Jesi li pokupio govna za njim kad vani obavi nuzdu?
Gras all about
-
neki
#8527 Re: Gras all about
da ti kažem da jesam bi li mi vjerovao?
-
peca777
#8528 Re: Gras all about
Zasto poredite zivotinje sa ljudima? Kakav vam je to argument?
Glasaju i totkmaci, glupi i i povrsni, je li onda treba cukama i macama omoguciti da glasuju?
Naravno, samo bih volio da ih se javi jos stotinjak, pa da onda skontamo zasto toliko ima izmeta po parkovima. Lutalice? Eutanazija...auuu ne moze eutanazija...
i onda jebaji ga.
Last edited by peca777 on 26/11/2025 12:42, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#8529 Re: Gras all about
Pa naravno da vam nece srati i pisati u kuci kada ih izvedete u djecije parkove da tamo to urade.neki wrote: ↑26/11/2025 12:27Imao psa 15 godina, nemam ga već 10..Thorgerson wrote: ↑26/11/2025 11:58 I da, ocito si se nasao prozvanim. Druze, nisam ti ja kriv sto imas psa i on sere. Ako si se za to odlucio, tvoje je da kupis govna iza njega. Al polako doci cete i vi na red. Pa cemo onda vidjeti koliko "volite" vase ljubimce.
Zamisli sad da svi izadjemo da kenjamo okolo?
I nikad se nije "kenjao" ni u kući, ni u autu (vožnje po 4-5 sati), niti bi u javnom prevozu, kao što ne bi ni jedan vlasnički kućni pas.
Ali ti to naravno ne razumijer jer si..
Ko prica o autu, kuci... procitaj ponovo. Pricam o parkovima koje vi vlasnici pasa koristite da obave sranje i pisanje.
Pa evo maloprije stojim ispred zgrade, komsija izveo svog psa poprilicno velikog i gledam pokenjao se na zelenoj povrsini blizu zgrade. Mislis da je gospodin pokupio govna? I otici ce sad kuci. Pa ce i onda doci ovdje napisati, moj pas ne sere u kuci. Pa da, ne sere...
- Thorgerson
#8530 Re: Gras all about
Pa bi, zasto ti ne bi vjerovao. Kazem, vidjao sam ljude da kupe izmet, iako vecina to ne radi.
Ako si ti to radio, skidam ti kapu. Jer si jedan promil takvih.
-
Hakiz
#8531 Re: Gras all about
Ne može se pojedinačnim primjerima dokazivati ništa.
Jedan forumaš napiše da očisti iza psa, drugi da opušak baca isključivo u kantu, treći da parkira pravilno itd.
Onda izađemo vani i zapitamo se, ako forumaši rade kako pišu, i ako to pišu da ilustruju kako su napadi na vlasnike pasa, pušače, vozače itd neutemeljeni, da ako ima neodgovornih u manjini su, dakle zapitamo se ako je to sve tako, odakle ovolika količina parkova sa psećim izmetom, opušaka na stanicama, automobila na trotoarima, smeća u rijekama itd.
Ko tu koga folira?
Ima jedna izreka koja glasi "Ne procjenjujte neko društvo po onome šta o sebi govori, procjenjujte ga po onome šta iza sebe ostavi".
I opet ću ponoviti, kada se osvrnemo oko sebe i vidimo šta iza sebe ostavljamo, još nismo zreli za životinje u vozilima javnog prevoza.
Jedan forumaš napiše da očisti iza psa, drugi da opušak baca isključivo u kantu, treći da parkira pravilno itd.
Onda izađemo vani i zapitamo se, ako forumaši rade kako pišu, i ako to pišu da ilustruju kako su napadi na vlasnike pasa, pušače, vozače itd neutemeljeni, da ako ima neodgovornih u manjini su, dakle zapitamo se ako je to sve tako, odakle ovolika količina parkova sa psećim izmetom, opušaka na stanicama, automobila na trotoarima, smeća u rijekama itd.
Ko tu koga folira?
Ima jedna izreka koja glasi "Ne procjenjujte neko društvo po onome šta o sebi govori, procjenjujte ga po onome šta iza sebe ostavi".
I opet ću ponoviti, kada se osvrnemo oko sebe i vidimo šta iza sebe ostavljamo, još nismo zreli za životinje u vozilima javnog prevoza.
-
neraaaa
#8532 Re: Gras all about
Forumaši predstavljaju mali, zanemariv postotak društva.Hakiz wrote: ↑26/11/2025 12:54 Ne može se pojedinačnim primjerima dokazivati ništa.
Ko tu koga folira?
- drug_profi
#8533 Re: Gras all about
Davno sam rekao, a i mnogi isto misle: psi su daleko, daleko bolji insani od ljudi.
Ko je pse upoznao, taj je tek shvatio koja smo mi govna....
- Thorgerson
#8534 Re: Gras all about
De ba popusti nas patetike.drug_profi wrote: ↑26/11/2025 13:28 Davno sam rekao, a i mnogi isto misle: psi su daleko, daleko bolji insani od ljudi.
Volim pse, al jbt gdje ces uopste zivotinju stavljati u istu ravan sa covjekom.
I ako vec poredis, onda poredi uporedivo.
Poredi one pse koji zamalo pojedose dijete na Dobrinji nedavni sa zlim ljudima. A ne uhvatite porediti ne znam pse koji spasavaju ljude iz pozara, zemljotresa sa pedofilima u kazete eh vidite ljude kakvi su. Uporedi ga aa hirurgom koji spasi godisnje 100x vise zivota nego taj pas.
-
Hakiz
#8535 Re: Gras all about
U pravu je @drug_profi .Thorgerson wrote: ↑26/11/2025 14:24De ba popusti nas patetike.drug_profi wrote: ↑26/11/2025 13:28 Davno sam rekao, a i mnogi isto misle: psi su daleko, daleko bolji insani od ljudi.
Volim pse, al jbt gdje ces uopste zivotinju stavljati u istu ravan sa covjekom.
I ako vec poredis, onda poredi uporedivo.
Poredi one pse koji zamalo pojedose dijete na Dobrinji nedavni sa zlim ljudima. A ne uhvatite porediti ne znam pse koji spasavaju ljude iz pozara, zemljotresa sa pedofilima u kazete eh vidite ljude kakvi su. Uporedi ga aa hirurgom koji spasi godisnje 100x vise zivota nego taj pas.
Pas nikada drugog psa ne bi nazvao govnetom.
- avetinja
#8536 Re: Gras all about
Apsurdno je dozvoliti ulazak psima u javni gradski prijevoz, a prethodno ne naučiti vlasnike da moraju pokupiti izmet za svojim psom. Priče da pas neće izvršiti nuždu ne drže vodu, jer sam naveo primjer sa neboderom i istim problemom. U javom prijevozu pas se može osjećati zbunjeno, prestrašeno i drugačije reagovati nego u poznatim i sigurnijim uslovima kao što je porodični auto.
A projekcija se najbolje vidi kod gorljivih vlasnika pasa koji na prvu etiketiraju i vrijeđaju one koji se ne slažu sa njima. To je još jedan razlog zašto ovo pravilo ne bi trebalo donijeti, barem ne prije nekih drugih, jer prvo vlasnici moraju shvatiti da ne može pas biti mjerilo svega i iznad zakona, nego da moraju povesti računa i o drugima.
A projekcija se najbolje vidi kod gorljivih vlasnika pasa koji na prvu etiketiraju i vrijeđaju one koji se ne slažu sa njima. To je još jedan razlog zašto ovo pravilo ne bi trebalo donijeti, barem ne prije nekih drugih, jer prvo vlasnici moraju shvatiti da ne može pas biti mjerilo svega i iznad zakona, nego da moraju povesti računa i o drugima.
- Haris.ba
#8537 Re: Gras all about
Seru li i pisaju po tramvaju, hoce li koga ujest?
Ne znam odakle sada uvlaciti homoseksualce, i sto su bitni, ali hajde.
P.S.
Ne znam sto se uopce uporedjuju psi i ljudi.
Psi su pripitomljene zivotinje. Bukvalno zivotinje podredjene volji ljudi. I mi im regulisemo kako ce da zive.
Ali, garantujem da bi bebe bile zabranjene po tramvajima da se vodaju bez pelena i da hoce ujest.
-
noviclan
#8538 Re: Gras all about
Ima li ista gore uci u lift iz kojeg je izasao ker
-
HelaS
- Logovan
#8540 Re: Gras all about
O ovoj temi smo razgovarali sa kinologom, Nedimom Šutom.
"Ne mogu reći da sam iznenađen, jer mi smo generalno od jedinih država u regionu koji smo zatvoreni i koji podilazimo Arapima, koji nemaju veze s nama, za razliku od Beograda i Zagreba koji su potpuno pet friendly sredine, a nisu baš toliko udaljeni od nas. Ono što se desilo jeste da su uskraćena osnovna ljudska prava jedne žene da se slobodno kreće i da koristi javni prevoz", kazao je Šuta.
Smatra da se trebaju mijenjati zakoni.
"Da sam ja ušao sa svojim psom koji imam 130 kila mišića, mislite da bi meni prišao da me izbaci? Dakle, to je psihopatija i bahatost...", rekao je, između ostalog, Šuta u razgovoru za naš portal.
Ne bi ti prišao, ali bi ti prišla policija
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8541 Re: Gras all about
taj bruda mozda ima jedno 20 kg misica,ostalo je salo 
-
neraaaa
#8542 Re: Gras all about
A možda je neko alergičan na džukelu koja je možda prije te osobe bila u liftu i čovjek povratio? Možda se prepao džekele pa zapalio? Možda se džukela ispišala, a ne čovjek? Jesi radio DNK urina?
- avetinja
#8543 Re: Gras all about
Samoga sebe pobio u istoj rečenici i dokazao koliko je pametan.Logovan wrote: ↑26/11/2025 18:43O ovoj temi smo razgovarali sa kinologom, Nedimom Šutom.
"Ne mogu reći da sam iznenađen, jer mi smo generalno od jedinih država u regionu koji smo zatvoreni i koji podilazimo Arapima, koji nemaju veze s nama, za razliku od Beograda i Zagreba koji su potpuno pet friendly sredine, a nisu baš toliko udaljeni od nas. Ono što se desilo jeste da su uskraćena osnovna ljudska prava jedne žene da se slobodno kreće i da koristi javni prevoz", kazao je Šuta.
Smatra da se trebaju mijenjati zakoni.
"Da sam ja ušao sa svojim psom koji imam 130 kila mišića, mislite da bi meni prišao da me izbaci? Dakle, to je psihopatija i bahatost...", rekao je, između ostalog, Šuta u razgovoru za naš portal.![]()
Ne bi ti prišao, ali bi ti prišla policija![]()
Čisti primjer bahatog vlasnika, koji bi kršio zakon i radio šta hoće samo zato što misli da može fizički odbraniti svoje ugrožavanje zakona i drugih. Ako je on glas razuma, to je dovoljan argument zašto još uvijek nije vrijeme za pse u javnom prijevozu.
- dacha bosanac
#8544 Re: Gras all about
A možda ste ti i tebi takvi slični veće "džukele" od tih pasa koji ti očito smetaju. Šta misliš o tome? Evo, ja ću ti otvoreno reći da živim u zgradi ispred koje su vikendom povraćali, pišali, pucali, razbijali flaše i čaše, tukli se i onda se grlili sa drotovima. E vidiš, ti braniš takve džukele jer braniš ove iz posta koji si gore citirao/la
Gore se ponašaju neki ljudi od životinja.
A pride, otiđi malo samo do susjednih zemalja pa vidi kakvi su zakoni i kako se ljudi ophode prema životinjama na javnim mjestima i u javnim prevozima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8545 Re: Gras all about
To je prosto ofrljativno napisano. Imam psa, kupim za njim, i jako mi smetaju ljudi koji to ne rade. Ne samo zbog cistoce, nego i zbog mog psa jer se tako mogu i odredjene bolesti siriti medju psima.Thorgerson wrote: ↑26/11/2025 12:42Pa bi, zasto ti ne bi vjerovao. Kazem, vidjao sam ljude da kupe izmet, iako vecina to ne radi.
Ako si ti to radio, skidam ti kapu. Jer si jedan promil takvih.
No to da kupi 1 promil je teska nebuloza. Vidim solodan broj ljudi, bar svaki treci da kupi za svojim psom. Najmanje to rade balavci koji izvedu svoje nabrijane pse. Za manjim psima se pocesto kupi, a veci su problem ocvale gospoje do kojih jos nije dosla svijest o tome sta je pas u gradu.
Sigurno da ulogu igra i koji dio naselja je u pitanju. Klosar sa alipasina ce tesko pokupiti za svojim stafordom. Ja svom da izvinete i guzicu operem po potrebi. Clan je porodice. Treba da je cist i zbog kuce i zbog njega samog.
Problem sa psima ima veze podosta i sa religijskim doktrinama nema se potrebe zavaravati oko toga.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8546 Re: Gras all about
Komsija, rahmetli, teski alkos. Imao odlican posao u drzavnoj firmi, kultura sve, ali redovno piso u liftu misleci da mu je hala.dacha bosanac wrote: ↑26/11/2025 18:56A možda ste ti i tebi takvi slični veće "džukele" od tih pasa koji ti očito smetaju. Šta misliš o tome? Evo, ja ću ti otvoreno reći da živim u zgradi ispred koje su vikendom povraćali, pišali, pucali, razbijali flaše i čaše, tukli se i onda se grlili sa drotovima. E vidiš, ti braniš takve džukele jer braniš ove iz posta koji si gore citirao/la
Gore se ponašaju neki ljudi od životinja.
A pride, otiđi malo samo do susjednih zemalja pa vidi kakvi su zakoni i kako se ljudi ophode prema životinjama na javnim mjestima i u javnim prevozima.
Psa nije bilo u cijelom haustoru.
Sada, na drugoj lokacijo zivim. Ja i komsija imamo pse, kod mene maltezer, kod njega retriver, redovno sa kesama hodamo. No ipak nam pev nekoliko puta penzionere zateko kako se popisaju u haustoru, jer eto, ne mogu trpiti. Prigusti im.
Dzukele fkt. Al na dvije noge.
I uredno mogu u jgp.
- dacha bosanac
#8547 Re: Gras all about
Upravo o tome i pričam, samo što je kod mene bilo milion puta gore. I ja sam kupio kese i krenuo da kupim za mojim psima, ali onda (na 200 metara od policijske stanice) uđem subotom ujutro u park i bukvalno i moji psi i ja hodamo po staklu, čak ima i šprica...a policija ni mukajet. ne bi noću zavirili u park i uveli reda. E onda sam rekao neću ni ja da kupim za psom, mada znam da to nije ispravan stv pa ipak pokupim. Ali fakat me nervira ovakvo pisanje o psima i njihovim vlasnicima, kao što pisaše neki prethodnici.Chmoljo wrote: ↑26/11/2025 19:06
Komsija, rahmetli, teski alkos. Imao odlican posao u drzavnoj firmi, kultura sve, ali redovno piso u liftu misleci da mu je hala.
Psa nije bilo u cijelom haustoru.
Sada, na drugoj lokacijo zivim. Ja i komsija imamo pse, kod mene maltezer, kod njega retriver, redovno sa kesama hodamo. No ipak nam pev nekoliko puta penzionere zateko kako se popisaju u haustoru, jer eto, ne mogu trpiti. Prigusti im.
Dzukele fkt. Al na dvije noge.
I uredno mogu u jgp.
- Haris.ba
#8548 Re: Gras all about
Ne znam zasto uopce uporedjujemo ljude i pse?
Da, ljudi su gori od pasa. Ali, kakve to veze ima?
Zasto ljudi iako se znaju ponasati kao hajvani imaju prava koja nemaju zivotinje treba li objasnjavati?
Da, ljudi su gori od pasa. Ali, kakve to veze ima?
Zasto ljudi iako se znaju ponasati kao hajvani imaju prava koja nemaju zivotinje treba li objasnjavati?
-
tokio25
#8549 Re: Gras all about
ne folira tu niko nikogaHakiz wrote: ↑26/11/2025 12:54 Ne može se pojedinačnim primjerima dokazivati ništa.
Ko tu koga folira?
na forumu se vrti ajmo reci 1000-2000 ljudi u gradu od 350000 i to ako uzmemo u obzir da se svi javljaju iz sarajeva a ne javljaju
neka 2000 ljudi pravilo parkira baca opsuke u kantu cisti iza psa opet je to koji procenat koji to radi? daleko ispod 1-2%
recimo kad bi neka anketa bila u gradu da li pratite klix forum a kamoli da pisete vjerujem da od 100 ljudi bi nabasao mozda na max 5 koji pisu
ps. evo vidim i forumas/ica nera je istog misljenja
- Didier
#8550 Re: Gras all about
Psi sigurno ne seru i ne pišaju po tramvaju, to može izjaviti samo neko ko nema pojma o psima.Haris.ba wrote: ↑26/11/2025 16:29Seru li i pisaju po tramvaju, hoce li koga ujest?
Ne znam odakle sada uvlaciti homoseksualce, i sto su bitni, ali hajde.
P.S.
Ne znam sto se uopce uporedjuju psi i ljudi.
Psi su pripitomljene zivotinje. Bukvalno zivotinje podredjene volji ljudi. I mi im regulisemo kako ce da zive.
Ali, garantujem da bi bebe bile zabranjene po tramvajima da se vodaju bez pelena i da hoce ujest.
Psi sigurno neće ugristi nikoga, ali eto ako je nekoga strah, psi mogu biti i s brnjicama u javnom prevozu. Mogu se postaviti neka pravila, i o tome se može pričati, ali nema niko pravo zabranjivati mom ljubimcu da se sa mnom vozi javnim prevozom, jer to je, kao što sama riječ kaže, JAVNI prevoz, dakle i moj.
GRAS ima pravilnik koji ne može biti iznad zakona, a zakon nije propisao mogu li ljubimci u tramvaj ili ne.
To što nekome psi smrde, što umišljaju nekakve alergije, itd., i to se može riješiti time da nije svaki prostor u tramvaju za pse.
A alergije se sigurno ne pokreću samim susretom sa psom, nije to polen, pa da se gušiš po cijeli dan, ne ide to tako.
Btw, i sam imam alergiju na pse, ali to je drugačija vrsta alergije nego trenutne alergije, i niko neće zbog psa dobiti astmatični napad. To su gluposti.