Alija Izetbegović: Lik i djelo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Alija Izetbegović je bio pozitivna ličnost za BiH i Bošnjake

Da
56
41%
Ne
62
46%
Ne znam
9
7%
Ne zanima me
9
7%

Total votes: 136

moimoi

#51 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moimoi »

PixelDrifter wrote: 30/11/2025 15:00
moimoi wrote: 30/11/2025 14:58
PixelDrifter wrote: 30/11/2025 14:54 Alija niti je imao lik, a ni djelo. Jedino što je poslao vlastiti narod na klaonicu. Nesposoban i kratkovid. Nije bio dobar ni za mindera.
Ne bih se slozila da je bio nesposoban. Upravo je dobio ono sto je htio. Uostalom kao i tudjman/milosevic… par bogatih familija koje ce upravljati drzavom.
Kao državnik nesposoban. Ne kao kokošar i seoska varalica.
Nije mu to nikad ni bio cilj :D
On samo javno nije smio reci svoje ciljeve za razliku od srba i hrvata jer je znao da nikada ne bi dobio podrsku naroda.. a to je upravo pravljenje fildzanistana.
neraaaa

#52 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by neraaaa »

PixelDrifter wrote: 30/11/2025 14:54 Alija niti je imao lik, a ni djelo. Jedino što je poslao vlastiti narod na klaonicu. Nesposoban i kratkovid. Nije bio dobar ni za mindera.
moimoi wrote: 30/11/2025 14:56
sime_cipol wrote: 30/11/2025 13:32 Alija im kriv, a covjeka nema 25 godina.
Sta ste vi uradili poslije njegove smrti da popravite stanje u svojoj avliji, ulici, mjesnoj zajednici, opstini, gradu, kantonu, entitetu, državi? Sta?
Zavrcete državu gdje možete, ne plaćate racune, ne plaćate RTV taksu, tramvajsku kartu, radite na crno, ne prijavljujete pune prihode, glasate za ove političare, okrecete glavu od nepravilnosti, od kradje, od dilanja droge, kad komsija leši zenu... ma mogao bi do sutra nabrajati.
Ali Alija je kriv, covjek lezi u zemlji preko 20 godina.
Je li ovo stvarno mislis?
Pa njegova snaha nema magistarsku diplomu, a radila je kao prof.dr?
Ko je nakon rata pozaposljavao, dodjeljivao funkcije ljudima koji nemaju ni všs.. pa se naknado zavrsavali kojekakvi privatni fakulteti.. tj kod mnogih prvo i vecernje srednje skole
Alija je karcinom Bosne i Bosnjaka, a snaha-lažna magistrica i nesposobni sin, usput lažov i također izdajnik, su metastaze tog karcinoma.
Vjecita_zavrzlama

#53 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Vjecita_zavrzlama »

neraaaa wrote: 30/11/2025 15:25
sime_cipol wrote: 30/11/2025 13:32 Alija im kriv, a covjeka nema 25 godina.
Sta ste vi uradili poslije njegove smrti da popravite stanje u svojoj avliji, ulici, mjesnoj zajednici, opstini, gradu, kantonu, entitetu, državi? Sta?
Zavrcete državu gdje možete, ne plaćate racune, ne plaćate RTV taksu, tramvajsku kartu, radite na crno, ne prijavljujete pune prihode, glasate za ove političare, okrecete glavu od nepravilnosti, od kradje, od dilanja droge, kad komsija leši zenu... ma mogao bi do sutra nabrajati.
Ali Alija je kriv, covjek lezi u zemlji preko 20 godina.
Ko je nakon rata pozaposljavao, dodjeljivao funkcije ljudima koji nemaju ni všs.. pa se naknado zavrsavali kojekakvi privatni fakulteti.. tj kod mnogih prvo i vecernje srednje skole
Alija je karcinom Bosne i Bosnjaka, a snaha-lažna magistrica i nesposobni sin, usput lažov i također izdajnik, su metastaze tog karcinoma.
Jel istina da snajka Sebija ideoloski uopste nije blizu Izetbegovicima? Navodno je smatrala Aliju ”zaostalim” nije htjela nazivat selam to joj seljacki
neki

#54 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by neki »

Koja je ovo već po redu tema o Aliji???
Vjecita_zavrzlama

#55 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

neki wrote: 30/11/2025 15:44 Koja je ovo već po redu tema o Aliji???
Al nema ankete
dječak sa šibicama

#56 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam slusao anegdote jedne osobe koja je bila bliska doticnom gospodinu puno prije rata i ostalih sranja 90ih, i uglavnom neki moj dojam da je Alija bio pomalo dvolican ali blag covjek, dok su neki drugi oko njega bili radikalni zestoki i grubi ljudi. Sve odmah i sada, uostalom ti su likovi i doveli drzavu na sadasnje stanje, mislim takav tip ljudi kojih nama ne nedostaje.

Najsmjesnije mi je sto mi ni danas nije jasno kakve je zapravo stavove njegovao Izetbegovic, on je njih skrivao kao zmija noge cini mi se, navodno se on politicki nije previse izjasnjavao vec vise religijski, sto je uoblicio i u onoj njegovoj knjizi puno puta spominjanoj. Za njega je, sudeci po deklaraciji, islam iznad politike a politika u sluzbi religije. Mada to je standardni stav svih sljedbenike ideologija sa BI.

Jel pozitivan ne znam, glasao ne zanima me. Nema njega vise, a ovi koje je posijao, sjebase drzavu nekoliko puta. Opljackase, ako nista.
neraaaa

#57 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by neraaaa »

dječak sa šibicama wrote: 30/11/2025 16:28 Ja sam slusao anegdote jedne osobe koja je bila bliska doticnom gospodinu puno prije rata i ostalih sranja 90ih, i uglavnom neki moj dojam da je Alija bio pomalo dvolican ali blag covjek, dok su neki drugi oko njega bili radikalni zestoki i grubi ljudi. Sve odmah i sada, uostalom ti su likovi i doveli drzavu na sadasnje stanje, mislim takav tip ljudi kojih nama ne nedostaje.

Najsmjesnije mi je sto mi ni danas nije jasno kakve je zapravo stavove njegovao Izetbegovic, on je njih skrivao kao zmija noge cini mi se, navodno se on politicki nije previse izjasnjavao vec vise religijski, sto je uoblicio i u onoj njegovoj knjizi puno puta spominjanoj. Za njega je, sudeci po deklaraciji, islam iznad politike a politika u sluzbi religije. Mada to je standardni stav svih sljedbenike ideologija sa BI.

Jel pozitivan ne znam, glasao ne zanima me. Nema njega vise, a ovi koje je posijao, sjebase drzavu nekoliko puta. Opljackase, ako nista.
E to i jeste glavni problem. Zbratimio se sa Dobricom nakon večere na Košutnjaku gdje mu je servirao janjetinu umjesto svinjetine i to mu je bio razlog da nas proda. Na tom sastanku je i nastala SDA.

Poslije je, da li nesposoban ili iz čiste zlobe, to ne znam, oko sebe okupio sami mladomuslimanski i KOS-ovski šljam u liku i nedjelu Fikreta Muslimovića, Hasana Čengića, Rasima Delića i ostalih klepto-izdajničkih persona.

Cijeli rat je imao samo jednu viziju, a to je talibansku državu sa feudalno-begovskim uređenjem i granicama u trokutu Tuzla-Zenica-Sarajevo. Krajina i Hercegovina ga nisu zanimale.

I dan danas ta politika živi i provode je njegovi nasljednici, njegov sin, snaha, reis, razni Muhasilovići, Efendići, Komšići, Hote-Muminovići i razno razni mediokritetski mladomuslimanski podmladak.

I da Naida, Alija je prodao državu! Prodao je za večeru na Košutnjaku!
dječak sa šibicama

#58 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by dječak sa šibicama »

I meni je fascinantan taj segment, Izetbeg je na mjesto sefa obavjestajne sluzbe ABiH stavio covjeka koji je u JNA bio strucnjak za "opservaciju i prevenciju vjerskog radikalizma" sa naglaskom na islam.

Gdje je logika, ili glavni komandant ABiH je covjek kojeg je ta ista armija zarobila na Trebevicu i vezanog sprovela u grad.

Mozda nije Alija, mozda je jeko drugi imenovao te kadrove, sto je jos gore.
DebelinJoe

#59 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by DebelinJoe »

Budala, krivih drva i tema o Aliji nikada neće nestati.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by sime_cipol »

Malo malo izroni ovakva tema, da se bošnjacima otvore oci.

Alije nema 25 godina. Preuzmite stvari u svoje ruke, prestanite se kriti iza covjeka kojeg nema frtalj vijeka za svoje neuspjehe
neraaaa

#61 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by neraaaa »

sime_cipol wrote: 30/11/2025 17:11

Alije nema 25 godina. Preuzmite stvari u svoje ruke, prestanite se kriti iza covjeka kojeg nema frtalj vijeka za svoje neuspjehe
Prijavljen si zbog ovog “peta kolona”.

Pročitaj pravila ponašanja na forumu.
DebelinJoe

#62 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by DebelinJoe »

sime_cipol wrote: 30/11/2025 17:11

To sada treba i zabraniti teme jer je nekome neugodno da čita ono što mu se ne dopada? Ja nisam protiv Alija niti protiv SDA, ali nisam ni trojkaš, niti na bilo koji način simpatišem bilo kojeg trojkaškog političara. Moja zamjerka Aliji jeste što je od SDA napravio zeleni savez komunista i to što je u stranku naprimao komunjara u ogromnim količinama. SDA je trebala biti klasična umjerena konzervativna partija okrenuta tržištu, ne loša kopija SKJ.

Zašto da se ne razgovara o temama koje žuljaju ljude?

Pa u Irskoj se i danas raspravlja jesu li li Vikinzi bilo okupatori ili emancipatori. 1000 godina nakon što je Vikinga nestalo.

Zašto ne bismo pisali i Aliji? Smatram da u društvu ne bi trebalo biti svetih krava, bilo one crvene ili zelene i da ne bi smjelo biti tema o kojima se ne smije pričati.
Billy The Pljuc

#63 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Billy The Pljuc »

Mnogo toga oko Alije Izetbegovića još uvijek jeste u sjeni ali se iskreno nadam da će vrijeme otkloniti sve eventualne dileme oko lika i djelovanja istog. Možemo raspravljati o njemu na osnovu nekih činjenica kao i izvlačiti zaključke kako kome bude odgovaralo.

Ja sam konkretno glasao za Fikreta Abdića iako me od Velike Kladuše u to vrijeme dijelilo više od 300 kilometara. Još uvijek me interesuje kako je došlo da Alija zamijeni Fikreta i zašto se ovaj povukao, pogotovo kad se saznalo da je isti bio zarobljen u Bijeljini od strane Arkana. Kako je ovaj još uvijek živ ne bi bilo zgorega pitati ga kako i zašto se isto odigralo a pogotovo što se sada već zna da je u Babino ratno vrijeme na području Krajine bilo manje rata a više trgovine i blagostanja, od goriva do oružja itd. itd.

U sjeni je i Alijino provedeno vrijeme nakon izlaska iz zatvora pa tamo do osnivanja SDA, indicije postoje da je isti dosta drugovao kako sa srpskom tako i sa hrvatskom stranom a što konkretno potvrđuje i njegova izjava o recimo Dobrici Ćosiću kao kućnom prijatelju, kako i kad je uopšte uspio razviti tu vrstu prijateljstva.

Kako je mišljenje kao i šupak jer ga svako ima, dajem sebi slobodu da mislim o Aliji kao indoktriranom igraču od strane kako velikosrpske tako i od velikohrvatske politike glede Bosne jer u konačnici i jednima i drugima je trebao neko treći a Fikret Abdić očito nije bio taj. Imidž Alije kao neprijatelja je isplaniran mnogo prije nego je uopšte prva žrtva pala na području bivše Jugoslavije i kao totalno nebitna jedinka sam bio svjedokom istog mada nesvjestan značaja.

Lista činjenica koje govore u prilog ovome što napisah je podugačka i nešto je već spomenuto na temi. Ako je razlog njegovih odluka i poteza u korist i velikosrpske i velikohrvatske politike radi odbrane Islama i opstanka muslimana u Bosni a na štetu iste onda ja ne pripadam ni takvom Islamu ni takvim muslimanima, ono što živimo danas jasno mi govori kakav je taj Islam i kakvi su to muslimani.

I da rezimiram bez da se upuštam u naduravanje i polemiku sa bilo kojim forumašem, cijenim da drugi imaju drugačije viđenje stvari. Indoktriran itekako i sa obećanjem o fildžanu jer:

"Nego, da ti ispričam što mi kaže Jaser (Arafat). Pita me: Alija, nude li oni tebi šta? Ja mu kažem: Nude, nude, i to dobar komad. I Arafat kaže: Uzmi Alija, i meni su nudili pa ja nisam htio nego hoću sve. Na kraju sam ostao bez išta. Uzmi Alija, dok ti nude, jer ćeš i ti na kraju ostati bez išta. Mi treba da uzmemo komad Bosne. Na taj komad Bosne nek´se vrati narod, sredi stanje i napravi država. Ovako ćemo i mi ostati bez išta. Nama treba komad na koji će stati jedno dva miliona stanovnika. Neki će doći, neki otići i taman.”
Škobo Habu

#64 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Škobo Habu »

Ono što je meni totalno nerazumljivo jeste da nema nikakve institucije, udruge ili samih aktivista koji su stali na stranu izvjesne nastavnice bosanskog, Fikrete Hadžić. Ismet Bećar, sa druge strane, poznati je SDA agitator i propagandista, te - kao takav- on razumije samo pojmove sile i moći.

Javnost apsolutno ne poznaje Fikretu. Ko je? Šta je?

Kako je preživjela rat? Da li je koga izgubila u ratu? Jesu li joj najbliži bili u logorioma ili zatvorima?

Sve je to apsolutna nepoznanica.

Sa aspekta ličnog mišljenja i kritike, zbog čega Fikreta Hadžić ne smije javno iznositi svoje mišljenje o Aliji Izetbegoviću pred razredom?

Je li to u samom obrazovnom programu postoji dio o Aliji Izetbegoviću koji ga promoviše u najzaslužnijeg, najvećeg, najhrabrijeg ili najpametnijeg Bošnjaka? Koliko ja znam još uvijek "sud historije" nije donio nikakvu presudu u korist njega, kako pozitivnu, tako i negativnu.

Po tom pitanju još historičari lome koplja oko prirode političkog vođstva Alije Izetbegovića, jer su mu i sami njegovi savremenici mnogo toga zamjerili.

Pristati da gomila bećara virtualno cipelari nastavnicu Fikretu znači pristati na jednu autoritativnu viziju historije, u kojoj je Alija Izetbegović kumir pred kojim će se već sutra prinositi ljudske žrtve zbog "pogrešnog mišljenja". Verbali delikt između Istoka i Zapada.
Skijaš

#65 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Skijaš »

Kao sto se vidi na temi, kritika na racun Alije nije standardno kritikovanje pojedinca; nekima koji se predstavljaju kao lafo objektivni analiticari, smeta to sto se Alija nije poput Djukanovica otvoreno i velikosrpski svrstao na stranu Milosevica. Drugi ga kritikuju jer se nije postavio agresivnije i poceo ranije s naoruzavanjem, ignorisuci kontekst i tadasnje stanje naroda koji na izborima bira Abdica, lika koji je na kraju osudjen za ratne zlocine nad Bosnjacima. Ono sto je Alija ostvario je ravno biblijskom cudu i sigurno je da bez njega danas ne bi bilo ni Bosnjaka ni BiH.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#66 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 30/11/2025 15:32
Jel istina da snajka Sebija ideoloski uopste nije blizu Izetbegovicima? Navodno je smatrala Aliju ”zaostalim” nije htjela nazivat selam to joj seljacki
Samo God Dag je htjela govoriti
howdy

#67 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by howdy »

Veleizdajnik.
Skijaš

#68 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Skijaš »

Škobo Habu wrote: 30/11/2025 18:10Pristati da gomila bećara virtualno cipelari nastavnicu Fikretu znači pristati na jednu autoritativnu viziju historije, u kojoj je Alija Izetbegović kumir pred kojim će se već sutra prinositi ljudske žrtve zbog "pogrešnog mišljenja". Verbali delikt između Istoka i Zapada.
Fikreta, nastavnica jezika, kaze na casu nesto otprilike ovako : "Alija je trebao nastaviti rat, mimo podrske Amerikanaca a mozda ih izazvati i da bombarduju Sarajevo. Zato sto je pristao na Dejtonski sporazum, on je izdajnik"

Sabaheta, nastavnica jezika, kaze na casu nesto otprilike ovako: "Alija je trebao pristati da Bosnjaci budu Srbi i da BiH nestane kao sto je bilo predvidjeno sporazumom iz Karadjordjeva"

Kakva je razlika u sijanju ove dvije gluposti na casu jezika ?
Skijaš

#69 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Skijaš »

howdy wrote: 30/11/2025 18:32 Veleizdajnik.
Ne sjecam se tog sentimenta kad je potpisan mirovni sporazum. Znam da je mene licno obradovalo.
Škobo Habu

#70 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Škobo Habu »

Skijaš wrote: 30/11/2025 18:35

Fikreta, nastavnica jezika, kaze na casu nesto otprilike ovako : "Alija je trebao nastaviti rat, mimo podrske Amerikanaca a mozda ih izazvati i da bombarduju Sarajevo. Zato sto je pristao na Dejtonski sporazum, on je izdajnik"

Sabaheta, nastavnica jezika, kaze na casu nesto otprilike ovako: "Alija je trebao pristati da Bosnjaci budu Srbi i da BiH nestane kao sto je bilo predvidjeno sporazumom iz Karadjordjeva"

Stani, jer ti stvarno misliš da je lik i djelo Alije Izetbegovića samo vezan za ratni period?

Alija Izetbegović nije samo negativna ličnost zbog njegovog odnosa prema časnim i poštenim patriotama iz rata, poput Jovana Divjaka, Šibera, Avde Hebiba, Talijana itd. već je, ujedno, i najveći krivac za ekonomnsku i socijalnu propast bošnjačkog naroda, nakon rata.

Problem sa Izetbegovićem i njegovom strankom jeste ideološki. Kao prvo, svo nasljeđe od komunista, bilo ono dobro ili loše, trebalo je uništiti.

Tako se uništila, recimo, namjenska industrija. Sve velike industrijske kolektive je trebalo uništiti, isparcelisati, i dodjeliti zaslužnim SDA ratnim profiterima i tajkunima da oni na tim temeljima stvaraju svoja privatna carstva. Bošnjaci, za koje ti tvrdiš da su opstali samo zahvaljujući Aliji, postali su tako moneta za pokusurivanje, a golu egzistenciju su morali spašavati tako što su nadničili za one kojima duguju - je l'? - svoj život.

Spašavanje "vojnika Alije" od njegovih samih suboraca, koji su ogrizli u kriminalu, nepotizmu, korupciji, više govori o onima koji ga brane, nego li o samom Aliji. Alija je odškrinuo vrata raznoj fukari, moralno i psihički posrnuloj, tako da nije nikakvo čudo što imamo ovoliki razdor među Bošnjacima.

Na koncu, zašto je jedan Ismet sa Šipa uopšte bitniji od nekog Ismeta iz Zvornika, Prijedora, Janje ili Srebrenice kada izjavi da je Alija izdajnik?
Vjecita_zavrzlama

#71 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

PreWiBa wrote: 30/11/2025 18:31
Vjecita_zavrzlama wrote: 30/11/2025 15:32

Samo God Dag je htjela govoriti
Ako lazu Latici lazem i ja
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#72 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by sime_cipol »

Škobo Habu wrote: 30/11/2025 18:10 Ono što je meni totalno nerazumljivo jeste da nema nikakve institucije, udruge ili samih aktivista koji su stali na stranu izvjesne nastavnice bosanskog, Fikrete Hadžić. Ismet Bećar, sa druge strane, poznati je SDA agitator i propagandista, te - kao takav- on razumije samo pojmove sile i moći.

Kako je preživjela rat? Da li je koga izgubila u ratu? Jesu li joj najbliži bili u logorioma ili zatvorima?

Sa aspekta ličnog mišljenja i kritike, zbog čega Fikreta Hadžić ne smije javno iznositi svoje mišljenje o Aliji Izetbegoviću pred razredom?

Je li to u samom obrazovnom programu postoji dio o Aliji Izetbegoviću koji ga promoviše u najzaslužnijeg, najvećeg, najhrabrijeg ili najpametnijeg Bošnjaka? Koliko ja znam još uvijek "sud historije" nije donio nikakvu presudu u korist njega, kako pozitivnu, tako i negativnu.

Po tom pitanju još historičari lome koplja oko prirode političkog vođstva Alije Izetbegovića, jer su mu i sami njegovi savremenici mnogo toga zamjerili.

Pristati da gomila bećara virtualno cipelari nastavnicu Fikretu znači pristati na jednu autoritativnu viziju historije, u kojoj je Alija Izetbegović kumir pred kojim će se već sutra prinositi ljudske žrtve zbog "pogrešnog mišljenja". Verbali delikt između Istoka i Zapada.
Nastavnica BHS jezika Fikreta Hadzic i sve ostale "Fikrete Hadzić" djecu treba da uce imenica, glagol, subjekat, predikat, padežima, citanju lektire, a ne da svoje frustracije iz života prenosi na djecu.
Skijaš

#73 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Skijaš »

Škobo Habu wrote: 30/11/2025 18:49
Skijaš wrote: 30/11/2025 18:35

Stani, jer ti stvarno misliš da je lik i djelo Alije Izetbegovića samo vezan za ratni period?
Jos jednom, kakva je razlika u sijanju ove dvije gluposti na casu jezika ?
moimoi

#74 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moimoi »

sime_cipol wrote: 30/11/2025 19:14
Škobo Habu wrote: 30/11/2025 18:10 Ono što je meni totalno nerazumljivo jeste da nema nikakve institucije, udruge ili samih aktivista koji su stali na stranu izvjesne nastavnice bosanskog, Fikrete Hadžić. Ismet Bećar, sa druge strane, poznati je SDA agitator i propagandista, te - kao takav- on razumije samo pojmove sile i moći.

Nastavnica BHS jezika Fikreta Hadzic i sve ostale "Fikrete Hadzić" djecu treba da uce imenica, glagol, subjekat, predikat, padežima, citanju lektire, a ne da svoje frustracije iz života prenosi na djecu.
Pogresno.
Ona jeste napravila gresku sto je iznjela svoje misljenje umjesto da je potaknula diskusiju. Da kazemo- politicki korektnu.
To je jedini nacin da otvaras umove.. da se pitaju.. da sami dolaze do zakljucaka.
Sve ostalo je ravna linija=jednoumlje= diktatura.
Vazna je diskusija i argumenti.
palermo

#75 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by palermo »

Ja volim teme.na kojima vjeciti, neunistivi, slavni zavrzlama vodi glavnu rijec. Imaju nekakav sarm. A mnogo je takvih tema na forumu (mislim, gdje gore pomenuti forumas vodi glavnu rijec). Uglavnom sve.

A glede ove teme, od Kulina bana do nasijeh dana pokusavate da zgadite narodu Aliju Izetbegovica. Nece da moze ...jok,jok...
Locked