Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

skupljac_zeljeza

#53501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Mora se pokušati spriječiti.
Kako je za RTRS rekao šef kabineta članice Predsjedništva BiH Dušan Petrović, Cvijanović "konstantno prati ovu temu" te da je odluka Sabora Hrvatske bila okidač za ovu reakciju.

- Kabinet srpskog člana Predsjedništva nema nikakvu dilemu u vezi sa ovim pitanjem i ako ne postoji drugi način spremni smo i da tužimo Hrvatsku - rekao je Petrović.

Naveo je da Cvijanović po ovom pitanju očekuje konsenzus i podršku drugih članova Predsjedništva BiH.

- Stoga smo, prema instrukciji srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović, u našem kabinetu pripremili zahtjev predsjedavajućem Komšiću da uvrsti ovu tačku na sljedeću sjednicu Predsjedništva BiH - još je rekao Petrović.

https://avaz.ba/vijesti/bih/1012426/cvi ... -da-tuzimo
dr_Evil

#53502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skupljac_zeljeza wrote: 17/12/2025 12:13 Mora se pokušati spriječiti.
Kako je za RTRS rekao šef kabineta članice Predsjedništva BiH Dušan Petrović, Cvijanović "konstantno prati ovu temu" te da je odluka Sabora Hrvatske bila okidač za ovu reakciju.

- Kabinet srpskog člana Predsjedništva nema nikakvu dilemu u vezi sa ovim pitanjem i ako ne postoji drugi način spremni smo i da tužimo Hrvatsku - rekao je Petrović.

Naveo je da Cvijanović po ovom pitanju očekuje konsenzus i podršku drugih članova Predsjedništva BiH.

- Stoga smo, prema instrukciji srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović, u našem kabinetu pripremili zahtjev predsjedavajućem Komšiću da uvrsti ovu tačku na sljedeću sjednicu Predsjedništva BiH - još je rekao Petrović.

E sad dolazi ona palermova rahat patnja :D podrzati ovu laznu tuzbu Cvijanovicke ili reci "a Peljeski" :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Romanija wrote: 17/12/2025 11:54
Chmoljo wrote: 17/12/2025 11:40
drug_profi wrote: 17/12/2025 11:09

Upravo tako. I treba se sjetiti ko je podrzavao do zadnjih dana opstanak Jugoslavije.

Bush je podržavao integritet YU, i odbacivao mogućnost priznavanja jednostrane secesije jer je smatrao da bi to destabilizovalo kontinent, ali je također rekao da neće podržati primjenu sile za sprečavanje secesije.
Kad su tenkovi krenuli na Sloveniju, shvatilo se da od očuvanja YU nema ništa.

Ko je išao u Moskvu par dana prije intervencije JNA na Slovenačke graničare?

Istovremeno London je bio još oštrijeg stava za nužnost očuvanja Jugoslavije.
Ma ja se uvijek sjetim Kiren Gligorova, kako je na HRTu izjavio on osto je sustina samog raspada:

Okupila ih delegacije iz eu, rekli ljudi, momentalno ulazite u EU, dobijate milijarde za razvoj, poslije se dogovarajte sta kako,

Onda sloba o srpskim grobovima, franjo o vjekovnoj teznji hrvatakog naroda, tu nastane picvajz, samo veli jadni alija: hajte ljudi da se dogovorimo, evo ovo je pocetak dobrog prijedloga na kojem mozemo raditi, jer ako bude rata u Bosni ce biti krvi do koljena.

I kaze Kiro, niko se nije posebno uzbudio na alijine rijeci.

I to je to.

Kakvi britanci kurci palci.
Ja bas ne vjerujem da je bilo tako kako je Gligorev rekao, osim ako ne postoji transkript. Nigdje nikad nisam nasao iz EU izvora da je bio ikakav konkretan prijedlog sa njihove strane da Yu postane clanicom.

A postoje konkretne cinjenice dokumentovane u Washingtonu da je Reagan svojom promjenom politike preka komunistickoim zemljama, gdje je u jednom posebnom predsjednickom dekretu fokusiranom ka SFRJ, deklarisao borbu za obaranje svih komunistickih rezima sto je dovelo i do raspada SFRJ.
Jer Bush stariji mu nije rekao ili nije znao da bez jednopartijskog komunisticxkog sistema nije bilo moguca ni SFRJ.
Kucan je sjedio u studiu koliko se sjecam i nije imao primjedbe na ono sto je Kiro rekao.

Ako su mogli primiti rumuniju i bugarsku itekako su mogli jugoslaviju. To bi svakako znacio definitivni kraj komunizma i prelazak na trzisnu ekonomiju.

Od takvog ishoda bi definitivno svi imali koristi. I sama EU, novo trziste, nova radna snaga, novi prostori za ulaganje, resurse...

Fazon je sto je jasno ko dan da se spremalo na pljacku i hajduciju a ne zivot u blagostanju.
dr_Evil

#53504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Nema sekirancije, eto nama autobahna za Beograd :D Tuzla - ma cao :D, Sandzak - ma cao :D
skupljac_zeljeza

#53505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 17/12/2025 12:15 ....ovu laznu tuzbu Cvijanovicke....
Može biti gluma zbog pritiska opozicije u RS-u. Ali može biti ne zbog naroda i interesa srpske, jer zaboli njih neka stvar za to, nego zbog izbora sljedeće godine jer Cvijanovićka je po insajderima krilo u SNSD-u i svakako joj je bitno ubrati svaki glas jer u protivnom Vukanović i Crnadak će na kritici ako ništa ne učine, skupljati bodove. Ona to hoće da uvali Komšiću da on potpiše što sumnjam da će mu biti mrsko.
skupljac_zeljeza

#53506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 17/12/2025 12:39 Nema sekirancije, eto nama autobahna za Beograd :D Tuzla - ma cao :D, Sandzak - ma cao :D
Imat ćeš zato brzi voz preko Tuzle. :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

to ako bude do 2075te nabijajte se nogicama u guzu
drug_profi

#53508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Obzirom kako je prošao kandidat SNSD za predsjednika RS, teško da bi uz veću izlaznost i nove tehnologije SNSD ostao u vlasti. Mora se sad ići u agresivnu kampanju pa mozda i zaostravanje do tacke pucanja. Samo im je jos to ostalo.
No Mind

#53509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Chmoljo wrote: 17/12/2025 12:31 Fazon je sto je jasno ko dan da se spremalo na pljacku i hajduciju a ne zivot u blagostanju.
A i velikosrbima se nisu bas dopadale AVNOJ-evske granice republika. Poklopilo se vise stvari, ali vecinom unutrašnji faktori, a narodne mase se nisu puno opirale. Doduse, to je islo kaskadno, sa nama nazalost na zadnjem mjestu. I zbog te naivnosti smo i platili najvecu cijenu, i nije nam doslo iz guzice u glavu dok nisu zapucali po nama iz Holidayin-a.
dr_Evil

#53510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

@palermo
'Veliko mi je zadovoljstvo što danas, u ime Turističke zajednice Grada Mostara, u suradnji s Gradom Mostarom, svjedočimo ovom lijepom događaju. Povratak Brucea Leeja u Park Zrinjevac pokazuje kako vandalizam i huliganstvo ne mogu i ne smiju biti način iskazivanja ljubavi prema gradu. Bruce Lee simbol je pravednosti i mira, vrijednosti koje su Mostaru itekako potrebne'', kazala je Dilberović.
Da nas nema trebalo bi nas izmislit :D
Danguba

#53511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dr_Evil wrote: 17/12/2025 12:15
skupljac_zeljeza wrote: 17/12/2025 12:13 Mora se pokušati spriječiti.

E sad dolazi ona palermova rahat patnja :D podrzati ovu laznu tuzbu Cvijanovicke ili reci "a Peljeski" :D
Dobro napisano :D
Jos se glavni baja nije izjasnio da se ne zamjeri braci Hrvatima.
Ja sam ravna linija vezano za ovo.
Valjda ce Una i Sava sve odnijeti do Beograda. :D
drug_profi

#53512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Sve to ide u duboke betonske hidroizolovane bunkere, u buradima koja su zalivena betonom.
dr_Evil

#53513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 17/12/2025 12:59 Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Sve to ide u duboke betonske hidroizolovane bunkere, u buradima koja su zalivena betonom.
Pa sto ga onda ne napravise u Slavoniji, da smanje cijenu transporta?

Sve ima svoj rok trajanja, a priroda i ratovi su nepredvidivi. Dovoljan je jedna usijana glava sa zeljom za terorizmom da to sve ode u 3 lijepe. A takvih usijanih glava na ovim nasim podrucjima zatrovanim religijom ne manjka.

Koliko hiljada spremnih ovih katolickih terorista ima u Hrvatskoj? Za Bosnu znamo da ima 10.000 islamskih, rekla nam Kolinda.
drug_profi

#53514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Zapravo već neko vrijeme sam zagovornik izgradnje SMR elektrana u BiH, na mjesta ugašenih blokova TE.

Taman da imamo i mi svoj otpad da ga deponujemo negdje iznad Dubrovnika, Imotskog, Knina...
Vjecita_zavrzlama

#53515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

I kontam mozda bude bolja buduca generacija i vidim nece, evo cak i Turci krenuli naprijed a mi na istom

Image
Tvrtko II Kotromanić

#53516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

kakav pacenik sviju mi
drug_profi

#53517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 17/12/2025 13:03 Pa sto ga onda ne napravise u Slavoniji, da smanje cijenu transporta?
Zato što se traži lokacija koja teško može biti potopljena podzemnim vodama.
Prepuna je Evropa ovih skladišta.
drug_profi

#53518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/12/2025 13:05 I kontam mozda bude bolja buduca generacija i vidim nece, evo cak i Turci krenuli naprijed a mi na istom
Za ateizam je potrebno vise obrazovanja.
Da vjerujes u nesto ne treba ti nista, samo dobra prica.
Danguba

#53519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/12/2025 13:05 kakav pacenik sviju mi
+1
palermo

#53520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 17/12/2025 12:54 @palermo
'Veliko mi je zadovoljstvo što danas, u ime Turističke zajednice Grada Mostara, u suradnji s Gradom Mostarom, svjedočimo ovom lijepom događaju. Povratak Brucea Leeja u Park Zrinjevac pokazuje kako vandalizam i huliganstvo ne mogu i ne smiju biti način iskazivanja ljubavi prema gradu. Bruce Lee simbol je pravednosti i mira, vrijednosti koje su Mostaru itekako potrebne'', kazala je Dilberović.
Da nas nema trebalo bi nas izmislit :D
:D , znas kako, jedan moj poslovnI saradnik ( Bosnjak) imao adresu u Husinske bunej tj. danas Zagrebackoj. Eleneis, on stalno navodio da zivi u Husinske bune, sve dok mu par.puta nije postat promasio. I bogami on okrenu da pise da zivi u Zagrebackoh...sto rece, kad svi priznaju sto ne bih I ja....

Nego, nevezano za nas, uvijek sam se.imbretio sto braca Hrvati dadose ovom parku ime Zrinjevac.....pa jebem mu, to je park u Zagrebu, bilo bi logicnije da se rekli park HVO-a, ili park slobodne Hrvatske ili bilokako a oni daju ime najpoznatijeg parka u Zagrebu....pa jbm....nije cudo sto imaju toliki odliv stanovnistva
dr_Evil

#53521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/12/2025 13:05 kakav pacenik sviju mi
Susramlje :S
dr_Evil

#53522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 17/12/2025 13:08
dr_Evil wrote: 17/12/2025 13:03 Pa sto ga onda ne napravise u Slavoniji, da smanje cijenu transporta?
Hajde ne vjerujes ni ti u ovo sta napisa za podzemne vode, Krajina suplja ko sir.

Nego, samo nek deru, i treba
Point.

#53523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 17/12/2025 11:40
drug_profi wrote: 17/12/2025 11:09
No Mind wrote: 17/12/2025 10:56 Stvarno smijesno izvrtanje teza, Jugoslaviju su prvenstveno pokopali sami Srbi i Hrvati, jedni su htjeli svoju drzavu, drugi veliku Srbiju, i to je to.

A kakve koristi to imaju Britanci od razmontiranja BiH i velike srbije na Balkanu... Sve sto su radili i potpomogli historijski i trenutno, je upravo suprotno od stvaranja maloruske gubernije sa izlazom na Mediteran.
Upravo tako. I treba se sjetiti ko je podrzavao do zadnjih dana opstanak Jugoslavije.

Bush je podržavao integritet YU, i odbacivao mogućnost priznavanja jednostrane secesije jer je smatrao da bi to destabilizovalo kontinent, ali je također rekao da neće podržati primjenu sile za sprečavanje secesije.
Kad su tenkovi krenuli na Sloveniju, shvatilo se da od očuvanja YU nema ništa.

Ko je išao u Moskvu par dana prije intervencije JNA na Slovenačke graničare?

Istovremeno London je bio još oštrijeg stava za nužnost očuvanja Jugoslavije.
Ma ja se uvijek sjetim Kire Gligorova, kako je na HRTu izjavio ono sto je sustina samog raspada:

Okupila ih delegacije iz eu, rekli ljudi, momentalno ulazite u EU, dobijate milijarde za razvoj, poslije se dogovarajte sta kako,

Onda sloba o srpskim grobovima, franjo o vjekovnoj teznji hrvatakog naroda, tu nastane picvajz, samo veli jadni alija: hajte ljudi da se dogovorimo, evo ovo je pocetak dobrog prijedloga na kojem mozemo raditi, jer ako bude rata u Bosni ce biti krvi do koljena.

I kaze Kiro, niko se nije posebno uzbudio na alijine rijeci.

I to je to.

Kakvi britanci kurci palci.
Sjetim se često te priče od Gligorova i onda misli odu na šbbkbb, da se se prihvatio taj prijedlog gdje bi sada bili, bi li Juga imala šanse da opstane, možda ne u tom uređenju ali ipak jedna cjelina ili bi svako otišao svojim putem, bez prolijevanja tolike krvi. We'll never know.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

drug_profi wrote: 17/12/2025 12:59 Ne mislim da je lijepo zivjeti u blizini tog otpada, ali također ne mislim da on može imati ikakav uticaj na površinu.
Ma koga briga, pusti nas da pljujemo po ovim što nisu s nama :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

dr_Evil wrote: 17/12/2025 13:46
drug_profi wrote: 17/12/2025 13:08
Hajde ne vjerujes ni ti u ovo sta napisa za podzemne vode, Krajina suplja ko sir.

Nego, samo nek deru, i treba
Evo ti si inzinjer, reci nam bil ti išta bilo da spavas 10 godina u prostoriji gdje su te bačve, dobro razmisli :D ?
Post Reply