Sociolog wrote: ↑27/11/2025 22:22
dječak sa šibicama wrote: ↑27/11/2025 22:17
Nece namjerno p im m, iako je kod nas sve kvalitetno od muzike pive pastete ali nece jer mrze bosnu. Treba sve iz hrvatske bojkotovat, i iz srbije, i madjarske, italije, bangladesa, sve.
Budi samo iskren i pošten prema sebi, pusti sad cinizam..
Zapitaj sam sebe, koliko puta si čuo bilo šta iz Bosne, od muzike ili bilo koje druge umjetnosti, na bilo kojim radio stanicama pardon postajama dok se voziš kroz Lijepu njihovu, ili dok pašticadu jedeš ili guštaš uz kavu, kako oni kažu, 1 pjesmu zabavne muzike, ništa više samo to, bez ironisanja i filozofiranja...
Ne znam sta da ti kazem, ides sa premisom "mrze bosnu" i napast ces svakoga ko ne misli tako, pa si i mene napao onako bezobrazno.
Prijatelju, nemas sta ponuditi, ono sto imas kvalitetno to se negdje i probije. Od muzike, filma, kulture, salama, pive, mlijeka. Kent u Dubrovniku niko kupiti nece, kao ni zlatnu dzezvu.
I ja bi njemacku salamu, ne hrvatsku ili srbijansku, ali nema, nismo trziste za to. Nemamo tu plateznu moc, i logicno je da uvozis iz komsiluka jer su nize carine i tako dalje. I oni uvoze, ali imaju i svoje sto je kvalitetno. Nekvalitet koji proizvode u HR, neces ni ovdje vidjeti, Pivac i slicno. Ne kazem da je Pivac smece, ali nije ni neki kvalitet.