Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#53051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 16:55
JoseMujica wrote: 15/12/2025 16:50
palermo wrote: 15/12/2025 16:49
Volio bih cutie kako ti definiras ozbiljnog kandidata
npr. kao Irfana Čengića sa kupljenom diplomom :lol:
Nemoj nam druga cmolju gdje je najskuplje.. :mrgreen:
čuj najskuplje :shock:

ja sve nešto kontam da će za zaslužne botove kvadrat na Baricama da bidne najjeftiniji :?

za šta se inače bore...za ideje?

čisto sumnjam u ovom slučaju, gdje graDŽanima najviše smetaju građanski principi dok s osmijehom gutaju Plenkijevu pišu po svima nama

furaju legitimno predstavljanje ko da su iz Lištice jebote :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 16:44

Ne treba traziti dublji razlog od onoga da je Slaven dovoljno falican da ne bude ozbiljna konkurencija Komsicu za 4 godine, a Slaven sam misli da ima neku ozbiljnu sansu.

To sam govorio poodavno da ce se desiti i desilo se. Ozbiljnog kandidata nije bilo ni prije 8 godina, nema ga ni sada.

Postojanje DFa je komsiceva platforma za predsjednistvo i SDAov otkidac glasova drugima. Nista vise, nista manje.

Traziti neku ozbiljniju strategiju u ovome je neozbiljno.

Al udri brigu na veselje, kad se krene sa krkanskim fotomontazama, sviran je kraj ikakvoj suvisloj diskusiji.
To je njegova lakomislenost koja njega najvise kosta. No, jedan je nacelnik lokalne jedinice samouprave, drugi hoce u visoku politiku. Ako ne vidis razliku, to je tvoj problem.
Chmoljo

#53053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:01

ja sve nešto kontam da će za zaslužne botove kvadrat na Baricama da bidne najjeftiniji :?

čisto sumnjam u ovom slučaju, gdje graDŽanima najviše smetaju građanski principi dok s osmijehom gutaju Plenkijevu pišu po svima nama

Po obicaju, drzak i bezobrazan. Kad ti se odgovori places i narices. Je li trebam vaditi sad tvoje postove kad si kmecao sto te podjebavam za Bandica ti druga? Ministra koji je to postao nakon prakse u osnovnoj skoli.

Pazaricki Hans Kelsen.
JoseMujica

#53054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:04

To je njegova lakomislenost koja njega najvise kosta. No, jedan je nacelnik lokalne jedinice samouprave, drugi hoce u visoku politiku. Ako ne vidis razliku, to je tvoj problem.
jedan klepa samo za sebe, a drugi obara (č)etničke pravne principe koji guše ovo društvo

ako ne vidiš razliku, to je tvoj problem
JoseMujica

#53055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:06
JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:01

Po obicaju, drzak i bezobrazan. Kad ti se odgovori places i narices. Je li trebam vaditi sad tvoje postove kad si kmecao sto te podjebavam za Bandica ti druga? Ministra koji je to postao nakon prakse u osnovnoj skoli.

Pazaricki Hans Kelsen.
aaa ne druže Cmoljo...ja čekam da me zovneš SDFA botom...niste odavno :lol:
SaraFina

#53056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

moimoi wrote: 15/12/2025 16:39
SaraFina wrote: 15/12/2025 16:17
A legitimni su oni koje stozernik i ona njegova prćija od HNS-a potvrde. Jer iskljucivo oni imaju pravo odrediti nečiji legitimitet. 🤣
Glasati za Slavena je patriotski čin i pis po HDZ-u. Koji to zaslužuje. Pis do toga da zardjaju. I da placu i pominju opet “prijatesljatvo i federalno partnerstvo”. I ne mora to biti Slaven. Može biti i Miletić. Bilo ko, samo nece biti Čović i HDZ. Dozvoliti HDZ-u bilo sto da prodje je bacati državu u nazadluk. Zato samo ih gazi. Vise je bitno onemogućiti da HDZ zasjedne na poziciju, nego se baviti time koga ćemo izabrati mi. I iz koje će opcije taj neko biti.
A ja mislila ti znas kako zapad fercera?

Jos ti nisi shvatila :D
Cekam tebe da me prosvijetliš. Nositeljicu EU vrijednosti. 😘
Chmoljo

#53057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:08

jedan klepa samo za sebe, a drugi obara (č)etničke pravne principe koji guše ovo društvo

Sta je oborio, ako moze da me se uputi ako nine problem,

Hvala.
geoxx

#53058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Obara :lol:

Po zanimanju apelant, tako recite. Dejtonske postavke na ESLJP mozes osporiti na sto nacina. Ko sto su i osporavali. Ali dzaba, sviranje kurcu. Nisu ljudi koji su sklepali Dejton rekli, pa mozda ovo nije diskriminacija. Ili, mozda niko nece skontati. Ali su skontali sta je realnost i da to sa nepomirljivim narodima i nije realno da bude drugacije.
SaraFina

#53059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

no_sekirli wrote: 15/12/2025 16:51
SaraFina wrote: 15/12/2025 16:32
JoseMujica wrote: 15/12/2025 16:28

:thumbup:
Bilo bi mi draže Miletu ukinuti presudu i njega opet vidjeti na toj poziciji, nego dozvoliti da Čović ili neko iz HDZ-a zasjedne. Znaci laktaški krmak je manje zlo od stožernika.
Samo smo cekali trenutak da krene podrska separatisti Dodiku.
Nije da je prvi put...
Nekog koje bio hrvatofilan tj moja malenkost, vi ste HDZ separatisti i neprijatelji BiH, uspjeli navesti na pomisao da je bolje s laktaškim krmkom saradjivati. Cestitam vam na uspjehu!
JoseMujica

#53060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:10

Hvala.
:lol: :lol: :lol: :lol: to majstore...fatajte se za svako slovo :kiss:

čoek se barem trudi, za razliku od lažnih graDŽana što su se pomirili sa sudbinom i gledaju šta da klepe dok imaju priliku

na priči o borbi protiv SDA kleptomanije postadoste njihova kopija :-)
Last edited by JoseMujica on 15/12/2025 17:17, edited 1 time in total.
palermo

#53061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 16:59

Ne treba traziti dublji razlog od onoga da je Slaven dovoljno falican da ne bude ozbiljna konkurencija Komsicu za 4 godine, a Slaven sam misli da ima neku ozbiljnu sansu.

To sam govorio poodavno da ce se desiti i desilo se. Ozbiljnog kandidata nije bilo ni prije 8 godina, nema ga ni sada.

Postojanje DFa je komsiceva platforma za predsjednistvo i SDAov otkidac glasova drugima. Nista vise, nista manje.

Al udri brigu na veselje, kad se krene sa krkanskim fotomontazama, sviran je kraj ikakvoj suvisloj diskusiji.
Onaj koji zaista moze biti izabran, a ne lik koji je na face tv kukao kako nema posla, kako nema za hljeba i kako su ga svi odjebali, iako je bio vrlo aktivan u sdp centar.

Za pocetak.

Miletic, i onakav, je za njega Adenauer.
Mislis da bi stranke Trojke stale iza Miletica ??
Chmoljo

#53062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:09 aaa ne druže Cmoljo...ja čekam da me zovneš SDFA botom...niste odavno :lol:
Bot svakako jesi. A ja nemam vremena za ubijanje tvog vremena. Tako da pisi na temu ako hoces, ako neces, trosi tudje vrijeme.
Rejhana

#53063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 11:42
Ja ne mogu vjerovati da jos neko pusi foru o "Alija, Alija" na Pologu :D Peca & Co vam jos fore guraju :D

Ja bi se složila sa drugom pecom što se tiče obilaženja mjesta i opština po BiH gdje su Hrvati i Srbi većina. Nažalost, većina političara koji se kunu u BiH se prešutno odrekla tih teritorija, njima je država opština Centar u Sarajevu, i kako zgrnuti pare. To su jednostavno lelemudani koji su srasli sa foteljama i stolicama pa kao nešto pametuju a dalje od Kozje ćuprije nisu makli. Pozitivan primjer je npr. odlazak u Banja Luku za Dan državnosti, ali opet sve je to minorno. Jednostavno, nema državnika, nema političara pa i ne vrijed izlaziti na izbore.

Mislim ono ako je izgovor da ne treba doći u Hercegovinu jer su oni tamo glasali za HDZ pa eto ih tamo, sa tim im na tanjiru daješ treći entitet i sam se odričeš tog dijela teritorija. Kao što su mom rođaku iz Gacka jedno vrijeme govorili kada je išao da sadi krompir u Gacko, šta ćeš tamo, znaš da su tamo Srbi, da je to tamo srpsko. A onda kukaju i galame kada Dodik nešto tako izjavi.
Chmoljo

#53064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:15

Hvala.

čoek se barem trudi, za razliku od lažnih graDŽana što su se pomirili sa sudbinom i gledaju šta da klepe dok imaju priliku
Bukvalno sam se referisao na kompletan tvoj post, a ne slovo. Na cijelu poentu i to ovo napises. I onda kazes nisi bot?

U prevodu, Slaven ima 0 referenci i stavljen je tu zbog Zeljka i ni zbog koga ili cega drugog.

Ko kaze da je car go, odmah je ustasa.

Ok.
JoseMujica

#53065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:16
JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:09 aaa ne druže Cmoljo...ja čekam da me zovneš SDFA botom...niste odavno :lol:
Bot svakako jesi. A ja nemam vremena za ubijanje tvog vremena. Tako da pisi na temu ako hoces, ako neces, trosi tudje vrijeme.
jesam jesam...evo mi sve Don Neonko šapće na uho šta ću ti odgovoriti i gura po petaka za svako slovo :lol:

kao i svakom sranačkom botu, svaka diskusija završava time da optužujete druge, spostvenom projekcijom

nego mišu, skini te priviligije da te stavim na foe listu
JoseMujica

#53066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:20

Hvala.

Bukvalno sam se referisao na kompletan tvoj post, a ne slovo. Na cijelu poentu i to ovo napises. I onda kazes nisi bot?

U prevodu, Slaven ima 0 referenci i stavljen je tu zbog Zeljka i ni zbog koga ili cega drugog.

Ok.
kad bi mi se spika poklapala sa Čovićevom, ja bih se barem upitao jesam li normalan
Chmoljo

#53067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 15/12/2025 17:16

Onaj koji zaista moze biti izabran, a ne lik koji je na face tv kukao kako nema posla, kako nema za hljeba i kako su ga svi odjebali, iako je bio vrlo aktivan u sdp centar.

Za pocetak.

Sbb kbb, ali svakako bi Trojka imala tezak zadatak opravdati neslaganje za Miletica.

Koji je za razliku od Slavena bar imao karijeru. Nije ni on neka sreca, ali DF nikada nije radio ozbiljno na Komsicevoj zamjeni. Ma nije ni neozbiljno.
mishic

#53068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

I CIK se definitivno poistovijetio sa sredinom u kojoj djeluje. Tolerišu sve. Spiskove birača sa stotinama mrtvih, glasanje bez dokumenata, glasanje u tuđe ime, sve vrste mahinacija, lopovluka i krađa te priznaju rezultate za koje znaju da su daleko, daleko od stvarnih.

Nekada se makar prijetilo policijom i sudom za zloupotrebu i kriminal tokom izbora a sada više nema ni toga.

Sve postade karanje i Karan iskara i cik i opoziciju i ogroman broj birača...

I još gore, sve se čini da i naredni opšti izbori budu bez skenera i sa svim uhodanim metodama nekažnjivog lopovluka
palermo

#53069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:22
palermo wrote: 15/12/2025 17:16

Za pocetak.

Sbb kbb, ali svakako bi Trojka imala tezak zadatak opravdati neslaganje za Miletica.

Koji je za razliku od Slavena bar imao karijeru. Nije ni on neka sreca, ali DF nikada nije radio ozbiljno na Komsicevoj zamjeni. Ma nije ni neozbiljno.
Zasto bi samo DF radio na Komsicevoj zamjeni ?

Zar to nije bio zadatak I SDP-a I NS-a I svih drugih. Ili njih to ne zanima ? Osim, kako sad izgleda, da nije Slaven.
tramvajtrojka

#53070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 15/12/2025 16:38
Rejhana wrote: 15/12/2025 15:38
JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:00 HDZ i NiP u isti čmarni kolutić pušu....neprejebivo samopotapanje hrvatskog cvijeća iz naše male Kasabe :kiss:

neka reinkarnacija Ademage mešića žurno sazove press, da malo maše papirima...nije odavno :lol:

:lol: :lol: :lol:

Image
Wow...

Aferim.
Pa sta ocekujes od nekoga ko upija vucicevu propagandu i istocnjacke vrijednosti nego da sanja ustaše 24/7 :lol: :lol: :-)

Rejhana uvijek i u svemu nadje ustase :lol:
4L0n3

#53071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Ide lagano kandidatutra miletica kroz iducih par mjeseci, pa vi pjevajte borbene.
Gradjansko krilo SDA tzv DF sa (jugo)Slavenom moze samo postic autogol.

Vracaju se preglasavani u precjednistvo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 16:38
palermo wrote: 15/12/2025 16:15
Pa predji u masone I javljaj sta hoce :).

Nego ovo sam ti hotio reci, prenaglasava se znacaj strategija, strateskih planova I slicno. Da bi bio efikasan, dovoljno je da imas jedan cilj (nazovi ga kako hoces, strateski, dugorocni, vaki, naki) a mislim da ga mi, uz sve ove mahalsko-carsijska naklapanja, imamo. Ocuvati Bosnu I Hercegovinu kao drzavu u pravom smislu rijeci I osiguratii Bosnjacima status politickog naroda. Samo treba djelovati. I ne treba se bojati da ces zalutati. I ako zalutas pronaci ces put, al ako ne krenes djelovati, onda nista.

Tako I ova kandidatura Slavena. Mozes glasati za njega I mozda ces pogrijesiti....pa sta ispravir ces drugi put...a mozes se I stalno pitati sta se krije iza toga, de da vidimo jel to strateski, jel vako, jel nako.....dok se ti domislis svi ce te zaboraviti.....I nema te
Slozio bih se do neke mjere. Nego se meni cini da mi vise zalutamo i onda ne da ne ispravljamo, nego se sve vise ukopajemo. Greske prikrivamo i pravimo od njih istine.

Do kada cemo moci grijesiti i vjerovati da ima ispravke, ne znam. Jedino sta znam zasigurno je da kandidatura Slavena je pogresna po svim osnovama - osim ako je neko krenuo grlom u jagode da istjera stvari na cistac i pri tome je bacio sve karte na stol. Ako se zelio ponoviti Komsic zasigurno je bilo drugih zvucnih imena, dakle ako idemo onim putem dobre vjere.

Ako idemo na sve ili nista - ok, nek nam se kaze tako, proboj ili smrt.

Upravo tako. Slaven treba da odigra Šefikusa Željku.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#53073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

geoxx wrote: 15/12/2025 17:11 Nisu ljudi koji su sklepali Dejton rekli, pa mozda ovo nije diskriminacija. Ili, mozda niko nece skontati. Ali su skontali sta je realnost i da to sa nepomirljivim narodima i nije realno da bude drugacije.
Zato je HDZ upregao i kuku i motiku da se mijenja Dayton. Dok se drugima predlaze da ili sute ili idu na Sud.
Chmoljo

#53074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 17:21
Chmoljo wrote: 15/12/2025 17:20

Ok.
kad bi mi se spika poklapala sa Čovićevom, ja bih se barem upitao jesam li normalan
Sve ok. Lijepo si mi predstavio svu svoju raskosnost skucenog uma, nema potrebe za daljim primjerima.
Haris.ba

#53075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

4L0n3 wrote: 15/12/2025 17:29 Ide lagano kandidatutra miletica kroz iducih par mjeseci, pa vi pjevajte borbene.
Gradjansko krilo SDA tzv DF sa (jugo)Slavenom moze samo postic autogol.

Vracaju se preglasavani u precjednistvo.
Ko ce ga kandidovati?
Post Reply