Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sociolog

#51051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

drug_profi wrote: 27/11/2025 20:43
Sociolog wrote: 27/11/2025 19:37 Mi kao narod moramo imati svijest da kupujemo i konzumiramo svoje...

Ovo ljeto sam bio u putu od Dubrovnika do Lovrana, NIGDJE ali NIGDJE ne mozes u kaficu naruciti sarajevo pivo, a poprilicno slabo i pustaju muziku izvodjaca iz nase drzave, a nasa raja masu masu hrvatskih proizvoda kupuje i cugaju Žuju i Karlovačko.
Realno, Sarajevsko je obicno smece, ni nalik dobrom pivu. Zasto bi iko to nudio gostima?
kad mogu ono smeće Corgon pivo, i Kofola(lokalna varijanta iz Češke i Slovačke verzije njihova cola), a obadvoje su smeće, nego da se " dodvore" turistima, mogu i nešto naše bosansko..
Eto, ne valja nam onda ni muzika....

Ne mogu rende kora, sve hrvatsko bolje od našeg
drug_profi

#51052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Pa sta sad? Ne kontam te. Ljudi forsiraju svoje jer im se njihovo sviđa. Prodaju robu koja ce ici. Sarajevsko nece ici jer ti ni bosnje nece uzet Sarajevsko.
Da nece Halida pustat česima?
no_sekirli

#51053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Pored 100 pogresnih poteza Heleza, konacno da realizira jedan pravi. Cestitam :thumbup:
zposao

#51054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

drug_profi wrote: 27/11/2025 21:08 Pa sta sad? Ne kontam te. Ljudi forsiraju svoje jer im se njihovo sviđa. Prodaju robu koja ce ici. Sarajevsko nece ici jer ti ni bosnje nece uzet Sarajevsko.
Valjda konta da se pušta Thompson na Baščaršiji pa da treba Halid u Splitu.
Čime ljudi razbijaju glavu...
Sociolog

#51055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

drug_profi wrote: 27/11/2025 21:08 Pa sta sad? Ne kontam te. Ljudi forsiraju svoje jer im se njihovo sviđa. Prodaju robu koja ce ici. Sarajevsko nece ici jer ti ni bosnje nece uzet Sarajevsko.
Eto pametnjakovicu, ako si zadnjih par godina bio duž cijele obale u Hrvatskoj, gdje si mogao čuti zabavnu muziku iz BIH?

Eto, samo to, možeš li na prste ruke nabrojati, samo to napiši..
Sociolog

#51056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Ljudi maksimalno forsiraju svoju zabavnu glazbu, slabo šta gotovo ništa ne kupuju iz BIH, tako trebamo imati i mi patriotsku svijest, i kupovati proizvode MADE IN BOSNIA ;-)
kakabanja213

#51057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

[qu⁵ote=zposao post_id=20104797 time=1764274291 user_id=411530]
Valjda konta da se pušta Thompson na Baščaršiji ]pa da treba Halid u Splitu.
Čime ljudi razbijaju glavu...
[/quote]
[
Grunf je mala maca.
Sociolog

#51058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Momci, malo prodjite Hrvatskom, pa se uvjerite kako kupuju bilo šta iz naše države, izadjite malo, udahnite drugačiji zrak, pa komentarišite :sax: :bih:

Generalno, mislim da trebamo imati svijest, da kupujemo što više naših proizvoda, muka mi dodje kad vidim koliko raje kod nas u Sarajevo što vidim, pa i Tuzli kad odem, nose one bočice Jane vode, a imamo vodu iz Tešnja, koja je milion puta bolja od Jane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Kupujmo domace je podvala
zposao

#51060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Sociolog wrote: 27/11/2025 21:27 Momci, malo prodjite Hrvatskom, pa se uvjerite kako kupuju bilo šta iz naše države, izadjite malo, udahnite drugačiji zrak, pa komentarišite :sax: :bih:

Generalno, mislim da trebamo imati svijest, da kupujemo što više naših proizvoda, muka mi dodje kad vidim koliko raje kod nas u Sarajevo što vidim, pa i Tuzli kad odem, nose one bočice Jane vode, a imamo vodu iz Tešnja, koja je milion puta bolja od Jane.
A jesi li razmisljao da treba malo poraditi na podizanju kvalitete i na izvozu. Malo da poraste svijest pa da politicari umjesto puckanja prstima pocnu pricati o podizanju izvoza i slicno?

Najlakse reci nema nasih proizvoda vani. A sto nema?
Sociolog

#51061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Hercegovci drze prejak uvoznicki lobiji, i zastupnistva skoro svim bitnih firmi..

Slazem se, za podizanje priče o izvozu. :bih:
kakabanja213

#51062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

_BataZiv_0809 wrote: 27/11/2025 21:30 Kupujmo domace je podvala
Ako je to podvala onda nam je vrlo tesko podvaliti.
moon_walker_90

#51063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

Sociolog wrote: 27/11/2025 21:36 Hercegovci drze prejak uvoznicki lobiji, i zastupnistva skoro svim bitnih firmi..

Slazem se, za podizanje priče o izvozu. :bih:
Kupci imaju moc, samo sto kupci ne vole citati... mozda smo tu gdje jesmo jer ne volimo citati.

Kako kaze krule sto pas lize jaja? Jer moze. Sto je jogurt 2.45? Jer moze. I to je to. Sto je hljeb od 600grama 2+ maraka iako je kg brasna 70 feninga? Jer moze. Sve je ponuda i potraznja. Ma i ja trabunjam gluposti, bolje mi je da sutim i idem spavati.
dječak sa šibicama

#51064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Imas domaca jaja, na policama postoje samo domaca jaja.

Nema uvoznih, bar ja nisam vidio. Kao i sa mlijekom, ima uvoznog naravno pa ima i u njemackim granapima, ali vecina je domace iz bih mljekara.

Kako ces prodati domace maslinovo ulje, konzerviranu ribu, kada to ne postoji "domace". Postoji sampon iz Kacuna ja ga ne bi ni neprijatelju preporucio, naravno da cu kupiti uvozno. Tako je i sa pivom, kad bude kvalitetno domace kao sto je nekad bilo ono sarajevsko sa "cudnim" cepom, makar je meni bilo dobro, onda kupim njega.
Sto bi ja kupovao sarajevsku pisalinu, kad ima bolje, Stela ili Tuborg ili eto Karlovacko za manje para od ovih fensi.

Napravi kvalitetan proizvod pa se takmici, ko sto Corluka radi. Sve sto je lansirao, kvalitetno je. On Violetu prodaje i vani, a ne sumnjam i da Lastini proizvodi idu. Jer su dobri.
kakabanja213

#51065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Nego jesu li ovo lazni socijaldemokrati i lazni socijaliberali bili protiv smjene covjeka iz odbora za docek Darija Kordica????!!!!!! Bravo Sasa, Sabina i Peja, izmedju ostalih.
kakabanja213

#51066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:03 Imas domaca jaja, na policama postoje samo domaca jaja.

Nema uvoznih, bar ja nisam vidio. Kao i sa mlijekom, ima uvoznog naravno pa ima i u njemackim granapima, ali vecina je domace iz bih mljekara.

Kako ces prodati domace maslinovo ulje, konzerviranu ribu, kada to ne postoji "domace". Postoji sampon iz Kacuna ja ga ne bi ni neprijatelju preporucio, naravno da cu kupiti uvozno. Tako je i sa pivom, kad bude kvalitetno domace kao sto je nekad bilo ono sarajevsko sa "cudnim" cepom, makar je meni bilo dobro, onda kupim njega.
Sto bi ja kupovao sarajevsku pisalinu, kad ima bolje, Stela ili Tuborg ili eto Karlovacko za manje para od ovih fensi.

Napravi kvalitetan proizvod pa se takmici, ko sto Corluka radi. Sve sto je lansirao, kvalitetno je. On Violetu prodaje i vani, a ne sumnjam i da Lastini proizvodi idu. Jer su dobri.
Izgleda da su tebi sa Violetom i Lastom podvalili. Veceg smeca od toga nema.
Better Man

#51067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

Kad smo kod Piva, ništa Sarjevsko niti bilo šta industrijsko sa područja ex Yu, pa i Evrope i svijeta. Samo dobar craft, jer tada znašbštabpiješ i isjetiš sve sastojke, a nenobični vodeni bučkuriš.
Sociolog

#51068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:03 Imas domaca jaja, na policama postoje samo domaca jaja.

Sveznalico, kad se u sve razumijes, jesi li obisao u zadnjih 5 godina malo po Hrvatskoj?

Da li si sta nasao na policama, bilo šta iz Bosne?

Da li si svratio negdje na kafu, pivo, pašticadu, oradu, kolače bilo gdje od Dubrovnika do Lovrana?

Koliko puta si čuo 1 pjesmu, zabavne muzike bilo kojeg muzicara iz Bosne?

Možeš li samo napisati, da si čuo 2x, samo tako, uključujući vožnju automobilom slušajući lokalne radio stanice, postaje?
JovicSA

#51069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 18:32 Zato sto je nebitno, nije on isao vojnim avionom da pokazuje silu, vec sto inace putuje tim avionom. Transportni putnicki avion. Nije krenuo sa eskadrilom borbenih aviona.

Zukan bi bio faca da moze sprijeciti Szijarta da dodje u Banjaluku u drzavnicku posjetu, i da mora u Sarajevo. Ali kako to ne moze, onda je ovo pucanj u prazno.
A to i nije Zukanov posao, na kraju krajeva, on je ministar odbrane. I vec ima cijeli spisak ovakvih populizama u rangu Vulina i slicnih cirkusanata.
Sve 5 ali demantuje te današnja reakcija Dodika, bio je izvan sebe. Zukan RuleZ :thumbup:
dječak sa šibicama

#51070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Nece namjerno p im m, iako je kod nas sve kvalitetno od muzike pive pastete ali nece jer mrze bosnu. Treba sve iz hrvatske bojkotovat, i iz srbije, i madjarske, italije, bangladesa, sve.
JovicSA

#51071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Sociolog wrote: 27/11/2025 22:13

Sveznalico, kad se u sve razumijes, jesi li obisao u zadnjih 5 godina malo po Hrvatskoj?

Da li si sta nasao na policama, bilo šta iz Bosne?

Da li si svratio negdje na kafu, pivo, pašticadu, oradu, kolače bilo gdje od Dubrovnika do Lovrana?

Koliko puta si čuo 1 pjesmu, zabavne muzike bilo kojeg muzicara iz Bosne?

Možeš li samo napisati, da si čuo 2x, samo tako, uključujući vožnju automobilom slušajući lokalne radio stanice, postaje?
Bgm. ja te moram demantovati, često sam u Splitu i recimo baš sam komentarisao kako Radio Dalmacia pušta dosta od Crvene Jabuke, mislim da sam i Merlina jednom čuo, Bijelo Dugme. Od proizvoda iz BiH ima ali jako malo ali ono što ima je recimo Sarajevski kiseljak imaš na svakoj polici bukvalno. U većim centrima možeš kupiti Sarajevsko pivo, viđao sam i Rahat lokum. Nije puno ali bude.
Last edited by JovicSA on 27/11/2025 22:20, edited 1 time in total.
Vjecita_zavrzlama

#51072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Ja sam vidjao nase pastete :D
zippoo87

#51073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Better Man wrote: 27/11/2025 22:08 Kad smo kod Piva, ništa Sarjevsko niti bilo šta industrijsko sa područja ex Yu, pa i Evrope i svijeta. Samo dobar craft, jer tada znašbštabpiješ i isjetiš sve sastojke, a nenobični vodeni bučkuriš.
Craft pive su haman izbacili svi iz marketa i sa polica. Jucer bio u Konzumu i gledao pive malo...ne vidih nijedno craft.
Prije par godina bilo se popularizovalo i bilo ponude pofino.
U Konzumu trenutno Pan ,zlatni i obicni na akciji 1 KM,limenka 0,5l.

Jbga ja ne dramim toliko oko pive...popijem kuci navecer jedno pivo uz saku kikirikija i to je to...moze svako...Tuborg,Pan,Sarajevsko tamno,prije sam uzimao i svapsko ono Holstein.

A vani kada sam,obicno neko toceno uzmem. Kraft piva i nemas u vecini lokala,to samo u vecim gradovima,ono da imaju 1-2 puba sa vecimo izborom piva.
Last edited by zippoo87 on 27/11/2025 22:21, edited 1 time in total.
JovicSA

#51074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/11/2025 22:19 Ja sam vidjao nase pastete :D
Argetu? :lol:
Sociolog

#51075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 22:17 Nece namjerno p im m, iako je kod nas sve kvalitetno od muzike pive pastete ali nece jer mrze bosnu. Treba sve iz hrvatske bojkotovat, i iz srbije, i madjarske, italije, bangladesa, sve.

Budi samo iskren i pošten prema sebi, pusti sad cinizam..

Zapitaj sam sebe, koliko puta si čuo bilo šta iz Bosne, od muzike ili bilo koje druge umjetnosti, na bilo kojim radio stanicama pardon postajama dok se voziš kroz Lijepu njihovu, ili dok pašticadu jedeš ili guštaš uz kavu, kako oni kažu, 1 pjesmu zabavne muzike, ništa više samo to, bez ironisanja i filozofiranja... :bih: :sax:
Post Reply