sa njim i Osimom.
Znas zastoi je Svicarska medju najboljim drzavama na svijetu? Zato sto pola Svicaraca ne zna ko im vodi drzavu ali znaju samo da je dobro vode. I tako ti je i po Skandinaviji i nisu dzaba to najbolje drzave za zivot. E tako treba biti i sa klubovima.Prije rata malo nas je znalo ko sjedi u upravi Zelje ili recimo KK Bosne3
Ako tebe ne zanima ili ne znas da je predsjednik kluba najveće zlo u istoriji Zeljeznicara nemoj majke ti biti svakom loncu poklopac. I u Skandinaviji vrlo dobro znaju ko im vodi države. Mani se šupljih za idiote.
Ja ne pisem zato sto tako mislim nego sto sam se licno uvjerio u to. INteresantno ti si jedini koji pise da je Brkovic zlo sto znaci da si samo ti pametan a svi ostali budale ili je obratno?
Isner

#91356 Re: FK Željezničar

Post by Isner »

@ Charuga

Pokušavam slikovito da objasnim način rada "naših" Skupština pa sam uzeo primjer manjih udruženja, budžeta npr do 200.000 KM godišnje...

Ako me pitaš za dokaze konkretno za FK Željezničar - nemam.. Al ono što sam siguranje da svako od članova Skupštine traži svoj interes... Da neko u četverogodišnjem mandatnom periodu iz Skupštine razmatra, glasa i usvaja izvještaje preko 20 miliona KM godišnje koliko je obecao novi prešjednik a da brke ne omasti, to u Bosni ne može da bude... Samo je pitanje koliko ce ko omastiti...

I nije to samo kod Želje nego kod svih BH klubova pa i regiji...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#91357 Re: FK Željezničar

Post by teskeredzic_22 »

Jedino čega me strah od ove akvizicije je da klub ne postane "b"varijanta jufki , nešto poput Dinama i Lokomotive s obzirom da su braća na čelu , pomalo nespojivo , realno ?

Amar Osim i cijela porodica Osim treba u svako doba dana i noći imati pristup klubu , da budu svečano dočekani i ugošćeni kao dio identiteta kluba i ne samo Osim(i) nego i sve ostale Željne legende od Hadžije , Miše Smajlovića , Čobe , Meše , Berjana , Škrbe , Đele da ne nabrajamo.

Nadajmo se najboljem , poželimo sreću upravi i Stojanoviću.

Mi smo Željini , Željo je naš.
Didier

#91358 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Ali čuj ovog tromblona...

:run:
Didier

#91359 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

teskeredzic_22 wrote: 30/12/2025 17:42 Jedino čega me strah od ove akvizicije je da klub ne postane "b"varijanta jufki , nešto poput Dinama i Lokomotive s obzirom da su braća na čelu , pomalo nespojivo , realno ?

Amar Osim i cijela porodica Osim treba u svako doba dana i noći imati pristup klubu , da budu svečano dočekani i ugošćeni kao dio identiteta kluba i ne samo Osim(i) nego i sve ostale Željne legende od Hadžije , Miše Smajlovića , Čobe , Meše , Berjana , Škrbe , Đele da ne nabrajamo.

Nadajmo se najboljem , poželimo sreću upravi i Stojanoviću.

Mi smo Željini , Željo je naš.
Amin!
Charuga
Globalni moderator

#91360 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Isner wrote: 30/12/2025 15:31 @ Charuga

Pokušavam slikovito da objasnim način rada "naših" Skupština pa sam uzeo primjer manjih udruženja, budžeta npr do 200.000 KM godišnje...

Ako me pitaš za dokaze konkretno za FK Željezničar - nemam.. Al ono što sam siguranje da svako od članova Skupštine traži svoj interes... Da neko u četverogodišnjem mandatnom periodu iz Skupštine razmatra, glasa i usvaja izvještaje preko 20 miliona KM godišnje koliko je obecao novi prešjednik a da brke ne omasti, to u Bosni ne može da bude... Samo je pitanje koliko ce ko omastiti...

I nije to samo kod Želje nego kod svih BH klubova pa i regiji...
Stani malo, pričaš o skupštinama, a onda spominješ samo novi saziv skupštine i neke milione.
Do tada si pisao o nekakvim ručkovima, talovima, ima li mene tu priči, sitnim šićarima i sličnom.

Ne stoji ti priča nikako, a ti i dalje misli šta hoćeš, imaš pravo na to. Govorim ti iz prve ruke kako je bilo do sada.
Charuga
Globalni moderator

#91361 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Tromblon wrote: 30/12/2025 14:45
Charuga wrote: 30/12/2025 14:42
Cim su održani sastanci sinoć i izabrano rukovodstvo i trener znaci da je ugovor potpisan i operativan.
Dobro, i? Trebali su odmah uslikati ugovor i postaviti na stranici?
Odgovorna lica su valjda predstavnici kluba u skupštini, UO i NO, te predstavnici partnera u navedenim organima kluba.

Ti kao član kluba imaš pravo otiči u klub i tražiti informacije, i da ti pokažu ugovor.
Probaj, nećeš ništa izgubiti.
Tromblon

#91362 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Didier wrote: 30/12/2025 18:05 Ali čuj ovog tromblona...

:run:
Zato blago tebi :izet:
Tromblon

#91363 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

hrasno38 wrote: 30/12/2025 15:06
hrasno38 wrote: 30/12/2025 13:17

Iskren da ti budem savrseno me boli kurac ko sjedi po upravi Zelje i nisam nikada bio opterecen sa time samo sam naveo cinjenicu da je Zeljo vecinu trofeja osvojio sa njim i Osimom.
Znas zastoi je Svicarska medju najboljim drzavama na svijetu? Zato sto pola Svicaraca ne zna ko im vodi drzavu ali znaju samo da je dobro vode. I tako ti je i po Skandinaviji i nisu dzaba to najbolje drzave za zivot. E tako treba biti i sa klubovima.Prije rata malo nas je znalo ko sjedi u upravi Zelje ili recimo KK Bosne3
Ako tebe ne zanima ili ne znas da je predsjednik kluba najveće zlo u istoriji Zeljeznicara nemoj majke ti biti svakom loncu poklopac. I u Skandinaviji vrlo dobro znaju ko im vodi države. Mani se šupljih za idiote.
Ja ne pisem zato sto tako mislim nego sto sam se licno uvjerio u to. INteresantno ti si jedini koji pise da je Brkovic zlo sto znaci da si samo ti pametan a svi ostali budale ili je obratno?
Brate ti si rahat. Fino tv gledaj tekme i uživaj. Boli te
redhat

#91364 Re: FK Željezničar

Post by redhat »

Ostaje nejasno je li strateški partner ili kreditor, obzirom da su izlazne klauzule u vidu 15% kamate na sve uloženo prilično lihvarske.

Od toga nema zaštite, jednom kad postaneš dužan, a dug se mora podmiriti, ako nema keša, podmiriš ga iz imovine.

U svakom slučaju horde će bolje navijati sa pokrivrenih tribina. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#91365 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Jebo imovinu koja je mrtvi kapital. Koji ce ti kurac ako ne generise nikakv prihod?

Ne govorim da treba rasprodati, al aktivirati, sasvim sigurno da.
Haris.ba

#91366 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 02/01/2026 10:07 Jebo imovinu koja je mrtvi kapital. Koji ce ti kurac ako ne generise nikakv prihod?

Pa kod nas je prijevod za aktiviranje imovine - spo.

Ja prvi bih potpisao da se na mjestu pomocnog terena napravi trzni centar (sa parkingom citavom povrsinom u zemlji). Ali, u vlasnistvu Zeljeznicara. Pa, da imas konstantni prihod svake godine.
Da se utakmica iskoristi da sto vise potrosaca privuces koji ce onda imati gdje da trose pare oko stadiona.

A, imovina nikada nije mrtvi kapital. Na osnovu imovine dizes kredit kada ti treba da rijesis bitne stvari. Kada nemas imovine banke te gledaju ko tifusara.
redhat

#91367 Re: FK Željezničar

Post by redhat »

Chmoljo wrote: 02/01/2026 10:07 Jebo imovinu koja je mrtvi kapital. Koji ce ti kurac ako ne generise nikakv prihod?

Kod nas je aktiviranje društvene imovine, bilo uvod u privatizaciju.
Znamo kako je završilo.
Chmoljo

#91368 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Mene isto tako zamara prica: ovo samo ima kod nas.

Loop koji se svaki put najavi iz predostroznosti da se nikad ne moze napraviti iskorak.

I da se aktivira na nacin da bi zeljo generisao prihod, opet bi bila masa likova koji bi vrtili glavama i govorili da je "prodato". I to zabrinjavajuce velika masa. I govorili znamo mi to kako to ide kod nas.
HelaS

#91369 Re: FK Željezničar

Post by HelaS »

Isner wrote: 30/12/2025 01:10
Haris.ba wrote: 30/12/2025 00:42
Isner wrote: 29/12/2025 23:39 Samo što su kod njih u Skupštini akcionari i ljudi koji ce uložiti svoje pare a u Skupštini Želje su ljudi koji su došli da uzmu pare... i na rucak i guzovaču gratis, pride...
Slazem se.

Ali, kod nas sve neke krajnosti.

Sto ne moze i kod nas akcionari koji uloze svoje pare, ali da to ne znaci da postajes i potpredsjednik i predsjednik istovremeno?
Ono, postoji granica. I za ljude sa lovom da se zadovolji, a i za odredjene sportske i drustvene ideale.
Da to ne funkcionise, pa bih ja rekao to nigdje nema...

Mada, gotovo je sad. Nadam se barem rezultatu u igrama da barem nesto ostane u lijepo sjecanje.
Nema logike da neko obnaša funkciju i predsjednika i potpredsjednika Skupštine (ovaj drugi mijenja prvog u slucaju njegove sprijecenosti) pa je (vjerovatno) nespretno prenesena vijest, odnosno da je neko odustao sa pozicije zamjenika predsjednika neposredno pred sjednicu a da nisu imali spremnu zamjenu za imenovanje.. ovim potezom vjerovatno cuva mjesto za nekog bliskog saradnika...
Ovo se Statutom reguliše, zaista ne znam kakve su im statutarne odredbe...

Sukob interesa bi bio da je recimo predsjednik Upravnog odbora i potpredsjednik Skupštine...
Nema ni zakonsko uporište
redhat

#91370 Re: FK Željezničar

Post by redhat »

Chmoljo wrote: 02/01/2026 10:32 Mene isto tako zamara prica: ovo samo ima kod nas.

Loop koji se svaki put najavi iz predostroznosti da se nikad ne moze napraviti iskorak.

I da se aktivira na nacin da bi zeljo generisao prihod, opet bi bila masa likova koji bi vrtili glavama i govorili da je "prodato". I to zabrinjavajuce velika masa. I govorili znamo mi to kako to ide kod nas.
Pa eto ako je naša država u tranzicijsko vrijeme skupa sa cijelim ex Yu regionom napravila iskorak, okončanjem privatizacije, ja se izvinjavam na negativnoj energiji i širenju bespotrebnog pesimizma/opreza.
To što su javni resursi, koje su gradili naši preci, otišli u ruke političkih moćnika i njihovih kontrolisanih tajkuna, trebamo zvati iskorakom.
Ovaj zadnji primjer je samo dokaz da politički establišment nije ništa drugo nego refleksija naroda kojeg predstavlja.
Chmoljo

#91371 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Akumulacija kapitala se morala desiti. Malo gdje, ako igdje, da je bila pravedna.
redhat

#91372 Re: FK Željezničar

Post by redhat »

Chmoljo wrote: 02/01/2026 10:40 Akumulacija kapitala se morala desiti. Malo gdje, ako igdje, da je bila pravedna.
Vidjet ćemo. Prilično sam siguran, da modus operandi iz 2005., u društvu podjeljenih karata, i iscrtanih međa, ne može proći ne kažnjeno.

Čisto jer narušava balans i pokazuje slabost establišmenta, osim ako ovo sve nema neku drugu, stvarnu pozadinu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#91373 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Tromblon wrote: 01/01/2026 13:20
hrasno38 wrote: 30/12/2025 15:06

Brate ti si rahat. Fino tv gledaj tekme i uživaj. Boli te
Kakve to veze ima sa onim sto pisemo???
Charuga
Globalni moderator

#91374 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Nekakve skupštine preduzeča, nekakve prodaje društvene imovine, ... :zzzz:
haujesnou

#91375 Re: FK Željezničar

Post by haujesnou »

bolje ranjen, nego mrtav, neki niakko da nauče da se od sadake ne živi i da je komunizam davno propo
Hocemo rezultat, ali nećemo niakkvog zahmeta ili ne daj Bože kakvih obaveza ili garancija. Hoćemo da neko uloži masnu, vlastitu lovu, ali da se mi pitamo. Hocemo investiciju zato što smo lijepi.

Želji je ovo trebalo i treba, lova će nešto napraviti, a što se tiče privatizacije državnog kapitala državnih preduzeća, banaka i slično, to veze sa Željom nema i bgm bezze lpate pop temi o kojoj evidentno ne znate mnogo.

Volim te ŽeljO :bih:
Post Reply