FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#91326 Re: FK Željezničar
Slavisa Stojanovic novi trener Zelje
- insaneinthebrain
#91327 Re: FK Željezničar
kod nas sve mozeHaris.ba wrote: ↑29/12/2025 22:42Ovo neka greska?insaneinthebrain wrote: ↑29/12/2025 22:12 Funkciju predsjednika i potpredsjednika Skupštine obnašat će Sanin Mirvić.
Jer, ovo ni Titi nije uspjelo.
- Charuga
- Globalni moderator
#91328 Re: FK Željezničar
Kažem ja, prevarant. Najebali smo, realno.
- hrasno38
#91329 Re: FK Željezničar
Nema vise bruka ljudi u klubu da odlucuju niti skupstina od 40-50 ljudi od kojih pola ne zna ni sto je tamo. Ovo za sada mi se svidja pogotovo sto su tu Brkovic i Gredic.
- Haris.ba
#91330 Re: FK Željezničar
Njemacki klubovi imaju u skupstini i vise od 150 ljudi.
I opet se zna ko odlucuje.
Ali, mi izgleda volimo diktaturu.
-
ZmajOdBosne76
#91331 Re: FK Željezničar
Sportskog direktora neće biti do ljeta i Stanić neće biti sportski direktor kako se pisalo na temi. Odmorite se dobro i napunite baterije. Treba se pripremiti za ono što nam slijedi. 
- insaneinthebrain
#91332 Re: FK Željezničar
ne sluti na dobro

- Haris.ba
#91333 Re: FK Željezničar
Pa kako za koga.
Ide 10 milja kvadrat spo.
- Isner
#91334 Re: FK Željezničar
Samo što su kod njih u Skupštini akcionari i ljudi koji ce uložiti svoje pare a u Skupštini Želje su ljudi koji su došli da uzmu pare... i na rucak i guzovaču gratis, pride...
- Haris.ba
#91335 Re: FK Željezničar
Slazem se.
Ali, kod nas sve neke krajnosti.
Sto ne moze i kod nas akcionari koji uloze svoje pare, ali da to ne znaci da postajes i potpredsjednik i predsjednik istovremeno?
Ono, postoji granica. I za ljude sa lovom da se zadovolji, a i za odredjene sportske i drustvene ideale.
Da to ne funkcionise, pa bih ja rekao to nigdje nema...
Mada, gotovo je sad. Nadam se barem rezultatu u igrama da barem nesto ostane u lijepo sjecanje.
- Isner
#91336 Re: FK Željezničar
Nema logike da neko obnaša funkciju i predsjednika i potpredsjednika Skupštine (ovaj drugi mijenja prvog u slucaju njegove sprijecenosti) pa je (vjerovatno) nespretno prenesena vijest, odnosno da je neko odustao sa pozicije zamjenika predsjednika neposredno pred sjednicu a da nisu imali spremnu zamjenu za imenovanje.. ovim potezom vjerovatno cuva mjesto za nekog bliskog saradnika...Haris.ba wrote: ↑30/12/2025 00:42Slazem se.
Ali, kod nas sve neke krajnosti.
Sto ne moze i kod nas akcionari koji uloze svoje pare, ali da to ne znaci da postajes i potpredsjednik i predsjednik istovremeno?
Ono, postoji granica. I za ljude sa lovom da se zadovolji, a i za odredjene sportske i drustvene ideale.
Da to ne funkcionise, pa bih ja rekao to nigdje nema...
Mada, gotovo je sad. Nadam se barem rezultatu u igrama da barem nesto ostane u lijepo sjecanje.
Ovo se Statutom reguliše, zaista ne znam kakve su im statutarne odredbe...
Sukob interesa bi bio da je recimo predsjednik Upravnog odbora i potpredsjednik Skupštine...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- insaneinthebrain
#91338 Re: FK Željezničar
kakve se stvari desavaju kod kona, samo da se ne preliju i na nasu stranu. da ne prenese buraza da misli da moze i kod nas tako
- liyf
#91339 Re: FK Željezničar
Ode jedan Mirvic dodje drugi
- Charuga
- Globalni moderator
#91340 Re: FK Željezničar
Možeš li nam objasniti kako su uzimali pare skupštinari. Kakav ručak? Šta je guzovača gratis?
Ako ti neće biti zahmetli.
- Isner
#91341 Re: FK Željezničar
Vrlo rado.. Ja sam bio član dvije Skupštine i jednog Upravnog odbora i mada se radilo o udruženjima građana (nevladine organizacije) sistem funkcionisanja je više - manje isti...
U 90% naših udruženja i sportskih klubova čim Skupština broji 40+ delegata u startu imaš najmanje tri struje.. Obicno je jedna struja na strani predsjednika i ima ih više od pola, zatim ide ona struja koja mu kontrira i grupa delegata koji nisu ni tamo ni vamo... Sjednice Skupštine (ako nije izborna) uglavnom se zakazuju krajem januara il pocetkom februara kad se razmatra i usvaja Završni račun iz prethodne godine te Plan rada i Finansijski plan za tekucu godinu.. Ako je idealno stanje u klubu ili udruženju, naredna sjednica Skupštine ide nekad u jesenjem periodu kad se razmatra rebalans Budžeta.. Kad je Finansijski izvještaj na klackalici i fali par glasova da izvještaj padne ili se usvoji onda ide ili nagovaranje oko glasanja ili kupovina ili neki drugi vid trgovine..
I tu krece cirkus.. Tipa ja cu glasati i podržati al ako mi se da to i to ili ako mi neko rješi nešto (rentanje poslovnog prostora,glasovi za sopstveni interes iz baze članova itd). Mi smo znali dnevni red razmatrati i usvajati po 3 sata i na kraju se sjednica otkaže pa ide zakazivanje nove.. Gdje su velike pare tu je cirkus veci i obratno...
Baš iz tog razloga i AMUS je godinama u blokadi te mnoga druga udruženja, klubovi i savezi.. Fudbalski savez KS npr... Colpa i kompanija mogu biti najgori na svijetu al ako istrguje dovoljno ruku tj glasova, to je živa patnja smijeniti..
A nakon svake sjednice Skupštine ide svecani rucak o trošku organizatora... Kod nas je bilo nekoliko likova koji su dolazili samo radi tog rucka (pojedi, popij, ponesi). Još kad je "doslijedan" i glasa kako mu kažu, natrpaju mu mašala za ponijeti.. Drugim rijecima - sitnošićarenje i guzovača...
Kad je sport u pitanju, tu su milioni u opticaju i mogu misliti šta se sve tu radi... Željo i Sarajevo su veliki klubovi i vjerovatno je modus operandi malo uglađeniji ali suština je ista.. Bio, gledao, ne bi više životom...
-
Tromblon
#91342 Re: FK Željezničar
Znači u 2026. godinu ulazimo sa Nijazom Brkovicem kao predsjednikom kluba. Najvećim zlom u istoriji našeg Zeljeznicara. Čovjekom koji bi zavadio dva brata da se pobiju do smrti. Mesetar, smutljivac koji je već od Zelje hajrovao sve sto ima u životu. Čovjekom koji je sa "legendama" kluba namjestio da popijemo 7 od Litexa kako bi se otjerao prvo Plisek, pa Telibecirevic. Čovjek koji se javno hvalio kako je varao sudije kada ih je potplacivao. Koji nas je zavadio sa pola države. Katastrofa.
I ovaj trener. Popio 7 od Vikinga. Adžem ga razmontirao na Grbavici. I tad je 7 trebao popiti. Prvak sa Zvezdom cu ja biti. Nisam nesto oduševljen, ali čim je došao u paketu sa Brkovicem upitnik je tu.
I ovaj trener. Popio 7 od Vikinga. Adžem ga razmontirao na Grbavici. I tad je 7 trebao popiti. Prvak sa Zvezdom cu ja biti. Nisam nesto oduševljen, ali čim je došao u paketu sa Brkovicem upitnik je tu.
- hrasno38
#91343 Re: FK Željezničar
Samo sto je Zeljo osvojio vecinu titula ako ne i sve za njegovog vakta!Tromblon wrote: ↑30/12/2025 11:54 Znači u 2026. godinu ulazimo sa Nijazom Brkovicem kao predsjednikom kluba. Najvećim zlom u istoriji našeg Zeljeznicara. Čovjekom koji bi zavadio dva brata da se pobiju do smrti. Mesetar, smutljivac koji je već od Zelje hajrovao sve sto ima u životu. Čovjekom koji je sa "legendama" kluba namjestio da popijemo 7 od Litexa kako bi se otjerao prvo Plisek, pa Telibecirevic. Čovjek koji se javno hvalio kako je varao sudije kada ih je potplacivao. Koji nas je zavadio sa pola države. Katastrofa.
-
Tromblon
#91344 Re: FK Željezničar
Ti podržavaj Brkovica niko ti ne brani, a ja ga odlično znam. I znam ko je i kakav je i da je u ratu davao intervjue po Sloveniji kako je odigrao 300 utakmica za Zeljeznicar. I koliku je kuću na Sedreniku zaradio od Zeljeznicara. I koliko nas je koštao.hrasno38 wrote: ↑30/12/2025 12:24Samo sto je Zeljo osvojio vecinu titula ako ne i sve za njegovog vakta!Tromblon wrote: ↑30/12/2025 11:54 Znači u 2026. godinu ulazimo sa Nijazom Brkovicem kao predsjednikom kluba. Najvećim zlom u istoriji našeg Zeljeznicara. Čovjekom koji bi zavadio dva brata da se pobiju do smrti. Mesetar, smutljivac koji je već od Zelje hajrovao sve sto ima u životu. Čovjekom koji je sa "legendama" kluba namjestio da popijemo 7 od Litexa kako bi se otjerao prvo Plisek, pa Telibecirevic. Čovjek koji se javno hvalio kako je varao sudije kada ih je potplacivao. Koji nas je zavadio sa pola države. Katastrofa.
- hrasno38
#91345 Re: FK Željezničar
Iskren da ti budem savrseno me boli kurac ko sjedi po upravi Zelje i nisam nikada bio opterecen sa time samo sam naveo cinjenicu da je Zeljo vecinu trofeja osvojio sa njim i Osimom.Tromblon wrote: ↑30/12/2025 12:47Ti podržavaj Brkovica niko ti ne brani, a ja ga odlično znam. I znam ko je i kakav je i da je u ratu davao intervjue po Sloveniji kako je odigrao 300 utakmica za Zeljeznicar. I koliku je kuću na Sedreniku zaradio od Zeljeznicara. I koliko nas je koštao.hrasno38 wrote: ↑30/12/2025 12:24Samo sto je Zeljo osvojio vecinu titula ako ne i sve za njegovog vakta!Tromblon wrote: ↑30/12/2025 11:54 Znači u 2026. godinu ulazimo sa Nijazom Brkovicem kao predsjednikom kluba. Najvećim zlom u istoriji našeg Zeljeznicara. Čovjekom koji bi zavadio dva brata da se pobiju do smrti. Mesetar, smutljivac koji je već od Zelje hajrovao sve sto ima u životu. Čovjekom koji je sa "legendama" kluba namjestio da popijemo 7 od Litexa kako bi se otjerao prvo Plisek, pa Telibecirevic. Čovjek koji se javno hvalio kako je varao sudije kada ih je potplacivao. Koji nas je zavadio sa pola države. Katastrofa.
Znas zastoi je Svicarska medju najboljim drzavama na svijetu? Zato sto pola Svicaraca ne zna ko im vodi drzavu ali znaju samo da je dobro vode. I tako ti je i po Skandinaviji i nisu dzaba to najbolje drzave za zivot. E tako treba biti i sa klubovima.Prije rata malo nas je znalo ko sjedi u upravi Zelje ili recimo KK Bosne3
- Haris.ba
- Charuga
- Globalni moderator
#91347 Re: FK Željezničar
Možeš li nam objasniti kako su uzimali pare skupštinari. Kakav ručak? Šta je guzovača gratis?
Ako ti neće biti zahmetli.
[/quote]
Vrlo rado.. Ja sam bio član dvije Skupštine i jednog Upravnog odbora i mada se radilo o udruženjima građana (nevladine organizacije) sistem funkcionisanja je više - manje isti...
U 90% naših udruženja i sportskih klubova čim Skupština broji 40+ delegata u startu imaš najmanje tri struje.. Obicno je jedna struja na strani predsjednika i ima ih više od pola, zatim ide ona struja koja mu kontrira i grupa delegata koji nisu ni tamo ni vamo... Sjednice Skupštine (ako nije izborna) uglavnom se zakazuju krajem januara il pocetkom februara kad se razmatra i usvaja Završni račun iz prethodne godine te Plan rada i Finansijski plan za tekucu godinu.. Ako je idealno stanje u klubu ili udruženju, naredna sjednica Skupštine ide nekad u jesenjem periodu kad se razmatra rebalans Budžeta.. Kad je Finansijski izvještaj na klackalici i fali par glasova da izvještaj padne ili se usvoji onda ide ili nagovaranje oko glasanja ili kupovina ili neki drugi vid trgovine..
I tu krece cirkus.. Tipa ja cu glasati i podržati al ako mi se da to i to ili ako mi neko rješi nešto (rentanje poslovnog prostora,glasovi za sopstveni interes iz baze članova itd). Mi smo znali dnevni red razmatrati i usvajati po 3 sata i na kraju se sjednica otkaže pa ide zakazivanje nove.. Gdje su velike pare tu je cirkus veci i obratno...
Baš iz tog razloga i AMUS je godinama u blokadi te mnoga druga udruženja, klubovi i savezi.. Fudbalski savez KS npr... Colpa i kompanija mogu biti najgori na svijetu al ako istrguje dovoljno ruku tj glasova, to je živa patnja smijeniti..
A nakon svake sjednice Skupštine ide svecani rucak o trošku organizatora... Kod nas je bilo nekoliko likova koji su dolazili samo radi tog rucka (pojedi, popij, ponesi). Još kad je "doslijedan" i glasa kako mu kažu, natrpaju mu mašala za ponijeti.. Drugim rijecima - sitnošićarenje i guzovača...
Kad je sport u pitanju, tu su milioni u opticaju i mogu misliti šta se sve tu radi... Željo i Sarajevo su veliki klubovi i vjerovatno je modus operandi malo uglađeniji ali suština je ista.. Bio, gledao, ne bi više životom..[/quote]
Sve si objasnio, ali ništa objasnio nisi.
Pišemo o FK Željezničar, i pišemo o Skupštini FK Željezničar.
Zanemari Skupštine bilo gdje drugo, pa mi konkretno pojasni za Skupštinu FK Željezniča, o kojoj pišemo.
P.S. Ručkovi, i nošenje hrane ...
Ovo.
- hrasno38
#91348 Re: FK Željezničar
Ma nema para ni u jednoj skupstini dok vec za UO je druga prica. Medjutim ovaj sistem ce sada malo biti drugaciji i Mirvic ce htjeti tj vec je uradio ono sto je htio da ima sto manje ljudi koji ce biti u opciji za vodjenje kluba sto apsolutno razumljivo. Mirvic zna kako su lagani prstici kod nasih gradjana i zeli da osigura svoja ulaganja. Brkovica je stavio koliko sam procitao iz razloga sto je Brkovic najzasluzniji za njgeov dolazak a za Gredica mi je stvarno drago jer je covjek bio i jedan od legendarnih igraca i jos je pored toga a sto je vrlo rijetko visoko obrazovan i dobar ekonomista.
Sto se tice Stojanovica on je svakako koja stepenica vise i od Adzema i od predhodnih trenera pa i samog Osima ali je pitanje kako ce se uklopiti i sa cime ce raspolagati. Po meni je Coric bio najidealnije rjesenje jer je potpuno nepravedno otjeran i od govana je napravio odlicnu pitu.
Sto se tice Stojanovica on je svakako koja stepenica vise i od Adzema i od predhodnih trenera pa i samog Osima ali je pitanje kako ce se uklopiti i sa cime ce raspolagati. Po meni je Coric bio najidealnije rjesenje jer je potpuno nepravedno otjeran i od govana je napravio odlicnu pitu.
-
Tromblon
#91349 Re: FK Željezničar
Nisam našao podatak kada je potpisan ugovor sa strateškim partnerom. Ko ga je potpisao? Ko su odgovorna lica za njegovo provođenje?
-
Tromblon
#91350 Re: FK Željezničar
Ako tebe ne zanima ili ne znas da je predsjednik kluba najveće zlo u istoriji Zeljeznicara nemoj majke ti biti svakom loncu poklopac. I u Skandinaviji vrlo dobro znaju ko im vodi države. Mani se šupljih za idiote.hrasno38 wrote: ↑30/12/2025 13:17Iskren da ti budem savrseno me boli kurac ko sjedi po upravi Zelje i nisam nikada bio opterecen sa time samo sam naveo cinjenicu da je Zeljo vecinu trofeja osvojio sa njim i Osimom.
Znas zastoi je Svicarska medju najboljim drzavama na svijetu? Zato sto pola Svicaraca ne zna ko im vodi drzavu ali znaju samo da je dobro vode. I tako ti je i po Skandinaviji i nisu dzaba to najbolje drzave za zivot. E tako treba biti i sa klubovima.Prije rata malo nas je znalo ko sjedi u upravi Zelje ili recimo KK Bosne3