Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte".ZmajOdBosne76 wrote: ↑21/11/2025 13:17Mirvić, ako sve bude kako treba, a trebalo bi da bude. Zna se sve skoro, predsjednik, uprava, direktor.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Porodice Foht
#91126 Re: FK Željezničar
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91127 Re: FK Željezničar
ma nije samo sportski segmentPorodice Foht wrote: ↑26/11/2025 11:45Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte".ZmajOdBosne76 wrote: ↑21/11/2025 13:17Mirvić, ako sve bude kako treba, a trebalo bi da bude. Zna se sve skoro, predsjednik, uprava, direktor.Meni to malo cudno jer zasto bi covjek investirao ako nece imati nikakav udio u vlasnickoj strukturi nekretnine (stadion, pomocni teren...) ili je deal ozbiljniji. Samo da ne bude novih podapinjanja pojedinih interesnih grupa i pojedinaca i bit ce Zeljo opet sampion.
![]()
Prijenos vlasništva nad 100% udjela u Klubu izvršit će se nakon zadovoljavajućeg okončanja dubinskog snimanja, potpisivanja konačnog Ugovora o kupoprodaji udjela i ispunjenja svih zakonskih i regulatornih zahtjeva u Bosni i Hercegovini, uključujući ali ne ograničavajući se na zahtjeve Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH), izmjene trenutnog Statuta FK Željezničar u skladu s članom 15. ovih Okvirnih uvjeta, prijenosa svih prava, licenci, ugovora i drugih prava, neopozivo, sa FK Željezničar na Klub, čime će Klubu bila omogućena potpuna operativna, statutarna, komercijalna i ekonomska prava, uključujući ali ne ograničavajući se na: 1) Prava učešća u fudbalskoj ligi i uključujući prijateljske i promotivne utakmice, 2) Ugovore s igračima i osobljem, 3) Imovinu Kluba (brend, objekte, opremu), 4) Prava na nepokretnosti, uključujući ali ne ograničavajući se na pravo građenja, pravo davanja zakupa i korištenja, upravljanja, opterećenja i zaloga te sva druga prava u vezi s nekretnostima, osim prava vlasništva, 5) Sponzorska, emiterska i komercijalna prava, 6) Intelektualnu svojinu i druga prava.
- Tvrtko II Kotromanić
#91129 Re: FK Željezničar
https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123
opet ce nas mahalanje kostati, nadam se da nece to biti odustajanje potencijalnog investitora (ko god on bio) jer nam, ako hocemo da klub postoji kroz par godina i da se takmici za trofeje, investitor treba samo tako
@Tromblon sto ne zelis mirvica?
opet ce nas mahalanje kostati, nadam se da nece to biti odustajanje potencijalnog investitora (ko god on bio) jer nam, ako hocemo da klub postoji kroz par godina i da se takmici za trofeje, investitor treba samo tako
- tramvajtrojka
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#91131 Re: FK Željezničar
Bio je demant iz kluba 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#91132 Re: FK Željezničar
Stadion je izuzet iz toga.Chmoljo wrote: ↑26/11/2025 14:06ma nije samo sportski segmentPorodice Foht wrote: ↑26/11/2025 11:45Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte".ZmajOdBosne76 wrote: ↑21/11/2025 13:17
Mirvić, ako sve bude kako treba, a trebalo bi da bude. Zna se sve skoro, predsjednik, uprava, direktor.Meni to malo cudno jer zasto bi covjek investirao ako nece imati nikakav udio u vlasnickoj strukturi nekretnine (stadion, pomocni teren...) ili je deal ozbiljniji. Samo da ne bude novih podapinjanja pojedinih interesnih grupa i pojedinaca i bit ce Zeljo opet sampion.
![]()
Prijenos vlasništva nad 100% udjela u Klubu izvršit će se nakon zadovoljavajućeg okončanja dubinskog snimanja, potpisivanja konačnog Ugovora o kupoprodaji udjela i ispunjenja svih zakonskih i regulatornih zahtjeva u Bosni i Hercegovini, uključujući ali ne ograničavajući se na zahtjeve Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH), izmjene trenutnog Statuta FK Željezničar u skladu s članom 15. ovih Okvirnih uvjeta, prijenosa svih prava, licenci, ugovora i drugih prava, neopozivo, sa FK Željezničar na Klub, čime će Klubu bila omogućena potpuna operativna, statutarna, komercijalna i ekonomska prava, uključujući ali ne ograničavajući se na: 1) Prava učešća u fudbalskoj ligi i uključujući prijateljske i promotivne utakmice, 2) Ugovore s igračima i osobljem, 3) Imovinu Kluba (brend, objekte, opremu), 4) Prava na nepokretnosti, uključujući ali ne ograničavajući se na pravo građenja, pravo davanja zakupa i korištenja, upravljanja, opterećenja i zaloga te sva druga prava u vezi s nekretnostima, osim prava vlasništva, 5) Sponzorska, emiterska i komercijalna prava, 6) Intelektualnu svojinu i druga prava.
- Chmoljo
#91133 Re: FK Željezničar
da, piše i to, al nije oko stadiona ništa izuzetosime_cipol wrote: ↑26/11/2025 14:57Stadion je izuzet iz toga.Chmoljo wrote: ↑26/11/2025 14:06ma nije samo sportski segmentPorodice Foht wrote: ↑26/11/2025 11:45
Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte".Meni to malo cudno jer zasto bi covjek investirao ako nece imati nikakav udio u vlasnickoj strukturi nekretnine (stadion, pomocni teren...) ili je deal ozbiljniji. Samo da ne bude novih podapinjanja pojedinih interesnih grupa i pojedinaca i bit ce Zeljo opet sampion.
![]()
da se razumijemo, ja sam za. pun mi je kurac patetike i imovine koja samo stoji. ili je unovči za bolje sutra kluba ili ne seri kako tavorimo.
- tramvajtrojka
#91134 Re: FK Željezničar
Sinan zvani cvaja je poturio lažnu verziju dokumenta da uzburka strasti i minira sve živo , ova verzija je odbacena na samom početku godineChmoljo wrote: ↑26/11/2025 15:08da, piše i to, al nije oko stadiona ništa izuzeto
da se razumijemo, ja sam za. pun mi je kurac patetike i imovine koja samo stoji. ili je unovči za bolje sutra kluba ili ne seri kako tavorimo.
- Chmoljo
#91135 Re: FK Željezničar
A koja je verzija tacna?tramvajtrojka wrote: ↑26/11/2025 15:18Sinan zvani cvaja je poturio lažnu verziju dokumenta da uzburka strasti i minira sve živo , ova verzija je odbacena na samom početku godine
-
Tromblon
#91136 Re: FK Željezničar
Cim mu vidim brata dovoljno da ga ne želim.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123
- dr_Evil
#91137 Re: FK Željezničar
Kakve fajde tita ti. Eno Capajebo ima vlasnika, pa opet ih svi namiruju. S druge strane klubovi koji uzimaju titule nisu privatno vlasnistvo. Grad s najvise stanovnika, najvecom ekonomijom i trazite investitora - ko je lud tu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123
Ovo sta radite sa klubovima mozete prenijeti i na drzavu, i za nju investitora trazimo. Izgleda da drzava smrdi sa mindera - ne ljutite se sto ja vama ovako direktno, iz dobrih je namjera.
-
Tromblon
#91138 Re: FK Željezničar
Nema ništa kako je kod tebe?
-
ZmajOdBosne76
#91139 Re: FK Željezničar
To do čega su oni došli u posjed je staro najmanje pola godine i predstavlja samo nacrt kako bi sve trebalo da izgleda. To je bio jedan od niza prijedloga. Od tada, do danas, dokument je prošao kroz nebrojno puno izmjena i prilagođavanja sa jedne ili druge strane. Oni nisu ništa rekli, osim onoga što je klub prenio u javnom pozivu, bukvalno preslikano, malo detaljnije opisano i eto.
Investiranje u sportski segment podrazumijeva i ulaganje u stadion, izgradnju zapadne tribine, uređenje svlačionica, izgradnja trening kampa zajedno sa popratnim objektima, hotel, stan, teretana, internat, tereni, bazeni, sobe za masažu, sobe za edukaciju i ostalo šta bude potrebno, dakle, ulaganje u sportski segment nije samo ulaganje u igrače i stručni štab, puno je tu šira slika u pitanju. Gore spomenuto je samo primjer, ne mora značiti da je nužno dio plana.
Pregovori su tu, traju, svakodnevno, tačno je da ponude još nema, zvanično, jer se nema kome poslati, ponuda se šalje na skupštinu, predsjedniku skupštine. Obzirom da još nije bila konstituirajuća sjednica, ne mogu je poslati jer zvanično još uvijek nemamo predsjednika skupštine. Ponuda je spremna, ostalo je par sitnih detalja oko prijedloga statuta, to će biti riješeno uskoro. Procedure se moraju ispoštovati, ne mogu se preskakati. Klub je sazvao konstituirajuću sjednicu, da se verifikuju mandati delegata i da se izaberu radna tijela, predsjednik i potpredsjednik skupštine i sve ostalo. Čim se to riješi, Sanin će poslati ponudu i predsjednik skupštine može sazvati novu sjednicu na kojoj će se razmatrati ponuda i gdje će se obaviti glasanje.
Investiranje u sportski segment podrazumijeva i ulaganje u stadion, izgradnju zapadne tribine, uređenje svlačionica, izgradnja trening kampa zajedno sa popratnim objektima, hotel, stan, teretana, internat, tereni, bazeni, sobe za masažu, sobe za edukaciju i ostalo šta bude potrebno, dakle, ulaganje u sportski segment nije samo ulaganje u igrače i stručni štab, puno je tu šira slika u pitanju. Gore spomenuto je samo primjer, ne mora značiti da je nužno dio plana.
Pregovori su tu, traju, svakodnevno, tačno je da ponude još nema, zvanično, jer se nema kome poslati, ponuda se šalje na skupštinu, predsjedniku skupštine. Obzirom da još nije bila konstituirajuća sjednica, ne mogu je poslati jer zvanično još uvijek nemamo predsjednika skupštine. Ponuda je spremna, ostalo je par sitnih detalja oko prijedloga statuta, to će biti riješeno uskoro. Procedure se moraju ispoštovati, ne mogu se preskakati. Klub je sazvao konstituirajuću sjednicu, da se verifikuju mandati delegata i da se izaberu radna tijela, predsjednik i potpredsjednik skupštine i sve ostalo. Čim se to riješi, Sanin će poslati ponudu i predsjednik skupštine može sazvati novu sjednicu na kojoj će se razmatrati ponuda i gdje će se obaviti glasanje.
- Mea_parvitas
#91140 Re: FK Željezničar
Valjda je svima jasno da bez kapitala nema maknuti dalje od dosadasnjeg tavorenja i borbe za Evropu svake godine, vjerujem (i nadam se) da ce klub biti zasticen.
- Tvrtko II Kotromanić
#91141 Re: FK Željezničar
zrinjski i borac su politicki projekti gurani i finansijski i na svaki drugi nacindr_Evil wrote: ↑26/11/2025 15:55Kakve fajde tita ti. Eno Capajebo ima vlasnika, pa opet ih svi namiruju. S druge strane klubovi koji uzimaju titule nisu privatno vlasnistvo. Grad s najvise stanovnika, najvecom ekonomijom i trazite investitora - ko je lud tu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123
Ovo sta radite sa klubovima mozete prenijeti i na drzavu, i za nju investitora trazimo. Izgleda da drzava smrdi sa mindera - ne ljutite se sto ja vama ovako direktno, iz dobrih je namjera.
ne moze se to porediti sa klubovima iz glavnog grada
a fajde ima
ili cemo kroz koju godinu se boriti za opstanak ili cemo pokusati da se podignemo na veci nivo
nema treceg - nazalost -ali tako je kako je
- dr_Evil
#91142 Re: FK Željezničar
Slazem se ja opet sve sU tobom. Ali ko je nama kriv sto je Dodik sve upravu, zasto bosnjacka ekonomija ne uzme svaki veci klub po 2 godine pa pogura do titule, jedne godine Capajebo druge Moctap pa onda Tuzla i u krug. Naravno da je ekonomija i projekt, ali zar nije to smisao svega, ako ne znamo voditi klub kako cemo drzavu, i dodjemo do onog mindera sta spomenuh.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/11/2025 08:52zrinjski i borac su politicki projekti gurani i finansijski i na svaki drugi nacindr_Evil wrote: ↑26/11/2025 15:55Kakve fajde tita ti. Eno Capajebo ima vlasnika, pa opet ih svi namiruju. S druge strane klubovi koji uzimaju titule nisu privatno vlasnistvo. Grad s najvise stanovnika, najvecom ekonomijom i trazite investitora - ko je lud tu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123
ne moze se to porediti sa klubovima iz glavnog grada
a fajde ima
ili cemo kroz koju godinu se boriti za opstanak ili cemo pokusati da se podignemo na veci nivo
nema treceg - nazalost -ali tako je kako je
Mi smo digli Velez kroz projekt i ekonomiju, ali vjeruje da Mostarci vjerovatno nemaju vise ekonomije za dalji iskorak - ali to ne moze vrijediti za KS za kojeg evo sta pricate
Valjda smo mi bez kapaciteta i bez ljudi... sto bi rekao mk_ultra, ili ti ga jedna opstina koja vrijedi ko 10 drugih.
Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
- Didier
#91143 Re: FK Željezničar
Otkud ti na ovoj temi
Mislim da si ovdje fakat dijelom u pravu, s tim da mislim da je više u pitanju nerad nego krađa.
Mi ne znamo kako od kluba sa 56 članova Skupštine napraviti politički projekat. Bilo bi dobro da znamo, ali nažalost više vjerujemo jednom Mirviću nego nama samima koji smo Željovci i kobajagi volimo Klub.
Nemamo izgleda ni kapaciteta.
- Tvrtko II Kotromanić
#91144 Re: FK Željezničar
ma podaleko odosmo u politiku
iskr boli me briga i za pitare i za pijacare i za borceve, zrinjske i sve ostale
imam samo jedan klub ovdje koji mi je bitan
i ovo govorim sa navijacke (vrlo pristrane) perspektive
jebo politiku
kad nemas para, imas plafon ( u skladu sa trenutnom legislativom) do kojeg mozes ici, sve uz teret proslosti (dugovanja za porez, dobavljace i dr.) kojeg rjeseavas
a pritom nije fudbal isti onaj fudbal od prije 10, 20 godina
i to za nas fudbal govorim, koji je uhvatio zalet sa ostatkom svijeta i po platama i po svemu ostalom
gledaj igraca po ligi, holandjani, francuzi ostalo sve isto kao kad igras 3,4 sezonu Football Managera
ergo treba para, a para nema, ergo treba ti neko sa parama koje voljan da se, uz sve prepreke i nelogicnosti legislative, ukljuci i pomogne klub (uz zadovoljavanje vlastitih interesta)
jbg tako je to danas u fudbalu
iskr boli me briga i za pitare i za pijacare i za borceve, zrinjske i sve ostale
jebo politiku
kad nemas para, imas plafon ( u skladu sa trenutnom legislativom) do kojeg mozes ici, sve uz teret proslosti (dugovanja za porez, dobavljace i dr.) kojeg rjeseavas
i to za nas fudbal govorim, koji je uhvatio zalet sa ostatkom svijeta i po platama i po svemu ostalom
gledaj igraca po ligi, holandjani, francuzi ostalo sve isto kao kad igras 3,4 sezonu Football Managera
ergo treba para, a para nema, ergo treba ti neko sa parama koje voljan da se, uz sve prepreke i nelogicnosti legislative, ukljuci i pomogne klub (uz zadovoljavanje vlastitih interesta)
- dr_Evil
#91145 Re: FK Željezničar
Reci cu to ovako, morate napraviti atmosferu gdje svaki privrednik koji ne daje novac za klub je izdajnik i bude prvo razapet medju rajom, a onda blokiran. E tako su "pijacari" napravili stadion i opstali iako smo u okruzenju i prodati od glavnog grada. Meni te vase zalopojke zvuce iskreno samo kao isprika za nerad, ono nek neko drugi sve to. Trznite se malo, cuj nema para u sred Sehera.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/11/2025 09:17 ma podaleko odosmo u politiku
jebo politiku
- dr_Evil
#91146 Re: FK Željezničar
Ma ne znam, nesto mi je zeljo drag, ostalo valjda iz onog djetinjstva kad sam poceo pratiti fudbal, tad je Zeljo bio jak ko beton, a s druge strane Juve gazio sve pred sobom.Didier wrote: ↑27/11/2025 09:15Otkud ti na ovoj temi?
Mislim da si ovdje fakat dijelom u pravu, s tim da mislim da je više u pitanju nerad nego krađa.
Mi ne znamo kako od kluba sa 56 članova Skupštine napraviti politički projekat. Bilo bi dobro da znamo, ali nažalost više vjerujemo jednom Mirviću nego nama samima koji smo Željovci i kobajagi volimo Klub.
Nemamo izgleda ni kapaciteta.
- Didier
- Tvrtko II Kotromanić
#91148 Re: FK Željezničar
ma nije to takodr_Evil wrote: ↑27/11/2025 09:20Reci cu to ovako, morate napraviti atmosferu gdje svaki privrednik koji ne daje novac za klub je izdajnik i bude prvo razapet medju rajom, a onda blokiran. E tako su "pijacari" napravili stadion i opstali iako smo u okruzenju i prodati od glavnog grada. Meni te vase zalopojke zvuce iskreno samo kao isprika za nerad, ono nek neko drugi sve to. Trznite se malo, cuj nema para u sred Sehera.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/11/2025 09:17 ma podaleko odosmo u politiku
jebo politiku
2025. je godina
ljudi Manju ne blokiraju zbog cetnistva vlasnika a bas bi neku random privatnu firmu jer ne zeli da sponzorise neki sportski klub/udruzenje gradjana
nece ni velez do nebesa doci, max borba za evropu ali to ako se zvijezde posloze
bez investitora imas dosta nizi plafon do kojeg mozes doci
kazem opet
2025. je godina
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#91149 Re: FK Željezničar
dečkić, malo si to pogrešno pročitao.dr_Evil wrote: ↑27/11/2025 09:02
Valjda smo mi bez kapaciteta i bez ljudi... sto bi rekao mk_ultra, ili ti ga jedna opstina koja vrijedi ko 10 drugih.
Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
ne radi se o provinciji/metropola, niti o pogledu, niti o bilo kojem sličnom stanju. uprati malo postove koje pišem.
Da, kapaciteta ima još u Sarajevu, u Tuzli i Zenici jako ograničeno, i vidi čuda, sarajevo je najmnogoljudniji grad ali opet ima problema takvih.
Nema ljudi, obrazovanje palo, ovi što su tu u nekom speciifičnom režimu rada itd itd.
i da morat će se centralizirati speten iznad najmanje, od grada ka kantonu, od kantona prema Federaciji, jer NEMA LJUDI jbt, niti ima onih koji znaju niti žele nešto veće.
pa ti to dlaje čitaj kako ti volja
- dr_Evil
#91150 Re: FK Željezničar
Ne znam, ti kako si napisao objasnjenje ja opet isto procitahmk ultra wrote: ↑27/11/2025 11:05dečkić, malo si to pogrešno pročitao.dr_Evil wrote: ↑27/11/2025 09:02
ne radi se o provinciji/metropola, niti o pogledu, niti o bilo kojem sličnom stanju. uprati malo postove koje pišem.
Da, kapaciteta ima još u Sarajevu, u Tuzli i Zenici jako ograničeno, i vidi čuda, sarajevo je najmnogoljudniji grad ali opet ima problema takvih.
Nema ljudi, obrazovanje palo, ovi što su tu u nekom speciifičnom režimu rada itd itd.
i da morat će se centralizirati speten iznad najmanje, od grada ka kantonu, od kantona prema Federaciji, jer NEMA LJUDI jbt, niti ima onih koji znaju niti žele nešto veće.
pa ti to dlaje čitaj kako ti volja