Sarajevo Construction
- DaysleepeR
#28976 Re: Sarajevo Construction
Napredak je evidentan i u tome što očekuješ grijanje, u ovim starim nisi ni očekivao...
- benzapen
#28977 Re: Sarajevo Construction
Nemoj ba tako na Sokolačkog saobraćajnog maganepass1 wrote: ↑24/12/2025 11:38 Kad se budes vozio svaki dan onda pricaj
Ja sam jucer ujutro, duge gace ispod pantola, debela jakna, kapa sledio se u troli. Nema grijanja, ledena stolica, leden metal. Da napomenem da u sorcu trcim po igmanu zimi, trcao sam i na -5 po dobrinji. Ali 35-40min sjedenja u ledari, jbt odskakujes.
Jutros nova trola prokisnjava na dva mjesta kod zgloba.
- nepass1
#28978 Re: Sarajevo Construction
I ja sa terase kad gledam kako trole voze puno mi srce, kad krenem koristiti a evo u kontinuitetu od 01.06. sam putnik vidis milion falinki i hvatanja krivina.
Neki dan sest trola vozilo austrijski dobrinja i kontra. Gdje je drugih 20 sto je doslo? Zasto voze narandzaste trole?
Novi stalno u kvaru!
Vec sam i ovo pisao, na skenderiji i kovacicima nema sanse uci u trolu. Rat na vratima.
Aplikacija postoji da kazu imamo app, funkcionalnost nikakva.
Neki dan sest trola vozilo austrijski dobrinja i kontra. Gdje je drugih 20 sto je doslo? Zasto voze narandzaste trole?
Novi stalno u kvaru!
Vec sam i ovo pisao, na skenderiji i kovacicima nema sanse uci u trolu. Rat na vratima.
Aplikacija postoji da kazu imamo app, funkcionalnost nikakva.
-
elk
#28979 Re: Sarajevo Construction
Ma osusice se. A i da bude tu nekakvo drvo, ruzno brate izgleda u ovoj saksiji. Koja je jos dusu dala za sitno smece i cikove. Kao onaj rumenkov tal u a fazi, preruzno, otuzno i sada vec prljavo. Jedino sto su posadjeni grmovi, samo se par osusilo.
I drvece se orezuje. Obrezivanje je nesto drugo
I da, bravo za indexe i radicevu
na slikama lijepo izgleda. Nas najveci bend.
I drvece se orezuje. Obrezivanje je nesto drugo
I da, bravo za indexe i radicevu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28981 Re: Sarajevo Construction
Tacno ne vjerujem sta ljudi pisu.
Pa ne trebas ici dalje od mrtvog Beograda na vodi da vidis da moze.
- nepass1
#28982 Re: Sarajevo Construction
Ma joj ovdje ideje parkirati na ilidzi pa sa jgs u grad. A u tramvaju se i ovako duse djele ujutro u 7:30benzapen wrote: ↑24/12/2025 11:50Nemoj ba tako na Sokolačkog saobraćajnog maganepass1 wrote: ↑24/12/2025 11:38 Kad se budes vozio svaki dan onda pricaj
Ja sam jucer ujutro, duge gace ispod pantola, debela jakna, kapa sledio se u troli. Nema grijanja, ledena stolica, leden metal. Da napomenem da u sorcu trcim po igmanu zimi, trcao sam i na -5 po dobrinji. Ali 35-40min sjedenja u ledari, jbt odskakujes.
Jutros nova trola prokisnjava na dva mjesta kod zgloba.Zamjeriti će ti forumska botovska armija.
Neki dan, 12 minuta komercijala na stanici stajala naplacuje karte. Na jednoj stanici!!! Ja na kraju izasao i pjeske na posao po kisi dvije stanice i vjeruj nije me sustigla ta komercijala. 50min trebalo od dobrinje do rtv
Trola puna na drveniji, skenderija ratno stanje. Dovoljno jedan razred da udje i haos. Isto ko onaj film 300 kad nogom pukne onog u bunar, samo su vrata trole bunar
A forumasi iz auta vide trolu i tramvaj i onda dodju i pisu treba gras koristiti.
- video
-
moimoi
#28984 Re: Sarajevo Construction
Tacno ne mogu vjerovati da ljudi uzmu dio recenice koji im odgovara… da bi valjda dokazali kako je neko glup._BataZiv_0809 wrote: ↑24/12/2025 11:58Tacno ne vjerujem sta ljudi pisu.
Hajmo jos jednom procitati napisano i ne praviti se blesavi.
Hvala.
- benzapen
#28985 Re: Sarajevo Construction
Gledam svaki dan to. Na Otoci na tramvajskoj stanici ujutro kad djeca idu u školu isto da će sudnji dan. Ja radije krenem pješke, pa ako naleti komercijala sjednem u nju. Kad idem nazad iz grada, ako je haos kod predsjedništva krenem pješke. Nemam kuveta za guranje.nepass1 wrote: ↑24/12/2025 12:00Ma joj ovdje ideje parkirati na ilidzi pa sa jgs u grad. A u tramvaju se i ovako duse djele ujutro u 7:30benzapen wrote: ↑24/12/2025 11:50Nemoj ba tako na Sokolačkog saobraćajnog maganepass1 wrote: ↑24/12/2025 11:38 Kad se budes vozio svaki dan onda pricaj
Jutros nova trola prokisnjava na dva mjesta kod zgloba.Zamjeriti će ti forumska botovska armija.
Neki dan, 12 minuta komercijala na stanici stajala naplacuje karte. Na jednoj stanici!!! Ja na kraju izasao i pjeske na posao po kisi dvije stanice i vjeruj nije me sustigla ta komercijala. 50min trebalo od dobrinje do rtv
Trola puna na drveniji, skenderija ratno stanje. Dovoljno jedan razred da udje i haos. Isto ko onaj film 300 kad nogom pukne onog u bunar, samo su vrata trole bunar![]()
A forumasi iz auta vide trolu i tramvaj i onda dodju i pisu treba gras koristiti.
- Thorgerson
#28986 Re: Sarajevo Construction
Mene samo interesuje, zasto nije sklonjeno m2 ovih ploca, iskopano i posadjeno stablo u zemlju.moimoi wrote: ↑24/12/2025 12:04Tacno ne mogu vjerovati da ljudi uzmu dio recenice koji im odgovara… da bi valjda dokazali kako je neko glup._BataZiv_0809 wrote: ↑24/12/2025 11:58Tacno ne vjerujem sta ljudi pisu.
Hvala.
Po zapadu je sasvim normalno da drvece raste po trotoarima. Pa ima i kod nas primjera.
Menj ove saksije djeluju bas ruzno.
Pored toliko betona, dovuci jos betonsku saksiju. Jesu coravi ovi kojima padnu ove "ideje" napamet.
Mislim bolje ista nego nista, ali garantujem da je bilo jeftinije posaditi tu drvo u zemlju, nego dovlaciti ove nezgraopne grdosije od saksija, koje se tu uklapaju ko da ne kazem sta.
-
neki
#28987 Re: Sarajevo Construction
- Haris.ba
#28988 Re: Sarajevo Construction
Mi nazalost polazimo iz stava da smo bili na ivici da nemamo prevoza. Pa sta god kazes odmah te sada opauce po usima, -dobro i to imas.benzapen wrote: ↑24/12/2025 12:17 Gledam svaki dan to. Na Otoci na tramvajskoj stanici ujutro kad djeca idu u školu isto da će sudnji dan. Ja radije krenem pješke, pa ako naleti komercijala sjednem u nju. Kad idem nazad iz grada, ako je haos kod predsjedništva krenem pješke. Nemam kuveta za guranje.
Postoje te stanice koje imaju vecu guzvu.
Vidim da na Ilidzi pokusavaju kracim zadrzavanjem tramvaja da ne dopuste da se napuni.
Ali, problem su Nedzarici, Otoka. I onda vec dalje i ne znas sta je problem jer su tramvaji vec puni.
Ja ne znam sta je tacno rjesenje. Da li uopce moze vise tramvaja na prugu? Duzi tramvaji? Uvesti liniju Ilidza - Cengic Vila? Ili, Avaz - Carsija?
Recimo, nadao sam se nekim minibusevima da se uvezu stanice gradskog voza i tramvajskih stanica.
Npr.stajaliste u Buca potoku da kada dodje voz, imas prevoz do autobusne na Otoci, mozda i trolebujske.
Last edited by Haris.ba on 24/12/2025 14:14, edited 1 time in total.
- drug_profi
#28990 Re: Sarajevo Construction
Linije br.5 i 7 su postojale prije upravo da bi uvećale broj vozila koja se kreću između Neđarića i Skenderije.
Ne znam da li još te linije voze.
Ne znam da li još te linije voze.
- Thorgerson
#28991 Re: Sarajevo Construction
Pa Ilidza je usko grlo.Haris.ba wrote: ↑24/12/2025 14:11Mi nazalost polazimo iz stava da smo bili na ivici da nemamo prevoza. Pa sta god kazes odmah te sada opauce po usima, -dobro i to imas.benzapen wrote: ↑24/12/2025 12:17 Gledam svaki dan to. Na Otoci na tramvajskoj stanici ujutro kad djeca idu u školu isto da će sudnji dan. Ja radije krenem pješke, pa ako naleti komercijala sjednem u nju. Kad idem nazad iz grada, ako je haos kod predsjedništva krenem pješke. Nemam kuveta za guranje.
Postoje te stanice koje imaju vecu guzvu.
Vidim da na Ilidzi pokusavaju kracim zadrzavanjem tramvaja da ne dopuste da se napuni.
Ali, problem su Nedzarici, Otoka. I onda vec dalje i ne znas sta je problem jer su tramvaji vec puni.
Ja ne znam sta je tacno rjesenje. Da li uopce moze vise tramvaja na prugu? Duzi tramvaji? Uvesti liniju Ilidza - Cengic Vila? Ili, Avaz - Carsija?
Recimo, nadao sam se nekim minibusevima da se uvezu stanice gradskog voza i tramvajskih stanica.
Npr.stajaliste u Buca potoku da kada dodje voz, imas prevoz do autobusne na Otoci, mozda i trolebujske.
Dakle, na Ilidzi imas autobusko stajaliste tik do tramvajskog. Idealno. Eh, problem nastaje kada dodje hrpa buseva iz Hrasnice, Hadzica, Rakovice, Tarcina itd. Krcati busevi svako malo.
Na to dodaj putnike koji zive na Ilidzi.
I tramvaj je vec na prvoj stanici pun. Nije ni krenuo. A pazi, tek treba da kupi putnike na stanicama poput sad Bulevara, Alipasinog.
Sta je rjesenje? Pa rjesenje je rasteretiti taj inicijalni cep na Ilidzi. Tramvaj iz Hrasnice ce mozda nekako imati efekta. Ali mislim da je jedini lijek zeljeznica. I zato je odlicna stvar voz koji su uveli koji saobraca iz Pazarica, Hadzica. U tom pravcu treba ici dalje. To.bi radilo i obrnuto. Ti putnici ne bi koristili tramvaj, nego bi isli na zelj stanicu. I znam da ih vec dosta koristi voz uveliko.
Tramvaj se jedino na taj nacin moze i mora rasteretiti.
Za trolu nema lijeka. Nema, jer nemam juzne long. Trola se trucka jednom trakom. Ja sam stvarno pokusao koristiti, ali sam odustao. Pa zavrsim posao u 16.30h. Dodjem na stanicu znam cekati po 15min, i dodje krcat trolejbus ne mozes uci u njega. Odustao. Gorivo me uopste ne izadje puno vise nego voznja tim trolom. Jos uvijek mi se ne isplati. Ne zbog novca, nego vremena i tog guzvanja i sporosti.
- VladaFBiH
#28992 Re: Sarajevo Construction
upravo, a još bolje je pitanje zašto drveće (rupe gdje bi ga posadio) nije predviđeno kod rekonstrukcije trga kada bi nas isto doslovno došlo džaba.Thorgerson wrote: ↑24/12/2025 13:58Mene samo interesuje, zasto nije sklonjeno m2 ovih ploca, iskopano i posadjeno stablo u zemlju.moimoi wrote: ↑24/12/2025 12:04Tacno ne mogu vjerovati da ljudi uzmu dio recenice koji im odgovara… da bi valjda dokazali kako je neko glup._BataZiv_0809 wrote: ↑24/12/2025 11:58
Tacno ne vjerujem sta ljudi pisu.
Hvala.
Po zapadu je sasvim normalno da drvece raste po trotoarima. Pa ima i kod nas primjera.
Menj ove saksije djeluju bas ruzno.
Pored toliko betona, dovuci jos betonsku saksiju. Jesu coravi ovi kojima padnu ove "ideje" napamet.
Mislim bolje ista nego nista, ali garantujem da je bilo jeftinije posaditi tu drvo u zemlju, nego dovlaciti ove nezgraopne grdosije od saksija, koje se tu uklapaju ko da ne kazem sta.
- Logovan
#28993 Re: Sarajevo Construction
Saksije su im nešto malešne, mislim da su trebale biti veće.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28994 Re: Sarajevo Construction
napisao sam ranije sta tu ide ,ako ne znas sta je proguglaj

-
BadBoy
#28995 Re: Sarajevo Construction
To naplaćivanje karti od strane vozača je bukvalno iz 1960te,to nema nigdje u svijetu možda negdje u Indiji ili Africi. Vozi frajer bus jednom rukom a drugom broji 80 pfenina da vrati nani. Haos.nepass1 wrote: ↑24/12/2025 12:00Ma joj ovdje ideje parkirati na ilidzi pa sa jgs u grad. A u tramvaju se i ovako duse djele ujutro u 7:30benzapen wrote: ↑24/12/2025 11:50Nemoj ba tako na Sokolačkog saobraćajnog maganepass1 wrote: ↑24/12/2025 11:38 Kad se budes vozio svaki dan onda pricaj
Trola puna na drveniji, skenderija ratno stanje. Dovoljno jedan razred da udje i haos. Isto ko onaj film 300 kad nogom pukne onog u bunar, samo su vrata trole bunar![]()
Po meni je ova aplikacija i kupovina karte i dalje slaba tačka i tu je Šteta podbacio. Bukvalno su trebali unajmiti onog Čeha što zna o JGS sve da im kaže čovjek kako i šta treba uraditi ili jednostavno otići do Praga ili Brna i vidjeti kako su tamo riješili.
Ostalo što se tiče JGS stoji, ali ja i dalje tvrdim da ima masa ljudi koji sada koriste auto a za to realno nemaju potrebu. Ko radi i živi unutar 5-6 stanica JGS (bilo trola, tramvaj ili komercijala) nema razloga da koristi auto. To je fakat preseravanje. Kad se smanji broj ljudi koji u takvim situacijama koriste auto onda će i onaj što mora sa Šipa sjesti u auto da ide na Ilidžu dolaziti brže i komfornije. Ovako taj lik uleti na gužvu u Pofalićima jer neko ide autom od M dvora do Čvile
-
Naslovnica
#28996 Re: Sarajevo Construction
Ja sa Alipašinog na Klinički.
Trola?
Odmah sutra kada bi razlika u jednom smjeru bila max 10 minuta.
Na Google maps je uobičajeno oko sahatak ujutro, popodne ne želim ni da gledam.
Trola?
- muha_sa
#28997 Re: Sarajevo Construction
Kreneš ranijeNaslovnica wrote: ↑25/12/2025 07:45 Ja sa Alipašinog na Klinički.
Trola?
-
Naslovnica
#28998 Re: Sarajevo Construction
Da klanjam sabah na poslu?muha_sa wrote: ↑25/12/2025 07:47Kreneš ranijeNaslovnica wrote: ↑25/12/2025 07:45 Ja sa Alipašinog na Klinički.
Trola?
Na Google maps je uobičajeno oko sahatak ujutro, popodne ne želim ni da gledam.![]()
- muha_sa
#28999 Re: Sarajevo Construction
Bolje i to nego se peglat u koloniNaslovnica wrote: ↑25/12/2025 07:48Da klanjam sabah na poslu?muha_sa wrote: ↑25/12/2025 07:47Kreneš ranijeNaslovnica wrote: ↑25/12/2025 07:45 Ja sa Alipašinog na Klinički.
Trola?
Na Google maps je uobičajeno oko sahatak ujutro, popodne ne želim ni da gledam.![]()
![]()
Kad je bog po zemlji hodo skoro svaka firma je imala organizovan prevoz--rijetki su autom dolazili na poso.
- nepass1
#29000 Re: Sarajevo Construction
Otoka, jezero sa trolom je poseban krug pakla sto se tice grasaNaslovnica wrote: ↑25/12/2025 07:45 Ja sa Alipašinog na Klinički.
Trola?
Za vogoscu zato svakih 10min, valjda da vidi narod kako fercera. Nekad tri budu za vogoscu dok jedan za dobrinju dodje na austrijskom