K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3626 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ja sam placao mislim 5 KM karte u onom ludilu tamo 2005 ili 2006, zurilo se prije faksa tamo u upravu kluba.
Danas da su karte 10 ili eto 15, bilo bi drukcije. Jer kvalitet igre ne opravdava 35 KM, a dolazis zbog i zbog podrske klubu.
A to je do uprave, isto kao sto je uprava odredila 100 ili 120 KM za one srbijanske nastampane dresove.
Danas da su karte 10 ili eto 15, bilo bi drukcije. Jer kvalitet igre ne opravdava 35 KM, a dolazis zbog i zbog podrske klubu.
A to je do uprave, isto kao sto je uprava odredila 100 ili 120 KM za one srbijanske nastampane dresove.
- Leopard_SA
#3627 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne razumijem zasto forsirate cijenu karte od 35 KM, kada je to cijena za teleskop. Karte pocinju od 10 KM za family seats, a za ostatal tribine se krecu oko 20 KM. Slazem se da je 20 KM mozda puno trenutno, ali nema potrebe za pricom kao da su sve karte 35 KM.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/12/2025 10:12 Ja sam placao mislim 5 KM karte u onom ludilu tamo 2005 ili 2006, zurilo se prije faksa tamo u upravu kluba.
Takodje, kupovinkm sezonske karte je ogromna usteda i isplati se
- Altsa
#3628 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Daleko si ali si nasao da nekome drzis pridiku u vezi posjete utakmicama.Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:51Ma daleko sam ja od Sarajeva za godisnju Roki, ja samo mogu ponekad naletittiJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 09:14jesi li ti možda platio godišnju 280 KM?Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:13 Ja ne mogu da vjerujem koliko par ljudi pljuje po Bosni, 10 godina Bosna igra sa Zepcem i Gackom. Danas stigne 25 razlike protiv Spartaka,skida skalp Murciji, na pragu top 8 evropskog takmicenja i mi kao nezadovoljni.
Zetra je prazna jer u Sarajevu ne postoji kultura gledanja kosarskaskih utakmica, RK Bosna je igrala LP pred polupraznom dovranom, ne moze se to bas preko noci mjenjati.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3629 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma ja vjerujem da si ti u isto vrijeme negdje na Sasi MaticuAltsa wrote: ↑22/12/2025 10:49Daleko si ali si nasao da nekome drzis pridiku u vezi posjete utakmicama.Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:51Ma daleko sam ja od Sarajeva za godisnju Roki, ja samo mogu ponekad naletitti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3630 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
onda se ne javljajSlo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:51Ma daleko sam ja od Sarajeva za godisnju Roki, ja samo mogu ponekad naletittiJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 09:14jesi li ti možda platio godišnju 280 KM?Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:13 Ja ne mogu da vjerujem koliko par ljudi pljuje po Bosni, 10 godina Bosna igra sa Zepcem i Gackom. Danas stigne 25 razlike protiv Spartaka,skida skalp Murciji, na pragu top 8 evropskog takmicenja i mi kao nezadovoljni.
Zetra je prazna jer u Sarajevu ne postoji kultura gledanja kosarskaskih utakmica, RK Bosna je igrala LP pred polupraznom dovranom, ne moze se to bas preko noci mjenjati.
ja sam je platio, iako sam je mogao džaba dobiti kao RVI...a platio sam je jer volim Bosnu i volim dobru košarku....i plaćao sam je i kad je 100 KM bila, bez obzira što se nije imalo šta realno gledati
Bosna jeste napravila iskorak, ali je Hrasno 100% u pravu da MORA biti puno bolje s obzirom koje su pare upumpane u Bosnu iz budžeta. Bosna ima za ABA ligu sasvim pristojan budžet, više nego dovoljan za dovođenje ozbiljnih i dokazanih ljudi u ovoj branši, ne da služi za učenje i ekperimentisanje ljubitelja amatera
cijenim svačiji entuzijazam, ali za svaki daljnji iskorak ljubav i entuzijazam nisu dovoljni.
napredujemo, ali i trebamo biti i realni, pa vidjeti slabosti koje su više nego očite na svakoj utakmici
- Leopard_SA
#3631 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
A cekaj, sta je tacno problem? Hajmo redomJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 10:55
onda se ne javljaj
ja sam je platio, iako sam je mogao džaba dobiti kao RVI...a platio sam je jer volim Bosnu i volim dobru košarku....i plaćao sam je i kad je 100 KM bila, bez obzira što se nije imalo šta realno gledati
Bosna jeste napravila iskorak, ali je Hrasno 100% u pravu da MORA biti puno bolje s obzirom koje su pare upumpane u Bosnu iz budžeta. Bosna ima za ABA ligu sasvim pristojan budžet, više nego dovoljan za dovođenje ozbiljnih i dokazanih ljudi u ovoj branši, ne da služi za učenje i ekperimentisanje ljubitelja amatera
cijenim svačiji entuzijazam, ali za svaki daljnji iskorak ljubav i entuzijazam nisu dovoljni.
napredujemo, ali i trebamo biti i realni, pa vidjeti slabosti koje su više nego očite na svakoj utakmici
1. Bosna dobija pare iz budzeta? Da, dobija i dobija premalo ako mene pitas. I ovaj sad budzet koji je solidan je Bosna dobila tek ive godine, davanja iz budzeta za Bosnu prethodnih godina su smijesna. Takodje, sve dok se ne promjeni zakon o sportu koji bi omogucio dolazak investitora kanton i treba da daje pare Bosni
2. Rezultati? Bosna ima odlicne rezultate do sada. Izgubili smo samo od favorita manje vise(osim Mege), a dobili smo neke favorite(Murcia i Spartak). Ne znam stvarno sta vise ocekujete, pogotovo za prvu sezonu na ovom nivou nakon koliko godina. Takodje, Bosna igra strasno dobro. Da li imamo fluktuacije ogromne u igri tokom utakmice? Imamo. Da li nam se do sada to obilo od glavu? I nije toliko. Pasalic pokazuje da je odlican trener i da kao trener ima ogroman potencijal. Dosta njegovih dosadasnjih gresaka se moze pripisati neiskustvu, ali ja i dosta drugih navijaca nemamo problem s tim. Muhamed je vojnik kluba i zasluzuje nasu podrsku.
Takodje, ekipa napreduje iz dana u dan. Mi osim pozicije centra smo odlicno popunjeni na svim drugim pozicijama.
Ja bih se licno usudio reci da smo u nekim aspektima igre u rangu top ekipa ABA lige. Uz dovodjenje dobrog centra sada na pauzi, Bosna ima kvalitet da ide do samog kraja Europa Kupa i da dobro odigra u zavrsnici ABA lige
- Altsa
#3632 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pravi djikanski odgovor.Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 10:53Ma ja vjerujem da si ti u isto vrijeme negdje na Sasi MaticuAltsa wrote: ↑22/12/2025 10:49Daleko si ali si nasao da nekome drzis pridiku u vezi posjete utakmicama.Slo Burner wrote: ↑22/12/2025 09:51
Ma daleko sam ja od Sarajeva za godisnju Roki, ja samo mogu ponekad naletitti![]()
- JoseMujica
#3633 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
problem su moje srce i krvni pritisak kad gledam ove sulude rolerkostereLeopard_SA wrote: ↑22/12/2025 11:04A cekaj, sta je tacno problem? Hajmo redomJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 10:55
onda se ne javljaj
1. Bosna dobija pare iz budzeta? Da, dobija i dobija premalo ako mene pitas. I ovaj sad budzet koji je solidan je Bosna dobila tek ive godine, davanja iz budzeta za Bosnu prethodnih godina su smijesna. Takodje, sve dok se ne promjeni zakon o sportu koji bi omogucio dolazak investitora kanton i treba da daje pare Bosni
2. Rezultati? Bosna ima odlicne rezultate do sada. Izgubili smo samo od favorita manje vise(osim Mege), a dobili smo neke favorite(Murcia i Spartak). Ne znam stvarno sta vise ocekujete, pogotovo za prvu sezonu na ovom nivou nakon koliko godina. Takodje, Bosna igra strasno dobro. Da li imamo fluktuacije ogromne u igri tokom utakmice? Imamo. Da li nam se do sada to obilo od glavu? I nije toliko. Pasalic pokazuje da je odlican trener i da kao trener ima ogroman potencijal. Dosta njegovih dosadasnjih gresaka se moze pripisati neiskustvu, ali ja i dosta drugih navijaca nemamo problem s tim. Muhamed je vojnik kluba i zasluzuje nasu podrsku.
Takodje, ekipa napreduje iz dana u dan. Mi osim pozicije centra smo odlicno popunjeni na svim drugim pozicijama.
Ja bih se licno usudio reci da smo u nekim aspektima igre u rangu top ekipa ABA lige. Uz dovodjenje dobrog centra sada na pauzi, Bosna ima kvalitet da ide do samog kraja Europa Kupa i da dobro odigra u zavrsnici ABA lige
da imamo rezultate...i vidan je napredak, ali trebamo biti realni, jer može i bolje za ove pare
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
- Leopard_SA
#3635 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa pritisak i nerviranje svakakoJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 11:09
problem su moje srce i krvni pritisak kad gledam ove sulude rolerkostere
da imamo rezultate...i vidan je napredak, ali trebamo biti realni, jer može i bolje za ove pare
Za drugi dio posta se ne slazemo potpuno. Da ovo moze i mora bolje, slazem se. Da li je ovo do sada odlicno i vrijedno pohvale? Jeste
- JoseMujica
#3636 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Leopard_SA wrote: ↑22/12/2025 11:19Pa pritisak i nerviranje svakakoJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 11:09
problem su moje srce i krvni pritisak kad gledam ove sulude rolerkostere
da imamo rezultate...i vidan je napredak, ali trebamo biti realni, jer može i bolje za ove pare, ali ova pobjeda sinoc ne bi bila ovoliko slatka da smo vodili od pocetka.
Za drugi dio posta se ne slazemo potpuno. Da ovo moze i mora bolje, slazem se. Da li je ovo do sada odlicno i vrijedno pohvale? Jeste
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3637 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Upravo o tome ja i pricam. Kako je to odjednom Persons proigrao u poljskoj ligi koja nije niti sekunde za potcjenjivanje a nije mogao da igra u Bosni a dosao kao najbolji asistent ABA lige iz prosle godine?? Bosna ima 5-6 dobrih igraca za ABA ligu a ovo ostalo je pretanko. Bosna nema izgradjenih akcija za sutere. Bosna vec dvije godine igra svaku utakmicu za infarkt iz razloga sto je klupa losa ma koliko se hvalio Pasalic. Zasto se drzi Halilovic u ekipi i enormno puno placa za nikakav ucinak??? Pare nisu male ali svake se lako potrose ako ne znas da ih pametno iskoristis. Proslu sezonu nam dovedu onog Marinkovica a dobili su oni prosle godine solidnu lovu za igranje nase lige i ABA 2. Svaka utakmica za apaurina. Ja se ne sjecam kada je Bosna utakmicu odigrala rutinerski. Zato je i prazna Zetra.JoseMujica wrote: ↑22/12/2025 11:09problem su moje srce i krvni pritisak kad gledam ove sulude rolerkostereLeopard_SA wrote: ↑22/12/2025 11:04A cekaj, sta je tacno problem? Hajmo redomJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 10:55
onda se ne javljaj
Ovo je zaista velika pobjeda ali ne treba zaboraviti da nas je na vrlo slican nacin dobila Olimpija u Zetri. U 4/4 smo imali +17 i zijanili. Evo sad se vratilo ali su izgleda mnogi strucnjaci zaboravili da smo mi Spartak kuci dobili sa+15 sto znaci da nije to ekipa koja bi smjela da nam napravi -25.
Naravno u samom startu sam rekao Dubravku da su sulude cijene karata za BiH ali dzaba tip je tvrdoglav ko mazga i na kraju je ipak bilo kako smo mu govorili i spustio je koliko toliko i jos ce morati ako misli da ljudi dolaze.
U Skenderiji je pobjedio sajamski i koncertni lobi a ne neuslovnost dvorane. Ja sam siguran da Skenderija ne bi bila ovako prazna kao Zetra da se u njoj igralo od pocetka. E sada razmisljaju kako da se vrate u Skenderiju.
Stvar je u tome sto uprava Bosne ne zeli da poslusa sta kaze javnost i onda kad se opeknu urade ono sto je javnost davno govorila.
- JoseMujica
#3638 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
svaka je na mjestuhrasno38 wrote: ↑22/12/2025 11:27Upravo o tome ja i pricam. Kako je to odjednom Persons proigrao u poljskoj ligi koja nije niti sekunde za potcjenjivanje a nije mogao da igra u Bosni a dosao kao najbolji asistent ABA lige iz prosle godine?? Bosna ima 5-6 dobrih igraca za ABA ligu a ovo ostalo je pretanko. Bosna nema izgradjenih akcija za sutere. Bosna vec dvije godine igra svaku utakmicu za infarkt iz razloga sto je klupa losa ma koliko se hvalio Pasalic. Zasto se drzi Halilovic u ekipi i enormno puno placa za nikakav ucinak??? Pare nisu male ali svake se lako potrose ako ne znas da ih pametno iskoristis. Proslu sezonu nam dovedu onog Marinkovica a dobili su oni prosle godine solidnu lovu za igranje nase lige i ABA 2. Svaka utakmica za apaurina. Ja se ne sjecam kada je Bosna utakmicu odigrala rutinerski. Zato je i prazna Zetra.JoseMujica wrote: ↑22/12/2025 11:09problem su moje srce i krvni pritisak kad gledam ove sulude rolerkostereLeopard_SA wrote: ↑22/12/2025 11:04
A cekaj, sta je tacno problem? Hajmo redom
Ovo je zaista velika pobjeda ali ne treba zaboraviti da nas je na vrlo slican nacin dobila Olimpija u Zetri. U 4/4 smo imali +17 i zijanili. Evo sad se vratilo ali su izgleda mnogi strucnjaci zaboravili da smo mi Spartak kuci dobili sa+15 sto znaci da nije to ekipa koja bi smjela da nam napravi -25.
Naravno u samom startu sam rekao Dubravku da su sulude cijene karata za BiH ali dzaba tip je tvrdoglav ko mazga i na kraju je ipak bilo kako smo mu govorili i spustio je koliko toliko i jos ce morati ako misli da ljudi dolaze.
U Skenderiji je pobjedio sajamski i koncertni lobi a ne neuslovnost dvorane. Ja sam siguran da Skenderija ne bi bila ovako prazna kao Zetra da se u njoj igralo od pocetka. E sada razmisljaju kako da se vrate u Skenderiju.
Stvar je u tome sto uprava Bosne ne zeli da poslusa sta kaze javnost i onda kad se opeknu urade ono sto je javnost davno govorila.
- Leopard_SA
#3639 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
A jel tebi palo na pamet da se mozda jednostavno nije snasao jer se nije snasao. Ne zbog sebe, ne zbog trenera, ne zbog kluba. Ne snadju se ni bolji ni skuji igraci pa sta? Desava se. Pa Jabari Parker se nije snasao u Partizanu, a objektivno jedan od najboljih kosarkasa u Europi, sa najboljim europskim trenerom svih vremena u jednom euroligasu. Desava se, sta si zapeo za njega vise bahrasno38 wrote: ↑22/12/2025 11:27
Upravo o tome ja i pricam. Kako je to odjednom Persons proigrao u poljskoj ligi koja nije niti sekunde za potcjenjivanje a nije mogao da igra u Bosni a dosao kao najbolji asistent ABA lige iz prosle godine?? Bosna ima 5-6 dobrih igraca za ABA ligu a ovo ostalo je pretanko. Bosna nema izgradjenih akcija za sutere. Bosna vec dvije godine igra svaku utakmicu za infarkt iz razloga sto je klupa losa ma koliko se hvalio Pasalic. Zasto se drzi Halilovic u ekipi i enormno puno placa za nikakav ucinak??? Pare nisu male ali svake se lako potrose ako ne znas da ih pametno iskoristis. Proslu sezonu nam dovedu onog Marinkovica a dobili su oni prosle godine solidnu lovu za igranje nase lige i ABA 2. Svaka utakmica za apaurina. Ja se ne sjecam kada je Bosna utakmicu odigrala rutinerski. Zato je i prazna Zetra.
I ne znam sta si se uhvatio Barbarica vise. Sad sve smeta sto on radi, ispade nista ne zna. Sto se niko nije prihvatio posla dok smo na dnu bili ba. Sad svi sposobniji od Barbarica odjednom.
Nema izgradjenih akcija za sutere? Nema potrebe da ista govorim, dovoljno je pogledati tekmu i vidjeti da to nije tako. Pa mi smo poceli smisleno i organizovano igrati i u fazi napada i u fazi odbrane nakon sto je Pasalic preuzeo ekipu.
- hrasno38
#3640 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa covjece u prvom poluvremenu nas igrac suter ni jednom nije bio sam kao sto su svaki put bili igraci Spartaka na sutu za tri poena. Zato su nam i navaljali onoliko trica. Nisu nam bili suteri sami ni u drugom poluvremenu pa zato West nije nista ni pogodio a ono sto smo pogodili to je bilo na individualne kvalitete igraca. Sta kazes nije se snaso. Svugdje se snadje ali u Bosni nije. Pa normalno da se dobar igrac ne mozes snaci u ekipi koja nema ni glavu ni rep, u kojoj svako ziv voda loptu do zadnje sekunde, u kojoj ostali igraci ne rade bez lopte. Eto u "velikoj" Krki je razvaljivao a Bosni se nije mogao snaci. Joesar reprezentativac Estonije pa se ne moze snaci, West ne zna jel posao ili je dosao i sta da radi sa loptom, Pasalic nesto govori Salicu a ovaj ga odjebe hladno i to na sva glas, Kovacevica jebu redom iako je to nas najbolji igrac, Audige valja Unicaji ali nije se snasao u Bosni. Kako da se snadje kad je covjek klasicni suter kao i portorikanac i za njih se igra da se napravi pozicicja za sut.Leopard_SA wrote: ↑22/12/2025 11:49A jel tebi palo na pamet da se mozda jednostavno nije snasao jer se nije snasao. Ne zbog sebe, ne zbog trenera, ne zbog kluba. Ne snadju se ni bolji ni skuji igraci pa sta? Desava se. Pa Jabari Parker se nije snasao u Partizanu, a objektivno jedan od najboljih kosarkasa u Europi, sa najboljim europskim trenerom svih vremena u jednom euroligasu. Desava se, sta si zapeo za njega vise bahrasno38 wrote: ↑22/12/2025 11:27
Upravo o tome ja i pricam. Kako je to odjednom Persons proigrao u poljskoj ligi koja nije niti sekunde za potcjenjivanje a nije mogao da igra u Bosni a dosao kao najbolji asistent ABA lige iz prosle godine?? Bosna ima 5-6 dobrih igraca za ABA ligu a ovo ostalo je pretanko. Bosna nema izgradjenih akcija za sutere. Bosna vec dvije godine igra svaku utakmicu za infarkt iz razloga sto je klupa losa ma koliko se hvalio Pasalic. Zasto se drzi Halilovic u ekipi i enormno puno placa za nikakav ucinak??? Pare nisu male ali svake se lako potrose ako ne znas da ih pametno iskoristis. Proslu sezonu nam dovedu onog Marinkovica a dobili su oni prosle godine solidnu lovu za igranje nase lige i ABA 2. Svaka utakmica za apaurina. Ja se ne sjecam kada je Bosna utakmicu odigrala rutinerski. Zato je i prazna Zetra.
I ne znam sta si se uhvatio Barbarica vise. Sad sve smeta sto on radi, ispade nista ne zna. Sto se niko nije prihvatio posla dok smo na dnu bili ba. Sad svi sposobniji od Barbarica odjednom.
Nema izgradjenih akcija za sutere? Nema potrebe da ista govorim, dovoljno je pogledati tekmu i vidjeti da to nije tako. Pa mi smo poceli smisleno i organizovano igrati i u fazi napada i u fazi odbrane nakon sto je Pasalic preuzeo ekipu.
Drugo poluvrijeme kako je Spartaka isao sut u prvom tako je stao u drugom a nas krenuo i to je to. Naravno poceli smo igrati odbranu. Ja pisem ovdje vec nekoliko puta kako je Delalic ko balerina na terenu i to je Pasalic tek sad skontao i ostavio ga na klupi sa Guticem kojeg bespotrebno kaznjava jer decko nije odigrao nista minuta da bi ga kaznio. Ali naravno uvijek misevi udare po najtanjim ledjima jer ne smiju po "zvijezdama". Slusam ga jucer na time-out kako bogara reko bi covjek u najmanju ruku da je vodio Euroligasa.
Znas kako i Aco je pobjedjivao citavu proslu sezonu i svaka utakmica je bila patnja i onda ga smijene zato sto je izgubio od duplo jace Buducnosti. Raspitaj se ako imas kod koga sto Neno nije dosao u Bosnu.
Naravno Bosna dobija i super ali ja nisam jedini koji smatra da bi za ove novce trebala ne da dobija nego igra i za rezultat i za publiku.
- Isner
#3641 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Da ne bude prosipanja, predlažem da se, kao na ostalim ozbiljnim košarkaškim forumima, zatvore komentari dok traje utakmica... Ovako, ovo je chat a ne forum...
Jer utakmica kad krene u minus ide salva pljuvanja pa kad izbistre u plus onda na sva usta hvale.. Dva puta popljuvati i dva puta polizati po utakmici, to nije doslijednost...
Jer utakmica kad krene u minus ide salva pljuvanja pa kad izbistre u plus onda na sva usta hvale.. Dva puta popljuvati i dva puta polizati po utakmici, to nije doslijednost...
-
Dugarry
#3642 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pravi navijaci ili simpatizera kluba ce uvijek diskutovati, kritikovati, i analizirati svaki potez kluba ili nekog igraca. To se zove ljubav prema klubu.
To za mene i znaci navijati, jer to pokazuje zainteresovanost za klub.
Hrasno mozda nekad pretjera, ali je u pravu za vecinu stvari.
Cijene su previsoke od pocetka.
Trebalo se uraditi sve da se igra u Bosninoj dvorani, Skenderiji
Predsjednik kluba, Barbaric je pred sezonu rekao da Bosna nece igrati ABA ligu ako se ne bude borila za vrh tabele, i zato zeli novac.
Dobio je novac, a oni krenuli sezonu sa 3 poraza. Naravno da ce biti kritike. Posebno kad su porazi bili onakvi kakvi su bili.
Trener nedovoljno dobar, pojacanja koja se nisu pokazala, a to se odnosi na Halilovica, Joesara...Pa u ovoj sezoni je uz Atica nas najbolji igrac po meni West, koji je igrao i u BH ligi. Zar nisu trebali nositi igru ovi novi, koji dosta vise kostaju?
Znaci u ovu sezonu se uslo sa nedovoljno dobrim trenerom, sa losim pojacanjima i visokim cijenama karata. Naravno da to treba kritikovati.
Nisam kompetentan da ocjenjujem Pasalica, to priznajem, ali je cinejnica da sa ovim budzetom Bosne, ova trenutna pozija je i bila za ocekivati.
Nismo podbacili, niti smo na tabeli iznad ekipa sa veci budzetom, sto je za mene prihvatljivo.
To za mene i znaci navijati, jer to pokazuje zainteresovanost za klub.
Hrasno mozda nekad pretjera, ali je u pravu za vecinu stvari.
Cijene su previsoke od pocetka.
Trebalo se uraditi sve da se igra u Bosninoj dvorani, Skenderiji
Predsjednik kluba, Barbaric je pred sezonu rekao da Bosna nece igrati ABA ligu ako se ne bude borila za vrh tabele, i zato zeli novac.
Dobio je novac, a oni krenuli sezonu sa 3 poraza. Naravno da ce biti kritike. Posebno kad su porazi bili onakvi kakvi su bili.
Trener nedovoljno dobar, pojacanja koja se nisu pokazala, a to se odnosi na Halilovica, Joesara...Pa u ovoj sezoni je uz Atica nas najbolji igrac po meni West, koji je igrao i u BH ligi. Zar nisu trebali nositi igru ovi novi, koji dosta vise kostaju?
Znaci u ovu sezonu se uslo sa nedovoljno dobrim trenerom, sa losim pojacanjima i visokim cijenama karata. Naravno da to treba kritikovati.
Nisam kompetentan da ocjenjujem Pasalica, to priznajem, ali je cinejnica da sa ovim budzetom Bosne, ova trenutna pozija je i bila za ocekivati.
Nismo podbacili, niti smo na tabeli iznad ekipa sa veci budzetom, sto je za mene prihvatljivo.
- canvra888
#3643 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Trener jeste nedovoljno animiran u postavljenim akcijama u half courtu, to stoji, samo nemojte spominjati Personsa i Joesaara i tražiti im neka opravdanja.
Jedan nije mogao probiti perimetarsku odbranu koliko je trom i neagilan bio, a drugi fula polaganja u kontri, kako smo vidjeli sinoć. Ako nisi, pored otvorenih šuteva, u stanju da položiš loptu u 2 na 1 kontri, o čemu da onda pričamo uopće?
Jedan nije mogao probiti perimetarsku odbranu koliko je trom i neagilan bio, a drugi fula polaganja u kontri, kako smo vidjeli sinoć. Ako nisi, pored otvorenih šuteva, u stanju da položiš loptu u 2 na 1 kontri, o čemu da onda pričamo uopće?
- Cvancika
#3644 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zato sto su tribine (osim glavne) toliko lose da ljudi ne bi isli ni da su dzaba. Pa ona preko puta centralne tribine nije ni centrirana uz teren.Leopard_SA wrote: ↑22/12/2025 10:46Ne razumijem zasto forsirate cijenu karte od 35 KM, kada je to cijena za teleskop. Karte pocinju od 10 KM za family seats, a za ostatal tribine se krecu oko 20 KM. Slazem se da je 20 KM mozda puno trenutno, ali nema potrebe za pricom kao da su sve karte 35 KM.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/12/2025 10:12 Ja sam placao mislim 5 KM karte u onom ludilu tamo 2005 ili 2006, zurilo se prije faksa tamo u upravu kluba.
-
neno#4
#3645 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Može se nabrojati 20 grešaka koje je Dubravko napravio, čak se treba reći da ih ima i više, ali jedna stvar ga razdvaja za razliku od ostalih: Kada niko nije želio, čovjek je investirao svoj novac u klub, upumpao je preko 300.000 KM odmah na početku i kako god završilo od mene će imati veliko poštovanje zbog toga. Griješi, uči se, ispravlja neke stvari u hodu. Treba mu vremena da preleži dječije bolesti, treba mu vremena da vidi gdje griješi, ali evo uradio je vrhunsku zamjenu sa Audigeom. Uzeo je nešto novca, plus je doveo u ovom trenutku korisnijeg i pametnijeg igrača Plummera. Kada su svi željeli da Kovačević ode iz Bosne, nije ga dao, istrpio ga je i rezultat je došao i sinoć i protiv Crvene zvezde. Petar igra u nevjerovatnoj formi u ovoj sezoni sa svim svojim limitima. Svi su na klupi Bosne željeli vidjeti neko drugo ime, a dao je šansu Pašaliću. Muhamed to za sada sjajno vraća, pokazuje onaj fakinluk i dok je bio igrač. Kada je Lopez došao u Bosnu, neki respektabilni ljudi su mi rekli da ne može ništa, a sinoć Lopez je unio živost i bio jedan od ključnih igrača. Od Younga je stvoren igrač koji je zavolio saigrače i klub, a Young je tako luda glava da je to preteško. Ovo je najviše Muhamedova zasluga.Ima puno grešaka, Halilović, Gutić, previše se vjeruje Westu, itd, itd. Persons nije bio greška, čovjek je najbolji asistent lige, ali jednostavno nije na kraju dobio adekvatnu šansu i nije se uklopio. Omladinske kategorije griješi, nema adekvatnog talenta, cijena karata je problem, ali je pokazao da mu je stalo, stalo mu je do Bosne, stalo mu je do kluba. 15 godina smo bili mrtvi, na konopcima, nigdje nas, ja sam kupio sebi sezonsku kartu od 270 KM i uživam svaku utakmicu na tribinama. Nije mogla Skenderija, ali može šta može. Generacije su prošle, sve je online danas dostupno, sve se gleda na tvu i streamingu. Trebao je ići sa nižim cijenama karata, ali realno i publika je dosta razmažena. Griješi puno stvari, ali uživajmo u ovoj sezoni, možda bude trajalo jednu sezonu, možda više. Znam da ako dogodine bude slično, kupujem sezonsku kartu za Skenderiju ako Bog da.
- GandalfSivi
#3646 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Samo se vi zajebajite, a Atic sportista godine 
- Logovan
#3647 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Presudila je trica protiv Cedevite
- Leopard_SA
#3648 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zato sto su tribine (osim glavne) toliko lose da ljudi ne bi isli ni da su dzaba. Pa ona preko puta centralne tribine nije ni centrirana uz teren.Cvancika wrote: ↑22/12/2025 16:51 Ne razumijem zasto forsirate cijenu karte od 35 KM, kada je to cijena za teleskop. Karte pocinju od 10 KM za family seats, a za ostatal tribine se krecu oko 20 KM. Slazem se da je 20 KM mozda puno trenutno, ali nema potrebe za pricom kao da su sve karte 35 KM.
[/quote]
Slazem se za to. Onakva postavka dvorane je ocajna. Umjesto da Kanton ulozi pare da se nabave moderni teleskopi za Zetru i da se srede ulazi u dvoranu, mogli bi od Zetre napraviti modernu dvoranu sa puno boljom atmosferom od trenutne
- Leopard_SA
#3649 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Slazem se apsolutno. Svaka ti je na mjestu. Sezonske karte su pun pogodak, meni se vec isplatila sezonska. Mogle su biti jeftinije(pogotovo za porodice), ali ne zalim sto sam je kupio.neno#4 wrote: ↑22/12/2025 21:05 Može se nabrojati 20 grešaka koje je Dubravko napravio, čak se treba reći da ih ima i više, ali jedna stvar ga razdvaja za razliku od ostalih: Kada niko nije želio, čovjek je investirao svoj novac u klub, upumpao je preko 300.000 KM odmah na početku i kako god završilo od mene će imati veliko poštovanje zbog toga. Griješi, uči se, ispravlja neke stvari u hodu. Treba mu vremena da preleži dječije bolesti, treba mu vremena da vidi gdje griješi, ali evo uradio je vrhunsku zamjenu sa Audigeom. Uzeo je nešto novca, plus je doveo u ovom trenutku korisnijeg i pametnijeg igrača Plummera. Kada su svi željeli da Kovačević ode iz Bosne, nije ga dao, istrpio ga je i rezultat je došao i sinoć i protiv Crvene zvezde. Petar igra u nevjerovatnoj formi u ovoj sezoni sa svim svojim limitima. Svi su na klupi Bosne željeli vidjeti neko drugo ime, a dao je šansu Pašaliću. Muhamed to za sada sjajno vraća, pokazuje onaj fakinluk i dok je bio igrač. Kada je Lopez došao u Bosnu, neki respektabilni ljudi su mi rekli da ne može ništa, a sinoć Lopez je unio živost i bio jedan od ključnih igrača. Od Younga je stvoren igrač koji je zavolio saigrače i klub, a Young je tako luda glava da je to preteško. Ovo je najviše Muhamedova zasluga.Ima puno grešaka, Halilović, Gutić, previše se vjeruje Westu, itd, itd. Persons nije bio greška, čovjek je najbolji asistent lige, ali jednostavno nije na kraju dobio adekvatnu šansu i nije se uklopio. Omladinske kategorije griješi, nema adekvatnog talenta, cijena karata je problem, ali je pokazao da mu je stalo, stalo mu je do Bosne, stalo mu je do kluba. 15 godina smo bili mrtvi, na konopcima, nigdje nas, ja sam kupio sebi sezonsku kartu od 270 KM i uživam svaku utakmicu na tribinama. Nije mogla Skenderija, ali može šta može. Generacije su prošle, sve je online danas dostupno, sve se gleda na tvu i streamingu. Trebao je ići sa nižim cijenama karata, ali realno i publika je dosta razmažena. Griješi puno stvari, ali uživajmo u ovoj sezoni, možda bude trajalo jednu sezonu, možda više. Znam da ako dogodine bude slično, kupujem sezonsku kartu za Skenderiju ako Bog da.
Jedino sto bih volio je da poprave marketing i da budu dostupniji navijacima. Dva upita sam do sada poslao na adresu kluba bez odgovora, sto je bezveze bas
- hrasno38
#3650 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
neno#4 wrote: ↑22/12/2025 21:05 Može se nabrojati 20 grešaka koje je Dubravko napravio, čak se treba reći da ih ima i više, ali jedna stvar ga razdvaja za razliku od ostalih: Kada niko nije želio, čovjek je investirao svoj novac u klub, upumpao je preko 300.000 KM odmah na početku i kako god završilo od mene će imati veliko poštovanje zbog toga. Griješi, uči se, ispravlja neke stvari u hodu. Treba mu vremena da preleži dječije bolesti, treba mu vremena da vidi gdje griješi, ali evo uradio je vrhunsku zamjenu sa Audigeom. Uzeo je nešto novca, plus je doveo u ovom trenutku korisnijeg i pametnijeg igrača Plummera. Kada su svi željeli da Kovačević ode iz Bosne, nije ga dao, istrpio ga je i rezultat je došao i sinoć i protiv Crvene zvezde. Petar igra u nevjerovatnoj formi u ovoj sezoni sa svim svojim limitima. Svi su na klupi Bosne željeli vidjeti neko drugo ime, a dao je šansu Pašaliću. Muhamed to za sada sjajno vraća, pokazuje onaj fakinluk i dok je bio igrač. Kada je Lopez došao u Bosnu, neki respektabilni ljudi su mi rekli da ne može ništa, a sinoć Lopez je unio živost i bio jedan od ključnih igrača. Od Younga je stvoren igrač koji je zavolio saigrače i klub, a Young je tako luda glava da je to preteško. Ovo je najviše Muhamedova zasluga.Ima puno grešaka, Halilović, Gutić, previše se vjeruje Westu, itd, itd. Persons nije bio greška, čovjek je najbolji asistent lige, ali jednostavno nije na kraju dobio adekvatnu šansu i nije se uklopio. Omladinske kategorije griješi, nema adekvatnog talenta, cijena karata je problem, ali je pokazao da mu je stalo, stalo mu je do Bosne, stalo mu je do kluba. 15 godina smo bili mrtvi, na konopcima, nigdje nas, ja sam kupio sebi sezonsku kartu od 270 KM i uživam svaku utakmicu na tribinama. Nije mogla Skenderija, ali može šta može. Generacije su prošle, sve je online danas dostupno, sve se gleda na tvu i streamingu. Trebao je ići sa nižim cijenama karata, ali realno i publika je dosta razmažena. Griješi puno stvari, ali uživajmo u ovoj sezoni, možda bude trajalo jednu sezonu, možda više. Znam da ako dogodine bude slično, kupujem sezonsku kartu za Skenderiju ako Bog da.
Kod Dubravka je najveci problem narcisoidnost i u klubu jedino ne sjedi na klupi. To sto je podigao klub OGROMAN RESPEKT, BEZGRANICAN ali to ne znaci da si sposoban da radis sve. Koliko sam nacuo i Bradic je napustio Bosnu. Dubravko je napravio ekipu na terenu ali nije u klubu i to bi moglo dugorocno da postane problem.