Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
vernes81
#53526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece x zraka kroz bosnjaka

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#53527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
uz takvu ekspertizu, red bi bio da im ponudiš komad svoje avlije, da ga tu zakopajudrug_profi wrote: ↑17/12/2025 12:59 Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Sve to ide u duboke betonske hidroizolovane bunkere, u buradima koja su zalivena betonom.
koliko sam nešto upratio ovo je otpad iz Krškog i RH pravi odlagalište u dogovoru sa Slovencima, odnosno u obavezi prema Slovencima...pa nešto ne vidim da su razmatrali lokacije prema slovenačkoj granici već ga metnuli nama u pogranični džep, gdje je sama lokacija samo formalno u RH
Last edited by JoseMujica on 17/12/2025 14:03, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#53528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Veze nemam, ne bih da nagadjam, trenutno se borim sa Radonom po kuciBobi wrote: ↑17/12/2025 13:54Evo ti si inzinjer, reci nam bil ti išta bilo da spavas 10 godina u prostoriji gdje su te bačve, dobro razmislidr_Evil wrote: ↑17/12/2025 13:46Hajde ne vjerujes ni ti u ovo sta napisa za podzemne vode, Krajina suplja ko sir.drug_profi wrote: ↑17/12/2025 13:08
Zato što se traži lokacija koja teško može biti potopljena podzemnim vodama.
Prepuna je Evropa ovih skladišta.
Nego, samo nek deru, i treba?
Dakle, nemam sumnje da za ovo postoje standardi gradnje koji ce osigurati da ovo bude sigurno odlagaliste. S druge strane kao sto rekoh, nase teritorije su prozete prirodnim katastrofama za koje po standardu ne radimo nista da ih sprijecimo tipa poplave, te smo takodjer izlozeni potresima jer jednostavno se tektonske ploce spajaju ovdje, ne trebas biti inzinjer da shvatis sta hocu da kazem.
Dodaj tome ove religijske ekstremiste koje navedoh, te potencijalne ratove, a nije tako davno bilo da je neko prijetio da ce baciti prljavu bombu.
Kao sto rekoh, mogli su ovo napraviti na granici Slo/Hr gdje je i logicno da odlazu svoj otpad, ova lokacija nije slucajnost, to jest bazirana je na politickoj odluci, kao i sve ostalo sta se radi kod nas.
Nema nista od ljutnje, ovo je gotova stvar, ali nemoj me ziv bio uvjeravat da je ovo normalno i da se pravi ovdje jer jer tlo pogodno za takve stvari.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#53529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
gdje Zlovenci ostavljaju svoj otpad?JoseMujica wrote: ↑17/12/2025 14:03uz takvu ekspertizu, red bi bio da im ponudiš komad svoje avlije, da ga tu zakopajudrug_profi wrote: ↑17/12/2025 12:59 Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Sve to ide u duboke betonske hidroizolovane bunkere, u buradima koja su zalivena betonom.![]()
koliko sam nešto upratio ovo je otpad iz Krškog i RH pravi odlagalište u dogovoru sa Slovencima, odnosno u obavezi prema Slovencima...pa nešto ne vidim da su razmatrali lokacije prema slovenačkoj granici već ga metnuli nama u pogranični džep, gdje je sama lokacija samo formalno u RH
-
archi_a
#53530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

JA DOBROG KIŠOBRANA!
Itekako ima veze sa Bosnom i Hercegovinom.
- JoseMujica
#53531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koliko sam skonto, zbog toga se i gradi ovo sranje....Krhko su zajedno pravile SRS i SRH...i pošto je sama elektrana u Sloveniji, ostala je obaveza Hrvatske da izgradi odlagališteBobi wrote: ↑17/12/2025 14:05gdje Zlovenci ostavljaju svoj otpad?JoseMujica wrote: ↑17/12/2025 14:03uz takvu ekspertizu, red bi bio da im ponudiš komad svoje avlije, da ga tu zakopajudrug_profi wrote: ↑17/12/2025 12:59 Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Sve to ide u duboke betonske hidroizolovane bunkere, u buradima koja su zalivena betonom.![]()
- drug_profi
#53532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskustvo i mudrost dođe s godinama. Jugoslavija nije moguća sa Srbima, također je besmislena bez Srba.Point. wrote: ↑17/12/2025 13:51 Sjetim se često te priče od Gligorova i onda misli odu na šbbkbb, da se se prihvatio taj prijedlog gdje bi sada bili, bi li Juga imala šanse da opstane, možda ne u tom uređenju ali ipak jedna cjelina ili bi svako otišao svojim putem, bez prolijevanja tolike krvi. We'll never know.
Znači propala stvar u startu jer oni hoće hljeba preko pogače i niko drugi ne postoji osim njih.
-
Bobi
- Forum administrator
#53533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar nije lapo-lapo. špola ovi pola oni? tako i struju dijele?
- JoseMujica
#53534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebga ne znam tačno omjere, ali je odlagalište obaveza HR iz tog deala
-
Bobi
- Forum administrator
#53535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel znaš išta
?
- drug_profi
#53536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postoje tri vrste odlagalista. Jedno je u krugu NE. Za niskoradioktivni otpad.
Imaš za srednje i visoko radiokativni.
Ne sjećam se sad tačno, ne da mi se da guglam.
Imaš tekući otpad koji je u buradima, imaš kašu neko blato i to je u buradima. To je nisko i srednje. Imaš potrošene šipke, one moraju biti u vodi u bazenima. To je visoko.
E sad šta se pakuje za ovo spremište ne znam tačno, ali najviše ima ovog u buradima i mislim da je to problem radi volumena jer ne može biti in situ dalje. Šipke ja mislim da ostaju gdje jesu u bazenima. Jer su i strateški materijal između ostalog.
Kažem, lupam po sjećanju. Kome se da da gugla, nek potrazi.
Imaš tekući otpad koji je u buradima, imaš kašu neko blato i to je u buradima. To je nisko i srednje. Imaš potrošene šipke, one moraju biti u vodi u bazenima. To je visoko.
E sad šta se pakuje za ovo spremište ne znam tačno, ali najviše ima ovog u buradima i mislim da je to problem radi volumena jer ne može biti in situ dalje. Šipke ja mislim da ostaju gdje jesu u bazenima. Jer su i strateški materijal između ostalog.
- JoseMujica
#53537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
čini mi se da za ovo i prave Trgovsku, jer nema više mjestadrug_profi wrote: ↑17/12/2025 14:16 Postoje tri vrste odlagalista. Jedno je u krugu NE. Za niskoradioktivni otpad.
- dr_Evil
#53538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravu je Bobi, pricamo ljudi o EU. Dakle kad oni posade ovaj nuklearni otpad, nama ce da poraste poljoprivredni izvoz jer zapravo EU otpad je cista zelena energija, po zadnjim standardima, ekoloski ne prihvatljiv nego pozeljan.
Usput mozda sljedeca generacija zena bude imala 3 sise, a muskarci prosjek duzine splovila iznad 40centi. U svakom slucaju je win-win situacija, ne moze biti lose.
Cak ce taj otpad da privuce i nas smog te nas procisti, jer sumir mi je jednom rekao cim dodjes na granicu EU nema vise smoga, a zelene kise garant moraju da ociste smog, jer nisu dzaba zelene.
Nego, dosta o ovoj temi, sta jest jest
Usput mozda sljedeca generacija zena bude imala 3 sise, a muskarci prosjek duzine splovila iznad 40centi. U svakom slucaju je win-win situacija, ne moze biti lose.
Cak ce taj otpad da privuce i nas smog te nas procisti, jer sumir mi je jednom rekao cim dodjes na granicu EU nema vise smoga, a zelene kise garant moraju da ociste smog, jer nisu dzaba zelene.
Nego, dosta o ovoj temi, sta jest jest
- JoseMujica
#53539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑17/12/2025 14:20 Upravu je Bobi, pricamo ljudi o EU. Dakle kad oni posade ovaj nuklearni otpad, nama ce da poraste poljoprivredni izvoz jer zapravo EU otpad je cista zelena energija, po zadnjim standardima, ekoloski ne prihvatljiv nego pozeljan.
Nego, dosta o ovoj temi, sta jest jest![]()
ako bi im u centralama rekli i da je za "našu stvar" dobro primat i kite u šupak, vjeruj da bi nam pojedini vazili ovdje i o prednostima analnog seksa bez ikakvog ustezanja....mišljenja bi odstupala tek toliko, jel lubrikant poželjan ili ne
pitat ih za mišljenje, je isto ko da Pezića pitaš za savjet
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#53540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma sbb kbb sasvim sigurno i to je poligon za naprdjivanje i namastavanje, ali daje odlican uvid i informaciju o trenutnom raspolozenju, namjerama i svijesti tadasnjih donosioca odluka o zivotu i smrti na ovom prostoru.Point. wrote: ↑17/12/2025 13:51
Sjetim se često te priče od Gligorova i onda misli odu na šbbkbb, da se se prihvatio taj prijedlog gdje bi sada bili, bi li Juga imala šanse da opstane, možda ne u tom uređenju ali ipak jedna cjelina ili bi svako otišao svojim putem, bez prolijevanja tolike krvi. We'll never know.
Poprilicno dobro razjebava taj narativ o stranom zavojevacu.
Mada svakom realnom je to jasno. Jer na samom pocetku rata kad je ta prosuta krv bila i prva, kolicina svireposti pokazuje da je tu vec u pitanju ozbiljna patologija i prihvatanje ucinjenog od strane mnogo sireg sloja drustva od "pojedinaca koji su cinili zlocine". To nikakav strani faktor ne moze nametnuti. Nikome i nigdje. Sve je to domaca proizvodnja.
- drug_profi
#53541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako je vama lako bacit žvaku jebote, a busate se pogledom izvan lonca.
Nebrojeno je ovakvih odlagališta po Evropi. Evropa je poprilično gusto naseljena.
Jeste to opasan otpad i niko ne zeli zivjeti blizu toga koliko god da je bezbjedno izgrađeno.
Dakle ono što mi sad možemo uraditi je zahtjevati da budemo upuceni i pozvani u nadzor izgradnje tog odlagalista, te da sve bude urađeno po maksimanim standardima.
Nebrojeno je ovakvih odlagališta po Evropi. Evropa je poprilično gusto naseljena.
Jeste to opasan otpad i niko ne zeli zivjeti blizu toga koliko god da je bezbjedno izgrađeno.
Dakle ono što mi sad možemo uraditi je zahtjevati da budemo upuceni i pozvani u nadzor izgradnje tog odlagalista, te da sve bude urađeno po maksimanim standardima.
- DaysleepeR
#53542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi imaju google maps, pa pogledajte gdje je Francuska Belgiji uvalila Chooz nuklearku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chooz_Nuc ... ant#/map/0
- dr_Evil
#53543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto nama ne uvalise kakvu nuklearkuDaysleepeR wrote: ↑17/12/2025 14:51 Svi imaju google maps, pa pogledajte gdje je Francuska Belgiji uvalila Chooz nuklearku.
- dr_Evil
#53544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lokalno mostarski, nije za vas sarajlijice:
@palermo 32. minuta, pricali smo o tome, sa velikim neslaganjem
@palermo 32. minuta, pricali smo o tome, sa velikim neslaganjem
-
moimoi
#53545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Njet. Slovenci svoj dio odlazu u Vrbinji.JoseMujica wrote: ↑17/12/2025 14:07koliko sam skonto, zbog toga se i gradi ovo sranje....Krhko su zajedno pravile SRS i SRH...i pošto je sama elektrana u Sloveniji, ostala je obaveza Hrvatske da izgradi odlagališteBobi wrote: ↑17/12/2025 14:05gdje Zlovenci ostavljaju svoj otpad?JoseMujica wrote: ↑17/12/2025 14:03
uz takvu ekspertizu, red bi bio da im ponudiš komad svoje avlije, da ga tu zakopaju![]()
I ono sto procitah… nece biti samo radioaktivni otpad vec i medicinski.
Otrovi vaki i naki.
-
Vjecita_zavrzlama
#53546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dokle ovo ide
SDA u naletu desekularizacije: Selmanović traži da se djeca puštaju iz škole na džumu. Hoće li Hota-Muminović i to odobriti?
Zastupnik SDA Faruk Selmanović tražio je od Vlade KS da omogući djeci da izađu iz škole na džuma-namaz.
Selmanović ovim nastavlja politiku desekularizacije svojih stranačkih kolega uvodeći najnoviji presedan.
"Danas (jučer, op.a.) sam podnio inicijativu kojom od Skupštine Kantona Sarajevo zahtijevam da Ministarstvo za odgoj i obrazovanje bez odlaganja svim školama u Kantonu Sarajevo dostavi jasne i precizne upute za postupanje u slučaju zahtjeva učenika da ispovijedaju svoju vjeru, posebno kada je riječ o obavljanju džuma-namaza.
Suštinski, da se svakom učeniku omogući njegovo temeljno ljudsko pravo zagarantovano Ustavom BiH, Ustavom KS i zakonskim propisima. Roditelji su u proteklom periodu tražili da se njihovoj djeci omogući obavljanje vjerskog obreda džuma-namaza. Do danas škole nemaju sistemsko rješenje, a učenici ne mogu ostvariti ono što im pripada po zakonu.
Ne postoji opravdanje da pravo na vjeru zavisi od dobre volje direktora ili nastavnika. Zato, očekujem hitnu reakciju i konkretne korake. Nastavit ću insistirati dok se ovo pitanje ne riješi u potpunosti", naveo je Selmanović.
Iako se radi o apsurdnoj inicijativi, ne bi bilo čudno da se ona i odobri od ministrice osnovnog obrazovanja Naide Hote-Muminović (NiP) koja je već dobrim dijelom obrazovanje podredila religiji
SDA u naletu desekularizacije: Selmanović traži da se djeca puštaju iz škole na džumu. Hoće li Hota-Muminović i to odobriti?
Zastupnik SDA Faruk Selmanović tražio je od Vlade KS da omogući djeci da izađu iz škole na džuma-namaz.
Selmanović ovim nastavlja politiku desekularizacije svojih stranačkih kolega uvodeći najnoviji presedan.
"Danas (jučer, op.a.) sam podnio inicijativu kojom od Skupštine Kantona Sarajevo zahtijevam da Ministarstvo za odgoj i obrazovanje bez odlaganja svim školama u Kantonu Sarajevo dostavi jasne i precizne upute za postupanje u slučaju zahtjeva učenika da ispovijedaju svoju vjeru, posebno kada je riječ o obavljanju džuma-namaza.
Suštinski, da se svakom učeniku omogući njegovo temeljno ljudsko pravo zagarantovano Ustavom BiH, Ustavom KS i zakonskim propisima. Roditelji su u proteklom periodu tražili da se njihovoj djeci omogući obavljanje vjerskog obreda džuma-namaza. Do danas škole nemaju sistemsko rješenje, a učenici ne mogu ostvariti ono što im pripada po zakonu.
Ne postoji opravdanje da pravo na vjeru zavisi od dobre volje direktora ili nastavnika. Zato, očekujem hitnu reakciju i konkretne korake. Nastavit ću insistirati dok se ovo pitanje ne riješi u potpunosti", naveo je Selmanović.
Iako se radi o apsurdnoj inicijativi, ne bi bilo čudno da se ona i odobri od ministrice osnovnog obrazovanja Naide Hote-Muminović (NiP) koja je već dobrim dijelom obrazovanje podredila religiji
- dr_Evil
#53547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da te opet stavim
-
Vjecita_zavrzlama
#53548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I da dodam sljedeci korak je ukor ako ne ides na dzumy-bit ce kolektivni odlazak na dzumu a ko nece sjedit ce sam u hodnikuVjecita_zavrzlama wrote: ↑17/12/2025 16:20 Dokle ovo ide![]()
Sreca je sto ovo proci ne moze a i vidim da na fb vecinom ismijavaju i nwgativno komentarisu
-
BAK-eV
#53549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tebi nisu problem dva citava dana, subota i nedelja, a jeste sat vremena petkom.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑17/12/2025 16:20 Dokle ovo ide![]()
Katolici su sebi napravili kalendar i uredili sedmicu i po tebi mi taj sistem vremena, rada i odmora po Starom i Novom zavjetu trebamo 1:1 prihvatiti.
Isto tako trebamo zaboraviti da smo muslimani.
-
palermo
#53550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zemo, preslusah sve ( inace.mi nije to obicaj)....rekao bih ovako, lijepo, pametno I nazalost beskorisno ( makar za ovaj trenutak, beskorisno). Mislim znas kako se ono kaze, sve je to tacno, pa sta onda....
Inace, Draganovog oca Roka sam znao, ja bio momcic a on u godinama vec....kakav je to bio renesansni covjek, vrhunski inzinjer, pjevao u klapi, slikao, pisao...negdje pred rat odrzao je govor u Skupstini RBiH...nije se muha cula dok je govorio, al opet nista...osim , eto sjecanja. Mislim, na kraju krajeva je I on otisao da zivi u Vela luku...
Hocu ti reci, lijepo je ovo slusati..raduje te, al u svojoj konacnici, valja nam se vratiti cinjenici da mi jos uvijek vodimo rat...