Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dječak sa šibicama

#51076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

To su neke diverzantske pastete, probile neprijateljski obruc.

Inace ona sarajevska Argeta je onako, ja ne znam do cega je, kad god imam priliku jedem slovenacku iz Droge i ima okus one stare dobre. Ova hadzicka nije losa, ali daleko od originala. I kao takva je bolja od svih ostalih, najjaca je Lovacka, samelji sav otpad i dodaj ljutih zacina :D

I ja sam cuo nasu muziku u HR, ovo sto je opcepoznato Crvena Jabuka Orkestar Dino, tu i tamo cini mi se cuo Zoster a Stuke regularno imaju fanove u komsiluku. Nije sad da nema nicega, nego nece niko kupiti AS proljeve kad ima bolje na trzistu.
Inace cudno ili zanimljivo da je AS sjebo sve kvalitetno sto je kupio, a bilo je toga, Vispak su unakazili, Sprind takodje.
Hakiz

#51077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

kakabanja213 wrote: 27/11/2025 22:04 Nego jesu li ovo lazni socijaldemokrati i lazni socijaliberali bili protiv smjene covjeka iz odbora za docek Darija Kordica????!!!!!! Bravo Sasa, Sabina i Peja, izmedju ostalih.
Da. Pritegnuli rasklimanu nogu tronošca da ne otpadne.
Sociolog

#51078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

JovicSA wrote: 27/11/2025 22:18
Sociolog wrote: 27/11/2025 22:13
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:03 Imas domaca jaja, na policama postoje samo domaca jaja.

Nema uvoznih, bar ja nisam vidio. Kao i sa mlijekom, ima uvoznog naravno pa ima i u njemackim granapima, ali vecina je domace iz bih mljekara.

Kako ces prodati domace maslinovo ulje, konzerviranu ribu, kada to ne postoji "domace". Postoji sampon iz Kacuna ja ga ne bi ni neprijatelju preporucio, naravno da cu kupiti uvozno. Tako je i sa pivom, kad bude kvalitetno domace kao sto je nekad bilo ono sarajevsko sa "cudnim" cepom, makar je meni bilo dobro, onda kupim njega.
Sto bi ja kupovao sarajevsku pisalinu, kad ima bolje, Stela ili Tuborg ili eto Karlovacko za manje para od ovih fensi.

Napravi kvalitetan proizvod pa se takmici, ko sto Corluka radi. Sve sto je lansirao, kvalitetno je. On Violetu prodaje i vani, a ne sumnjam i da Lastini proizvodi idu. Jer su dobri.
Sveznalico, kad se u sve razumijes, jesi li obisao u zadnjih 5 godina malo po Hrvatskoj?

Da li si sta nasao na policama, bilo šta iz Bosne?

Da li si svratio negdje na kafu, pivo, pašticadu, oradu, kolače bilo gdje od Dubrovnika do Lovrana?

Koliko puta si čuo 1 pjesmu, zabavne muzike bilo kojeg muzicara iz Bosne?

Možeš li samo napisati, da si čuo 2x, samo tako, uključujući vožnju automobilom slušajući lokalne radio stanice, postaje?
Bgm. ja te moram demantovati, često sam u Splitu i recimo baš sam komentarisao kako Radio Dalmacia pušta dosta od Crvene Jabuke, mislim da sam i Merlina jednom čuo, Bijelo Dugme. Od proizvoda iz BiH ima ali jako malo ali ono što ima je recimo Sarajevski kiseljak imaš na svakoj polici bukvalno. U većim centrima možeš kupiti Sarajevsko pivo, viđao sam i Rahat lokum. Nije puno ali bude.
Crvenu Jabuku bend, oni svojataju kao svoj bend, a znaš i sam ko je kupio Sarajevski Kiseljak, i koga on finansira, nema potrebe da se piše...taj Rahat Lokum, pravi firma iz Varaždina :mrgreen:

Skonto si šta sam htio reći, ako slušam radio, ili svratiš u bilo koji ugostiteljski objekat, priznati ćeš ako ćemo pošteno, rijetko
da možeš počuti nekog našeg muzičara
Better Man

#51079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

zippoo87 wrote: 27/11/2025 22:20
Better Man wrote: 27/11/2025 22:08 Kad smo kod Piva, ništa Sarjevsko niti bilo šta industrijsko sa područja ex Yu, pa i Evrope i svijeta. Samo dobar craft, jer tada znašbštabpiješ i isjetiš sve sastojke, a nenobični vodeni bučkuriš.
Craft pive su haman izbacili svi iz marketa i sa polica. Jucer bio u Konzumu i gledao pive malo...ne vidih nijedno craft.
Prije par godina bilo se popularizovalo i bilo ponude pofino.
U Konzumu trenutno Pan ,zlatni i obicni na akciji 1 KM,limenka 0,5l.

Jbga ja ne dramim toliko oko pive...popijem kuci navecer jedno pivo uz saku kikirikija i to je to...moze svako...Tuborg,Pan,Sarajevsko tamno,prije sam uzimao i svapsko ono Holstein.

A vani kada sam,obicno neko toceno uzmem. Kraft piva i nemas u vecini lokala,to samo u vecim gradovima,ono da imaju 1-2 puba sa vecimo izborom piva.
Craft piva imaš u Šamonu, Crvenoj Jabuci, a imaš i u Bingu velikom.
zippoo87

#51080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

AS je sve sjebao i unakazio. Oni su ti bas ona prava seljobersko fukarska firma,koja ima love i kupuje sve a ne znaju nista voditi.
A najskuplji su u BiH ...skuplji i od uvoznih artikala,koji su puno puno bolji.
I zato ja ne kupujem domace po svaku cijenu...zato sto nema logike da artikal proizveden u BiH,ima visu cijenu a nizi kvalitet od artikla uvezenog u BiH,na kojem tri truke imaju marzu.

Ja furam ekonomski partiotizam...ono sto je jeftinije a bolje,to kupujem.
dječak sa šibicama

#51081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Klas je poslije rata razvaljivao, sjecam se emisija koje je vodio rahmetli Nijaz onaj njegov serijal Zelena panorama, cesto je isao u Klas i svaki onaj menadzer vidis mu na cehri da zna posao.

I onda dodje tesanjska varalica.
Rothmans

#51082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Better Man wrote: 27/11/2025 22:29 Craft piva imaš u Šamonu, Crvenoj Jabuci, a imaš i u Bingu velikom.
Jesi navalio ko sivonja. Eto necemo pit Hajneken, Bavariju nego hajmo oplest po pivi iz neke ucmale podrumcine zato sto ima fensi naljepnice.
dječak sa šibicama

#51083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sociolog wrote: 27/11/2025 22:22
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:17 Nece namjerno p im m, iako je kod nas sve kvalitetno od muzike pive pastete ali nece jer mrze bosnu. Treba sve iz hrvatske bojkotovat, i iz srbije, i madjarske, italije, bangladesa, sve.

Budi samo iskren i pošten prema sebi, pusti sad cinizam..

Zapitaj sam sebe, koliko puta si čuo bilo šta iz Bosne, od muzike ili bilo koje druge umjetnosti, na bilo kojim radio stanicama pardon postajama dok se voziš kroz Lijepu njihovu, ili dok pašticadu jedeš ili guštaš uz kavu, kako oni kažu, 1 pjesmu zabavne muzike, ništa više samo to, bez ironisanja i filozofiranja... :bih: :sax:
Ne znam sta da ti kazem, ides sa premisom "mrze bosnu" i napast ces svakoga ko ne misli tako, pa si i mene napao onako bezobrazno.

Prijatelju, nemas sta ponuditi, ono sto imas kvalitetno to se negdje i probije. Od muzike, filma, kulture, salama, pive, mlijeka. Kent u Dubrovniku niko kupiti nece, kao ni zlatnu dzezvu.

I ja bi njemacku salamu, ne hrvatsku ili srbijansku, ali nema, nismo trziste za to. Nemamo tu plateznu moc, i logicno je da uvozis iz komsiluka jer su nize carine i tako dalje. I oni uvoze, ali imaju i svoje sto je kvalitetno. Nekvalitet koji proizvode u HR, neces ni ovdje vidjeti, Pivac i slicno. Ne kazem da je Pivac smece, ali nije ni neki kvalitet.
kakabanja213

#51084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Rothmans wrote: 27/11/2025 22:47
Better Man wrote: 27/11/2025 22:29 Craft piva imaš u Šamonu, Crvenoj Jabuci, a imaš i u Bingu velikom.
Jesi navalio ko sivonja. Eto necemo pit Hajneken, Bavariju nego hajmo oplest po pivi iz neke ucmale podrumcine zato sto ima fensi naljepnice.
Cuj Bavariju.
Rothmans

#51085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

kakabanja213 wrote: 27/11/2025 22:49
Cuj Bavariju.
Sta joj fali ?
kakabanja213

#51086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Rothmans wrote: 27/11/2025 22:51
kakabanja213 wrote: 27/11/2025 22:49

Cuj Bavariju.
Sta joj fali ?
Meni licno sve. Ali ukusi su razliciti.
Sociolog

#51087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:47
Sociolog wrote: 27/11/2025 22:22
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:17 Nece namjerno p im m, iako je kod nas sve kvalitetno od muzike pive pastete ali nece jer mrze bosnu. Treba sve iz hrvatske bojkotovat, i iz srbije, i madjarske, italije, bangladesa, sve.

Budi samo iskren i pošten prema sebi, pusti sad cinizam..

Zapitaj sam sebe, koliko puta si čuo bilo šta iz Bosne, od muzike ili bilo koje druge umjetnosti, na bilo kojim radio stanicama pardon postajama dok se voziš kroz Lijepu njihovu, ili dok pašticadu jedeš ili guštaš uz kavu, kako oni kažu, 1 pjesmu zabavne muzike, ništa više samo to, bez ironisanja i filozofiranja... :bih: :sax:
Ne znam sta da ti kazem, ides sa premisom "mrze bosnu" i napast ces svakoga ko ne misli tako, pa si i mene napao onako bezobrazno.

Prijatelju, nemas sta ponuditi, ono sto imas kvalitetno to se negdje i probije. Od muzike, filma, kulture, salama, pive, mlijeka. Kent u Dubrovniku niko kupiti nece, kao ni zlatnu dzezvu.

I ja bi njemacku salamu, ne hrvatsku ili srbijansku, ali nema, nismo trziste za to. Nemamo tu plateznu moc, i logicno je da uvozis iz komsiluka jer su nize carine i tako dalje. I oni uvoze, ali imaju i svoje sto je kvalitetno. Nekvalitet koji proizvode u HR, neces ni ovdje vidjeti, Pivac i slicno. Ne kazem da je Pivac smece, ali nije ni neki kvalitet.
Ako je tebi kvalitetnija Jana, od nase vode iz Tesnja, nemamo šta onda diskutovati..nisam te napao" bezobrazno", ali mislim da često, pretjeruješ degradirajući naše proizvode.

Da ne odemo u bespotrebno polemisanje, znam da mi nećeš vjerovati i to je uredu, ali sam desetine kesica zlatne džezve i Marcaffe odnio kolegicama/ma, poznanicima u Hr.

Šta god mislio, imamo bolju kafu, ili kavu, od one Franck.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#51088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bordo gandalf »

Spasi trojka Cavaru :run:
Rejhana

#51089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

Sarajevski kiseljak, Viloeta, Lastini proizvodi i Pađeni.
Sociolog

#51090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Rejhana wrote: 27/11/2025 23:32

Pavao Vujnovac iz Hrvatske je vlasnik Sarajevskog kiseljaka, samo su ime zadržali...a milione donira za HDZ iz Hrvatske.
drug_profi

#51091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Sociolog wrote: 27/11/2025 21:16
drug_profi wrote: 27/11/2025 21:08 Pa sta sad? Ne kontam te. Ljudi forsiraju svoje jer im se njihovo sviđa. Prodaju robu koja ce ici. Sarajevsko nece ici jer ti ni bosnje nece uzet Sarajevsko.
Da nece Halida pustat česima?
Eto pametnjakovicu, ako si zadnjih par godina bio duž cijele obale u Hrvatskoj, gdje si mogao čuti zabavnu muziku iz BIH?

Eto, samo to, možeš li na prste ruke nabrojati, samo to napiši..
Poštovani VSS, ti od mene tražiš odgovor zašto Hrvati vole više Hrvatske proizvode od Bosanskih?
Jebiga, popišam ti se i na mentora i na diplomu.
Point.

#51092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

bordo gandalf wrote: 27/11/2025 23:29 Spasi trojka Cavaru :run:
Ne da Trojka Čavaru svoga. Nevjerovatno koliko se i Trojka i SDA uvlačuju ovim haharima iz HDZ u pakaš, a u javnosti optužuju jedni druge za to. Podaništvo koje jedino renomirani psiholozi mogu pokušati objasniti.
Point.

#51093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

zposao wrote: 27/11/2025 20:14
Point. wrote: 27/11/2025 20:00
zposao wrote: 27/11/2025 19:58

Ja, i?
Isto ko da mu je reko nećeš ući na taj granični prijelaz pa on uđe na drugi. I šta si sad dobio?
Fin materijal za loženje raje.
Pucni ga po prstima i to..
Šta ja i?

Nije isto. Pročitaj ponovo šta sam napisao.
"Nećeš doći u 11h nego u 13h?"

Jel to to?
Opet ne.

Nećeš doći na tenku, možeš na biciklu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Better Man wrote: 27/11/2025 22:29
zippoo87 wrote: 27/11/2025 22:20
Better Man wrote: 27/11/2025 22:08 Kad smo kod Piva, ništa Sarjevsko niti bilo šta industrijsko sa područja ex Yu, pa i Evrope i svijeta. Samo dobar craft, jer tada znašbštabpiješ i isjetiš sve sastojke, a nenobični vodeni bučkuriš.
Craft pive su haman izbacili svi iz marketa i sa polica. Jucer bio u Konzumu i gledao pive malo...ne vidih nijedno craft.
Prije par godina bilo se popularizovalo i bilo ponude pofino.
U Konzumu trenutno Pan ,zlatni i obicni na akciji 1 KM,limenka 0,5l.

Jbga ja ne dramim toliko oko pive...popijem kuci navecer jedno pivo uz saku kikirikija i to je to...moze svako...Tuborg,Pan,Sarajevsko tamno,prije sam uzimao i svapsko ono Holstein.

A vani kada sam,obicno neko toceno uzmem. Kraft piva i nemas u vecini lokala,to samo u vecim gradovima,ono da imaju 1-2 puba sa vecimo izborom piva.
Craft piva imaš u Šamonu, Crvenoj Jabuci, a imaš i u Bingu velikom.
Dobro ti kazu jesi navalio ko sivonja. Covjeka iz Gracanice saljes u Samon.
Gibraltar10

#51095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Gibraltar10 »

swanfilter wrote: 27/11/2025 11:49
Gibraltar10 wrote: 27/11/2025 05:36
swanfilter wrote: 26/11/2025 22:48 Alija je bio previse merhametli pored jednog Njofre, ali i drugih aktera. Njofra ne bi htio cuti za pregovore, a da prije toga ne oslobodi BL i cetnicku falangu ne suoci sa samo jednim izborom, kapitulacijom. I Hrv je bila poklopljena, pa je danas cirilica u Vukovaru sve sto je od srbovanja ostalo.

Dok su se Srbi i 95 ku..cili, vezali Unproforce i cak Slobu ignorisali jer i dalje oce oni sve i jos vise, nasi se vodili racunicom da smo dobro prosli i ne treba talasanjem svijetu se zamjerati.

Podvaljeno nam je u dva slucaja. Oduvijek sam znao da nas lazu pricom o bombardovanju. Kao i o Slobinim prijetnjama da ce poslati vojsku.

Zadnji trzaj i pokusaj iz ocaja Srbije da slome BiH bio je u vidu Babe. I to dva puta. Oruzje, Legija, DB.

Srbija je bila na koljenima, gladna. Mlatili se komad kruha i litar benzina vise od Sarajlija tokom 4 godine opsade. Mogli su silom fatati i slati u rat ocajan narod al nista, ama bas nista ne bi postigli.

Sta je to Srbija 95 mogla uraditi zbog preokreta, a da nisu skoro 4 prethodne godine rata pokusavali ...
RSK je bila bukvalno 10 puta slabija od RS ,i hrvati su imali slobodnu teritoriju kroz koju su mogli uvesti koliko hoce oruzja,u takvim okolnostima lako je ispasti neki veliki drzavnik
Daleko od toga da je RS bio pred raspadom pogledaj operaciju "Una 95"
Bez HV se nebi mogla uzeti Banja Luka
Hrv je isto tako bila rascjepkana. Knin, Slavonija i Baranja, Zadar, Dubrovnik ratista.
U poredenju sa bosnom to je nula.
Pa u hrvatskoj je znalo biti mjeseci primirja,zaledjene linije.
Srbi nisu imali snage u hrvatskoj bilo ih par stotina hiljada protiv 4 miliona hrvata,zato se kaze "Milosevic prodao krajinu"
Nije on nju prodao vec je znao da nije odbranjivo, zato su svi resursi njegovog rezima bili usmjereni na Bosnu.
Dr Arsla

#51096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Sociolog wrote: 27/11/2025 23:51
Rejhana wrote: 27/11/2025 23:32

Pavao Vujnovac iz Hrvatske je vlasnik Sarajevskog kiseljaka, samo su ime zadržali...a milione donira za HDZ iz Hrvatske.
Enver Moralić rahmetli je bio vlasnik Kutjeva najveće vinarije u Cro i na Balkanu ako ćemo tom logikom
Sociolog

#51097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

drug_profi wrote: 28/11/2025 01:15
drug_profi wrote: 27/11/2025 21:08 Pa sta sad? Ne kontam te. Ljudi forsiraju svoje jer im se njihovo sviđa. Prodaju robu koja ce ici. Sarajevsko nece ici jer ti ni bosnje nece uzet Sarajevsko.
Da nece Halida pustat česima?
Eto pametnjakovicu, ako si zadnjih par godina bio duž cijele obale u Hrvatskoj, gdje si mogao čuti zabavnu muziku iz BIH?

Poštovani VSS, ti od mene tražiš odgovor zašto Hrvati vole više Hrvatske proizvode od Bosanskih?
Nije poenta u tome, nego da moramo imati svijest puno više izraženu o kupovini domaćih proizvoda, kao što Hrvati imaju, popišam ti se na mali mozak, eto koliko kontaš.
drug_profi

#51098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Sociolog wrote: 28/11/2025 07:56
drug_profi wrote: 28/11/2025 01:15

Nije poenta u tome, nego da moramo imati svijest puno više izraženu o kupovini domaćih proizvoda, kao što Hrvati imaju, popišam ti se na mali mozak, eto koliko kontaš.
Proizvodi koji su kvalitetom uporedivi nemaju problem sa prodajom.
Vjecita_zavrzlama

#51099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Pa uvlace se hdz-u jer znaju da im nema vlasti bez njih.SDA se mora i Zeljka odreci da bi ih uopste razmatrali :D ali tesko,sda je dobila od zapadu crvenu kartu
Vjecita_zavrzlama

#51100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Jutros u Vecernjem listu

Image
Post Reply