Chmoljo wrote: ↑04/12/2025 00:25
geralt wrote: ↑03/12/2025 22:33
Nije to malen razmak uopste, vec smo se mi previse navikli na ogromne razmake u zadnjim godinama. GTA III, Vice City i San Andreas su izasli u periodu od 4 godine.
Ma gdje ces porediti content tih igara sa onim koje trebaju izaci a koje pretenduju da budu vrhunske.
Pogledaj kako ih je Cyberpunk napatio. Ja sam bio ubijedjen da ce oni to na kraju popeglati. I jesu, ali im je trebalo vremena.
I ja mislim da je preambiciozno, ako nece da se pretvore u c/p Assasins creed fransizu koja nije sebi zadala previsoke standarde u pogledu dodatnog contenta kao witcher.
Mislim da ce tu biti odgadjanja poprilicno.
Ono sto je dobro, sto je odlicno i sto im olaksava, sto imamo Ciri kao vec izgradjenog karaktera. Nema potrebe nekim velikim izmisljanjem character arca, koji je vec spreman.
Btw Ciri, Yen i ostali fantasticni zenski likovi iz video igara poput lare croft, ili evo zenskih likova iz CO:EXP 33 uradile su vise za feminizam nego bruka nvo brkatih feministica a la besima boric.
Kada imas zreo engine i iskusan tim koji je vec prije toga napravio par slicnih igara, te sposoban menadzment, dodavanje contenta ide dosta brzo. Baldurs Gate 2, jedna od igara najbogatijih contentom u historiji gaminga koji se i danas uzima kao zlatni standard za RPG-ove, je napravljen za manje od dvije godine. Pathfinder Wrath of the Righteous isto tako.
Cyberpunk ih je napatio sa tehnicke strane - novi engine, first-person perspektiva, novi setting, prva igra za njih u kojoj se puca iz vatrenog oruzja, prva igra sa autima i motorima... Sa Witcherom je CDPR "svoj na svome", ko Zeljo na Grbavici. Posebno ako unaprijed znaju sta hoce za sve tri igre i ne budu mijenjali planove usred developmenta.
Kljuc je ne izmisljati toplu vodu izmedju igara. Ubisoft brzo izbacuje nove AC igre jer ih prave vecinom ljudi koji su prije toga vec pravili AC igre, i jer je gameplay u osnovi uvijek isti (borba macem u third-personu, penjanje po zgradama, otkrivanja upitnika po mapi, itd.) uz iterativna poboljsanja iz igre u igru. Isto to je uradio Rockstar sa tri klasicna GTA, samo sto su u Vice City dodali motor a u San Andreasu avion.