SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#99751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Citam i ja po fb, ig. Od 100 komentara niko da osudi lopova. Svi udarili po vozacu auta.

Pa to je isto da pravdas lopova u radnji, u zlatari i sl. Kad uzme nesto.

Jbg, kriv je prodavac jer nije zakljucao sve ili imao pumparicu ispod pulta.

Kakve su to nebuloze. Cuj, ako je pogresno parkirao nek su mu ga ukrali. Za pogresno parkiranje ima kazna.

Nema ko sta tudje stvari dirati. To je kradja. Nebitno. Da ostavim sad sva vrata otvorena. Kradja je kradja.

Tacno kad vidis s kakvim mozgovima mi ovdje zivimo, situacija i nije toliko losa. Ne znam ima li tupljeg naroda u evropi. Tesko. Fakat smo za izucavanja.
tokio25

#99752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

pa valjda je jasno sta je lopov mada citajuci komentare za ovoga sa zlatarom i onog sto je kladionicu oopljackao ne bih se kladio da neki i opravdavaju kradje
al inace valjda ne treba objasnjavati da je lopov lopov al ova bahatost vozaca golfa na vise nacina je nista drugo nego za osudu
Laplace

#99753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 18/12/2025 15:40
Laplace wrote: 18/12/2025 13:43
vjeshalica wrote: 18/12/2025 13:34

Ne treba osudjivati trenutak nepaznje. Ne znas iz kojih razloga je neko u nekom svom svijetu.
Sorry, nije on "u svom svijetu" nego je lijen. Mrsko mu je kako valja parkirati, mrsko mu je ugasiti auto na par minuta i ponovo ga upaliti, pa onda izaći sa parking mjesta, mrsko mu je hodati desetak metara od parkinga do pekare i isto toliko nazad itd.

Sve to ne opravdava lopova. Btw, ne bih isključio ni da je ovo psina, jer je navodno auto nađen.
Tako isto da ja zakljucam auto i stavim na njega zedera i kobru, i opet mi ga mahnu sa parGinGa, nasao bi se neko poput tebe da mi kaze ,sorry lijena si,mrsko ti je bilo, mogla si jos montirati eksploziv na vrata za svaki slucaj....
Neuporedivo. Da je samo ugasio auto i ponio ključ sa sobom, niko ne bi pisao kako je bio neodgovoran i kako je pomogao pljačkašu.
Isner

#99754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Isner »

Komšiji obili stan, klepili mu pare i još neki nakit...
12 sati nakon toga, tri ulaza i okolne zgrade, uz osmjeh pun zadovoljstva, konstatuju:

- nek su klepili papka, što nije ugradio protivprovalna,
- nek su šupka uzeli, kad nije gelendere stavio na prozore,
- nek su ga uzeli životom, ko mu jebe mater, ima taj para,
- bivša žena mu je kurava, to mu je ona namjestila,
- sadašnja žena mu je isto kurava, njeno je to maslo,
- jebem mu ja mater, fočak, papak....

Lopovu (il lopovima) po orden neznanog junaka, živi bili, aferim junaci, u zdravlju potrošili...
Laplace

#99755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

To uopšte nije poenta mojih komentara. Poenta je da treba biti odgovoran, naročito u zemlji gdje ti nešto mogu ukrasti a da se nikad ne utvrdi ko je, još manje da postoje šanse da ti se to vrati. Ukradu ti auto, komentar policije: dogovori se da platiš otkup.

Ostavljanje upaljenog auta na cesti pored pekare je glup potez kojije posljedica lijenosti. Ne treba to upoređivati sa čovjekom koji nije ugradio protivprovalna vrata, za šta treba uložiti solidnu svotu novca. Za ugasiti i zaključati auto ne treba ni marku potrošiti.
moimoi

#99756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Ma zasluzio je samo radi toga sto jos vise pridonosi zagadjenju zraka cak i kada ne mora.
tokio25

#99757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

samo zbog parkiranja je zasluzio
Thorgerson

#99758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Laplace wrote: 18/12/2025 16:35 To uopšte nije poenta mojih komentara. Poenta je da treba biti odgovoran, naročito u zemlji gdje ti nešto mogu ukrasti a da se nikad ne utvrdi ko je, još manje da postoje šanse da ti se to vrati. Ukradu ti auto, komentar policije: dogovori se da platiš otkup.

Ostavljanje upaljenog auta na cesti pored pekare je glup potez kojije posljedica lijenosti. Ne treba to upoređivati sa čovjekom koji nije ugradio protivprovalna vrata, za šta treba uložiti solidnu svotu novca. Za ugasiti i zaključati auto ne treba ni marku potrošiti.
Dobro ali eto i ti sam pises samo o vozacu, lopova usput spominjes.

Kontas? Postalo nam je znaci normalno da ako ostavis nesto da ce biti ukradeno. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
zdruzdjo

#99759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

ono sto uvijek treba imati na umu

PRILIKA CINI LOPOVA.

Svako onaj ko ne uradi sve da osujeti mogucnost lopovu da mu nesto ukrade, je sam kriv. Naravno da ne treba dati orden casti lopovu koji je "odradio levata", ali definitivno treba vlasniku zveknuti samar da mu se glava okrene.
Mom prijatelju kojem su prije rata klepili auto, policija je napisala kaznu zato sto je ostavio saobracajnu dozvolu u autu koje mu je ukradeno.
Znaci samo biti pametan, i ne funkcionisati ko apaticna ameba.
hopi

#99760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hopi »

Ne znam, po meni je isto krađa ha otuđio auto kojem su ključevi unutra ha onaj kojem nisu te koji ima alarm+blokadu volana+blokadu mjenjača+ imobilajzer+prekidač paljenja +GPS praćenje.
Ali eto ok, kažem nisam pravnik, nije krađa u pitanju i šta ćeš.
hopi

#99761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hopi »

zdruzdjo wrote: 18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu

PRILIKA CINI LOPOVA.

Svako onaj ko ne uradi sve da osujeti mogucnost lopovu da mu nesto ukrade, je sam kriv. Naravno da ne treba dati orden casti lopovu koji je "odradio levata", ali definitivno treba vlasniku zveknuti samar da mu se glava okrene.
Mom prijatelju kojem su prije rata klepili auto, policija je napisala kaznu zato sto je ostavio saobracajnu dozvolu u autu koje mu je ukradeno.
Prilika ne čini lopova.
Biti lopov te čini lopovom.
Svi smo mi u prilici svaki dan nešto ukrasti pa ipak nismo postali lopovi (tj barem ja nisam, a vjerujem i većina forumskog pučanstva)
tokio25

#99762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

hopi wrote: 18/12/2025 17:49

PRILIKA CINI LOPOVA.

Prilika ne čini lopova.
Biti lopov te čini lopovom.
Svi smo mi u prilici svaki dan nešto ukrasti pa ipak nismo postali lopovi (tj barem ja nisam, a vjerujem i većina forumskog pučanstva)
pa vecina nece ukrasti 20 maraka ili 100 koliko je pazar u nekoj kafani do podne
pitanje je kad je na gomili milion 2 da li bi ovi posteni ukrali ili uzeli zavisno kako gledas
nepass1

#99763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

PRILIKA CINI LOPOVA.

E jebi ga
Meni cenera u skoli ukrali, na fizickom. Prijavio, pozvani kod direktora, kaze on sto nosis toliko para sa sobom.
Cener poslije rata bio ko danas stoja, cini mi se

I uvjek je takav komentar naseg naroda
Nebitno sta, klepi te auto na pjesackom kaze sto nisi gledao
Obuce minjak, sama je trazila

Uvjek nam je zrtva kriva
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#99764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Odakle ti cenka
noviclan

#99765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

"Avaz" saznaje: Optužnica protiv Amira Pašića Faće potvrđena zbog prijetnji Ajdinu Brkoviću, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-brkovicu

Image
E moj facko naguzise te ramiza mi, trebao si se ugledati na hatica malo povuci rucnu al' jbg idu novogodisnji praznici u cuzi
Logovan

#99766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Budeš jednom lijen, pa drugi put, treći put, naredni ćeš ispaštati. Ne kontam šta je problem ugasiti vozilo, jebi ga. :-)

A onog debila bi valjalo poslati iza rešetaka na duži period.
noviclan

#99767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Zasto, realno nije obio vozilo i startovao ga samo ga posudio da se preveze do X destinacije :lol:
Haris.ba

#99768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

noviclan wrote: 18/12/2025 19:12 "Avaz" saznaje: Optužnica protiv Amira Pašića Faće potvrđena zbog prijetnji Ajdinu Brkoviću, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-brkovicu

Image
E moj facko naguzise te ramiza mi, trebao si se ugledati na hatica malo povuci rucnu al' jbg idu novogodisnji praznici u cuzi
Podmetnuli mu da javno u kameru prijeti?

Ahahahahaaahaha.
Edin H.

#99769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

nepass1 wrote: 18/12/2025 18:54

PRILIKA CINI LOPOVA.

E jebi ga
Meni cenera u skoli ukrali, na fizickom. Prijavio, pozvani kod direktora, kaze on sto nosis toliko para sa sobom.
Cener poslije rata bio ko danas stoja, cini mi se

I uvjek je takav komentar naseg naroda
Nebitno sta, klepi te auto na pjesackom kaze sto nisi gledao
Obuce minjak, sama je trazila

Uvjek nam je zrtva kriva
Kolektivni štokholmski sindrom
last mohicans

#99770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sjećate se onog duhovnog isjelitelja, otimača žena, Dr. Tule-ta..Ja nesto u Penny, kad on slozio mudru filozofsku nekoj zeni, pomno ga sluša. Prijetio, jel ono i Konakoviću, lik se normalno šeta. Sošel eperiment :lol:
noviclan

#99771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

last mohicans wrote: 18/12/2025 20:17 Sjećate se onog duhovnog isjelitelja, otimača žena, Dr. Tule-ta..Ja nesto u Penny, kad on slozio mudru filozofsku nekoj zeni, pomno ga sluša. Prijetio, jel ono i Konakoviću, lik se normalno šeta. Sošel eperiment :lol:
https://dep0.ba/clanak/251398/damir-muh ... kvidacijom
Spoiler
Show
“Proklet je onaj ko otuđi ženu od njenog muža” (Muhammed, a. s.)

Ja sam Damir, otac petero djece, čiju je majku a moju suprugu zaveo Edin Tule, a meni prijeti likvidacijom. Zaštitu tražim od Stvoritelja, a zatim policije i svih ljudi koji će ovo pročitati. Bližim prijateljima i porodici ostavljam emanet da – ukoliko se meni nešto dogodi – zbrinu moju djecu i udalje ih od ovog predatora, koji ne preza ni pred čim. Posljednji atom snage bio mi je potreban da proteklih dana poslušam savjet suprugine porodice, učenih ljudi i prijatelja da ne pričam javno o zlu koje nas je zadesilo, no svi su promijenili mišljenje nakon prijetnji i javnog udara na moju i našu čast. Zato ću posložiti tačku po tačku, a neka mi Bog presudi ako nije tačno. Tekst će biti duži, pa vas molim za strpljenje. Sve ću argumentovati dokazima.

Bio jednom jedan džennet na Zemlji...

Sve je počelo prije dvije sedmice kada mi supruga dolazi s informacijom da je za sutra dogovorila psihoterapijski tretman s Edinom Tule u SCC-u. Supruga se, naime, već godinama bori s depresijom i nizom pratećih problema i – između ostalih mojih prijedloga – bila je i ideja o psihološkom savjetovanju. Duže je vrijeme odbijala takav korak i imena koja sam joj predlagao i zato me začudilo otkud najednom već dogovoren sastanak s Edinom. No, kako sam bio njegov dalji prijatelj, poznajem ga skoro dvadeset godina, bio sam mu nekoć i asistent u ljetnoj školi i lektorisao dvije od tri njegove knjige, pomislio sam da u tome nema nečega lošeg ako će joj pomoći. Ispostavit će se potpuno suprotno: povjerenje i poziciju psihologa iskoristio je da zadobije njenu naklonost i ljubav, na seansama joj ponudi brak i razori porodicu građenu skoro petnaest godina, a njene roditelje ucjenjuje za pare.
8-)
basicm

#99772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

vjeshalica wrote: 18/12/2025 13:34
Laplace wrote: 18/12/2025 12:41
vjeshalica wrote: 17/12/2025 22:35
Nema ali, ovo je krađa. Nije teška krađa po zakonu. ;)
Ne "ali" u smislu da se opravdava krađa, nego mi je nejasno kako su ljudi toliko odmaknuti od realnosti. Kradu se automobili, ne samo u Sarajevu i ne samo sa parkinga nego i iz garaže. Ljudi instaliraju raznorazne zaštite (jedna od zaštita je kupiti neprivlačan auto) pa i pored toga ne mogu biti sigurni da će svoj auto zateći tamo gdje su ga ostavili. I onda genijalac ostavi upaljen auto i ode u pekaru.

Dakle, zašto neki ljudi toliko pomažu lopovima da ih opljačkaju? Dobro, to je sad za temu "Popularne stvari koje ne kontam".
Ne treba osudjivati trenutak nepaznje. Ne znas iz kojih razloga je neko u nekom svom svijetu.
Eh, to, to! :thumbup:
HelaS

#99773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

PRILIKA CINI LOPOVA.

Ovaj post se ne da čitati od količine besmisla, nevjerovatno :shock:
Edin H.

#99774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

HelaS wrote: 18/12/2025 23:36

PRILIKA CINI LOPOVA.

Ovaj post se ne da čitati od količine besmisla, nevjerovatno :shock:
:lol:
Laplace

#99775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

I ja svašta pišem.

U pravu ste. Trebao je lopov ući u auto, isključiti motor, ubaciti u prvu, podignutu ručnu, izvaditi ključ i odnijeti ga vlasniku.

Ili, još bolje: preparkirati auto, uraditi sve gorepomenuto, nabaviti invalidska kolica, otići po vlasnika, strpati ga u kolica a u rukama mu nositi buhtle (da se vozač ne zamara), odvući ga do parkinga i auta, ući u auto, izbaciti iz brzine, uključiti motor, staviti buhtle na zadnje sjedište, unijeti vozača u vozilo, vezati mu pojas i dati mu 500 KM da mu se nađe.
Post Reply