Al kako hladno Palermo poistovjeti jedan citav narod sa jednom strankompalermo wrote: ↑18/12/2025 09:37Bio sam ti poceo pisati dugacak odgovor I onda sam na pola posta sve izbrisao. Nema.smisla, necu nista novo reci, a necemo se ni razumjeti. Ako je SDA najveci problem za Bosnjake, nece to biti toliko tesko razrijesiti. Al bojim se da je SDA zapravo Bosnjaci ( barem u Mostaru) ne.mora se cak tako ni zvati...opet ce biti isto.. Nadam se da shvatas sta ti govorim, ako ne.....onda valjda drugom.prilikomdr_Evil wrote: ↑18/12/2025 08:45Ne znam, nismo isto shvatili ovaj intervju. Ovdje niko ne prica o utopiji i floskulama o miru kakve inace cujemo od raznih NV.palermo wrote: ↑17/12/2025 16:38
Zemo, preslusah sve ( inace.mi nije to obicaj)....rekao bih ovako, lijepo, pametno I nazalost beskorisno ( makar za ovaj trenutak, beskorisno). Mislim znas kako se ono kaze, sve je to tacno, pa sta onda....
Inace, Draganovog oca Roka sam znao, ja bio momcic a on u godinama vec....kakav je to bio renesansni covjek, vrhunski inzinjer, pjevao u klapi, slikao, pisao...negdje pred rat odrzao je govor u Skupstini RBiH...nije se muha cula dok je govorio, al opet nista...osim , eto sjecanja. Mislim, na kraju krajeva je I on otisao da zivi u Vela luku...
Hocu ti reci, lijepo je ovo slusati..raduje te, al u svojoj konacnici, valja nam se vratiti cinjenici da mi jos uvijek vodimo rat...
Nego - evo mogu prihvatiti cinjenicu da "mi" jos uvijek vodimo rat, mi pod navodnicima jer sigurno postoji veliki procenat koji se ne slaze s tom cinjenicom, ja se slazem jer kao sto sam gost intervjua rece stranka koja je pokrenula mostarski rat jos uvijek zastupa iste ciljeve, nije porazena, i uzima izbore - bez obzira sto i njihov partner u ratu mora nestati sa scene.
E sad ako podjemo od toga da je rat, i vratim te opet na minutu 32. koju te spomenuh, poslusaj je ponovo molim te. Dakle sustina je ta da je SDA prihvatila i promovira politiku podijeljenog grada sto je puka suprotnost onoga za sta smo se valjda borili u ratu i politike koju je zastupala u ratu. Jedan grad koji nije podiljenjen i koji je istinski mulitetican.
E na toj je politici mostarska SDA porazila HDZ onog trena kad nas je citav svijet smatrao teroristima. Ovo je mozda bila jedina uspjesna politika SDA u ratu, naravno uz odlicno savjetovanje svih komunista koju su shvatili realnost na terenu. KO je, kada i u cije ime odlucio da prihvati politiku HDZ, a kao sto opet gost rece, SDA jeste jedina relevantna u Mostaru zbog broja glasova i funkcija koje obnasa.
I jos bih dodao rasprave oko dijaspore od neki dan, 1:08:02.
Tacno ona Bakirova ne moze ti narod i drzava biti vazniji od stranke