"Trojka"

Post Reply
SaPnA

#6051 Re: "Trojka"

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 08/12/2025 19:18
svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:16
Chmoljo wrote: 08/12/2025 14:50

doslovno si jučer došao na forum i ovdje daješ neke anamneze. ukratko blage veze nemaš o čemu pišeš i bacaš ljagu misleći da si u pravu i da znaš nakon nekoliko pročitanih postova.

ukratko, lupetaš. posebno to "pojaviće se". hoće. kako neće, samo što nije.
Ti si koji lupeta po uputama centrale ,a ne ja.Za razliku od tebe ,ja ne ovisim o strankama.Samo ti nastavi branit iz licnog koristoljublja svoje diletante.Boli vas istina,cinjenice i fakti.da veze nemate za realnim zivotom.Vjeciti uhljebi koji 1 KM nikad u zivotu nisu zaradili.Sjecete granu na kojoj udobno sjedite.
-
Ja sam na ovom forumu vise godina nego ti sedmica. Otpepaj jednokratna botino.

Pa ti si jos gori, zivis u imaginarnom svijetu koji su ti istomisljenici kreirali, pa vam sve super, svako ko bilo sta na racun trojke kaze je botina, rekao bih cirka 70% bosnjaka. Al dobro svi su botovi. Nacija botova ha ya.
svesuper25

#6052 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Chmoljo wrote: 08/12/2025 19:20 Nije realno sta frajer pise :lol:
ma ti si mi sav realan :lol: dao bi zivot za trojku :lol: :lol: :lol:
zippoo87

#6053 Re: "Trojka"

Post by zippoo87 »

Ma ova botina je dugo tu vec...samo dobije bananu ili zaboravi sifru pa napravi novi nick i tako ukrug.
Samo dzaba on mijenja nickove,kada je pamet ista...iste gluposti valja sa bilo kojeg accounta.
On je bas onaj napadni,dosadni botina.
TI i ja se mozemo sjecati onih "zagrizenih" stranackih igraca od prije...koji "nisu za tu i tu stranku ALI..." :lol:
A ovo sada,posalju ovu supljoglavu maksumcad ovako da napadno pisu gluposti i misle ako ponove vise puta glupost i laz,da ce postati istina :lol: :lol:

On misli isto tako,da ako drugim napise da su botovi,da to fakat i jesu. Mozda jadnik stvarno i vjeruje u ovo sto pise...ko ce ga znati,bolest ne bira :lol:
svesuper25

#6054 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

zippoo87 wrote: 08/12/2025 19:32 Ma ova botina je dugo tu vec...samo dobije bananu ili zaboravi sifru pa napravi novi nick i tako ukrug.
Samo dzaba on mijenja nickove,kada je pamet ista...iste gluposti valja sa bilo kojeg accounta.
On je bas onaj napadni,dosadni botina.
TI i ja se mozemo sjecati onih "zagrizenih" stranackih igraca od prije...koji "nisu za tu i tu stranku ALI..." :lol:
A ovo sada,posalju ovu supljoglavu maksumcad ovako da napadno pisu gluposti i misle ako ponove vise puta glupost i laz,da ce postati istina :lol: :lol:

On misli isto tako,da ako drugim napise da su botovi,da to fakat i jesu. Mozda jadnik stvarno i vjeruje u ovo sto pise...ko ce ga znati,bolest ne bira :lol:
jel vam to jedini argument, da svako ko kritikuje trojku da je bot :?
svesuper25

#6055 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

takvi poput vas ,su me jos vise ubjedili da vise nikad ne glasam za trojku,samo nastavite tako,takvim nakaradnim razmisljanima otjerace te jos vise ljudi od trojke.odlican posao radite da sahranite trojku 2026 :thumbup:
zippoo87

#6056 Re: "Trojka"

Post by zippoo87 »

svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:35 takvi poput vas ,su me jos vise ubjedili da vise nikad ne glasam za trojku,samo nastavite tako,takvim nakaradnim razmisljanima otjerace te jos vise ljudi od trojke.odlican posao radite da sahranite trojku 2026 :thumbup:
Ti sam si i do sada trojci donosio minimalno 10 glasova...glas takvog intelektualca vrijedi 10 barem,nisi ti krezubac,je li tako ?
Ti za stranke trojke glasas prije nego su i osnovane :lol: ,dugogodisnji ljevicar i socijalista :lol:
:lol: :lol:
svesuper25

#6057 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

zippoo87 wrote: 08/12/2025 19:50
svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:35 takvi poput vas ,su me jos vise ubjedili da vise nikad ne glasam za trojku,samo nastavite tako,takvim nakaradnim razmisljanima otjerace te jos vise ljudi od trojke.odlican posao radite da sahranite trojku 2026 :thumbup:
Ti sam si i do sada trojci donosio minimalno 10 glasova...glas takvog intelektualca vrijedi 10 barem,nisi ti krezubac,je li tako ?
Ti za stranke trojke glasas prije nego su i osnovane :lol: ,dugogodisnji ljevicar i socijalista :lol:
:lol: :lol:
idi se djete igraj klikera,mani se ti politike.Jesil pitao bingo radnike dal moraju nedjeljom radit inventuru :?
dale cooper

#6058 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:19
drug_profi wrote: 08/12/2025 16:04
svesuper25 wrote: 08/12/2025 14:39 Pa pojavice ce sigurno nove stranke 2026.Pa nisu svi kao ti vojnici partije.Hvali partiju ,makar gorilo sve oko tebe.A i zbog doma penzionera u Tuzli ce tvoj sdp da potone.Tamo nije sda ili nekog drugi upravljao tim domom.Samo sdp tamo 30 godina vlada i upravlja javnim preduzecima.
Šta će se pojaviti? Demokratski savez revizora i računovođa?
Narodna partija za Europu? Studentski pokret za preokret?

I svaki od njih će onda odabrati SDFA ili Trojku.

Jedino je rješenje natjerati Trojku da radi bolje, a ne vraćati SDFA jer znamo da neće i ne mogu bolje.
a sto bi odabrali trojku ili sdf.pa ko to garantira tim strankama da ce na sljedecim izborima dobit masu glasova :? Gdje to pise da vecinske glasove moraju dobit sdf i trojka :? Jel to sveto pismo da sdf i trojka moraju bit vlast :?
Dobro te ljudi pitaju, koje stranke će se pojaviti? Do izbora je, u ovom momentu, manje od godinu dana. Koja se to stranka može formirati i
isprofilirati u tako malom vremenskom periodu?
Point.

#6059 Re: "Trojka"

Post by Point. »

NS. Nepostojeća stranka
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6060 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 08/12/2025 20:17 NS. Nepostojeća stranka
Jos otkako si glasao za njih 2010 na lokalnim?
Prpa.ba

#6061 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Zivojinovicu, jesi upratio Ukov AMA na Redditu, kako si zadovoljan odgovorima.

:lol:
Point.

#6062 Re: "Trojka"

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 08/12/2025 20:19
Ova stranka ne postoji još, ali da ispuni želju kolegi @svesuper25, neko će je formirati i doći kao treći kolač.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6063 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 08/12/2025 20:23
_BataZiv_0809 wrote: 08/12/2025 20:19
Ova stranka ne postoji još, ali da ispuni želju kolegi @svesuper25, neko će je formirati i doći kao treći kolač.
Ima smisla.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6064 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 08/12/2025 19:25
svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:16 Ti si koji lupeta po uputama centrale ,a ne ja.Za razliku od tebe ,ja ne ovisim o strankama.Samo ti nastavi branit iz licnog koristoljublja svoje diletante.Boli vas istina,cinjenice i fakti.da veze nemate za realnim zivotom.Vjeciti uhljebi koji 1 KM nikad u zivotu nisu zaradili.Sjecete granu na kojoj udobno sjedite.
-

Pa ti si jos gori, zivis u imaginarnom svijetu koji su ti istomisljenici kreirali, pa vam sve super, svako ko bilo sta na racun trojke kaze je botina, rekao bih cirka 70% bosnjaka. Al dobro svi su botovi. Nacija botova ha ya.
Ko kaze da je sve super? Jel vam jedina argumentacija svrstavanje u torove bez da znate necije stajaliste o svakom konkretnom pitanju ili lupetate po inerciji?
Chmoljo

#6065 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:30
Hajde fino napisi ko je u tom trecem putu, da nije trojka ili sdfa.

Baci nam tu analizu ko, kako i sa kojim izbornim kapacitetom je ta treca strana. Pricas bajke a svi znaju da su bajke, i ti znas da je bajka ali je to tipicno za predanog sdfaovca a laznog razocaranog trojkasa:

Glumi da si sve osim one koji su ti na srcu. Znas da ih mater ne moze oprati pa se i ne upustaj u to, pricaj i glulosti, al najbitnije ogadi konkurenciju.

Stvarnu al ne imaginarnu koju ti ovdje prosipas sa nula argumenata da ona zaista postoji. Trece strane ne ma, ne po sto ji.

Ako znas napraviti acc na forumu, znas i da je ovo istina. Ali ne znas da nije nimalo inteligentan pristup diskusiji jer prvo, svi znaju da lazes (i da nisi sda i da si glaso za trojku), drugo, to je ponasanje obicnog bota koji je dosao da agituje, a ne da baci koju suplju sa rajom i prodiskutuje stagod mimo politike.

Drzak i nesnosan. Pravi clan asocijacije. Ko da iz istih muda izlazite, ti, haris, salko.

To je to sto se tebe tice.
pepeljara

#6066 Re: "Trojka"

Post by pepeljara »

Trojka je pokazala svoje na kantonalnom nivou, vrlo je tesko na drzavnom nivou uraditi stvari pored ja bi rekao dnevnih obstrukcija protiv jedine nam :bih:

DA moze bolje moze
DA treba ici dalje treba
Trojka treba jakog partnera ne bi li izasli u EU napokon samo to je bitno.

Recimo meni bi stvarno bilo prejako da u narednih 4 godine imamo recimo 2-3x jacu zeljeznicu i promet u tom pogledu isforsiran - stetu na to prebaciti.
SaPnA

#6067 Re: "Trojka"

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 08/12/2025 21:55

Ko kaze da je sve super? Jel vam jedina argumentacija svrstavanje u torove bez da znate necije stajaliste o svakom konkretnom pitanju ili lupetate po inerciji?
Cek cek cek, jel to direktno prozivas svoj tor? Vrati se na proslu stranicu. I stranicu prije. I jos 3 nazad, na svim politickim temama a nerijetko i se zna kajlat i na neobaveznim off temama.
Chmoljo

#6068 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 08/12/2025 22:43
Chmoljo wrote: 08/12/2025 21:55

Cek cek cek, jel to direktno prozivas svoj tor? Vrati se na proslu stranicu. I stranicu prije. I jos 3 nazad, na svim politickim temama a nerijetko i se zna kajlat i na neobaveznim off temama.
Pojedinci nikako da shvate da evo konkretnocmene boli dupe ko sta pise, i da gledam po onome sa cim se slazem, a ne ko sta pise.

Shvatam da je torasima tesko razumjeti da je moguce imati vlastito misljenje osim kada se bore za prevlast u lokalnom odboru.
kakabanja213

#6069 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

Ja licno smatram da je ova "trojka" zajebala skoro sve sta se je moglo zajebati, ali kada vidis koja ekipa polusvijeta ćuri iza ćoška onda neka jos dugo. Najgore je sto su oni (trojka) sami krivi sto ovaj polusvijet uopste ima priliku da ćuri iza ćoška.
svesuper25

#6070 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Chmoljo wrote: 08/12/2025 22:28
svesuper25 wrote: 08/12/2025 19:30
Hajde fino napisi ko je u tom trecem putu, da nije trojka ili sdfa.

Baci nam tu analizu ko, kako i sa kojim izbornim kapacitetom je ta treca strana. Pricas bajke a svi znaju da su bajke, i ti znas da je bajka ali je to tipicno za predanog sdfaovca a laznog razocaranog trojkasa:

Glumi da si sve osim one koji su ti na srcu. Znas da ih mater ne moze oprati pa se i ne upustaj u to, pricaj i glulosti, al najbitnije ogadi konkurenciju.

Stvarnu al ne imaginarnu koju ti ovdje prosipas sa nula argumenata da ona zaista postoji. Trece strane ne ma, ne po sto ji.

Ako znas napraviti acc na forumu, znas i da je ovo istina. Ali ne znas da nije nimalo inteligentan pristup diskusiji jer prvo, svi znaju da lazes (i da nisi sda i da si glaso za trojku), drugo, to je ponasanje obicnog bota koji je dosao da agituje, a ne da baci koju suplju sa rajom i prodiskutuje stagod mimo politike.

Drzak i nesnosan. Pravi clan asocijacije. Ko da iz istih muda izlazite, ti, haris, salko.

To je to sto se tebe tice.
sto si nervozan :shock: jel to osjetis trojkin pad :shock: nece bit vise koristi :shock:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6071 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

kakabanja213 wrote: 09/12/2025 09:52 Ja licno smatram da je ova "trojka" zajebala skoro sve sta se je moglo zajebati, ali kada vidis koja ekipa polusvijeta ćuri iza ćoška onda neka jos dugo. Najgore je sto su oni (trojka) sami krivi sto ovaj polusvijet uopste ima priliku da ćuri iza ćoška.
ako iko ispunjava definiciju polusvijeta to je Trojka

SDA nam je jebala sve po spisku, ali pravi ubica bilo kakve nade da će se ovdje ikada išta promjeniti je SDP...i to su nam "drugovi" potvrdili svaki put kad su uzjahali

nikad više nismo imali, na ključnim pozicijama, opskurnih likova sa pokupovanim sokoloačkim, banjalučkim i srbijanskim diplomama, plus uz te "struĆnjake" uparen sav onaj DIF-ovski šljam iz SDA
Dozer

#6072 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

Ja nisam naslonjen na politiku i stranke nikako, i sve posmatram, analiziram i zakljucujem izvana.

Idealna politicka opcija ne postoji, niti ce ikada postojati. Pogotovo u BiH.

Ali, ako cemo porediti ko je sta i kako uradio u proteklih 30 godina, isljucivo na realnim i provjerljivim osnovamam dakle cinjenicama, mislim da cemo bez problema doci do sljedeceg:

1. SDA = polupismena gomila korumpiranih kleptokrata, lazova i prevaranata. Stranka nastala na mladomuslimanskoj ideji, kroz sta je upravo muslimane u BiH unazadila za bar 100 godina. Pored toga, nista znacajno nisu nikad uradili za narod, a jos manje za drzavu. Cak suprotno, na kraju su i pokazali svoje pravo lice kao veleizdajnici i BiH i Bosnjaka, u koje se "zaklinju". Cilj ovih je odrzavanje ENV matrice kroz podrsku "bratskim" HDZ i SNSD strankama, odrzavanje puzajuce ekonomije, tenzija, i njegovanje narativa lazi, nepotizma, korupcije, slabe vladavine prava, loseg obrazovnog sistema, itd.

2. SDP = nasljednici KPJ (sto samo po sebi nije nikakva negativnost, pa ma koliko to ENV stranke potencirale), ali s novim modusom operandi. Iako su po pitanju kleptokratije vrlo slicni SDA, oni su ipak pokazali da zele i mogu uraditi i neke stvari za drzavu i narod, a definitivno nisu izdali ni drzavu, ni narod. Sta je njihov cilj, mislim da to niko tacno ne zna, jer njihove deklarativne tvrdnje i izjave nikad nisu "velike", tako da meni danas izgledaju samo kao jedna velika stranka koja se trudi da pliva, ali ne i da zaista ispliva i povede stvari naprijed jakim i velikim koracima.

3. Stranke s hrvatskim i sprskim prefixom/sufixom = kleptokratija na istom nivou kao i SDA, SNSD zapravo tu debelo prednjaci, ali s jasnim i svima vidljivim neprijateljskim stavom prema drzavi, ali i drugim etnijama. Klasicni primjer kerova koji grizu ruku koja ih hrani, ali ne grizu prejako jer znaju da bez te ruke nema ni hrane za njih. Kao i SDA, cilj im je identican, jer je to nesto sto su oni zajedno uspostavili, i na cemu zajedno i danas rade bez obzira sto SDA nije vlast.

4. DF = Stranka nastala na krilima jednog covjeka, za kojeg se smatralo da ce donijeti neke zaista veike promjene i rijesiti nas ENV nebuloze, ali... Naknadno se pokazalo da je to zapravo DJL, debelo naslonjena na SDA, i bez ikakvih stvarnih ucinaka za bolje bilo koga, osim njih samih.

5. Trojka = NIP, kao najmladja stranka, i NS kao nesto starija, za ovo vrijeme koje su na vlasti su, kao i SDP, pokazali da mogu i zele nesto i raditi, a ne samo klepati. Imamo razne infrastrukturne primjere, a koje je SDA mogla uraditi davno, da su htjeli. Da li mogu bolje, vise i jace? Naravno da mogu. Zasto to ne rade? Eh, to je vec puno dublja prica, ali se opet naslanja i zavisi od zaostavstine ENV trojke, koja bas i nije zaostavstina jer se i dalje desava kroz HDZ i SNSD. Da li i kod ovih ima nepotizama, klepanja, itd.? Naravno da ima, pogotovo kod SDP-a, ali se svi oni i dalje ocito trude da nesto urade. I svi vidimo ko to blokira.

Uglavnom, i kako rekoh na pocetku - idealna opcija ne postoji, nit ice ikada postojati, i sve sto mi kao gradjani treba da radimo jeste da se pocnemo baviti stvarnim cinjenicama, a ne nekakvim nesuvislim "osjecajima". Kada se to pocne desavati, tada se mozda stvari i pokrenu nabolje.
Last edited by Dozer on 09/12/2025 11:04, edited 1 time in total.
svesuper25

#6073 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Pa NiP ovci su puleni sda masinerije.Sve sami bivsi sda ovci koji su promjenili dresove.Citavo vrijeme na vlasti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6074 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka
Dozer

#6075 Re: "Trojka"

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: 09/12/2025 11:03 kod nas imaš dvije matične sranke SDA i SDP...sve ostalo je nastalo kao njihov otpad, jer se nečije ambicije nisu zadovoljile unutar matičnog jata...jedini izuzetak od ove matrice je Naša sranka
Slazem se. Ovo su cinjenice. Ali, ipak mislim da se vide i neke razlike.
Post Reply