Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Averus

#51901 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 03/12/2025 16:21 Počeo sam Hogwarts Legacy, djeluje mi zasad jako kvalitetno. Nisam gled'o nijedan Harry Potter film, al' znam otprilike o čemu se radi. Vidim već da ću i ovde utuć' minimum 50 sati. :-D

@Averus sjećam se da je Haverus igr'o i da mu je dobra bila. :)
Je je, samo bih volio da sam imao tu igru kad sam imao 15-16 godina i totalno bio u HP knjigama. Sad mi je već sva ta čarolija splasnula, ali sam se ipak divio kako su tehnički izveli dosta toga, te kako su svijet lijepo napravili.
Malo je igra i bloated, ali moj AuDHD nekad voli potrošiti vrijeme i na zadatke, tako da nije to toliko loša stvar.
Toliko ima raznovrsnih sadržaja, da će samo pravi HP fanovi potrošiti mnogo više od tih 50 sati da baš sve istraže. Ja nisam, pa sam u neko doba jednostavno nastavio priču i završio igru tako - mrsko mi bilo ganjati neke achievemente i skrivene klince palce.
Sve u svemu je dobra igra definitivno :thumbup:
GungodessMissFortune

#51902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by GungodessMissFortune »

Averus wrote: 03/12/2025 19:56
Tito_i_Partija wrote: 03/12/2025 16:21 Počeo sam Hogwarts Legacy, djeluje mi zasad jako kvalitetno. Nisam gled'o nijedan Harry Potter film, al' znam otprilike o čemu se radi. Vidim već da ću i ovde utuć' minimum 50 sati. :-D

Je je, samo bih volio da sam imao tu igru kad sam imao 15-16 godina i totalno bio u HP knjigama. Sad mi je već sva ta čarolija splasnula, ali sam se ipak divio kako su tehnički izveli dosta toga, te kako su svijet lijepo napravili.
Malo je igra i bloated, ali moj AuDHD nekad voli potrošiti vrijeme i na zadatke, tako da nije to toliko loša stvar.
Toliko ima raznovrsnih sadržaja, da će samo pravi HP fanovi potrošiti mnogo više od tih 50 sati da baš sve istraže. Ja nisam, pa sam u neko doba jednostavno nastavio priču i završio igru tako - mrsko mi bilo ganjati neke achievemente i skrivene klince palce.
Nevezano za HP, ali ja te dodatne stvari i non essential questove ganjam samo kako bih nabildao karaktera, čim osjetim da sam ojačao vraćam se na glavnu priču i questove.
nepass1

#51903 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

GungodessMissFortune wrote: 03/12/2025 20:01

Nevezano za HP, ali ja te dodatne stvari i non essential questove ganjam samo kako bih nabildao karaktera, čim osjetim da sam ojačao vraćam se na glavnu priču i questove.
Ne mogu psihicki podnijeti ako ne uradim sidequest :D
U witcheru sam svaki upitnik obisao. E jedino ako je igra dosadna onda samo pravac ili se okanim skroz
4L0n3

#51904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 4L0n3 »

nepass1 wrote: 03/12/2025 20:11

U witcheru sam svaki upitnik obisao. E jedino ako je igra dosadna onda samo pravac ili se okanim skroz
Brate kako hahaha ajd razumijem za ostale mape al za jebeni skellige mi ne bi mogao platit da cistim sve upitnike camcem, moze bit sto sam kopneni covjek :lol:
GungodessMissFortune

#51905 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

4L0n3 wrote: 03/12/2025 20:16
Brate kako hahaha ajd razumijem za ostale mape al za jebeni skellige mi ne bi mogao platit da cistim sve upitnike camcem, moze bit sto sam kopneni covjek :lol:
Ja sam već nakon velena odustao od svih upitnika. Ha ha ha ha
Tito_i_Partija

#51906 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Oni upitnici izgledaju primamljivo, al' jednom kad sam shvatio da je to ustvari sve manje-više vendor trash, obatalio sam to ganjanje upitnika. Para mi nije falilo u W3, tako da nije bilo razloga da ganjam svaki upitnik.
Last edited by Tito_i_Partija on 03/12/2025 20:25, edited 1 time in total.
nepass1

#51907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Sve izronio :D preko 150h
Skupljao lovu za neki armor u blood & vine dlc
Tj kod onog sto pravi armor. Znam da sam bruku love imao, opuhao me samo tako. Nmg se sjetiti je li mi nesta trebalo od materijala ili je on pravio. Onda skelige izroni pa prodaji
Ugl imao sam sav armor od svakoe skole na max
I hzd sam svo cvijece skupio i one case/vazne sta je vec bilo :D
GungodessMissFortune

#51908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nepass1 wrote: 03/12/2025 20:24 Sve izronio :D preko 150h
Tj kod onog sto pravi armor. Znam da sam bruku love imao, opuhao me samo tako. Nmg se sjetiti je li mi nesta trebalo od materijala ili je on pravio. Onda skelige izroni pa prodaji
You're fukin insane.
:lol: :lol: :lol:
4L0n3

#51909 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 4L0n3 »

GungodessMissFortune wrote: 03/12/2025 20:18
4L0n3 wrote: 03/12/2025 20:16

Ja sam već nakon velena odustao od svih upitnika. Ha ha ha ha
Isto :D meni je velen prodao suplju da nece ipak biti toliko upitnika pa sam ih sve skupio al kad je otvorilo iducu mapu vrlo brzo sam odustao od te putesesvije :lol:
Averus

#51910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Eh sad nije bgm da serem, ali meni su one harpije uništile čamac negdje na pola vode, tako da sam ostale upitnike Skellige-a većinu plivajući odradio :lol:
Witcher sam doslovno obišao cijelu mapu od-do, da ne bih slučajno šta propustio

I opet nisam sve vidio jebem ga :lol:

GungodessMissFortune wrote: 03/12/2025 20:01 Nevezano za HP, ali ja te dodatne stvari i non essential questove ganjam samo kako bih nabildao karaktera, čim osjetim da sam ojačao vraćam se na glavnu priču i questove.
U HP već u početku možeš većinu protivnika nadjačati čim savladaš komande
A ja sam negdje na pola igre već bio OP, pa mi zato i bilo mrsko dalje ganjati side-questove, iako moram pohvaliti da su ih dosta uradili lijepo - ono likovi s pričom i svaki quest ima neku bit
Sjetio sam se da me u igri najviše nerviralo što svaka jebena osoba mora pričati 20 minuta, koja god da je tema i koliko god da je (ne)bitna :oops:
ferratilis

#51911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

U W3 sam ganjao upitnike ne radi loota, nego da sto vise vremena provedem u prelijepom svijetu koji su dizajnirali. Bukvalno mi bilo zao kad sam zavrsio igru, sto nije slucaj s vecinom open world igara. Kad sam zavrsio AC Origins, osjecao sam olaksanje. Odyssey i Valhallu nikad nism zavrsio, niti cu. W3 je i dalje na tronu.

RDR 1 i 2 su mi isto odlicni, bio je odredjeni zal nakon zavrsetka pa sam lutao po svijetu zbog imerzije.
Capajebo

#51912 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Capajebo »

Da li se u tom Hari Poteru treba znati prica da bi se moglo igrati. Niti sam kad gledao filmove niti sam citao knjige,a vidim nafaliste igru :oops:
nepass1

#51913 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

GungodessMissFortune wrote: 03/12/2025 20:29
nepass1 wrote: 03/12/2025 20:24 Sve izronio :D preko 150h
You're fukin insane.
:lol: :lol: :lol:
Igrao sam ja witchera 1 davno kad je izasao, ali nije me bas dojmio. Fast forward 7-8 godina bez gejmanja i kupim ps4. Standardno fifa, cod, battlefield i onda naletim na witcher3. Toliko me je odusevila igra, toliko sam zaronio u taj svijet, knjige procitao itd.
Sjecam se, zena se porodila, raspada se u spavacoj ja fotelja, noge na tabure, beba u onom jastuku izmedju nogu i po cijeli dan i noc witcher3.
Ustanem bebu da odnesem da doji, ja jedem i nastavim :D
Punica dosla da pripomogne ja ganjam quest sa baronom i njegovim djetetom. Samo cujes tobejarabi sta je to :D
nepass1

#51914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Capajebo wrote: 03/12/2025 22:11 Da li se u tom Hari Poteru treba znati prica da bi se moglo igrati. Niti sam kad gledao filmove niti sam citao knjige,a vidim nafaliste igru :oops:
Hp je kao lotr nisi nikad gledao a opet osnove price znas
Peacean

#51915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Koliko sam skontao CDPR planira da cijelu novu trilogiju Witcher igara izda u narednih 6 godina. Valjda ih neće previše razvodniti sa tako malim razmakom između igara.
geralt

#51916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Nije to malen razmak uopste, vec smo se mi previse navikli na ogromne razmake u zadnjim godinama. GTA III, Vice City i San Andreas su izasli u periodu od 4 godine.
Tito_i_Partija

#51917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 03/12/2025 21:42 Eh sad nije bgm da serem, ali meni su one harpije uništile čamac negdje na pola vode, tako da sam ostale upitnike Skellige-a većinu plivajući odradio :lol:
Ne znam zašto me nikako ne čudi da se ovo baš upravo tebi desilo. Ima nekako veze po svim zakonima svijeta i fizike. :-D
Tito_i_Partija

#51918 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

6 godina je ambiciozno, i vjerovatno je jedan od razloga zašto su prešli na Unreal Engine.

Al' nema šanse da ovo bude bez kašnjenja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Capajebo wrote: 03/12/2025 22:11 Da li se u tom Hari Poteru treba znati prica da bi se moglo igrati. Niti sam kad gledao filmove niti sam citao knjige,a vidim nafaliste igru :oops:
Ma kakvi, ovo je smješteno dosta ranije u odnosu na filmove/knjige.
SmokingMan

#51920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Evo novine, regrutuješ True Sons bota, ide sa tobpm od punkta do punkta, mogu reći da je korisna stvar, pogotovo ako igras free roam style. Hjde više 2026.ta da vidim taj Survivors. Neću sada da maštarim o tome kakvih će novina za 2 godine biti u Div 3. Samo nek se roka.... :D

The Division 2: MUNITY

COMPANIONS
The Division 2: MUNITY  introduces the NPC Companions, a feature where you can recruit and command defected True Sons soldiers who now fight by your side. As a Squad Leader, you can guide your Companion through combat by ordering them to reposition, focus targets, support the team or activate special abilities through the Command Link Global Modifier.

The system is tightly connected to the season’s Modifiers, which shape how you and your Companion work together. Each Companion functions as an Active Modifier that you equip, and every Archetype brings its own set of abilities you can command in combat. Passive Modifiers strengthen your teamwork. Hostile Modifiers introduce enemy behaviors designed to disrupt that coordination.

Recruitment 
You can recruit Companions through open world encounters and True Sons klix Events found throughout Washington DC. During fights against True Sons, you may come across defectors who choose to break ranks mid combat. If they survive the encounter, you can speak with them afterwards and recruit them as your active Companion.

Recruitment encounters appear only in Washington DC, but once a Companion joins you, they can go with you anywhere, including missions in other regions and the full range of difficulty settings up to Legendary.

Archetypes 
https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the- ... n-2-klix
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

geralt wrote: 03/12/2025 22:33 Nije to malen razmak uopste, vec smo se mi previse navikli na ogromne razmake u zadnjim godinama. GTA III, Vice City i San Andreas su izasli u periodu od 4 godine.
Ma gdje ces porediti content tih igara sa onim koje trebaju izaci a koje pretenduju da budu vrhunske.

Pogledaj kako ih je Cyberpunk napatio. Ja sam bio ubijedjen da ce oni to na kraju popeglati. I jesu, ali im je trebalo vremena.

I ja mislim da je preambiciozno, ako nece da se pretvore u c/p Assasins creed fransizu koja nije sebi zadala previsoke standarde u pogledu dodatnog contenta kao witcher.

Mislim da ce tu biti odgadjanja poprilicno.

Ono sto je dobro, sto je odlicno i sto im olaksava, sto imamo Ciri kao vec izgradjenog karaktera. Nema potrebe nekim velikim izmisljanjem character arca, koji je vec spreman.

Btw Ciri, Yen i ostali fantasticni zenski likovi iz video igara poput lare croft, ili evo zenskih likova iz CO:EXP 33 uradile su vise za feminizam nego bruka nvo brkatih feministica a la besima boric.
geralt

#51922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Chmoljo wrote: 04/12/2025 00:25
geralt wrote: 03/12/2025 22:33 Nije to malen razmak uopste, vec smo se mi previse navikli na ogromne razmake u zadnjim godinama. GTA III, Vice City i San Andreas su izasli u periodu od 4 godine.
Ma gdje ces porediti content tih igara sa onim koje trebaju izaci a koje pretenduju da budu vrhunske.

Pogledaj kako ih je Cyberpunk napatio. Ja sam bio ubijedjen da ce oni to na kraju popeglati. I jesu, ali im je trebalo vremena.

I ja mislim da je preambiciozno, ako nece da se pretvore u c/p Assasins creed fransizu koja nije sebi zadala previsoke standarde u pogledu dodatnog contenta kao witcher.

Ono sto je dobro, sto je odlicno i sto im olaksava, sto imamo Ciri kao vec izgradjenog karaktera. Nema potrebe nekim velikim izmisljanjem character arca, koji je vec spreman.

Btw Ciri, Yen i ostali fantasticni zenski likovi iz video igara poput lare croft, ili evo zenskih likova iz CO:EXP 33 uradile su vise za feminizam nego bruka nvo brkatih feministica a la besima boric.
Kada imas zreo engine i iskusan tim koji je vec prije toga napravio par slicnih igara, te sposoban menadzment, dodavanje contenta ide dosta brzo. Baldurs Gate 2, jedna od igara najbogatijih contentom u historiji gaminga koji se i danas uzima kao zlatni standard za RPG-ove, je napravljen za manje od dvije godine. Pathfinder Wrath of the Righteous isto tako.

Cyberpunk ih je napatio sa tehnicke strane - novi engine, first-person perspektiva, novi setting, prva igra za njih u kojoj se puca iz vatrenog oruzja, prva igra sa autima i motorima... Sa Witcherom je CDPR "svoj na svome", ko Zeljo na Grbavici. Posebno ako unaprijed znaju sta hoce za sve tri igre i ne budu mijenjali planove usred developmenta.

Kljuc je ne izmisljati toplu vodu izmedju igara. Ubisoft brzo izbacuje nove AC igre jer ih prave vecinom ljudi koji su prije toga vec pravili AC igre, i jer je gameplay u osnovi uvijek isti (borba macem u third-personu, penjanje po zgradama, otkrivanja upitnika po mapi, itd.) uz iterativna poboljsanja iz igre u igru. Isto to je uradio Rockstar sa tri klasicna GTA, samo sto su u Vice City dodali motor a u San Andreasu avion.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

geralt wrote: 04/12/2025 00:52

Kada imas zreo engine i iskusan tim koji je vec prije toga napravio par slicnih igara, te sposoban menadzment, dodavanje contenta ide dosta brzo. Baldurs Gate 2, jedna od igara najbogatijih contentom u historiji gaminga koji se i danas uzima kao zlatni standard za RPG-ove, je napravljen za manje od dvije godine. Pathfinder Wrath of the Righteous isto tako.

Cyberpunk ih je napatio sa tehnicke strane - novi engine, first-person perspektiva, novi setting, prva igra za njih u kojoj se puca iz vatrenog oruzja, prva igra sa autima i motorima... Sa Witcherom je CDPR "svoj na svome", ko Zeljo na Grbavici. Posebno ako unaprijed znaju sta hoce za sve tri igre i ne budu mijenjali planove usred developmenta.

Kljuc je ne izmisljati toplu vodu izmedju igara. Ubisoft brzo izbacuje nove AC igre jer ih prave vecinom ljudi koji su prije toga vec pravili AC igre, i jer je gameplay u osnovi uvijek isti (borba macem u third-personu, penjanje po zgradama, otkrivanja upitnika po mapi, itd.) uz iterativna poboljsanja iz igre u igru. Isto to je uradio Rockstar sa tri klasicna GTA, samo sto su u Vice City dodali motor a u San Andreasu avion.
Da, ali ce onda napraviti istu igru iz tri dijela. Witcher 1, 2 i 3 su svaki bili razliciti.

Nemoj me pogresno shvatiti, vjerovatno si upratio da sam teski fan witchera 3 i uz ME mi je najdraza igra ikad.l, i nadam se da ce im se planovi ostvariti.

Ali se isto nadam da ta tri dijela nece biti razocarenje. Da cemo imati questove poput bloody baron. Vjerujem da je 90% raje tokom tog questa skontalo da igraju igru koju ce pamtiti za zivota.
Tito_i_Partija

#51924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

SmokingMan wrote: 04/12/2025 00:24 Evo novine, regrutuješ True Sons bota, ide sa tobpm od punkta do punkta, mogu reći da je korisna stvar, pogotovo ako igras free roam style. Hjde više 2026.ta da vidim taj Survivors. Neću sada da maštarim o tome kakvih će novina za 2 godine biti u Div 3. Samo nek se roka.... :D

The Division 2: MUNITY

COMPANIONS
The Division 2: MUNITY  introduces the NPC Companions, a feature where you can recruit and command defected True Sons soldiers who now fight by your side. As a Squad Leader, you can guide your Companion through combat by ordering them to reposition, focus targets, support the team or activate special abilities through the Command Link Global Modifier.

The system is tightly connected to the season’s Modifiers, which shape how you and your Companion work together. Each Companion functions as an Active Modifier that you equip, and every Archetype brings its own set of abilities you can command in combat. Passive Modifiers strengthen your teamwork. Hostile Modifiers introduce enemy behaviors designed to disrupt that coordination.

Recruitment 
You can recruit Companions through open world encounters and True Sons klix Events found throughout Washington DC. During fights against True Sons, you may come across defectors who choose to break ranks mid combat. If they survive the encounter, you can speak with them afterwards and recruit them as your active Companion.

Recruitment encounters appear only in Washington DC, but once a Companion joins you, they can go with you anywhere, including missions in other regions and the full range of difficulty settings up to Legendary.

Archetypes 
https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the- ... ByY4K/klix
Lijepo je što dodaju nove stvari, al' ne kontam poentu companiona. Misije, a i pogotovo freeroam gameplay su poprilično lahki. Možda može jedino neki healbot za rogue agente il' Huntere, il' nešto poput Summita na najjačem levelu.

A sa strane priče, malo mi je poglupo da ti nije companion neki drugi Division agent kojem možeš vjerovat', već neka random izdajica iz redova jedne od najgorih frakcija u Washingtonu. :roll:
Trappist

#51925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Trappist »

Chmoljo wrote: 04/12/2025 02:07
geralt wrote: 04/12/2025 00:52

Da, ali ce onda napraviti istu igru iz tri dijela. Witcher 1, 2 i 3 su svaki bili razliciti.

Nemoj me pogresno shvatiti, vjerovatno si upratio da sam teski fan witchera 3 i uz ME mi je najdraza igra ikad.l, i nadam se da ce im se planovi ostvariti.

Ali se isto nadam da ta tri dijela nece biti razocarenje. Da cemo imati questove poput bloody baron. Vjerujem da je 90% raje tokom tog questa skontalo da igraju igru koju ce pamtiti za zivota.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=omyoJ7onNrg&t=1223s[/youtube]
Ovaj video tacno prikazuje sve greske koje je CDPR uradio za cyberpunk, i iskreno se nadam da nece nesto slicno pokusavati sa witcher 4. Nakon katastrofe sa cyberpunkom, dosta dobrih ljudi je otislo iz firme (ima prica da su cekali bonuse od investitora i onda svi u roku od sedmicu-dvije dali otkaz :D ) ali sam citao u zadnje vrijeme da su doveli neke jake ljude opet. Ja se na game awards nadam novom traileru :thumbup:
Post Reply