o cemu tiDozer wrote: ↑09/12/2025 10:59 Ja nisam naslonjen na politiku i stranke nikako, i sve posmatram, analiziram i zakljucujem izvana.
Idealna politicka opcija ne postoji, niti ce ikada postojati. Pogotovo u BiH.
Ali, ako cemo porediti ko je sta i kako uradio u proteklih 30 godina, isljucivo na realnim i provjerljivim osnovamam dakle cinjenicama, mislim da cemo bez problema doci do sljedeceg:
1. SDA = polupismena gomila korumpiranih kleptokrata, lazova i prevaranata. Stranka nastala na mladomuslimanskoj ideji, kroz sta je upravo muslimane u BiH unazadila za bar 100 godina. Pored toga, nista znacajno nisu nikad uradili za narod, a jos manje za drzavu. Cak suprotno, na kraju su i pokazali svoje pravo lice kao veleizdajnici i BiH i Bosnjaka, u koje se "zaklinju". Cilj ovih je odrzavanje ENV matrice kroz podrsku "bratskim" HDZ i SNSD strankama, odrzavanje puzajuce ekonomije, tenzija, i njegovanje narativa lazi, nepotizma, korupcije, slabe vladavine prava, loseg obrazovnog sistema, itd.
2. SDP = nasljednici KPJ (sto samo po sebi nije nikakva negativnost, pa ma koliko to ENV stranke potencirale), ali s novim modusom operandi. Iako su po pitanju kleptokratije vrlo slicni SDA, oni su ipak pokazali da zele i mogu uraditi i neke stvari za drzavu i narod, a definitivno nisu izdali ni drzavu, ni narod. Sta je njihov cilj, mislim da to niko tacno ne zna, jer njihove deklarativne tvrdnje i izjave nikad nisu "velike", tako da meni izgeldaju samo kao jedna velika stranka koja se trudi da pliva, ali ne i da zaista ispliva i povede stvari naprijed jakim i velikim koracima.
3. Stranke s hrvatskim i sprskim prefixom/sufixom = kleptokratija na istom nivou kao i SDA, SNSD zapravo tu debelo prednjaci, ali s jasnim i svima vidljivim neprijateljskim stavom prema drzavi, ali i drugim etnijama. Klasicni primjer kerova koji grizu ruku koja ih hrani, ali ne grizu prejako jer znaju da bez te ruke nema ni hrane za njih. Kao i SDA, cilj im je identican, jer je to nesto sto su oni zajedno uspostavili, i na cemu zajendo i danas rade bez obzira sto SDA nije vlast.
4. DF = Stranka nastala na krilima jednog covjeka, za kojeg se smatralo da ce donijeti neke zaista veike promjene i rijesiti nas ENV nebuloze, ali... Naknadno se pokazalo da je to zapravo DJL, debelo naslonjena na SDA, i bez ikakvih stvarnih ucinaka za bolje bilo koga, osim njih samih.
5. Trojka = NIP, kao najmladja stranka, i NS kao nesto starija, za ovo vrijeme koje su na vlasti su, kao i SDP, pokazali da mogu i zele nesto i raditi, a ne samo klepati. Imamo razne infrastrukturne primjere, a koje je SDA mogla uraditi davno, da su htjeli. Da li mogu bolje, vise i jace? Naranvo da mogu. Zasto to ne rade? Eh, to je vec puno dublja prica, ali se opet naslanja i zavisi od zaostavstine ENV trojke, koja bas i nije zaostavstina jer se i dalje desava kroz HDZ i SNSD.
Uglavnom, i kako rekoh na pocetku - idealna opcija ne postoji, nit ice ikada postojati, i sve sto mi kao gradjani treba da radimo jeste da se pocnemo baviti stvarnim cinjenicama, a ne nekakvim nesuvislim "osjecajima". Kada se to pocne desavati, tada se mozda stvari i pokrenu nabolje.
"Trojka"
-
svesuper25
#6076 Re: "Trojka"
-
svesuper25
#6077 Re: "Trojka"
Nasa stranka koja je prije kritikovala sdp,sad zajedno sa sdp marsiraju u provaliju .Pokazali su nam na primjeru ministra Hasicevica ,da i oni svog konja za trku imaju.NS ce nestat,upravo sto se srozala sa sdp-om.Debili nisu ni svjesni da ce oni nestat,a sdp ce opet opstat.NS treba da bude vjecno u opoziciji,jer se tako i u vlasti ponasajuJoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6078 Re: "Trojka"
razlikeDozer wrote: ↑09/12/2025 11:04Slazem se. Ovo su cinjenice. Ali, ipak mislim da se vide i neke razlike.JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka
de ne zavaravaj se
davno sam prestao gledati narativna PR pakovanja i samo pratim šta rade....i to je jedini pravi pokazatelj
- JoseMujica
#6079 Re: "Trojka"
eh lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti, tj. palamuditi kad si opozicionar, a sasvim drugo donositi odluke i biti odgovoran za procese...to ovi tek učesvesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:08Nasa stranka koja je prije kritikovala sdp,sad zajedno sa sdp marsiraju u provaliju .Pokazali su nam na primjeru ministra Hasicevica ,da i oni svog konja za trku imaju.NS ce nestat,upravo sto se srozala sa sdp-om.Debili nisu ni svjesni da ce oni nestat,a sdp ce opet opstat.NS treba da bude vjecno u opoziciji,jer se tako i u vlasti ponasajuJoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka![]()
liberali su inače urijetko igdje vlast, a a i gdje god dođu na vlast veoma brzo dođe do izražaja taj duboki jaz između teorije i prakse
lijepi su studentski seminarski, ali život ima neka druga pravila
-
svesuper25
#6080 Re: "Trojka"
JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:14eh lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti, tj. palamuditi kad si opozicionar, a sasvim drugo donositi odluke i biti odgovoran za procese...to ovi tek učesvesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:08Nasa stranka koja je prije kritikovala sdp,sad zajedno sa sdp marsiraju u provaliju .Pokazali su nam na primjeru ministra Hasicevica ,da i oni svog konja za trku imaju.NS ce nestat,upravo sto se srozala sa sdp-om.Debili nisu ni svjesni da ce oni nestat,a sdp ce opet opstat.NS treba da bude vjecno u opoziciji,jer se tako i u vlasti ponasajuJoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka![]()
liberali su inače urijetko igdje vlast, a a i gdje god dođu na vlast veoma brzo dođe do izražaja taj duboki jaz između teorije i prakse
lijepi su studentski seminarski, ali život ima neka druga pravila![]()
- Dozer
#6081 Re: "Trojka"
Ti s fakat mlad... I ocito nafuran da sve kontas, a u stvari samo vidis povrsinu i grebes po njoj.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:04 o cemu ti sta je to trojka napravila pa 20 metara pruge u Donjoj Jablanici nisu bili sposobni sami popravit.Trojka cega god se ufatila je propalo.Nista oni nisu dobrog donjeli,pogotovo sto se ekonomije tice.Sve su nakaradno uradili,i slagali ono sto su obecavali prije izbora.
Da, slazem se da su tu ispali apsolutno nesposobni. A zasto? Pa radi tenderskih procedura. Ko je uspostavio takve tenderske procedure? Ko nikad nije upostavio fond za katastrofe? Ko je uspostavio, i zakonski zakucao, kompletan mehanizam svega?
A onda - sta je uzrokovalo prugu u Jablanici, i tu kompletnu katastrofu? Ko je dozvolio taj kamenolom prije 25 godina? Itd.itd.itd.
Mala lekcija - kada se o necemu prica, nije dovoljno samo navesti krajnje desavanje i rezultate, nego su puno bitniji uzroci koji su doveli do necega.
- pepeljara
#6082 Re: "Trojka"
Sta je trojka napravila u KS, pa vjerujem da se pokusava na drzavnom nivou but*obstrukcije 
Ovo sam izvukao neke achivmente, dok smo vodili na kantonalnom nivou.
Sad bi mogli vidjeti sta je uradjeno na drzavnom nivou + - na ovaj spisak.
Kao i sta su prosle vlade uradile pa nam moze dati neki osvrt.
Ovo sam izvukao neke achivmente, dok smo vodili na kantonalnom nivou.
Sad bi mogli vidjeti sta je uradjeno na drzavnom nivou + - na ovaj spisak.
Kao i sta su prosle vlade uradile pa nam moze dati neki osvrt.
kupljeni novi trolejbusi
kupljeni novi tramvaji
obnovljena kompletna pruga
1000KM x12 za porodilje (neovisno o trenutnom broju djece, radnom odnosu i sl)
Dječiji doplatak za sve sa troje i više djece bez obzira na imovinski cenzus
Zakon o Srebrenici
EXPO 2020
Rekordan broj stanova za boracku populaciju
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreze
Povecana davanja za socijalne kategorije
Subvencija za plin i vrtiće.
zemaljski muzej uvezan sa Univerzitetom, čime mu je omogućeno nesmetano funkcioniranje prvi put nakon rata
Video nadzor u KS - implementacija u najavi
Helikopter planiran ?
Pruga ka Hrasnici
Body-kamere za MUP
HPV vakcine
Refundiranje nalaza u privatnim zdravstvenim ustanovama ukoliko u drzavnoj cekanje bude duze od 20 dana
Planiranje Tunela kobilja glava - stim da je ovo u planu nije realizirano!
+ Počela obnova ratnog puta za Igman
+ Besplatne karte za kulturne institucije za sve mlade koji pune 18 godina
+ Najavljena obnova Bet Tefile (Kuće molitve) na Mejtašu, u kojoj će biti smješten Muzej Holokausta
+Radi se na obnovi puta prema Trebeviću: https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi- ... /220604077
+Djelimična obnova puta prema Bjelašnici: https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... bracajnica
+uređenje Stojčevca
+besplatni udžbenici za đake 5-9 razred
- Dozer
#6083 Re: "Trojka"
Pa pratim i ja sta rade, a pamflete ionako niti gledam, niti citam.JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:08razlikeDozer wrote: ↑09/12/2025 11:04Slazem se. Ovo su cinjenice. Ali, ipak mislim da se vide i neke razlike.JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka![]()
![]()
de ne zavaravaj se![]()
davno sam prestao gledati narativna PR pakovanja i samo pratim šta rade....i to je jedini pravi pokazatelj
Jednostavno samo prodjes kroz sve poznate afere, cifre u njima, rezultate do kojih su dovele, uporedis - i ne treba biti genije ni za sta.
A, evo iznad @pepeljara izbaci neke uradjene stvari.
Last edited by Dozer on 09/12/2025 11:23, edited 1 time in total.
-
svesuper25
#6084 Re: "Trojka"
pa eto sad je trojka na vlasti,jos uvijek niko nije uhapsen.de ne ofiraj se,cuj ja mladDozer wrote: ↑09/12/2025 11:18Ti s fakat mlad... I ocito nafuran da sve kontas, a u stvari samo vidis povrsinu i grebes po njoj.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:04 o cemu ti sta je to trojka napravila pa 20 metara pruge u Donjoj Jablanici nisu bili sposobni sami popravit.Trojka cega god se ufatila je propalo.Nista oni nisu dobrog donjeli,pogotovo sto se ekonomije tice.Sve su nakaradno uradili,i slagali ono sto su obecavali prije izbora.![]()
Da, slazem se da su tu ispali apsolutno nesposobni. A zasto? Pa radi tenderskih procedura. Ko je uspostavio takve tenderske procedure? Ko nikad nije upostavio fond za katastrofe? Ko je uspostavio, i zakonski zakucao, kompletan mehanizam svega?
A onda - sta je uzrokovalo prugu u Jablanici, i tu kompletnu katastrofu? Ko je dozvolio taj kamenolom prije 25 godina? Itd.itd.itd.
Mala lekcija - kada se o necemu prica, nije dovoljno samo navesti krajnje desavanje i rezultate, nego su puno bitniji uzroci koji su doveli do necega.
A de mi onda reci koje odgovoran za dom penzionera u Tuzli
eto dobro si rekao uzroci,a tvoj sdp tuzlom vlada 30 godina,svog covjeka su postavili da bude direktor doma.sav nemar je na sdp -ovim rukama a ne nekog drugog ili treceg.
- Dozer
#6085 Re: "Trojka"
Majstore... shit happens. Nesrece se desavaju, i desavace se. Ali, samo poredjenje nelegalnog kamenoloma i pozara u prijeratnoj zgradi izazvanog ko zna cime, naprosto je nespojivo i neuporedivo po svim parametrima.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:22pa eto sad je trojka na vlasti,jos uvijek niko nije uhapsen.de ne ofiraj se,cuj ja mladDozer wrote: ↑09/12/2025 11:18Ti s fakat mlad... I ocito nafuran da sve kontas, a u stvari samo vidis povrsinu i grebes po njoj.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:04 o cemu ti sta je to trojka napravila pa 20 metara pruge u Donjoj Jablanici nisu bili sposobni sami popravit.Trojka cega god se ufatila je propalo.Nista oni nisu dobrog donjeli,pogotovo sto se ekonomije tice.Sve su nakaradno uradili,i slagali ono sto su obecavali prije izbora.![]()
Mala lekcija - kada se o necemu prica, nije dovoljno samo navesti krajnje desavanje i rezultate, nego su puno bitniji uzroci koji su doveli do necega.![]()
pa ti si taj koji je mlad i odan partiji.Valjda vidim svojim ocima sta trojka radi,odnosno ne radi.
A de mi onda reci koje odgovoran za dom penzionera u Tuzlijel i tamo sdp nije 30 godina na vlasti
![]()
Kako se moze porediti necija cigara ili sibica ili ko zna sta je uzrok tog pozara, s nelegalnim kamenolomom? Za prvo je kriva ljudska greska, a za drugo kleptomanija, korupcija, politicki talovi, itd.
Ko je dozvolio taj kamenolom? SDA sefe. Slobodno ti navijaj, pljuj, nemam ja nista protiv. Ali - lupas ostrascene gluposti.
-
svesuper25
#6086 Re: "Trojka"
ti lupas,cuj nesreca u tuzliDozer wrote: ↑09/12/2025 11:26Majstore... shit happens. Nesrece se desavaju, i desavace se. Ali, samo poredjenje nelegalnog kamenoloma i pozara u prijeratnoj zgradi izazvanog ko zna cime, naprosto je nespojivo i neuporedivo po svim parametrima.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:22pa eto sad je trojka na vlasti,jos uvijek niko nije uhapsen.de ne ofiraj se,cuj ja mladDozer wrote: ↑09/12/2025 11:18
Ti s fakat mlad... I ocito nafuran da sve kontas, a u stvari samo vidis povrsinu i grebes po njoj.![]()
Mala lekcija - kada se o necemu prica, nije dovoljno samo navesti krajnje desavanje i rezultate, nego su puno bitniji uzroci koji su doveli do necega.![]()
pa ti si taj koji je mlad i odan partiji.Valjda vidim svojim ocima sta trojka radi,odnosno ne radi.
A de mi onda reci koje odgovoran za dom penzionera u Tuzlijel i tamo sdp nije 30 godina na vlasti
![]()
Kako se moze porediti necija cigara ili sibica ili ko zna sta je uzrok tog pozara, s nelegalnim kamenolomom? Za prvo je kriva ljudska greska, a za drugo kleptomanija, korupcija, politicki talovi, itd.
Ko je dozvolio taj kamenolom? SDA sefe. Slobodno ti navijaj, pljuj, nemam ja nista protiv. Ali - lupas ostrascene gluposti.
Nisam ja navijac stranaka ili partija,za razliku od tebe koji pokusava da ublazi sdp zlo.Pa eto sto danas trojka taj ilegalni kamenolom ne rijesi
- tramvajtrojka
#6087 Re: "Trojka"
Nisam za sda ali verzija za sirotinjusvesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:38ti lupas,cuj nesreca u tuzliDozer wrote: ↑09/12/2025 11:26Majstore... shit happens. Nesrece se desavaju, i desavace se. Ali, samo poredjenje nelegalnog kamenoloma i pozara u prijeratnoj zgradi izazvanog ko zna cime, naprosto je nespojivo i neuporedivo po svim parametrima.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:22 pa eto sad je trojka na vlasti,jos uvijek niko nije uhapsen.de ne ofiraj se,cuj ja mlad![]()
![]()
Ko je dozvolio taj kamenolom? SDA sefe. Slobodno ti navijaj, pljuj, nemam ja nista protiv. Ali - lupas ostrascene gluposti.pa rekoh ti nemar sdp tuzla je doveo do te nesrece,gdje protivpozarna zastita,gdje osoblje na tom spratu,gdje su alarmi za dim
![]()
![]()
![]()
Nisam ja navijac stranaka ili partija,za razliku od tebe koji pokusava da ublazi sdp zlo.Pa eto sto danas trojka taj ilegalni kamenolom ne rijesisto ne pritisce da se taj slucaj konacno rijesi ,i da glavni krivci za to odgovaraju
Da se kojim slucajem Donja Jablanica desila kad je sda vldala,pa imao bi svaki dan proteste.Ovako od kako trojka vlada nigdje protesta.Dvostruki arsini i licemjere.Pa za vlasnika tog kamenoloma pricaju da je blizak sdp-u a ne sda.
- Dozer
#6088 Re: "Trojka"
svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:38ti lupas,cuj nesreca u tuzliDozer wrote: ↑09/12/2025 11:26Majstore... shit happens. Nesrece se desavaju, i desavace se. Ali, samo poredjenje nelegalnog kamenoloma i pozara u prijeratnoj zgradi izazvanog ko zna cime, naprosto je nespojivo i neuporedivo po svim parametrima.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:22 pa eto sad je trojka na vlasti,jos uvijek niko nije uhapsen.de ne ofiraj se,cuj ja mlad![]()
![]()
Ko je dozvolio taj kamenolom? SDA sefe. Slobodno ti navijaj, pljuj, nemam ja nista protiv. Ali - lupas ostrascene gluposti.pa rekoh ti nemar sdp tuzla je doveo do te nesrece,gdje protivpozarna zastita,gdje osoblje na tom spratu,gdje su alarmi za dim
![]()
![]()
![]()
Nisam ja navijac stranaka ili partija,za razliku od tebe koji pokusava da ublazi sdp zlo.Pa eto sto danas trojka taj ilegalni kamenolom ne rijesisto ne pritisce da se taj slucaj konacno rijesi ,i da glavni krivci za to odgovaraju
Da se kojim slucajem Donja Jablanica desila kad je sda vldala,pa imao bi svaki dan proteste.Ovako od kako trojka vlada nigdje protesta.Dvostruki arsini i licemjere.Pa za vlasnika tog kamenoloma pricaju da je blizak sdp-u a ne sda.
Last edited by Dozer on 09/12/2025 11:56, edited 2 times in total.
- JoseMujica
#6089 Re: "Trojka"
@pepeljara izbaci listu PR šupljaka.....gubici na vodovodnoj mreži su sada veći nego nakon skrhanih 25 miliona eura kredita + što se u samom procesu "obnove" samo ubacuju vanjski podizvođači...šta je tu para pretočeno u nečije džepove tek će se saznati za 5 godinaDozer wrote: ↑09/12/2025 11:20Pa pratim i ja sta rade, a pamflete ionako niti gledam, niti citam.JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:08razlike![]()
![]()
de ne zavaravaj se![]()
Jednostavno samo prodjes kroz sve poznate afere, cifre u njima, rezultate do kojih su dovele, uporedis - i ne treba biti genije ni za sta.
i tako se redom može posmatrati ovaj njegov listing
jedina razlika u odnosu na prošlost, ne klepa SDA, već Trojka
moram priznati, golema promjena
-
svesuper25
#6090 Re: "Trojka"
kako ono Dino kaze,ima para kad se ne kradeJoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:41@pepeljara izbaci listu PR šupljaka.....gubici na vodovodnoj mreži su sada veći nego nakon skrhanih 25 miliona eura kredita + što se u samom procesu "obnove" samo ubacuju vanjski podizvođači...šta je tu para pretočeno u nečije džepove tek će se saznati za 5 godinaDozer wrote: ↑09/12/2025 11:20Pa pratim i ja sta rade, a pamflete ionako niti gledam, niti citam.JoseMujica wrote: ↑09/12/2025 11:08
razlike![]()
![]()
de ne zavaravaj se![]()
i tako se redom može posmatrati ovaj njegov listing
jedina razlika u odnosu na prošlost, ne klepa SDA, već Trojka![]()
moram priznati, golema promjena![]()
-
svesuper25
#6091 Re: "Trojka"
Sta ti je smjesno,pa sdp je vladao Donjom Jablanicom od 2000-2024.Sdp je vladao kad se desilo ubistvo 19 stanovnika Donje Jablanice.Dozer wrote: ↑09/12/2025 11:40svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:38ti lupas,cuj nesreca u tuzliDozer wrote: ↑09/12/2025 11:26
Majstore... shit happens. Nesrece se desavaju, i desavace se. Ali, samo poredjenje nelegalnog kamenoloma i pozara u prijeratnoj zgradi izazvanog ko zna cime, naprosto je nespojivo i neuporedivo po svim parametrima.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- pepeljara
#6092 Re: "Trojka"
Nije ovo PR, zivim u Sarajevu, poznajem ljude i direktno je na nas uticalo ovo.
Sad da neke stvari ne valjaju, naravno da ne valjaju. Ali da bi napredovao moras raditi. Ko radi taj i grijesi.
Najveci problem kod nas je hejt i pljuvanje sto vidim da se konstatno radi. i dont care ko je na vlasti, samo da me ne otjera odavde, tj da radi za poboljsanje svih nas i nase zivotne sredine.
Sad ja pitam sta je to uradjeno u 30 godina prije grozne trojke
?
Ja sam naveo samo u KS sta je uradjeno - de fakto cinjenica.
Znam sta je
naroda.
Sve sto sada je problem dolazi na naplatu zbog 20+ godina ajdontkare-dajmenisamomeni.
al nejse, ajde da vidimo konkretno sta je uradjeno od svih - poredati liste...dobro lose,
Jel mozemo to moze mozda svima nama dati uvid ko sta gdje ?
(bez pristrasnosti - ili je nacin samo plju plju)
Evo ja cu prvi sa cim ne slazem:
1. Sto nemamo kicme kod kriticnih situacija kao drzava - razlog?
2. Sto niko nije odstupio sa politicke scene nakon velikih nesreca
3. Sto niko nije uhapsen nakon tacke 2.
4. Sto i dalje imamo najzagadjeniji zrak na planeti
5. Zbog femicida, zbog nesigurnosti i dalje u svim djelovima drzave
6. zbog porez ne placaju svi
7. sto propada bhrt
8. sto komsija busi navece u nedelju pa mu ne zovem policiju al ajd.
Naveo sam neke od stvari koje su uradjene (nikad niko nije ovo od TITE uradio sto je trojka uradila u KS).
Sad da neke stvari ne valjaju, naravno da ne valjaju. Ali da bi napredovao moras raditi. Ko radi taj i grijesi.
Najveci problem kod nas je hejt i pljuvanje sto vidim da se konstatno radi. i dont care ko je na vlasti, samo da me ne otjera odavde, tj da radi za poboljsanje svih nas i nase zivotne sredine.
Sad ja pitam sta je to uradjeno u 30 godina prije grozne trojke
Znam sta je
Sve sto sada je problem dolazi na naplatu zbog 20+ godina ajdontkare-dajmenisamomeni.
al nejse, ajde da vidimo konkretno sta je uradjeno od svih - poredati liste...dobro lose,
7. sto propada bhrt
Naveo sam neke od stvari koje su uradjene (nikad niko nije ovo od TITE uradio sto je trojka uradila u KS).
Last edited by pepeljara on 09/12/2025 11:54, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#6093 Re: "Trojka"
Vaznije je da imamo patriote na pozicijama nego izdajnike. Ovo malo smrti i povođenja maloljetnika je kolateralna stetapepeljara wrote: ↑09/12/2025 11:49 Nije ovo PR, zivim u Sarajevu, poznajem ljude i direktno je na nas uticalo ovo.
Sad ja pitam sta je to uradjeno u 30 godina prije grozne trojke?
Znam sta je![]()
naroda.
7. sto propada bht
-
svesuper25
#6094 Re: "Trojka"
Dobro si pepeljara rekao,Trojka da je htjela pokazat da je bolja od sda,onda bi bar iz moralnih razloga davala ostavke.A kao sto vidimo oni se isto ponasaju kao sdf.
- dječak sa šibicama
#6095 Re: "Trojka"
Sumnjam da ce sa "SDA je kriva za sve" i "ako ne mozemo okriviti SDA, jbg shit happens" dobiti puno glasova u oktobru.
- Dozer
#6096 Re: "Trojka"
Par pitanja za tebe.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:54 Dobro si pepeljara rekao,Trojka da je htjela pokazat da je bolja od sda,onda bi bar iz moralnih razloga davala ostavke.A kao sto vidimo oni se isto ponasaju kao sdf.
- Koja je prva ENV stranka osnovana u BiH?
- Ko je navodno pokrenuo, a zapravo onemogucavao otpor 1992.?
- Ko je opstruirao svaki pokusaj oslobadjanja Sarajeva?
- Ko je uklonio sve komandante koji su se htjeli boriti?
- Ko je zaustavio Sanu 95 i zauzimanje Banja Luke?
- Ko je pokrao 8 od 15 milijardi USD donacija zvanicno zavedenih u MIP-u u periodu 1996-2010?
- Ko od 1996. gura i podrzava HDZ (HZHB) i SDS/SNSD (RS)?
- Ko je uspostavio sve zakone i nakaradne mehanizme funkcionisanja, koji se ni sad ne mogu promijeniti?
- Ko je unazadio obrazovni sistem?
- Ko je srozao zdravstveni sistem?
- Ko je uspostavio namete kakvi jesu, a koji se ni sad ne mogu lako promijeniti?
- Ko nije radio skoro nista na infrastrukturi 25 godina, a i ono sto jeste je bilo krcato kradjom i fuserajem?
- Ko je opstruirao tuzbu protiv Srbije?
- Ko je opstruirao reviziju tuzbe protiv Srbije?
itd.itd.
Evo i jedan hint - odgovor na sve stane u 3 slova.
Takodjer, iz navedenog, a i odgovora, bice malo jasnije zasto je danas nemoguce promijeniti vecinu stvari.
Last edited by Dozer on 09/12/2025 11:57, edited 1 time in total.
-
svesuper25
#6097 Re: "Trojka"
dječak sa šibicama wrote: ↑09/12/2025 11:56 Sumnjam da ce sa "SDA je kriva za sve" i "ako ne mozemo okriviti SDA, jbg shit happens" dobiti puno glasova u oktobru.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6098 Re: "Trojka"
"Donja Jablanica" ne postoji, postoji samo Jablanica.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:48Sta ti je smjesno,pa sdp je vladao Donjom Jablanicom od 2000-2024.Sdp je vladao kad se desilo ubistvo 19 stanovnika Donje Jablanice.Dozer wrote: ↑09/12/2025 11:40svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:38 ti lupas,cuj nesreca u tuzlipa rekoh ti nemar sdp tuzla je doveo do te nesrece,gdje protivpozarna zastita,gdje osoblje na tom spratu,gdje su alarmi za dim
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
inače, načelnici
2004 Dedić Salem SDA
2008 Dedić Salem SDA
2012 Dedić Salem SDA
2016 Dedić Salem SDA/SBB
2020 Šabanović Damir SDP
2024 Muratović Emir SDA
ne bi ti nikad slago, jel de?
-
svesuper25
#6099 Re: "Trojka"
bolje suti,branis glavne krivce za pozar u domu penzionera.Ko vucicevi sto brane pad nadstresnice .Sram i stid te bilo,cuj shit happendsDozer wrote: ↑09/12/2025 11:57Par pitanja za tebe.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:54 Dobro si pepeljara rekao,Trojka da je htjela pokazat da je bolja od sda,onda bi bar iz moralnih razloga davala ostavke.A kao sto vidimo oni se isto ponasaju kao sdf.
- Koja je prva ENV stranka osnovana u BiH?
- Ko je navodno pokrenuo, a zapravo onemogucavao otpor 1992.?
- Ko je opstruirao svaki pokusaj oslobadjanja Sarajeva?
- Ko je uklonio sve komandante koji su se htjeli boriti?
- Ko je zaustavio Sanu 95 i zauzimanje Banja Luke?
- Ko je pokrao 8 od 15 milijardi USD donacija zvanicno zavedenih u MIP-u u periodu 1996-2010?
- Ko od 1996. gura i podrzava HDZ (HZHB) i SDS/SNSD (RS)?
- Ko je uspostavio sve zakone i nakaradne mehanizme funkcionisanja, koji se ni sad ne mogu promijeniti?
- Ko je unazadio obrazovni sistem?
- Ko je srozao zdravstveni sistem?
- Ko je uspostavio namete kakvi jesu, a koji se ni sad ne mogu lako promijeniti?
- Ko nije radio skoro nista na infrastrukturi 25 godina, a i ono sto jeste je bilo krcato kradjom i fuserajem?
- Ko je opstruirao tuzbu protiv Srbije?
- Ko je opstruirao reviziju tuzbe protiv Srbije?
itd.itd.
Evo i jedan hint - odgovor na sve stane u 3 slova.
Takodjer, iz navedenog, a i odgovora, bice malo jasnije zasto je danas nemoguce promijeniti vecinu stvari.
-
svesuper25
#6100 Re: "Trojka"
pa da Sabanovic iz sdp.- a je vladao kad se desila Donja Jablanica,sta sam krivo rekaoChmoljo wrote: ↑09/12/2025 11:59"Donja Jablanica" ne postoji, postoji samo Jablanica.svesuper25 wrote: ↑09/12/2025 11:48Sta ti je smjesno,pa sdp je vladao Donjom Jablanicom od 2000-2024.Sdp je vladao kad se desilo ubistvo 19 stanovnika Donje Jablanice.
inače, načelnici
2004 Dedić Salem SDA
2008 Dedić Salem SDA
2012 Dedić Salem SDA
2016 Dedić Salem SDA/SBB
2020 Šabanović Damir SDP
2024 Muratović Emir SDA
ne bi ti nikad slago, jel de?lažovčiću mali.