FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Porodice Foht

#91126 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

ZmajOdBosne76 wrote: 21/11/2025 13:17
Didier wrote: 21/11/2025 13:09 Mirvić ljepši ili neko drugi?
Mirvić, ako sve bude kako treba, a trebalo bi da bude. Zna se sve skoro, predsjednik, uprava, direktor.
Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte". :? Meni to malo cudno jer zasto bi covjek investirao ako nece imati nikakav udio u vlasnickoj strukturi nekretnine (stadion, pomocni teren...) ili je deal ozbiljniji. Samo da ne bude novih podapinjanja pojedinih interesnih grupa i pojedinaca i bit ce Zeljo opet sampion. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#91127 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Porodice Foht wrote: 26/11/2025 11:45
Didier wrote: 21/11/2025 13:09 Mirvić ljepši ili neko drugi?
Mirvić, ako sve bude kako treba, a trebalo bi da bude. Zna se sve skoro, predsjednik, uprava, direktor.
Sve je to meni za pet, ali ako ulaze samo u sportski segment, iako to mrzim reci i tipkati, otkud onda u ugovoru sto pise F.aktor da ce "pokrivati i razlicite infrastrukturne projekte". :? Meni to malo cudno jer zasto bi covjek investirao ako nece imati nikakav udio u vlasnickoj strukturi nekretnine (stadion, pomocni teren...) ili je deal ozbiljniji. Samo da ne bude novih podapinjanja pojedinih interesnih grupa i pojedinaca i bit ce Zeljo opet sampion. :thumbup:
ma nije samo sportski segment
Prijenos vlasništva nad 100% udjela u Klubu izvršit će se nakon zadovoljavajućeg okončanja dubinskog snimanja, potpisivanja konačnog Ugovora o kupoprodaji udjela i ispunjenja svih zakonskih i regulatornih zahtjeva u Bosni i Hercegovini, uključujući ali ne ograničavajući se na zahtjeve Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH), izmjene trenutnog Statuta FK Željezničar u skladu s članom 15. ovih Okvirnih uvjeta, prijenosa svih prava, licenci, ugovora i drugih prava, neopozivo, sa FK Željezničar na Klub, čime će Klubu bila omogućena potpuna operativna, statutarna, komercijalna i ekonomska prava, uključujući ali ne ograničavajući se na: 1) Prava učešća u fudbalskoj ligi i uključujući prijateljske i promotivne utakmice, 2) Ugovore s igračima i osobljem, 3) Imovinu Kluba (brend, objekte, opremu), 4) Prava na nepokretnosti, uključujući ali ne ograničavajući se na pravo građenja, pravo davanja zakupa i korištenja, upravljanja, opterećenja i zaloga te sva druga prava u vezi s nekretnostima, osim prava vlasništva, 5) Sponzorska, emiterska i komercijalna prava, 6) Intelektualnu svojinu i druga prava.
Tromblon

#91128 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

STOP Mirvicu!!!
Tvrtko II Kotromanić

#91129 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123

opet ce nas mahalanje kostati, nadam se da nece to biti odustajanje potencijalnog investitora (ko god on bio) jer nam, ako hocemo da klub postoji kroz par godina i da se takmici za trofeje, investitor treba samo tako

@Tromblon sto ne zelis mirvica?
tramvajtrojka

#91130 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Tromblon wrote: 26/11/2025 14:29 STOP Mirvicu!!!
sta ima nikom te ne damo ako nije DD :mrgreen: :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#91131 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Bio je demant iz kluba :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#91132 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 26/11/2025 14:06
Prijenos vlasništva nad 100% udjela u Klubu izvršit će se nakon zadovoljavajućeg okončanja dubinskog snimanja, potpisivanja konačnog Ugovora o kupoprodaji udjela i ispunjenja svih zakonskih i regulatornih zahtjeva u Bosni i Hercegovini, uključujući ali ne ograničavajući se na zahtjeve Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH), izmjene trenutnog Statuta FK Željezničar u skladu s članom 15. ovih Okvirnih uvjeta, prijenosa svih prava, licenci, ugovora i drugih prava, neopozivo, sa FK Željezničar na Klub, čime će Klubu bila omogućena potpuna operativna, statutarna, komercijalna i ekonomska prava, uključujući ali ne ograničavajući se na: 1) Prava učešća u fudbalskoj ligi i uključujući prijateljske i promotivne utakmice, 2) Ugovore s igračima i osobljem, 3) Imovinu Kluba (brend, objekte, opremu), 4) Prava na nepokretnosti, uključujući ali ne ograničavajući se na pravo građenja, pravo davanja zakupa i korištenja, upravljanja, opterećenja i zaloga te sva druga prava u vezi s nekretnostima, osim prava vlasništva, 5) Sponzorska, emiterska i komercijalna prava, 6) Intelektualnu svojinu i druga prava.
Stadion je izuzet iz toga.
Chmoljo

#91133 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 26/11/2025 14:57

da, piše i to, al nije oko stadiona ništa izuzeto :D

da se razumijemo, ja sam za. pun mi je kurac patetike i imovine koja samo stoji. ili je unovči za bolje sutra kluba ili ne seri kako tavorimo.
tramvajtrojka

#91134 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 26/11/2025 15:08

da se razumijemo, ja sam za. pun mi je kurac patetike i imovine koja samo stoji. ili je unovči za bolje sutra kluba ili ne seri kako tavorimo.
Sinan zvani cvaja je poturio lažnu verziju dokumenta da uzburka strasti i minira sve živo , ova verzija je odbacena na samom početku godine
Chmoljo

#91135 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 26/11/2025 15:18
Chmoljo wrote: 26/11/2025 15:08

Sinan zvani cvaja je poturio lažnu verziju dokumenta da uzburka strasti i minira sve živo , ova verzija je odbacena na samom početku godine
A koja je verzija tacna?
Tromblon

#91136 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123

opet ce nas mahalanje kostati, nadam se da nece to biti odustajanje potencijalnog investitora (ko god on bio) jer nam, ako hocemo da klub postoji kroz par godina i da se takmici za trofeje, investitor treba samo tako

Cim mu vidim brata dovoljno da ga ne želim.
dr_Evil

#91137 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 26/11/2025 14:49 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /251126123

Kakve fajde tita ti. Eno Capajebo ima vlasnika, pa opet ih svi namiruju. S druge strane klubovi koji uzimaju titule nisu privatno vlasnistvo. Grad s najvise stanovnika, najvecom ekonomijom i trazite investitora - ko je lud tu.

Ovo sta radite sa klubovima mozete prenijeti i na drzavu, i za nju investitora trazimo. Izgleda da drzava smrdi sa mindera - ne ljutite se sto ja vama ovako direktno, iz dobrih je namjera.
Tromblon

#91138 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

tramvajtrojka wrote: 26/11/2025 14:52
Tromblon wrote: 26/11/2025 14:29 STOP Mirvicu!!!
sta ima nikom te ne damo ako nije DD :mrgreen: :mrgreen:
Nema ništa kako je kod tebe?
ZmajOdBosne76

#91139 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

To do čega su oni došli u posjed je staro najmanje pola godine i predstavlja samo nacrt kako bi sve trebalo da izgleda. To je bio jedan od niza prijedloga. Od tada, do danas, dokument je prošao kroz nebrojno puno izmjena i prilagođavanja sa jedne ili druge strane. Oni nisu ništa rekli, osim onoga što je klub prenio u javnom pozivu, bukvalno preslikano, malo detaljnije opisano i eto.

Investiranje u sportski segment podrazumijeva i ulaganje u stadion, izgradnju zapadne tribine, uređenje svlačionica, izgradnja trening kampa zajedno sa popratnim objektima, hotel, stan, teretana, internat, tereni, bazeni, sobe za masažu, sobe za edukaciju i ostalo šta bude potrebno, dakle, ulaganje u sportski segment nije samo ulaganje u igrače i stručni štab, puno je tu šira slika u pitanju. Gore spomenuto je samo primjer, ne mora značiti da je nužno dio plana.

Pregovori su tu, traju, svakodnevno, tačno je da ponude još nema, zvanično, jer se nema kome poslati, ponuda se šalje na skupštinu, predsjedniku skupštine. Obzirom da još nije bila konstituirajuća sjednica, ne mogu je poslati jer zvanično još uvijek nemamo predsjednika skupštine. Ponuda je spremna, ostalo je par sitnih detalja oko prijedloga statuta, to će biti riješeno uskoro. Procedure se moraju ispoštovati, ne mogu se preskakati. Klub je sazvao konstituirajuću sjednicu, da se verifikuju mandati delegata i da se izaberu radna tijela, predsjednik i potpredsjednik skupštine i sve ostalo. Čim se to riješi, Sanin će poslati ponudu i predsjednik skupštine može sazvati novu sjednicu na kojoj će se razmatrati ponuda i gdje će se obaviti glasanje.
Mea_parvitas

#91140 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Valjda je svima jasno da bez kapitala nema maknuti dalje od dosadasnjeg tavorenja i borbe za Evropu svake godine, vjerujem (i nadam se) da ce klub biti zasticen.
Tvrtko II Kotromanić

#91141 Re: FK Željezničar

dr_Evil wrote: 26/11/2025 15:55

Kakve fajde tita ti. Eno Capajebo ima vlasnika, pa opet ih svi namiruju. S druge strane klubovi koji uzimaju titule nisu privatno vlasnistvo. Grad s najvise stanovnika, najvecom ekonomijom i trazite investitora - ko je lud tu.

Ovo sta radite sa klubovima mozete prenijeti i na drzavu, i za nju investitora trazimo. Izgleda da drzava smrdi sa mindera - ne ljutite se sto ja vama ovako direktno, iz dobrih je namjera.
zrinjski i borac su politicki projekti gurani i finansijski i na svaki drugi nacin
ne moze se to porediti sa klubovima iz glavnog grada

a fajde ima
ili cemo kroz koju godinu se boriti za opstanak ili cemo pokusati da se podignemo na veci nivo
nema treceg - nazalost -ali tako je kako je
dr_Evil

#91142 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2025 08:52
dr_Evil wrote: 26/11/2025 15:55

zrinjski i borac su politicki projekti gurani i finansijski i na svaki drugi nacin
ne moze se to porediti sa klubovima iz glavnog grada

a fajde ima
ili cemo kroz koju godinu se boriti za opstanak ili cemo pokusati da se podignemo na veci nivo
nema treceg - nazalost -ali tako je kako je
Slazem se ja opet sve sU tobom. Ali ko je nama kriv sto je Dodik sve upravu, zasto bosnjacka ekonomija ne uzme svaki veci klub po 2 godine pa pogura do titule, jedne godine Capajebo druge Moctap pa onda Tuzla i u krug. Naravno da je ekonomija i projekt, ali zar nije to smisao svega, ako ne znamo voditi klub kako cemo drzavu, i dodjemo do onog mindera sta spomenuh.

Mi smo digli Velez kroz projekt i ekonomiju, ali vjeruje da Mostarci vjerovatno nemaju vise ekonomije za dalji iskorak - ali to ne moze vrijediti za KS za kojeg evo sta pricate

mk ultra wrote: 25/11/2025 21:31 Dakle,

Kako ljudi nema više u lijepoj našoj, doći će jako brzo period centralizacije većeg broja nadležnosti.

Jer realno, još kanton sarajevo ima neki kapacitet i ljude, sve ostalo jako tanko.
Valjda smo mi bez kapaciteta i bez ljudi... sto bi rekao mk_ultra, ili ti ga jedna opstina koja vrijedi ko 10 drugih.

Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
Didier

#91143 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02 Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
Otkud ti na ovoj temi :D ?

Mislim da si ovdje fakat dijelom u pravu, s tim da mislim da je više u pitanju nerad nego krađa.

Mi ne znamo kako od kluba sa 56 članova Skupštine napraviti politički projekat. Bilo bi dobro da znamo, ali nažalost više vjerujemo jednom Mirviću nego nama samima koji smo Željovci i kobajagi volimo Klub.

Nemamo izgleda ni kapaciteta.
Tvrtko II Kotromanić

#91144 Re: FK Željezničar

ma podaleko odosmo u politiku

iskr boli me briga i za pitare i za pijacare i za borceve, zrinjske i sve ostale

imam samo jedan klub ovdje koji mi je bitan

i ovo govorim sa navijacke (vrlo pristrane) perspektive
jebo politiku

kad nemas para, imas plafon ( u skladu sa trenutnom legislativom) do kojeg mozes ici, sve uz teret proslosti (dugovanja za porez, dobavljace i dr.) kojeg rjeseavas

a pritom nije fudbal isti onaj fudbal od prije 10, 20 godina
i to za nas fudbal govorim, koji je uhvatio zalet sa ostatkom svijeta i po platama i po svemu ostalom

gledaj igraca po ligi, holandjani, francuzi ostalo sve isto kao kad igras 3,4 sezonu Football Managera

ergo treba para, a para nema, ergo treba ti neko sa parama koje voljan da se, uz sve prepreke i nelogicnosti legislative, ukljuci i pomogne klub (uz zadovoljavanje vlastitih interesta)
jbg tako je to danas u fudbalu
dr_Evil

#91145 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2025 09:17 ma podaleko odosmo u politiku

iskr boli me briga i za pitare i za pijacare i za borceve, zrinjske i sve ostale

jebo politiku

kad nemas para, imas plafon ( u skladu sa trenutnom legislativom) do kojeg mozes ici, sve uz teret proslosti (dugovanja za porez, dobavljace i dr.) kojeg rjeseavas

i to za nas fudbal govorim, koji je uhvatio zalet sa ostatkom svijeta i po platama i po svemu ostalom

gledaj igraca po ligi, holandjani, francuzi ostalo sve isto kao kad igras 3,4 sezonu Football Managera

ergo treba para, a para nema, ergo treba ti neko sa parama koje voljan da se, uz sve prepreke i nelogicnosti legislative, ukljuci i pomogne klub (uz zadovoljavanje vlastitih interesta)
Reci cu to ovako, morate napraviti atmosferu gdje svaki privrednik koji ne daje novac za klub je izdajnik i bude prvo razapet medju rajom, a onda blokiran. E tako su "pijacari" napravili stadion i opstali iako smo u okruzenju i prodati od glavnog grada. Meni te vase zalopojke zvuce iskreno samo kao isprika za nerad, ono nek neko drugi sve to. Trznite se malo, cuj nema para u sred Sehera.
dr_Evil

#91146 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Didier wrote: 27/11/2025 09:15
dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02 Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
Otkud ti na ovoj temi :D ?

Mislim da si ovdje fakat dijelom u pravu, s tim da mislim da je više u pitanju nerad nego krađa.

Mi ne znamo kako od kluba sa 56 članova Skupštine napraviti politički projekat. Bilo bi dobro da znamo, ali nažalost više vjerujemo jednom Mirviću nego nama samima koji smo Željovci i kobajagi volimo Klub.

Nemamo izgleda ni kapaciteta.
Ma ne znam, nesto mi je zeljo drag, ostalo valjda iz onog djetinjstva kad sam poceo pratiti fudbal, tad je Zeljo bio jak ko beton, a s druge strane Juve gazio sve pred sobom.
Didier

#91147 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:20 Meni te vase zalopojke zvuce iskreno samo kao isprika za nerad, ono nek neko drugi sve to. Trznite se malo, cuj nema para u sred Sehera.
100%
Tvrtko II Kotromanić

#91148 Re: FK Željezničar

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:20
Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2025 09:17 ma podaleko odosmo u politiku

jebo politiku

Reci cu to ovako, morate napraviti atmosferu gdje svaki privrednik koji ne daje novac za klub je izdajnik i bude prvo razapet medju rajom, a onda blokiran. E tako su "pijacari" napravili stadion i opstali iako smo u okruzenju i prodati od glavnog grada. Meni te vase zalopojke zvuce iskreno samo kao isprika za nerad, ono nek neko drugi sve to. Trznite se malo, cuj nema para u sred Sehera.
ma nije to tako
2025. je godina
ljudi Manju ne blokiraju zbog cetnistva vlasnika a bas bi neku random privatnu firmu jer ne zeli da sponzorise neki sportski klub/udruzenje gradjana

nece ni velez do nebesa doci, max borba za evropu ali to ako se zvijezde posloze
bez investitora imas dosta nizi plafon do kojeg mozes doci

kazem opet
2025. je godina
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#91149 Re: FK Željezničar

Post by mk ultra »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02

Kako ljudi nema više u lijepoj našoj, doći će jako brzo period centralizacije većeg broja nadležnosti.

Jer realno, još kanton sarajevo ima neki kapacitet i ljude, sve ostalo jako tanko.
Valjda smo mi bez kapaciteta i bez ljudi... sto bi rekao mk_ultra, ili ti ga jedna opstina koja vrijedi ko 10 drugih.

Razumijem ja taj pogled "metropole" na "provinciju", ali onda ljudi ponasajte se tako. Kakva privatizacija crna, neke cudne tipove dovodite i dajete im moc u ruke, samo da pokrijete nerad, neznanje i kradju.
dečkić, malo si to pogrešno pročitao.

ne radi se o provinciji/metropola, niti o pogledu, niti o bilo kojem sličnom stanju. uprati malo postove koje pišem.

Da, kapaciteta ima još u Sarajevu, u Tuzli i Zenici jako ograničeno, i vidi čuda, sarajevo je najmnogoljudniji grad ali opet ima problema takvih.
Nema ljudi, obrazovanje palo, ovi što su tu u nekom speciifičnom režimu rada itd itd.

i da morat će se centralizirati speten iznad najmanje, od grada ka kantonu, od kantona prema Federaciji, jer NEMA LJUDI jbt, niti ima onih koji znaju niti žele nešto veće.

pa ti to dlaje čitaj kako ti volja
dr_Evil

#91150 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

mk ultra wrote: 27/11/2025 11:05
dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02

dečkić, malo si to pogrešno pročitao.

ne radi se o provinciji/metropola, niti o pogledu, niti o bilo kojem sličnom stanju. uprati malo postove koje pišem.

Da, kapaciteta ima još u Sarajevu, u Tuzli i Zenici jako ograničeno, i vidi čuda, sarajevo je najmnogoljudniji grad ali opet ima problema takvih.
Nema ljudi, obrazovanje palo, ovi što su tu u nekom speciifičnom režimu rada itd itd.

i da morat će se centralizirati speten iznad najmanje, od grada ka kantonu, od kantona prema Federaciji, jer NEMA LJUDI jbt, niti ima onih koji znaju niti žele nešto veće.

pa ti to dlaje čitaj kako ti volja
Ne znam, ti kako si napisao objasnjenje ja opet isto procitah :D
Post Reply