SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Thorgerson
#99751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citam i ja po fb, ig. Od 100 komentara niko da osudi lopova. Svi udarili po vozacu auta.
Pa to je isto da pravdas lopova u radnji, u zlatari i sl. Kad uzme nesto.
Jbg, kriv je prodavac jer nije zakljucao sve ili imao pumparicu ispod pulta.
Kakve su to nebuloze. Cuj, ako je pogresno parkirao nek su mu ga ukrali. Za pogresno parkiranje ima kazna.
Nema ko sta tudje stvari dirati. To je kradja. Nebitno. Da ostavim sad sva vrata otvorena. Kradja je kradja.
Tacno kad vidis s kakvim mozgovima mi ovdje zivimo, situacija i nije toliko losa. Ne znam ima li tupljeg naroda u evropi. Tesko. Fakat smo za izucavanja.
Pa to je isto da pravdas lopova u radnji, u zlatari i sl. Kad uzme nesto.
Jbg, kriv je prodavac jer nije zakljucao sve ili imao pumparicu ispod pulta.
Kakve su to nebuloze. Cuj, ako je pogresno parkirao nek su mu ga ukrali. Za pogresno parkiranje ima kazna.
Nema ko sta tudje stvari dirati. To je kradja. Nebitno. Da ostavim sad sva vrata otvorena. Kradja je kradja.
Tacno kad vidis s kakvim mozgovima mi ovdje zivimo, situacija i nije toliko losa. Ne znam ima li tupljeg naroda u evropi. Tesko. Fakat smo za izucavanja.
-
tokio25
#99752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa valjda je jasno sta je lopov mada citajuci komentare za ovoga sa zlatarom i onog sto je kladionicu oopljackao ne bih se kladio da neki i opravdavaju kradje
al inace valjda ne treba objasnjavati da je lopov lopov al ova bahatost vozaca golfa na vise nacina je nista drugo nego za osudu
al inace valjda ne treba objasnjavati da je lopov lopov al ova bahatost vozaca golfa na vise nacina je nista drugo nego za osudu
- Laplace
#99753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neuporedivo. Da je samo ugasio auto i ponio ključ sa sobom, niko ne bi pisao kako je bio neodgovoran i kako je pomogao pljačkašu.vjeshalica wrote: ↑18/12/2025 15:40Tako isto da ja zakljucam auto i stavim na njega zedera i kobru, i opet mi ga mahnu sa parGinGa, nasao bi se neko poput tebe da mi kaze ,sorry lijena si,mrsko ti je bilo, mogla si jos montirati eksploziv na vrata za svaki slucaj....Laplace wrote: ↑18/12/2025 13:43Sorry, nije on "u svom svijetu" nego je lijen. Mrsko mu je kako valja parkirati, mrsko mu je ugasiti auto na par minuta i ponovo ga upaliti, pa onda izaći sa parking mjesta, mrsko mu je hodati desetak metara od parkinga do pekare i isto toliko nazad itd.vjeshalica wrote: ↑18/12/2025 13:34
Ne treba osudjivati trenutak nepaznje. Ne znas iz kojih razloga je neko u nekom svom svijetu.
Sve to ne opravdava lopova. Btw, ne bih isključio ni da je ovo psina, jer je navodno auto nađen.
- Isner
#99754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komšiji obili stan, klepili mu pare i još neki nakit...
12 sati nakon toga, tri ulaza i okolne zgrade, uz osmjeh pun zadovoljstva, konstatuju:
- nek su klepili papka, što nije ugradio protivprovalna,
- nek su šupka uzeli, kad nije gelendere stavio na prozore,
- nek su ga uzeli životom, ko mu jebe mater, ima taj para,
- bivša žena mu je kurava, to mu je ona namjestila,
- sadašnja žena mu je isto kurava, njeno je to maslo,
- jebem mu ja mater, fočak, papak....
Lopovu (il lopovima) po orden neznanog junaka, živi bili, aferim junaci, u zdravlju potrošili...
12 sati nakon toga, tri ulaza i okolne zgrade, uz osmjeh pun zadovoljstva, konstatuju:
- nek su klepili papka, što nije ugradio protivprovalna,
- nek su šupka uzeli, kad nije gelendere stavio na prozore,
- nek su ga uzeli životom, ko mu jebe mater, ima taj para,
- bivša žena mu je kurava, to mu je ona namjestila,
- sadašnja žena mu je isto kurava, njeno je to maslo,
- jebem mu ja mater, fočak, papak....
Lopovu (il lopovima) po orden neznanog junaka, živi bili, aferim junaci, u zdravlju potrošili...
- Laplace
#99755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To uopšte nije poenta mojih komentara. Poenta je da treba biti odgovoran, naročito u zemlji gdje ti nešto mogu ukrasti a da se nikad ne utvrdi ko je, još manje da postoje šanse da ti se to vrati. Ukradu ti auto, komentar policije: dogovori se da platiš otkup.
Ostavljanje upaljenog auta na cesti pored pekare je glup potez kojije posljedica lijenosti. Ne treba to upoređivati sa čovjekom koji nije ugradio protivprovalna vrata, za šta treba uložiti solidnu svotu novca. Za ugasiti i zaključati auto ne treba ni marku potrošiti.
Ostavljanje upaljenog auta na cesti pored pekare je glup potez kojije posljedica lijenosti. Ne treba to upoređivati sa čovjekom koji nije ugradio protivprovalna vrata, za šta treba uložiti solidnu svotu novca. Za ugasiti i zaključati auto ne treba ni marku potrošiti.
-
moimoi
#99756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma zasluzio je samo radi toga sto jos vise pridonosi zagadjenju zraka cak i kada ne mora.
-
tokio25
#99757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo zbog parkiranja je zasluzio
- Thorgerson
#99758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro ali eto i ti sam pises samo o vozacu, lopova usput spominjes.Laplace wrote: ↑18/12/2025 16:35 To uopšte nije poenta mojih komentara. Poenta je da treba biti odgovoran, naročito u zemlji gdje ti nešto mogu ukrasti a da se nikad ne utvrdi ko je, još manje da postoje šanse da ti se to vrati. Ukradu ti auto, komentar policije: dogovori se da platiš otkup.
Kontas? Postalo nam je znaci normalno da ako ostavis nesto da ce biti ukradeno. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
-
zdruzdjo
#99759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Svako onaj ko ne uradi sve da osujeti mogucnost lopovu da mu nesto ukrade, je sam kriv. Naravno da ne treba dati orden casti lopovu koji je "odradio levata", ali definitivno treba vlasniku zveknuti samar da mu se glava okrene.
Mom prijatelju kojem su prije rata klepili auto, policija je napisala kaznu zato sto je ostavio saobracajnu dozvolu u autu koje mu je ukradeno.
Znaci samo biti pametan, i ne funkcionisati ko apaticna ameba.
PRILIKA CINI LOPOVA.
Svako onaj ko ne uradi sve da osujeti mogucnost lopovu da mu nesto ukrade, je sam kriv. Naravno da ne treba dati orden casti lopovu koji je "odradio levata", ali definitivno treba vlasniku zveknuti samar da mu se glava okrene.
Mom prijatelju kojem su prije rata klepili auto, policija je napisala kaznu zato sto je ostavio saobracajnu dozvolu u autu koje mu je ukradeno.
- hopi
#99760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, po meni je isto krađa ha otuđio auto kojem su ključevi unutra ha onaj kojem nisu te koji ima alarm+blokadu volana+blokadu mjenjača+ imobilajzer+prekidač paljenja +GPS praćenje.
Ali eto ok, kažem nisam pravnik, nije krađa u pitanju i šta ćeš.
Ali eto ok, kažem nisam pravnik, nije krađa u pitanju i šta ćeš.
- hopi
#99761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prilika ne čini lopova.zdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Biti lopov te čini lopovom.
Svi smo mi u prilici svaki dan nešto ukrasti pa ipak nismo postali lopovi (tj barem ja nisam, a vjerujem i većina forumskog pučanstva)
-
tokio25
#99762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa vecina nece ukrasti 20 maraka ili 100 koliko je pazar u nekoj kafani do podnehopi wrote: ↑18/12/2025 17:49Prilika ne čini lopova.zdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Biti lopov te čini lopovom.
Svi smo mi u prilici svaki dan nešto ukrasti pa ipak nismo postali lopovi (tj barem ja nisam, a vjerujem i većina forumskog pučanstva)
pitanje je kad je na gomili milion 2 da li bi ovi posteni ukrali ili uzeli zavisno kako gledas
- nepass1
#99763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E jebi gazdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Meni cenera u skoli ukrali, na fizickom. Prijavio, pozvani kod direktora, kaze on sto nosis toliko para sa sobom.
Cener poslije rata bio ko danas stoja, cini mi se
I uvjek je takav komentar naseg naroda
Nebitno sta, klepi te auto na pjesackom kaze sto nisi gledao
Obuce minjak, sama je trazila
Uvjek nam je zrtva kriva
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#99764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odakle ti cenka
-
noviclan
#99765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Avaz" saznaje: Optužnica protiv Amira Pašića Faće potvrđena zbog prijetnji Ajdinu Brkoviću, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-brkovicu

E moj facko naguzise te ramiza mi, trebao si se ugledati na hatica malo povuci rucnu al' jbg idu novogodisnji praznici u cuzi

E moj facko naguzise te ramiza mi, trebao si se ugledati na hatica malo povuci rucnu al' jbg idu novogodisnji praznici u cuzi
- Logovan
#99766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Budeš jednom lijen, pa drugi put, treći put, naredni ćeš ispaštati. Ne kontam šta je problem ugasiti vozilo, jebi ga.
A onog debila bi valjalo poslati iza rešetaka na duži period.
A onog debila bi valjalo poslati iza rešetaka na duži period.
-
noviclan
#99767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto, realno nije obio vozilo i startovao ga samo ga posudio da se preveze do X destinacije 
- Haris.ba
#99768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Podmetnuli mu da javno u kameru prijeti?noviclan wrote: ↑18/12/2025 19:12 "Avaz" saznaje: Optužnica protiv Amira Pašića Faće potvrđena zbog prijetnji Ajdinu Brkoviću, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-brkovicu
Ahahahahaaahaha.
- Edin H.
#99769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolektivni štokholmski sindromnepass1 wrote: ↑18/12/2025 18:54E jebi gazdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Meni cenera u skoli ukrali, na fizickom. Prijavio, pozvani kod direktora, kaze on sto nosis toliko para sa sobom.
Cener poslije rata bio ko danas stoja, cini mi se
I uvjek je takav komentar naseg naroda
Nebitno sta, klepi te auto na pjesackom kaze sto nisi gledao
Obuce minjak, sama je trazila
Uvjek nam je zrtva kriva
-
last mohicans
#99770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjećate se onog duhovnog isjelitelja, otimača žena, Dr. Tule-ta..Ja nesto u Penny, kad on slozio mudru filozofsku nekoj zeni, pomno ga sluša. Prijetio, jel ono i Konakoviću, lik se normalno šeta. Sošel eperiment 
-
noviclan
#99771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://dep0.ba/clanak/251398/damir-muh ... kvidacijomlast mohicans wrote: ↑18/12/2025 20:17 Sjećate se onog duhovnog isjelitelja, otimača žena, Dr. Tule-ta..Ja nesto u Penny, kad on slozio mudru filozofsku nekoj zeni, pomno ga sluša. Prijetio, jel ono i Konakoviću, lik se normalno šeta. Sošel eperiment![]()
Spoiler
Show
“Proklet je onaj ko otuđi ženu od njenog muža” (Muhammed, a. s.)
Ja sam Damir, otac petero djece, čiju je majku a moju suprugu zaveo Edin Tule, a meni prijeti likvidacijom. Zaštitu tražim od Stvoritelja, a zatim policije i svih ljudi koji će ovo pročitati. Bližim prijateljima i porodici ostavljam emanet da – ukoliko se meni nešto dogodi – zbrinu moju djecu i udalje ih od ovog predatora, koji ne preza ni pred čim. Posljednji atom snage bio mi je potreban da proteklih dana poslušam savjet suprugine porodice, učenih ljudi i prijatelja da ne pričam javno o zlu koje nas je zadesilo, no svi su promijenili mišljenje nakon prijetnji i javnog udara na moju i našu čast. Zato ću posložiti tačku po tačku, a neka mi Bog presudi ako nije tačno. Tekst će biti duži, pa vas molim za strpljenje. Sve ću argumentovati dokazima.
Bio jednom jedan džennet na Zemlji...
Sve je počelo prije dvije sedmice kada mi supruga dolazi s informacijom da je za sutra dogovorila psihoterapijski tretman s Edinom Tule u SCC-u. Supruga se, naime, već godinama bori s depresijom i nizom pratećih problema i – između ostalih mojih prijedloga – bila je i ideja o psihološkom savjetovanju. Duže je vrijeme odbijala takav korak i imena koja sam joj predlagao i zato me začudilo otkud najednom već dogovoren sastanak s Edinom. No, kako sam bio njegov dalji prijatelj, poznajem ga skoro dvadeset godina, bio sam mu nekoć i asistent u ljetnoj školi i lektorisao dvije od tri njegove knjige, pomislio sam da u tome nema nečega lošeg ako će joj pomoći. Ispostavit će se potpuno suprotno: povjerenje i poziciju psihologa iskoristio je da zadobije njenu naklonost i ljubav, na seansama joj ponudi brak i razori porodicu građenu skoro petnaest godina, a njene roditelje ucjenjuje za pare.
Ja sam Damir, otac petero djece, čiju je majku a moju suprugu zaveo Edin Tule, a meni prijeti likvidacijom. Zaštitu tražim od Stvoritelja, a zatim policije i svih ljudi koji će ovo pročitati. Bližim prijateljima i porodici ostavljam emanet da – ukoliko se meni nešto dogodi – zbrinu moju djecu i udalje ih od ovog predatora, koji ne preza ni pred čim. Posljednji atom snage bio mi je potreban da proteklih dana poslušam savjet suprugine porodice, učenih ljudi i prijatelja da ne pričam javno o zlu koje nas je zadesilo, no svi su promijenili mišljenje nakon prijetnji i javnog udara na moju i našu čast. Zato ću posložiti tačku po tačku, a neka mi Bog presudi ako nije tačno. Tekst će biti duži, pa vas molim za strpljenje. Sve ću argumentovati dokazima.
Bio jednom jedan džennet na Zemlji...
Sve je počelo prije dvije sedmice kada mi supruga dolazi s informacijom da je za sutra dogovorila psihoterapijski tretman s Edinom Tule u SCC-u. Supruga se, naime, već godinama bori s depresijom i nizom pratećih problema i – između ostalih mojih prijedloga – bila je i ideja o psihološkom savjetovanju. Duže je vrijeme odbijala takav korak i imena koja sam joj predlagao i zato me začudilo otkud najednom već dogovoren sastanak s Edinom. No, kako sam bio njegov dalji prijatelj, poznajem ga skoro dvadeset godina, bio sam mu nekoć i asistent u ljetnoj školi i lektorisao dvije od tri njegove knjige, pomislio sam da u tome nema nečega lošeg ako će joj pomoći. Ispostavit će se potpuno suprotno: povjerenje i poziciju psihologa iskoristio je da zadobije njenu naklonost i ljubav, na seansama joj ponudi brak i razori porodicu građenu skoro petnaest godina, a njene roditelje ucjenjuje za pare.
- basicm
#99772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eh, to, to!vjeshalica wrote: ↑18/12/2025 13:34Ne treba osudjivati trenutak nepaznje. Ne znas iz kojih razloga je neko u nekom svom svijetu.Laplace wrote: ↑18/12/2025 12:41Ne "ali" u smislu da se opravdava krađa, nego mi je nejasno kako su ljudi toliko odmaknuti od realnosti. Kradu se automobili, ne samo u Sarajevu i ne samo sa parkinga nego i iz garaže. Ljudi instaliraju raznorazne zaštite (jedna od zaštita je kupiti neprivlačan auto) pa i pored toga ne mogu biti sigurni da će svoj auto zateći tamo gdje su ga ostavili. I onda genijalac ostavi upaljen auto i ode u pekaru.
Dakle, zašto neki ljudi toliko pomažu lopovima da ih opljačkaju? Dobro, to je sad za temu "Popularne stvari koje ne kontam".
-
HelaS
#99773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj post se ne da čitati od količine besmisla, nevjerovatnozdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
- Edin H.
#99774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
HelaS wrote: ↑18/12/2025 23:36Ovaj post se ne da čitati od količine besmisla, nevjerovatnozdruzdjo wrote: ↑18/12/2025 17:01 ono sto uvijek treba imati na umu
PRILIKA CINI LOPOVA.
Znaci samo biti pametan, i ne funkcionisati ko apaticna ameba.![]()
- Laplace
#99775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja svašta pišem.
U pravu ste. Trebao je lopov ući u auto, isključiti motor, ubaciti u prvu, podignutu ručnu, izvaditi ključ i odnijeti ga vlasniku.
Ili, još bolje: preparkirati auto, uraditi sve gorepomenuto, nabaviti invalidska kolica, otići po vlasnika, strpati ga u kolica a u rukama mu nositi buhtle (da se vozač ne zamara), odvući ga do parkinga i auta, ući u auto, izbaciti iz brzine, uključiti motor, staviti buhtle na zadnje sjedište, unijeti vozača u vozilo, vezati mu pojas i dati mu 500 KM da mu se nađe.
U pravu ste. Trebao je lopov ući u auto, isključiti motor, ubaciti u prvu, podignutu ručnu, izvaditi ključ i odnijeti ga vlasniku.
Ili, još bolje: preparkirati auto, uraditi sve gorepomenuto, nabaviti invalidska kolica, otići po vlasnika, strpati ga u kolica a u rukama mu nositi buhtle (da se vozač ne zamara), odvući ga do parkinga i auta, ući u auto, izbaciti iz brzine, uključiti motor, staviti buhtle na zadnje sjedište, unijeti vozača u vozilo, vezati mu pojas i dati mu 500 KM da mu se nađe.