bravo, napredujes...
nije isto neznalica koja zna da ne zna, i neznalica koja misli da zna a u stvari ne zna....
bravo, napredujes...
Oh wow ti to čekao iza zasjede mjesec dana i to je sve što si smislio?teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
Šta ti ima Dozer dokazivati išta? Breme dokaza je na tebi. Bog je tvoja tvrdnja, ne njegova.
Kompleksnost sama po sebi nije dokaz ničega. Tvoje "Logično" jeste "argument from ignorance" i tu pada sva tvoja logika. Ja ne razumujem ili ne znam - zato Bog.
To ne postoji niti je moguće da tako bilo što tako nastane.
Smijete se nekom vjerniku zbog nelogičnosti u koju vjeruje (konkretno Zehran vjeruje u vječno svjesno biće, koje je oksimoron samo po sebi), a vi u još veću glupost vjerujete, da može bilo što nastati samo od sebe ili slučajno, a jedno i drugo pobija samo sebe, ali vi ti ne shvaćate.
Što se istine o postanku svega tiče, vi ateisti ste isto kao i Zehran, fanatični vjernici u nemoguće, na istoj ste razini, samo kažem činjenicu.![]()
Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 09:21Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
Šta ti ima Dozer dokazivati išta? Breme dokaza je na tebi. Bog je tvoja tvrdnja, ne njegova.
Kompleksnost sama po sebi nije dokaz ničega. Tvoje "Logično" jeste "argument from ignorance" i tu pada sva tvoja logika. Ja ne razumujem ili ne znam - zato Bog.vidi se da i ti druze ne pratis dobro....Šta ti ima Dozer dokazivati išta? Breme dokaza je na tebi. Bog je tvoja tvrdnja, ne njegova.
treba da dokaze protivno moje tvrdnje...jer moja tvrdnja je Nanomasinerija je dokaz za Boga...to je moj argument, a sad Dozer treba da dokaze da sam ja u krivu, jer tako ponistava moj argument....
to je u fazonu, ja vidio da pise sa drvcima na plazi, Ja te volim....poslozeno tako da daje infomaciju, ja onda kazem, ovo je inteligentni dizjan, ovo ne moze priroda sama od sebe be zinteligencije napraviti valovima, vjetrovima, toplotom, zemljotrsima itd
moj argument je da je inteligencija to napravila, a sad Dozer u tom slucaju mora dokazati da ipak moze priroda uraditi tako nesto, mora daokazat ida inteligencija nije nuzna u toj situaciji...
Tako da na osnovu svega sto vidimo u nasem okruzenju koje sve daje indikaziju za postojanje Boga, DOzer treba da dokaze da za to nije potrebna inteligencija...mora da dokaze kako slucajnosti mogu da posloze stvari da naprave infomaciju....kako slucajnosti mogu da kreiraju kompleksne informacije koje ce druga inteligencija ocitati, zapritimiti i desfirovati..
jeli ti sad jasno sta trebas ti i Dozer da uradite?
jeste dokaz...ne moze socekivati naprimjer motor od 40 dijelova sastavljenih na tacne pozicije a ako bi otkinuo jedan dio motora motor nebi radio vise...ne mozes ocekivati da slucajnosti naprave dijelove, kodiraju to u kodovima, i sastave motor i da ga pokrenu, a evo i da pokrenu, moraju ga u interakciju staviti sa necim, u vom slcuaju sa bakterijom da je gura ko gliser kroz tekucinu.Kompleksnost sama po sebi nije dokaz ničega.
dovoljno duboko razumijem da slijepe slucajnosti nisu u stanju to uraditiJa ne razumujem ili ne znam - zato Bog.![]()
42.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:22Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 09:21
vidi se da i ti druze ne pratis dobro....
treba da dokaze protivno moje tvrdnje...jer moja tvrdnja je Nanomasinerija je dokaz za Boga...to je moj argument, a sad Dozer treba da dokaze da sam ja u krivu, jer tako ponistava moj argument....
to je u fazonu, ja vidio da pise sa drvcima na plazi, Ja te volim....poslozeno tako da daje infomaciju, ja onda kazem, ovo je inteligentni dizjan, ovo ne moze priroda sama od sebe be zinteligencije napraviti valovima, vjetrovima, toplotom, zemljotrsima itd
moj argument je da je inteligencija to napravila, a sad Dozer u tom slucaju mora dokazati da ipak moze priroda uraditi tako nesto, mora daokazat ida inteligencija nije nuzna u toj situaciji...
Tako da na osnovu svega sto vidimo u nasem okruzenju koje sve daje indikaziju za postojanje Boga, DOzer treba da dokaze da za to nije potrebna inteligencija...mora da dokaze kako slucajnosti mogu da posloze stvari da naprave infomaciju....kako slucajnosti mogu da kreiraju kompleksne informacije koje ce druga inteligencija ocitati, zapritimiti i desfirovati..
jeste dokaz...ne moze socekivati naprimjer motor od 40 dijelova sastavljenih na tacne pozicije a ako bi otkinuo jedan dio motora motor nebi radio vise...ne mozes ocekivati da slucajnosti naprave dijelove, kodiraju to u kodovima, i sastave motor i da ga pokrenu, a evo i da pokrenu, moraju ga u interakciju staviti sa necim, u vom slcuaju sa bakterijom da je gura ko gliser kroz tekucinu.
dovoljno duboko razumijem da slijepe slucajnosti nisu u stanju to uraditi![]()
Nauka do dana današnjega, ne zna objasniti kako je bilo što nastalo od početka do kraja, to je činjenica.
Zato i postoje vjernici koji fanatično vjeruju u nekog izmišljenog Boga, nemaju alternativu za nešto drugo, jer nauka ne zna to ponuditi.
Kada bi nauka imala neko logično objašnjenje o postanku svega, od početka do kraja, religije bi nestale, do danas to se nije dogodilo, a kakvo je stanje danas u nauci, i neće u dogledno vrijeme.
Sve jasno, ali ne mnogima, samo kažem.![]()
Ne, nego ne da mi se pisati na temi gdje se bajke pričaju na sve strane, eto.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:21Oh wow ti to čekao iza zasjede mjesec dana i to je sve što si smislio?teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
Kompleksnost sama po sebi nije dokaz ničega. Tvoje "Logično" jeste "argument from ignorance" i tu pada sva tvoja logika. Ja ne razumujem ili ne znam - zato Bog.
To ne postoji niti je moguće da tako bilo što tako nastane.
Smijete se nekom vjerniku zbog nelogičnosti u koju vjeruje (konkretno Zehran vjeruje u vječno svjesno biće, koje je oksimoron samo po sebi), a vi u još veću glupost vjerujete, da može bilo što nastati samo od sebe ili slučajno, a jedno i drugo pobija samo sebe, ali vi ti ne shvaćate.
Što se istine o postanku svega tiče, vi ateisti ste isto kao i Zehran, fanatični vjernici u nemoguće, na istoj ste razini, samo kažem činjenicu.![]()
nista logicno nije objasnjenoArminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13 ---
Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.
Te jeftine fore ne prolaze kod mene, dijete, nemaš' ti pojma kako je bilo što nastalo, bolje slušaj daleko starije i pametnije od sebe, prijateljski savjet.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:2442.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:22Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13
Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.
Nauka do dana današnjega, ne zna objasniti kako je bilo što nastalo od početka do kraja, to je činjenica.
Zato i postoje vjernici koji fanatično vjeruju u nekog izmišljenog Boga, nemaju alternativu za nešto drugo, jer nauka ne zna to ponuditi.
Kada bi nauka imala neko logično objašnjenje o postanku svega, od početka do kraja, religije bi nestale, do danas to se nije dogodilo, a kakvo je stanje danas u nauci, i neće u dogledno vrijeme.
Idi igraj se.
Nemoj o logici.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
To ne postoji niti je moguće da tako bilo što nastane.
nemoj me ti sa svojim mnogobozackim idejama branititeodati wrote: ↑05/12/2025 13:22Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 09:21
vidi se da i ti druze ne pratis dobro....
jeste dokaz...ne moze socekivati naprimjer motor od 40 dijelova sastavljenih na tacne pozicije a ako bi otkinuo jedan dio motora motor nebi radio vise...ne mozes ocekivati da slucajnosti naprave dijelove, kodiraju to u kodovima, i sastave motor i da ga pokrenu, a evo i da pokrenu, moraju ga u interakciju staviti sa necim, u vom slcuaju sa bakterijom da je gura ko gliser kroz tekucinu.
dovoljno duboko razumijem da slijepe slucajnosti nisu u stanju to uraditi![]()
U pravu si, samo što i ti onda počneš bajke pričati o Bogu, e da.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:27nista logicno nije objasnjenoArminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13 ---
Ma taman posla... Objašnjeno ti je sve milion puta tokom više od decenije koliko se vrzmaš ovde... Trebam još jednom? Ne hvala. Imaš Google pa se igraj.jer da jeste drugu bi ja pricu pricao....
dok vasa prica se svodi na ovo...
Pitam dijete kako si dijete nastao...kaze dijete donijela me roda, ostavila pred vrata mame i babe...i od tad zivim sa njima...
kazem djetetu, daj mali ne zahebaji...reci kako si nastao....a dijete kaze:
Jesi li lud,jesi mozda slijep, da nisi mozda gluhonijem, objasnjavam ti evo 10 godina da ,e roda donijela a ti tamburas uvijek isto pitanje, kako sam stvoren, nisi ti sav svoj moj Zehrane![]()
![]()
i onda kaze dijete, govori mu se evo 10 godina da me roda donijela...milion puta mu je objasnjeno, a budala uvijek isto pitanje pita![]()
eto na tom ste nivou moj Armine, vasa objsnjenja za mene su na nivou dijeteta koji objasnjava da je dosao na svijet sa rodomna tom nivou su vasi odgovori....znaci veze s vezom nema niti sa zdravim rezonom.
Kolega, nisu to ideje nego istina o svemu, učit ćeš o tome vrlo skoro, garant!Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:30nemoj me ti sa svojim mnogobozackim idejama branititeodati wrote: ↑05/12/2025 13:22Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:13
![]()
to je ono u fazonu daj da te namazem govnima da te zastitim od sunca da ne izgoris![]()
nemoj me braniti molim te....
Nema slučajnosti, dobio bi jedinicu iz logike, uzrok svega nije osobno biće, i postoji oduvijek, i kada se stvore uvjeti nastaju prostor-vremena i intelignetna bića, što ti tu nije jasno ili logično, ajde, pričaj.Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:29Nemoj o logici.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
Ako ništa nije stvoreno slučajno, sve je moralo nešta ili neko stvoriti, onda je nešta ili neko moralo stvoriti i stvoritelja.
Reći da je SVE moralo biti stvoreno, ali da, ipak, samo stvoritelj nije stvoren je bijeg, skrivanje od zahtjeva da se dokaže i objasni gornji paradoks, a nemoguće ga je objasniti.
Postoji i druga mogućnost: Stvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno. Tako da je barem nešta, upravo stvoritelj, nastalo slučajno.
Nema treće opcije.
Tvrditi da je sve moralo biti stvoreno, a da ipak nešta, stvoritelj, nije stvoren, je kontradikcija, paradoks. Nelogično. Štaviše besmisleno. Kao dijeljenje s nula.
Nemoj više.
Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:29Nemoj o logici.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?Arminovski wrote: ↑04/12/2025 22:21 @Zehran82
@Dozer
Da se ja nastavim haha
Ako ništa nije stvoreno slučajno, sve je moralo nešta ili neko stvoriti, onda je nešta ili neko moralo stvoriti i stvoritelja.
Reći da je SVE moralo biti stvoreno, ali da, ipak, samo stvoritelj nije stvoren je bijeg, skrivanje od zahtjeva da se dokaže i objasni gornji paradoks, a nemoguće ga je objasniti.
Postoji i druga mogućnost: Stvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno. Tako da je barem nešta, upravo stvoritelj, nastalo slučajno.
Nema treće opcije.
Tvrditi da je sve moralo biti stvoreno, a da ipak nešta, stvoritelj, nije stvoren, je kontradikcija, paradoks. Nelogično. Štaviše besmisleno. Kao dijeljenje s nula.
Nemoj više.
nije bijeg, nego logicna stvar...onje primodijalni uzerok svega, Neprouzrokovani Uzrocnik svega...od koga sve stvoreno potice.samo stvoritelj nije stvoren je bijeg,
ko to kaze da stvoritelj mora nastati, ako je oduvijek u postojanju u svojoj dimenzijiStvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno.
Opet bajke pričaš, Stvoritelj svemira i života na Zemlji ne postoji oduvijek, svijest bilo koja ne može oduvijek postojati, već nastaje u svakoj dimenziji prostor-vremena, naravno da o tome ne piše nu Kuranu, pa valjda zato nemaš pojma o tome, e da.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:37Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:29Nemoj o logici.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13
A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?
Nema treće opcije.
Nemoj više.Ako ništa nije stvoreno slučajno, sve je moralo nešta ili neko stvoriti, onda je nešta ili neko moralo stvoriti i stvoritelja.
Stvoritelj nema pocetka...zato nema svog stvoritelja...oduvijek je, i to jew karakteristika samo za Boga, nikog vise.
Pa reci Nestvorenog je nesto moralo stvoriti....je nelogicna konstatacija cak i jezicki, jer ako kazes Nestvoreni onda nema mjesta da ga nesto stvara tu....
nije bijeg, nego logicna stvar...onje primodijalni uzerok svega, Neprouzrokovani Uzrocnik svega...od koga sve stvoreno potice.samo stvoritelj nije stvoren je bijeg,
A ako kazes mora Boga nesto stvoriti, to si faktick rekao, moram boga sputiti na nizu razinu i uvici sebe u jos vece probleme , a ti problemi su vjecna regresija prijasnjih dogadjaja u kojoj ce traziti vjecno tog Neprouzrokovang Uzrocnika svega......i nikad ga neces naci...a vjecno ces ga traziti.....gdje ti sam sebe sapletes i padnes....
ko to kaze da stvoritelj mora nastati, ako je oduvijek u postojanju u svojoj dimenzijiStvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno.
jer kada ti degradiras Boga da bi ga mogao razumjeti na svoj pogresan nacin, ti sam sebe sapleces onda i podapinjes...
degradiranje Boga je da ima Bog pocetak, i da ima svoj uzrok...da Bog ima svog stvoritelja...a Bog ne moze nastati iz nista od nista, jer je to cisti paradox postojanje i nepostojanje u isto vrijeme.... ne moze (0=1) ma koliko okretao naoako...ne moze to biti isto (postojanje = nepostojanje)
Kompleksnost u prirodi dokazuje između ostalog da je naturalističko materijalistički koncept stvarnosti jedna velika zabluda, mitologija.
Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:37ko to kaze da stvoritelj mora nastati, ako je oduvijek u postojanju u svojoj dimenzijiSpoilerShowHakiz wrote: ↑05/12/2025 13:29Nemoj o logici.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:13
A koji dokaz vi ateisti imate da je bilo što nastalo samo od sebe ili slučajno jel?
Nema treće opcije.
Nemoj više.Ako ništa nije stvoreno slučajno, sve je moralo nešta ili neko stvoriti, onda je nešta ili neko moralo stvoriti i stvoritelja.
Stvoritelj nema pocetka...zato nema svog stvoritelja...oduvijek je, i to jew karakteristika samo za Boga, nikog vise.
Pa reci Nestvorenog je nesto moralo stvoriti....je nelogicna konstatacija cak i jezicki, jer ako kazes Nestvoreni onda nema mjesta da ga nesto stvara tu....
A ako kazes mora Boga nesto stvoriti, to si faktick rekao, moram boga sputiti na nizu razinu i uvici sebe u jos vece probleme , a ti problemi su vjecna regresija prijasnjih dogadjaja u kojoj ce traziti vjecno tog Neprouzrokovang Uzrocnika svega......i nikad ga neces naci...a vjecno ces ga traziti.....gdje ti sam sebe sapletes i padnes....
Stvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno.
SpoilerShowjer kada ti degradiras Boga da bi ga mogao razumjeti na svoj pogresan nacin, ti sam sebe sapleces onda i podapinjes...
degradiranje Boga je da ima Bog pocetak, i da ima svoj uzrok...da Bog ima svog stvoritelja...a Bog ne moze nastati iz nista od nista, jer je to cisti paradox postojanje i nepostojanje u isto vrijeme.... ne moze (0=1) ma koliko okretao naoako...ne moze to biti isto (postojanje = nepostojanje)
ne shvataju oni sta im pricasEdouard wrote: ↑05/12/2025 13:46Kompleksnost u prirodi dokazuje između ostalog da je naturalističko materijalistički koncept stvarnosti jedna velika zabluda, mitologija.
Naime, postojeći materijalni sistemi, kompleksne strukture, bez upravljanja, prepušteni samo djelovanju prirodnih sila, s vremenom se sve više urušavaju, ulaze u stanja sve većeg nereda/entropije.
To tvrdi nauka, a i obično ljudsko iskustvo: zamislimo neku kuću/objekt kojim se ne upravlja, kojeg se ne održava.
Dakako da je onda besmisleno tvrditi da kompleksnost može nastati interakcijom nerazumne materije i prirodnih sila.
Pa dobro Eduarde, kako ti objasnjavas "glupi dizajn" ? Pod "glupi dizajn" mislim na nezeljene posljedice onoga sto neki vide kao "inteligentni dizajn"Edouard wrote: ↑05/12/2025 13:46Kompleksnost u prirodi dokazuje između ostalog da je naturalističko materijalistički koncept stvarnosti jedna velika zabluda, mitologija.
Naime, postojeći materijalni sistemi, kompleksne strukture, bez upravljanja, prepušteni samo djelovanju prirodnih sila, s vremenom se sve više urušavaju, ulaze u stanja sve većeg nereda/entropije.
To tvrdi nauka, a i obično ljudsko iskustvo: zamislimo neku kuću/objekt kojim se ne upravlja, kojeg se ne održava.
Dakako da je onda besmisleno tvrditi da kompleksnost može nastati interakcijom nerazumne materije i prirodnih sila.
Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:49Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:37ko to kaze da stvoritelj mora nastati, ako je oduvijek u postojanju u svojoj dimenzijiSpoilerShowHakiz wrote: ↑05/12/2025 13:29
Nemoj o logici.
Nema treće opcije.
Stvoritelj jeste sve stvorio, a njega ništa nije stvorilo, dakle, morao je nastati slučajno.
SpoilerShowjer kada ti degradiras Boga da bi ga mogao razumjeti na svoj pogresan nacin, ti sam sebe sapleces onda i podapinjes...
Ako nije, onda je nastajanje samo od sebe, iz slučaja, ne samo moguće nego i činjenica.
Sve da postoji vječno, u vječnosti, ko je stvorio vječnost? Ako je sve moralo biti stvoreno, nije moglo samo nastati, nije ni vječnost mogla sama nastati. Vrijeme ide linearno, pa je i vječnost morala imati polaznu tačku.
nije moralo, jer oduvijek postoji...to je karakteristika Boga da nema pocetka, nema ni kraja....Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.
vjecnost je kao Bozanska sjenka, prati Boga oduvijek.....nije stvorena, oduvijem postoji zajedno sa Bogom.Sve da postoji vječno, u vječnosti, ko je stvorio vječnost?
oduvijek je vjecni Bog postojao...to je Bog rekao da nema pocetka, ni kraja...i mi kao vjernici prihvatamo to kao logicnu stvar...nema nista da se kosi sa tim vjerovanje i mi to prihvatamo.Ako je sve moralo biti stvoreno, nije moglo samo nastati,
Ne, nije tačno. To šta su ljudi napisali da je bog rekao treba dokazati.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:57Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:49Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:37ko to kaze da stvoritelj mora nastati, ako je oduvijek u postojanju u svojoj dimenzijiSpoilerShow
nije bijeg, nego logicna stvar...onje primodijalni uzerok svega, Neprouzrokovani Uzrocnik svega...od koga sve stvoreno potice.
Ako nije, onda je nastajanje samo od sebe, iz slučaja, ne samo moguće nego i činjenica.
Sve da postoji vječno, u vječnosti, ko je stvorio vječnost? Ako je sve moralo biti stvoreno, nije moglo samo nastati, nije ni vječnost mogla sama nastati. Vrijeme ide linearno, pa je i vječnost morala imati polaznu tačku.nije moralo, jer oduvijek postoji...to je karakteristika Boga da nema pocetka, nema ni kraja....Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.
vjecnost je kao Bozanska sjenka, prati Boga oduvijek.....nije stvorena, oduvijem postoji zajedno sa Bogom.Sve da postoji vječno, u vječnosti, ko je stvorio vječnost?
oduvijek je vjecni Bog postojao...to je Bog rekao da nema pocetka, ni kraja...i mi kao vjernici prihvatamo to kao logicnu stvar...nema nista da se kosi sa tim vjerovanje i mi to prihvatamo.Ako je sve moralo biti stvoreno, nije moglo samo nastati,
broj dva wrote: ↑05/12/2025 13:55Pa dobro Eduarde, kako ti objasnjavas "glupi dizajn" ? Pod "glupi dizajn" mislim na nezeljene posljedice onoga sto neki vide kao "inteligentni dizajn"Edouard wrote: ↑05/12/2025 13:46Kompleksnost u prirodi dokazuje između ostalog da je naturalističko materijalistički koncept stvarnosti jedna velika zabluda, mitologija.
Zasto nam jer rupa za otvor za hranu i otvor za zrak isti i vodi do nesretnih slucajeva ?
Zasto su mame i bebe masovno umirale pri porodu do pojave moderne medicine ?
Zasto smo dvonosci, sa svim problemima u ledjima kao posljedica toga.
Zasto...
Ako smo proizvod inteligentnog dizajna, dizajner onda i nije bas vele inteligentan i duzan nam je objasniti par stvari, kao zasto paraziti, zasto...
Zasto nam jer rupa za otvor za hranu i otvor za zrak isti i vodi do nesretnih slucajeva ?
Hakiz wrote: ↑05/12/2025 14:03Ne, nije tačno. To šta su ljudi napisali da je bog rekao treba dokazati.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:57Hakiz wrote: ↑05/12/2025 13:49
Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.
Sve da postoji vječno, u vječnosti, ko je stvorio vječnost? Ako je sve moralo biti stvoreno, nije moglo samo nastati, nije ni vječnost mogla sama nastati. Vrijeme ide linearno, pa je i vječnost morala imati polaznu tačku.nije moralo, jer oduvijek postoji...to je karakteristika Boga da nema pocetka, nema ni kraja....Moralo ga je nešta stvoriti, i njega i njegovu dimenziju.
Dok ne dokažeš svako ima pravo tvrditi da nije istina.
davno je to dokazana stvar....samo sto vi ateisti kaskate tu podrobo pa mnogo toga ne znate.....Ne, nije tačno. To šta su ljudi napisali da je bog rekao treba dokazati.
Ma bravo. E neka si mi reko. Da kažemo sad zbogom pa da nastaviš sa knjigom?teodati wrote: ↑05/12/2025 13:28Te jeftine fore ne prolaze kod mene, dijete, nemaš' ti pojma kako je bilo što nastalo, bolje slušaj daleko starije i pametnije od sebe, prijateljski savjet.Arminovski wrote: ↑05/12/2025 13:2442.teodati wrote: ↑05/12/2025 13:22
Ne pričaj bajke, što ste to Zehranu objasnili konkretno, jel, ajde da vidimo, lako je palamuditi, a sasvim drugo bilo što objasniti.
Idi igraj se.![]()