apsidejzi wrote: ↑02/12/2025 13:44
Zehran82 wrote: ↑02/12/2025 11:28
Cisti boziji ego trip.
malo si ti meni bezobrazn decko, samo da znas

iz svog neznanja udaras po Bogu....
Nisam ja bezobrazan nego mi se ne svidja ova energjia:
Allah ti kaze iz Kurana:
Allah je čuo riječi onih koji su rekli: ..... Naredićemo Mi da se pribilježi ono što su oni rekli, ...... i reći ćemo: "Iskusite patnju u ognju
Vidis, iz moje perspektive to izgleda ovako: Ti si sebi uzeo za pravo da meni pametujes kako cu ja organizovati svoj zivot. Ti si taj koji meni prijeti iz cista mira, poziva me da promijenim svoj zivot i vjerujem u ono sto on vjeruje, iako nema ni jednog jedinog dokaza da je ista od toga tacno.
Prema tome, ogledalo u ruke i skontaj ko je bezobrazan a ko nije.
Vidis, iz moje perspektive to izgleda ovako: Ti si sebi uzeo za pravo da meni pametujes kako cu ja organizovati svoj zivot. Ti si taj koji meni prijeti iz cista mira, poziva me da promijenim svoj zivot i vjerujem u ono sto on vjeruje, iako nema ni jednog jedinog dokaza da je ista od toga tacno.
Kaze da Bog pametuje a ...
Onaj ko te stvori i dadne ti slobodnu volju, da bude to sto jesi sad, covjek, koji ce raditi sta mu je volja....onda kada ti nesto kaze ima da slusas a ne ti da pametujes tu svom stvaraocu...pa si ti taj koji pametuje u sustini...
zamisli se ti , kaze ti neko evo ti ovo auto, vozi ga na svoju odgovornost, koristi ga ispravno, i bit ces odgovoran za njega skroz....
i onda ti samo odmahnes rukom, i vozis ludjacki ko sto nikko nikada nije, 200 na sahat kroz crveno, oceses ga nonsalantno od coskove, malo prefarba po svom ceifu,, ugradis mu nesto na svoju ruku bez pitanja....
i neko drugi dodje i kaze ti, sta to covjece radi...ko ti je to dozvolio na posudjenom autu da radis...
a ti mu kaze, ajde ne pametuj sta cu i kako cu, vodi svog posla

eh to si ti tebi je dat tijelo , i zivot...odgovoran si pred Bogm za to...i kad ti Bog kaze sta smijes i nesmijes sa tim sto ti je dao...kazes mu da ne pametuje
Ti si sebi uzeo za pravo da meni pametujes kako cu ja organizovati svoj zivot.
Onaj ko ti dadne zivot ima pravo da ti kaze kako bi trebao organizovati zivot a nece te natjerati...samo ti moze kazati...pa ako ne uradis sta ti je receno, bit ces odgovoran...jeli ti shvatas ovo?
Ti si taj koji meni prijeti iz cista mira
ne prijetim ja nista, nego samo prenesem prijetnju Boga iz kurana, koja vazi i za mene takodjer...i za mene je prijetnja u Kuranu samo u drugim oblicima...
iako nema ni jednog jedinog dokaza da je ista od toga tacno.
i neces ga ni vidjeti dok god budes nazivao Boga pederom ...On licno ce se pobrinuti ako treba da ne vidis dokaze da ne bi vjerovao...sve dok bude bezobrazan tako....
a kada iskreno se pokajes,uvidis da grijesis, padne na koljena, pa spusti celom na pod pred njegovim velicanstvom i placuci trazis oprost.....ima onda nade za tebe....Bog ce oprostiti...a ako se ti mislis siliti....Bozija sila ce se manifestovati na tebi kad tad...ne prijetim ja nego Bog prijeti iz Kurana....ja samo prenesem sta ti kaze posto ti ionako ne citas pismo sta ti porucuje onaj koji ti je pismo poslao
ti druze moj vrli, i to na kubik

samo jos to neshvatas...a mozda nekad shvatis, a mozda i nikad i neshvatis....