Mozda je kod tebe bio neki “pilot projekat”.. ili mislis ako se jednom spomenulo da je to to?Ozimician wrote: ↑19/12/2025 13:29U sklopu biologije sam i ja imao jos u osnovnoj skoli u BiH, u srednjoj smo vec imali predavanja i ankete na te teme uveliko, na casove sociologije su cak dolazili i neki aktivisti koji su nam dijelili free kondome i pokazivali na banani kako se koriste.moimoi wrote: ↑19/12/2025 13:13Imas u sklopu biologije.Ozimician wrote: ↑19/12/2025 13:09
Da imas to na Zapadu u svim skolama kao predmet, nemas sigurno, ali svejedno, eto recimo da postoji u svakoj skoli na Zapadu taj predmet - onda kazes da kod nas treba da se uvede seksualna edukacija u skole, po uzoru na Zapad - sto ja apsolutno podrzavam.
Vjeronauka i dalje nema veze s tim.
A sta mislis ko bise prvi pobunio da se pocne otvoreno pricati o sexu? O zastiti? Da ucitelj podjeli kondome na casu? Demonstrira kako se koriste![]()
To je bilo nekad prije 20 god.
Ja ne znam gdje ste vi ljudi odrasli, pa su vam takve stvari u BH obrazovanju bauk?
Evo ti plan i program sta se kod nas uci iz biologije u osnovnoj.
Znam jer imam dijete koje je sada u srednjoj..a uhvatio je i zadnja dva nase osnovne.
Ti vani od puberteta imas u planu i programu seksualnu edukaciju.
https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba ... gija_1.pdf