Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.
Lakše ti je se raspitati kod Željka i Slavena.
Mislis na ove navode?Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:01 Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.
P.S.32. By a letter dated 18 June 2024, the applicant contested the accuracy of the information furnished by the acting Agents of the Government. In this connection, he submitted that he was obliged, for the sake of truth, to provide the Court with a printout of the web page in question obtained on 18 June 2024, where the relevant field was blank. Appended to his letter was a certificate from the head of the service for City Council Affairs, verifying the authenticity of the data on the relevant web page as submitted by the applicant, which had been issued on 18 June 2024 at his request. The applicant further contended that neither in his application form nor in his subsequent submissions had he “used [his] own ethnicity”, as he believed that such information could not and should not be used in “matters concerning [the] active voting right”.
35. By a letter dated 14 October 2024, the Government provided the Court with, inter alia, a letter addressed by the Embassy of the Republic of Croatia in Bosnia and Herzegovina to the Ministry of Justice of Bosnia and Herzegovina on 10 October 2024. The letter, which bore the signature of the Ambassador, certified that the applicant possessed Croatian citizenship, and that at the time of acquiring that citizenship, “he had made a declaration of affiliation with the Croat people”.
Ma ja, jazuk bi bilo dokazati svoju poentu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:01 Pošto si glup i nepismen onda ti neće ništa značiti ni konkretni navodi.
Lakše ti je se raspitati kod Željka i Slavena.
https://bljesak.info/vijesti/flash/ovo- ... vic/399535
Prpina uloga na ovome forumu je čisto provokatorska.
Pa haman jedini ja citiram presudu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
Ma prpa je u misiji skupljanja glasova osmoljetkeŠkobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06Prpina uloga na ovome forumu je čisto provokatorska.
Nekad je to bilo simpa. Sada je to već šablon po kom je najpoznatiji Avdo Avdić.
Tamo gdje ti ne odgovaraju činjenice - pravi se glup.
U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju.
Likovi orkestrirano provode lobotomiju, nije njima u interesu diskusija na bazi cinjenica. Ustvari nije im u interesu bilo kakva diskusija, samo papagajsko ponavljanje naloga iz centrale.Haris.ba wrote: ↑15/12/2025 12:08Pa haman jedini ja citiram presudu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
I, valjda je jasno da dokazuje ono sto ja pisem.
Jos cekam da se negdje nadje da se Slaven izjasnio kao ostali. Ono, jasan citat.
Postavis tvrdnju i citiras. Jednostavno je.
A nije meni ovdje jasno sta je problem da Izetbegovic ili Niksic imaju svoje Hrvate ? Ti , kako su ih nekad zvali, Alijini Srbi I Hrvati ( aka Dragan Vikic, Miro Lazovic, Mirko Pejanovic, Jovo Divjak I jos mnogi drugi) su bili iznimno vazan faktor u borbi za Bosnu I Hercegovini. Ti zaboravio da su sve njih zvali Alijinim Srbima ili Hrvatima bas onako kako ti sada etiketiras Slavena...Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 11:52Ne objašnjava on tebi ništa, već sve svodi na loš vic.kakabanja213 wrote: ↑15/12/2025 11:47
Djaba ti pokusavas ista objasniti kada je ovima u glavi da su Hrvati katolici, Srbi pravoslavci a Bosnjaci muslimani.
Kako Dodik ima svoje "Bošnjake", tako i Izetbegović ima svoje "Hrvate". Za jednokratnu političku upotrebu.
Kažeš da si je čitao?Haris.ba wrote: ↑15/12/2025 12:08Pa haman jedini ja citiram presudu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
Jos cekam da se negdje nadje da se Slaven izjasnio kao ostali. Ono, jasan citat.
The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.Prpa.ba wrote: ↑15/12/2025 12:12Likovi orkestrirano provode lobotomiju, nije njima u interesu diskusija na bazi cinjenica. Ustvari nije im u interesu bilo kakva diskusija, samo papagajsko ponavljanje naloga iz centrale.Haris.ba wrote: ↑15/12/2025 12:08Pa haman jedini ja citiram presudu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
Nisam nasao. Nasao sam da je hrvatska ambasada u Bosni dostavila dokaz o drzavljanstvu i da se nije htio izjasniti "iz kojeg reda" podnosi apelaciju.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:25Kažeš da si je čitao?Haris.ba wrote: ↑15/12/2025 12:08Pa haman jedini ja citiram presudu.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:06 U par klikova može saznati sve o apelaciji, ali mu to jebe zamišljenu koncepciju
Jesi li našao u sudačkom obrazloženju da je Kovačević odgovarao na pitanja o svojoj etničkoj pripadnosti, te se izjasnio da apelaciju podnosi iz reda Ostalih.
Isto tako je potvrdio da posjeduje hrvatsko državljanstvo.
Znaju to oni vrlo dobro.moimoi wrote: ↑15/12/2025 12:28
The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.
https://hudoc.echr.coe.int/fre?i=001-22 ... 2522%5D%7D
Ne znam ja ko ovdje vrsi lobotomiju.
A, sada sam shvatio. Ti mislis da to sto se ne izjasnis te cini "ostalim"?
Treba dogovoriti unaprijed ko ce ici. Nema nas ko Kineza pa da mozemo izglasati dva tri kandidata. Bezveze trošiti reaurse nije pametno.
Prpa pravnik.Prpa.ba wrote: ↑15/12/2025 12:40 Sud interpretira cinjenicu da gospodin Kovacevic u svojoj apelaciji uopste ne referira etnicku pripadnost ili nepripadnost, i konstatuje: "doima se da [apelant] ne obznanjuje svoju pripadnost bilo kojem konstitutivnom narodu ili drugoj grupi".
Kasnije su ilegalke koje su zastupale Zagreb i njihove robove (tj. Trojku) pred ESLJP-om to podmetnule kao "obmanu suda". Cak ni to nije tacno, nego je ESLJP protumacio Kovacevicev zahtijev po osnovu Zakona o zastiti licnih podataka protiv Grada Sarajeva kao brisanje njegove etnicke pripadnosti sa interneta i "obmanu", iako covjek u svakom dijelu svoje apelacije navodi da njegova etnicka pripadnost nije bitna za osnov po kojem podnosi apelaciju.
Dakle, nije podnio apelaciju "ja kao ostali nemam pravo na ovo ili ono", nego je podnio apelaciju da "ja kao gradjanin Sarajeva nemam pravo na ovo ili ono".
Naravno da ekipi othranjenoj na konakovicevim instagram tiktokovima nema nikakve razlike izmedju to dvoje, ali dozvolite da ima nas koji nesto i procitamo.![]()
ps
Zaista indikativno kako HDZ-ovi forumasi ignorisu ovu temu, a pustaju trojkasko hrvatsko cvijece da se bavi tricarijama. Treba sacuvati svoj integritet, svaka cast. I ja vala budala sto raspravljam sa cvijecem umjesto sa stvarnim vlasnicima.![]()
U ovom boldirano pise da se on izjasnio da pripada "ostalim" ????moimoi wrote: ↑15/12/2025 12:28The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.
https://hudoc.echr.coe.int/fre?i=001-22 ... 2522%5D%7D
Ne znam ja ko ovdje vrsi lobotomiju.
I u istoj toj presudi se navodi da je sam Slaven trazio da mu se ukloni sa stranice grada Sarajeva da se izjasnjavao kao hrvat kad je bio u gradskom vijecu, i da je bio nezadovoljan jer su mu povrijeđena prava kad je gradska uprava dostavila sudu da se izjasnjavao kao HrvatHaris.ba wrote: ↑15/12/2025 12:34Nisam nasao. Nasao sam da je hrvatska ambasada u Bosni dostavila dokaz o drzavljanstvu i da se nije htio izjasniti "iz kojeg reda" podnosi apelaciju.Škobo Habu wrote: ↑15/12/2025 12:25Kažeš da si je čitao?
Jesi li našao u sudačkom obrazloženju da je Kovačević odgovarao na pitanja o svojoj etničkoj pripadnosti, te se izjasnio da apelaciju podnosi iz reda Ostalih.
Isto tako je potvrdio da posjeduje hrvatsko državljanstvo.
I te citate sam postavio.