K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Itsoktobealone

#3601 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

izvrsni direktor wrote: 21/12/2025 22:25 Navratio na temu da vidim jel hrasno se obradovao preokretu i cestitao treneru na odlicnoj reakciji na poluvremenu :lol:
Nemoj ga, valja opjeniti to što ne može sada po treneru. Bilo bi ipak previše, tako da sada smišlja kako prepisati pobjedu umoru spartaka, zgusnutom rasporedu, padu koncentracije, Saturnu i sazvjezđu, povratku novog Avengers filma, itd :run:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3602 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote: 21/12/2025 22:55
giovanni008 wrote: 21/12/2025 22:42 Nevjerovatna utakmica, oni koji nisu gledali ne znaju sta su propustili.

U prvom poluvremenu totalno rasulo i katastrofalna igra Bosne, dok drugo kao da je na teren usla neka totalno druga ekipa.

Eh sad, moze li neki strucnjak da objasni, zasto je to tako?

Nadoknaditi -25 je senzacionalno!

Mozda puka koncidencija ali mi smo poceli da ih pristizemo nakon sto se Atic povrijedio i izasao iz igre.
Sa jedne strane Atic je nas ubjedljivo najbolji igrac, ali sa druge, mozda je on i kocio druge igrace da se razgoropade.

Igraci koji su najzasluzniji za preokret Young, Plummer, Lopez i Kovacevic.

Sad imamo veliku sansu za to 4. mjesto ali treba sljedecu dobiti neugodni Zadar u Zetri. Pa onda vjerovatno u doigravanju sa Dubaijem!
Ja ne znam shvataju li ljudi koji je uspjeh ova prica u prvoj sezoni nazad u ABA ligi
Ja ne znam shvatas li ti kolike su pare usle u Bosnu? E pa u skladu sa tim parama ocekujemo da bez problema dobijemo recimo Cedevitu Junior ili da ne dozvolimo nikome ko je naseg ranga da nam napravi +25 u nekom poluvremenu. Ili da vodimo +17 u zadnjoj cetvrtini protiv Olimpije i onda to prospemo u 10 minuta. Budzet od oko 5 miliona obezbjedjuje mogucnost dovodjenja boljih igraca od ovih do sada ako izuzmemo pojedince. Pa veceras najbolji skakac Lopez a poslije njega Atic i to samo za 15 minuta igranja. Mogao se dovesti vise nego solidan centar za pare koje se daju klimavom Halilovicu. Sa njim ako je ikako moguce treba raskinuti ugovor jer je dosao povrijedjen. I on sam da ima imalo obraza i sportskog fer pleja bi raskinuo ugovor a ovako ce samo izgubiti sve simpatije koje je imao kod navijaca. Takodje umjesto Zupca, Salica, Westa, Gutica i Delelica su se mogli dovesti puno bolji igraci. Eno Campara u Slobodi razvaljuje a da ga jebes nije losiji igrac od Westa.17.8 ;poena i 7.8 asistencija u 4 utakmice ABA 2 lige. Mi igramo ovakve utakmice upravo zato sto imamo 5 dobrih igraca i 7 prosjecnih i ispodprosjecnih.
Jeste ovo je uspjeh do sada definitivno ali ne trebaju ovakve utakmice da se desavaju. Niko ne ocekuje pobjede protiv Zvezde, Partizana, Dubaia, Olimpije, Buducnosti mada se neke od ovih ekipa mogu dobiti sa malo boljim rosterom.
E zato je meni vatra
hrasno38

#3603 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Itsoktobealone wrote: 21/12/2025 23:08
izvrsni direktor wrote: 21/12/2025 22:25 Navratio na temu da vidim jel hrasno se obradovao preokretu i cestitao treneru na odlicnoj reakciji na poluvremenu :lol:
Nemoj ga, valja opjeniti to što ne može sada po treneru. Bilo bi ipak previše, tako da sada smišlja kako prepisati pobjedu umoru spartaka, zgusnutom rasporedu, padu koncentracije, Saturnu i sazvjezđu, povratku novog Avengers filma, itd :run:
Imas nekih problema??? Poceo si da pratis Bosnu od ove sezone nigdje te nije bilo kad su igrali drugu ligu i patili se po A1 i sad bi da malo pametujes kao mnogi ovdje.
canvra888

#3604 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by canvra888 »

Uspjeh ne dolazi nužno masnim ugovorima i velikim igračkim pojačanjima, nego često zahtijeva i kontinuitet. Ako treba referenca za to, ima ih hrpa koji su trošili milione na igrače, govoreći o Euroligaškim i NBA klubovima pa rezultati nekada nisu odmah iste sezone uslijedili, a nekada nisu nikada.

Kontinuitet je često ključan. U ovoj ekipi je dosta novih igrača, a i dalje se smjenjuju u toku sezone. Stoga, za povratničku sezonu, ne može se čovjek žaliti na rezultate, uopće, iako naravno mjesta za napredovanje ima u apsolutno svim segmentima.
Itsoktobealone

#3605 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

hrasno38 wrote: 21/12/2025 23:11
Imas nekih problema??? Poceo si da pratis Bosnu od ove sezone nigdje te nije bilo kad su igrali drugu ligu i patili se po A1 i sad bi da malo pametujes kao mnogi ovdje.
Bahaćenje prosipaj gdje ti prolazi. Meni nećeš.
Smorio si na temi, ljude oko sebe iritiraš svojom patološkom potrebom za (neopravdanom) kritikom i negativom, i uz to si još nadobudan u svojim uvjerenjima koja proizlaze iz maštarije i neostvarenih ambicija. Sjedi 1.
hrasno38

#3606 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Itsoktobealone wrote: 21/12/2025 23:15
hrasno38 wrote: 21/12/2025 23:11
Bahaćenje prosipaj gdje ti prolazi. Meni nećeš.
Smorio si na temi, ljude oko sebe iritiraš svojom patološkom potrebom za (neopravdanom) kritikom i negativom, i uz to si još nadobudan u svojim uvjerenjima koja proizlaze iz maštarije. Sjedi 1.
Jesi ti to ko zajeban....kuci svojoj pa to prosipaj! Jesam li ja tebe ista pitao, citirao,navodio.....preskoci ako ti se ne svidja!
xoklix

#3607 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by xoklix »

GandalfSivi wrote: 21/12/2025 20:21 Upalio, izdrzao par minuta, ugasio…
:mrgreen:
Bodkin

#3608 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

hrasno38 wrote: 21/12/2025 23:09
giovanni008 wrote: 21/12/2025 22:42 Nevjerovatna utakmica, oni koji nisu gledali ne znaju sta su propustili.

U prvom poluvremenu totalno rasulo i katastrofalna igra Bosne, dok drugo kao da je na teren usla neka totalno druga ekipa.

Eh sad, moze li neki strucnjak da objasni, zasto je to tako?

Nadoknaditi -25 je senzacionalno!

Mozda puka koncidencija ali mi smo poceli da ih pristizemo nakon sto se Atic povrijedio i izasao iz igre.
Sa jedne strane Atic je nas ubjedljivo najbolji igrac, ali sa druge, mozda je on i kocio druge igrace da se razgoropade.

Igraci koji su najzasluzniji za preokret Young, Plummer, Lopez i Kovacevic.

Sad imamo veliku sansu za to 4. mjesto ali treba sljedecu dobiti neugodni Zadar u Zetri. Pa onda vjerovatno u doigravanju sa Dubaijem!
Ja ne znam shvataju li ljudi koji je uspjeh ova prica u prvoj sezoni nazad u ABA ligi
Ja ne znam shvatas li ti kolike su pare usle u Bosnu? E pa u skladu sa tim parama ocekujemo da bez problema dobijemo recimo Cedevitu Junior ili da ne dozvolimo nikome ko je naseg ranga da nam napravi +25 u nekom poluvremenu. Ili da vodimo +17 u zadnjoj cetvrtini protiv Olimpije i onda to prospemo u 10 minuta. Budzet od oko 5 miliona obezbjedjuje mogucnost dovodjenja boljih igraca od ovih do sada ako izuzmemo pojedince. Pa veceras najbolji skakac Lopez a poslije njega Atic i to samo za 15 minuta igranja. Mogao se dovesti vise nego solidan centar za pare koje se daju klimavom Halilovicu. Sa njim ako je ikako moguce treba raskinuti ugovor jer je dosao povrijedjen. I on sam da ima imalo obraza i sportskog fer pleja bi raskinuo ugovor a ovako ce samo izgubiti sve simpatije koje je imao kod navijaca. Takodje umjesto Zupca, Salica, Westa, Gutica i Delelica su se mogli dovesti puno bolji igraci. Eno Campara u Slobodi razvaljuje a da ga jebes nije losiji igrac od Westa.17.8 ;poena i 7.8 asistencija u 4 utakmice ABA 2 lige. Mi igramo ovakve utakmice upravo zato sto imamo 5 dobrih igraca i 7 prosjecnih i ispodprosjecnih.
Jeste ovo je uspjeh do sada definitivno ali ne trebaju ovakve utakmice da se desavaju. Niko ne ocekuje pobjede protiv Zvezde, Partizana, Dubaia, Olimpije, Buducnosti mada se neke od ovih ekipa mogu dobiti sa malo boljim rosterom.
E zato je meni vatra
Partizan je sa 28 miliona eura i najboljim evropskim trenerom svih vremena debakl ove godine u euroligi. I to sa decenijskim kontinuitetom vrhunske kosarke i imperativom rezultata. I ogromnom bazom fanova
giovanni008

#3609 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Znaci momci sad imaju 13 dana odmora do Zadar tekme, vjerujem za to vrijeme da se Halilovic "mora" oporaviti, ako ne, treba raskinuti ugovor sa njim, uzima najvecu lovu i jos zauzima neizvjesnost da li trebamo drugog centra ili ne.

Nadam se da kod Atica nije neka jaca povreda i da ce se za 13 dana oporaviti. A i ostali momci da se posteno odmore.

Poslije Zadra imaju cak 10 dana do tekme u BG protiv Zvezde 12.1. Iako na prvu zvuci kao naucna fantastika, ali mogli bi mi njih tu iznenaditi jer oni 3 dana prije toga igraju veoma vaznu i tesku tekmu u Litvaniji protiv Zalgirisa, i bice sigurno umorni. Ujedno 3 dana poslije tekme sa nama igraju u Milanu takodje Euroliga tekmu, tako da sam siguran da ce morati igrati obavezno sa drugim timom. Tu nam je sansa!

Plus mozda nas Dubravko tokom praznika obraduje sa jednim centrom, posto je to karika koja nam nedostaje!
Leopard_SA

#3610 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

giovanni008 wrote: 21/12/2025 23:42 Znaci momci sad imaju 13 dana odmora do Zadar tekme, vjerujem za to vrijeme da se Halilovic "mora" oporaviti, ako ne, treba raskinuti ugovor sa njim, uzima najvecu lovu i jos zauzima neizvjesnost da li trebamo drugog centra ili ne.

Nadam se da kod Atica nije neka jaca povreda i da ce se za 13 dana oporaviti. A i ostali momci da se posteno odmore.

Poslije Zadra imaju cak 10 dana do tekme u BG protiv Zvezde 12.1. Iako na prvu zvuci kao naucna fantastika, ali mogli bi mi njih tu iznenaditi jer oni 3 dana prije toga igraju veoma vaznu i tesku tekmu u Litvaniji protiv Zalgirisa, i bice sigurno umorni. Ujedno 3 dana poslije tekme sa nama igraju u Milanu takodje Euroliga tekmu, tako da sam siguran da ce morati igrati obavezno sa drugim timom. Tu nam je sansa!

Plus mozda nas Dubravko tokom praznika obraduje sa jednim centrom, posto je to karika koja nam nedostaje!
Imamo dosta odmora do utakmice sa Zadrom i nadam se da ce to vrijeme biti iskoristeno da se igraci odmore i spreme za drugi dio sezone.

Utakmica protiv Zvezde ce biti i nama i njima u drugom planu. Oni igraju protiv Zalgirisa gdje ce nadam se izgubiti, a poslije toga kako kazes i protiv Milana. Tu imamo sansu, ali i mi imamo bitan mec protiv Reggiane u Europa kupu dva dana nakon te utakmice.

Nadam se pojacanju na poziciji centra u ovom periodu. Potajno se nadam da bi nas mogli iznenaditi potpisom Omica. Uz oporavljenog Halilovica, imali bi onda dobre centre za nastavak sezone. Salic nazalost ne igra dobro i me znam koliko moze nastaviti ovim tempom gdje je jedina opcija na poziciji centra
hrasno38

#3611 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote: 21/12/2025 23:38
hrasno38 wrote: 21/12/2025 23:09
E zato je meni vatra
Partizan je sa 28 miliona eura i najboljim evropskim trenerom svih vremena debakl ove godine u euroligi. I to sa decenijskim kontinuitetom vrhunske kosarke i imperativom rezultata. I ogromnom bazom fanova
I to treba da bude opravdanje za Bosnu???? Partizan igra EL 15 godina ako ne i duze. Mi ovdje pricamo o ABA ligi i budzetima klubova. Buducnost otprilke ima isti budzet kao i Bosna ako ne i manji, Olimpija ima 5-6 miliona EUR, Zvezda basnoslovan, Spartak 2,2 miliona EUR, Cedevita junior pola Bosninog, Zadar 750.000 EUR itd itd. Stvar je u tome sto u Bosni aposlutno radi sve Barbaric pa tako bira i dovodi igrace. Radi toga izmedju ostalog Neno nije htio da dodje u Bosnu. Moras imati kvalitetnog sportskog direktora koji je iz svijeta kosarke. Pa sto mislis da je Zetra stalno poluprazna??? Zato upravo sto su igre Bosne lose iako su rezultati dobri. Pa cak ni ona utakmica u Skenderiji gdje su bile besplatne karte nije privukla raju a u zavrsetku ABA2 lige si imao krcatu dvoranu, Znaci navijaci nisu kliknuli na Bosnu iz nekog razloga osim cijene karata u pocetku i kako sam rekao same dvorane. Nesto nije kako treba.
GandalfSivi

#3612 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by GandalfSivi »

xoklix wrote: 21/12/2025 23:30
Ma bjezi ba. Svaka njima cast, neka su pobijedili, ali sta treba, da me hercika opali uz ovakve tekme?
giovanni008

#3613 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Ne znam imali gdje cijela tekma, ali evo extended highlights ovdje:

Intervju poslije tekme:

Jovanovic poslije preokreta Bosne

Image
Leopard_SA

#3614 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Takodje, ogroman napredak je napravljen u izvodjenju slobodnih bacanja. Donedavno smo bili mozda i najgora ekipa lige kada su slobodna bacanja u pitanju, ali veceras smo imali procenat 87% sa linije slobodnih bacanja. Bitno je napomenti da je procenat iznosio 100% u prve tri cetvrtine.

Svaka cast ekipi i za ovo
Didier

#3615 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Didier »

Itsoktobealone wrote: 21/12/2025 23:15 i uz to si još nadobudan u svojim uvjerenjima koja proizlaze iz maštarije i neostvarenih ambicija. Sjedi 1.
Hrasno nadobudan? Ma daj, ne vjerujem :D :D :D
xoklix

#3616 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by xoklix »

GandalfSivi wrote: 22/12/2025 00:29
xoklix wrote: 21/12/2025 23:30
Ma bjezi ba. Svaka njima cast, neka su pobijedili, ali sta treba, da me hercika opali uz ovakve tekme?
U završnicu se ušlo sasvim mirno i bez srkleta, od +8 do +12 :mrgreen:
Ja baš na terminu košarke, sjeo da odmorim, kad vidim +19 za Spartak... Evo sad ogledao reprizu od druge četvrtine.
Sviđa mi se ovaj Lopez, vidim niko ga ne spominje. Odlična odbrana, u napadu bez poena,ali svaki dribling i pas imaju smisla i rezona.
Jedino Joessar standardno flopira... On je teška fula,ali zato Plummer i Lopez bingo.
Itsoktobealone

#3617 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Didier wrote: 22/12/2025 01:06
Itsoktobealone wrote: 21/12/2025 23:15 i uz to si još nadobudan u svojim uvjerenjima koja proizlaze iz maštarije i neostvarenih ambicija. Sjedi 1.
Ma amaterčina teška :D :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3618 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izvrsni direktor »

Makar 200 ljudi ne dolazi na utakmice zbog njegovog histerisanja ovdje :-)
Frajer koju temu uzjase ne odustane dok ne rastjera sve sa teme, niko nema volje ovdje nista pohvalno pisati jer zna da ce ga hrasno poklopit sa makar 3 posta kao kakva zena u sred pms-a
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3619 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Hrasno možda crnjači, ali vi nemate pojma ne samo o košarci, već uopšte o sportu
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3620 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Slo Burner »

Ja ne mogu da vjerujem koliko par ljudi pljuje po Bosni, 10 godina Bosna igra sa Zepcem i Gackom. Danas stigne 25 razlike protiv Spartaka,skida skalp Murciji, na pragu top 8 evropskog takmicenja i mi kao nezadovoljni.
Zetra je prazna jer u Sarajevu ne postoji kultura gledanja kosarskaskih utakmica, RK Bosna je igrala LP pred polupraznom dovranom, ne moze se to bas preko noci mjenjati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3621 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Slo Burner wrote: 22/12/2025 09:13 Ja ne mogu da vjerujem koliko par ljudi pljuje po Bosni, 10 godina Bosna igra sa Zepcem i Gackom. Danas stigne 25 razlike protiv Spartaka,skida skalp Murciji, na pragu top 8 evropskog takmicenja i mi kao nezadovoljni.
Zetra je prazna jer u Sarajevu ne postoji kultura gledanja kosarskaskih utakmica, RK Bosna je igrala LP pred polupraznom dovranom, ne moze se to bas preko noci mjenjati.
jesi li ti možda platio godišnju 280 KM?
hrasno38

#3622 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Slo Burner wrote: 22/12/2025 09:13 Ja ne mogu da vjerujem koliko par ljudi pljuje po Bosni, 10 godina Bosna igra sa Zepcem i Gackom. Danas stigne 25 razlike protiv Spartaka,skida skalp Murciji, na pragu top 8 evropskog takmicenja i mi kao nezadovoljni.
Kako se polufinale i finala ABA 2 lige igralo pred krcatom Skenderijom ako nema kulture gledanja?? Pa kad je zadnji put Bosna igrala ABA ligu a prije toga GY ligu Skenderija je bila jedna od najposjecenijih dvorana u Evropi. Ipred uprave Bosne su bili redovi da se kupe karte.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3623 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Slo Burner »

JoseMujica wrote: 22/12/2025 09:14
jesi li ti možda platio godišnju 280 KM?
Ma daleko sam ja od Sarajeva za godisnju Roki, ja samo mogu ponekad naletitti
hrasno38

#3624 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Itsoktobealone wrote: 22/12/2025 02:48
Didier wrote: 22/12/2025 01:06
Ma amaterčina teška :D :D
Djesi profesionalac nisam te prepoznao
Logovan

#3625 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Moje mišljenje da je zbog cijena karata. Dosta ljudi neće da plati 25, 30 ili više maraka, a sezonsku pogotovo neće. Rezultati su i više nego ok, ali džaba kad cijene odbijaju ljude.
Prošle sezone bila je odlična posjeta u onim završnim utakmicama ABA lige 2. Neki dan protiv CZ bilo je malo manje od 4000, dvorana skoro puna. Očito dosta ljudi odlučilo da pogleda samo protiv CZ, manji broj je odlučio da doda još utakmicu protiv Murcie i možda još jednu jaču i to je to.
Post Reply