Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Škobo Habu

#52901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 11:55

Glup sam i nepismen. Mozes li izvuci taj citat gdje jasno navodi? Sigurno ti nece biti problem jer odlicno vladas materijom.
Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.

Lakše ti je se raspitati kod Željka i Slavena.
Haris.ba

#52902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:01 Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.
Mislis na ove navode?
32. By a letter dated 18 June 2024, the applicant contested the accuracy of the information furnished by the acting Agents of the Government. In this connection, he submitted that he was obliged, for the sake of truth, to provide the Court with a printout of the web page in question obtained on 18 June 2024, where the relevant field was blank. Appended to his letter was a certificate from the head of the service for City Council Affairs, verifying the authenticity of the data on the relevant web page as submitted by the applicant, which had been issued on 18 June 2024 at his request. The applicant further contended that neither in his application form nor in his subsequent submissions had he “used [his] own ethnicity”, as he believed that such information could not and should not be used in “matters concerning [the] active voting right”.
P.S.
A, evo kako su nam susjedi objasnjavali da li je Hrvat.
35. By a letter dated 14 October 2024, the Government provided the Court with, inter alia, a letter addressed by the Embassy of the Republic of Croatia in Bosnia and Herzegovina to the Ministry of Justice of Bosnia and Herzegovina on 10 October 2024. The letter, which bore the signature of the Ambassador, certified that the applicant possessed Croatian citizenship, and that at the time of acquiring that citizenship, “he had made a declaration of affiliation with the Croat people”.
Last edited by Haris.ba on 15/12/2025 12:06, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#52903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:01 Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.

Lakše ti je se raspitati kod Željka i Slavena.
Ma ja, jazuk bi bilo dokazati svoju poentu. :lol:

Na niske grane ste popadali. Susramlje.
dr_Evil

#52904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

noviforumas wrote: 15/12/2025 12:00 Kroatizirane vehabijice iz tzv. NIP-a se opet blamiraju.
https://bljesak.info/vijesti/flash/ovo- ... vic/399535

Obrati paznju na datume navodno upisanih ispita.
peca777

#52905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 11:59 Mozda ti je moja upotreba latinskog poremetila botovsko programiranje.
Nemas ti osim plasticne vezice u glavi, pa ne mozes ni skontati sta znaci Bosnjak sulic, ili nikolina.
Škobo Habu

#52906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

moimoi wrote: 15/12/2025 11:57
Je li tebi 6 god? Kada se govori o funkcionalnoj pismenosti … upravo se o ovakvim stvarima govori.

Kako ces podnjeti tuzbu U SVOJE IME o diskriminaciji a da si pripadnik jednog od tri konstituivna naroda?
Na sta se poziva ako je kao hrvat podnio tuzbu protiv BiH?
Prpina uloga na ovome forumu je čisto provokatorska.

Nekad je to bilo simpa. Sada je to već šablon po kom je najpoznatiji Avdo Avdić.

Tamo gdje ti ne odgovaraju činjenice - pravi se glup.

U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju.
moimoi

#52907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 12:01
moimoi wrote: 15/12/2025 11:57 Je li tebi 6 god? Kada se govori o funkcionalnoj pismenosti … upravo se o ovakvim stvarima govori.

Kako ces podnjeti tuzbu U SVOJE IME o diskriminaciji a da si pripadnik jednog od tri konstituivna naroda?
Ne trazim da drvis gluposti, trazim citat gdje tvrdi da je "ostali".

Sjatilo vas se more, 5 stranica se pise, niko citat da okaci.

:lol:
Naj volim ljude koji pokusavaju dokazati pamet na ovaj nacin :D
Ovo me podsjeca na sekinu diplomu, respratore etc :lol:
Haris.ba

#52908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
Pa haman jedini ja citiram presudu.

I, valjda je jasno da dokazuje ono sto ja pisem.

Jos cekam da se negdje nadje da se Slaven izjasnio kao ostali. Ono, jasan citat.

Postavis tvrdnju i citiras. Jednostavno je.
Last edited by Haris.ba on 15/12/2025 12:09, edited 1 time in total.
moimoi

#52909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:06
moimoi wrote: 15/12/2025 11:57
Je li tebi 6 god? Kada se govori o funkcionalnoj pismenosti … upravo se o ovakvim stvarima govori.

Prpina uloga na ovome forumu je čisto provokatorska.

Nekad je to bilo simpa. Sada je to već šablon po kom je najpoznatiji Avdo Avdić.

Tamo gdje ti ne odgovaraju činjenice - pravi se glup.

U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju.
Ma prpa je u misiji skupljanja glasova osmoljetke :D

To je jasno.
Prpa.ba

#52910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 12:08
Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju

Jos cekam da se negdje nadje da se Slaven izjasnio kao ostali. Ono, jasan citat.

Likovi orkestrirano provode lobotomiju, nije njima u interesu diskusija na bazi cinjenica. Ustvari nije im u interesu bilo kakva diskusija, samo papagajsko ponavljanje naloga iz centrale.
palermo

#52911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 11:52
kakabanja213 wrote: 15/12/2025 11:47
Djaba ti pokusavas ista objasniti kada je ovima u glavi da su Hrvati katolici, Srbi pravoslavci a Bosnjaci muslimani.
Ne objašnjava on tebi ništa, već sve svodi na loš vic.

Kako Dodik ima svoje "Bošnjake", tako i Izetbegović ima svoje "Hrvate". Za jednokratnu političku upotrebu.
A nije meni ovdje jasno sta je problem da Izetbegovic ili Niksic imaju svoje Hrvate ? Ti , kako su ih nekad zvali, Alijini Srbi I Hrvati ( aka Dragan Vikic, Miro Lazovic, Mirko Pejanovic, Jovo Divjak I jos mnogi drugi) su bili iznimno vazan faktor u borbi za Bosnu I Hercegovini. Ti zaboravio da su sve njih zvali Alijinim Srbima ili Hrvatima bas onako kako ti sada etiketiras Slavena...
Škobo Habu

#52912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Kažeš da si je čitao?

Jesi li našao u sudačkom obrazloženju da je Kovačević odgovarao na pitanja o svojoj etničkoj pripadnosti, te se izjasnio da apelaciju podnosi iz reda Ostalih.

Isto tako je potvrdio da posjeduje hrvatsko državljanstvo.
moimoi

#52913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 12:12

Likovi orkestrirano provode lobotomiju, nije njima u interesu diskusija na bazi cinjenica. Ustvari nije im u interesu bilo kakva diskusija, samo papagajsko ponavljanje naloga iz centrale.
The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.

https://hudoc.echr.coe.int/fre?i=001-22 ... 2522%5D%7D

Ne znam ja ko ovdje vrsi lobotomiju.
Haris.ba

#52914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:25

Kažeš da si je čitao?

Jesi li našao u sudačkom obrazloženju da je Kovačević odgovarao na pitanja o svojoj etničkoj pripadnosti, te se izjasnio da apelaciju podnosi iz reda Ostalih.

Nisam nasao. Nasao sam da je hrvatska ambasada u Bosni dostavila dokaz o drzavljanstvu i da se nije htio izjasniti "iz kojeg reda" podnosi apelaciju.

I te citate sam postavio.
Škobo Habu

#52915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

moimoi wrote: 15/12/2025 12:28
The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.

Znaju to oni vrlo dobro.

Oni se bave finesama. Umanjivanje Komšićevog pravnog amaterizma kreiranjem kojekakvih iluzija oko apelacije.

Sve je perfektno, sve savršeno, ali su Hrvati, Vatikan, evropski islamofobi odlučili drugačije.
Haris.ba

#52916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 15/12/2025 12:28 It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation.
A, sada sam shvatio. Ti mislis da to sto se ne izjasnis te cini "ostalim"?

Zanimljivo razmisljanje.
Prpa.ba

#52917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Sud interpretira cinjenicu da gospodin Kovacevic u svojoj apelaciji uopste ne referira etnicku pripadnost ili nepripadnost, i konstatuje: "doima se da [apelant] ne obznanjuje svoju pripadnost bilo kojem konstitutivnom narodu ili drugoj grupi".

Kasnije su ilegalke koje su zastupale Zagreb i njihove robove (tj. Trojku) pred ESLJP-om to podmetnule kao "obmanu suda". Cak ni to nije tacno, nego je ESLJP protumacio Kovacevicev zahtijev po osnovu Zakona o zastiti licnih podataka protiv Grada Sarajeva kao brisanje njegove etnicke pripadnosti sa interneta i "obmanu", iako covjek u svakom dijelu svoje apelacije navodi da njegova etnicka pripadnost nije bitna za osnov po kojem podnosi apelaciju.

Dakle, nije podnio apelaciju "ja kao ostali nemam pravo na ovo ili ono", nego je podnio apelaciju da "ja kao gradjanin Sarajeva nemam pravo na ovo ili ono".

Naravno da ekipi othranjenoj na konakovicevim instagram tiktokovima nema nikakve razlike izmedju to dvoje, ali dozvolite da ima nas koji nesto i procitamo. :mrgreen:

ps
Zaista indikativno kako HDZ-ovi forumasi ignorisu ovu temu, a pustaju trojkasko hrvatsko cvijece da se bavi tricarijama. Treba sacuvati svoj integritet, svaka cast. I ja vala budala sto raspravljam sa cvijecem umjesto sa stvarnim vlasnicima. :mrgreen:
SaraFina

#52918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

4L0n3 wrote: 15/12/2025 11:44
SaraFina wrote: 15/12/2025 11:42
sime_cipol wrote: 15/12/2025 02:08

Iskreno, nadao sam se jacem kandidatu. Npr Zlatko Miletic
Ima još izbornih ciklusa. Mnogo. Kad Slaven bude odmarao uskače Miletić i obratno. 😁
nista zlatka ne sprijecava da se kandiduje i za ove izbore, polako :D
ne znam otkud vam to da je sigurica da nece ?
Treba dogovoriti unaprijed ko ce ici. Nema nas ko Kineza pa da mozemo izglasati dva tri kandidata. Bezveze trošiti reaurse nije pametno.
Škobo Habu

#52919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 12:39
moimoi wrote: 15/12/2025 12:28 It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation.

Zanimljivo razmisljanje.

Zanimljivo razmišljanje.

Kako se deklariše u ovom sistemu ako ne pripada niti jedmnom etniju, ni naciji?
Škobo Habu

#52920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 12:40 Sud interpretira cinjenicu da gospodin Kovacevic u svojoj apelaciji uopste ne referira etnicku pripadnost ili nepripadnost, i konstatuje: "doima se da [apelant] ne obznanjuje svoju pripadnost bilo kojem konstitutivnom narodu ili drugoj grupi".

Kasnije su ilegalke koje su zastupale Zagreb i njihove robove (tj. Trojku) pred ESLJP-om to podmetnule kao "obmanu suda". Cak ni to nije tacno, nego je ESLJP protumacio Kovacevicev zahtijev po osnovu Zakona o zastiti licnih podataka protiv Grada Sarajeva kao brisanje njegove etnicke pripadnosti sa interneta i "obmanu", iako covjek u svakom dijelu svoje apelacije navodi da njegova etnicka pripadnost nije bitna za osnov po kojem podnosi apelaciju.

Dakle, nije podnio apelaciju "ja kao ostali nemam pravo na ovo ili ono", nego je podnio apelaciju da "ja kao gradjanin Sarajeva nemam pravo na ovo ili ono".

Naravno da ekipi othranjenoj na konakovicevim instagram tiktokovima nema nikakve razlike izmedju to dvoje, ali dozvolite da ima nas koji nesto i procitamo. :mrgreen:

ps
Zaista indikativno kako HDZ-ovi forumasi ignorisu ovu temu, a pustaju trojkasko hrvatsko cvijece da se bavi tricarijama. Treba sacuvati svoj integritet, svaka cast. I ja vala budala sto raspravljam sa cvijecem umjesto sa stvarnim vlasnicima. :mrgreen:
Prpa pravnik. :lol: :lol:

Omar Mjesečar dobio ozbiljnu konkurenciju.
kakabanja213

#52921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

moimoi wrote: 15/12/2025 12:28
Prpa.ba wrote: 15/12/2025 12:12

U ovom boldirano pise da se on izjasnio da pripada "ostalim" ????
U svakom slucaju meni je svejedno i da se izjasnio i da se nije izjasnio?
Prpa.ba

#52922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Kako se deklarises u apelaciji koju podnosis uz napomenu da deklarisanje nema veze sa sadrzajem apelacije.

tramvajtrojka

#52923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 12:34
Škobo Habu wrote: 15/12/2025 12:25

Kažeš da si je čitao?

Nisam nasao. Nasao sam da je hrvatska ambasada u Bosni dostavila dokaz o drzavljanstvu i da se nije htio izjasniti "iz kojeg reda" podnosi apelaciju.

I te citate sam postavio.
I u istoj toj presudi se navodi da je sam Slaven trazio da mu se ukloni sa stranice grada Sarajeva da se izjasnjavao kao hrvat kad je bio u gradskom vijecu, i da je bio nezadovoljan jer su mu povrijeđena prava kad je gradska uprava dostavila sudu da se izjasnjavao kao Hrvat

Image
Image

Klasicni pateticni kvazi patriotski komsicizam :lol: :lol: je bila ova tuzba Slavena :-) :-) , i koliko su isti koji sada zduzno brane Hrvata slavena pisali kako je propala vizija gradjanske drzave jer je oborena komsinog gradjana slavena :mrgreen: :mrgreen:
dale cooper

#52924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 12:39

Zanimljivo razmisljanje.
Čini se kao logično razmišljanje. Istom logikom se vodilo i kod zadnjeg popisa. Ko se nije izjasnio kao Srbin, Bošnjak ili Hrvat, strpan je u ostale.
dr_Evil

#52925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Jel dosta o ovome ljudi? Svi ste sve rekli, hajde vratite se na helihopter
Post Reply