Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Isner

#8501 Re: Gras all about

Post by Isner »

Ljudi, jedno je vlasnicki pas na povodcu odgovornog vlasnika a drugo je je pas kojeg ženska voda (vuce ga) samo da bi bila fensi... Tu zakon na pravi razliku...

Ne može pas u javni prevoz... Jer kad se dozvoli psima, onda ce prevoziti i mačke pa kokoške, koze, sutra i krme.... Ode to onda daleko, firma Krstić a ne GRAS... Zato sjeci!
neki

#8502 Re: Gras all about

Post by neki »

Image

Nek je cuko problem..
vjeshalica

#8503 Re: Gras all about

Post by vjeshalica »

neki wrote: 25/11/2025 07:44 Image

Nek je cuko problem..
Hahah uporedjujes zivo pasce i janje za jelo....i to upakovano...po tvojoj analogiji problem je i ponijeti u kesi 2 šarana....
Peseku nije mjesto u vozilu pogotovo ne novom gdje neodgovorna budala treba dozvoliti sranje,balavljenje,lavez i prljavstinu
vjeshalica

#8504 Re: Gras all about

Post by vjeshalica »

HelaS wrote: 24/11/2025 22:45
drug_profi wrote: 24/11/2025 22:28
thekupus wrote: 24/11/2025 14:47

ima stotinu razloga
Hajd, opleti. Zanima me.
Ovakvi će "oplesti" 1000 razloga. Jednostavno, nismo mi društvo dovoljno izašlo iz mraka primitivizma ni za psa na ulici, a kamoli u javnim vozilima. Vlasnici pasa posebno se tretiraju i iza leđa imaju raznorazne nazive. Bosanska kultura :-)
Jel ima ista vise srceparajuce od prosjecnog demagoga kod kojeg za sve u zivotu ima mjesta na jednoj kamari? I red i nered,i cisto i prljavo,i govno i tanjir,i smrad i miris....nama je upravo i propalo drustvo zbog stava da sve moze u jedan kofer i mijesati se stvari koje se ne mijesaju, a naravno niko ne bi remetio svoj retardirani komfor zarad reda.
HelaS

#8505 Re: Gras all about

Post by HelaS »

vjeshalica wrote: 25/11/2025 10:30

Nek je cuko problem..
Hahah uporedjujes zivo pasce i janje za jelo....i to upakovano...po tvojoj analogiji problem je i ponijeti u kesi 2 šarana....
Peseku nije mjesto u vozilu pogotovo ne novom gdje neodgovorna budala treba dozvoliti sranje,balavljenje,lavez i prljavstinu
Isto ovako mogao je u javni autobus unijeti svoje dvije fotelje, kauč i kuhinjski stol, nije zabranjeno.

Jedan naš građanin Sarajeva u tramvaj je htio unijeti svoje 4 gume od Golfa i nov kupljen auspuh. Nije tramvaj imao vremena da ga čeka da utovari :D
vjeshalica

#8506 Re: Gras all about

Post by vjeshalica »

HelaS wrote: 25/11/2025 11:10

Nek je cuko problem..
Isto ovako mogao je u javni autobus unijeti svoje dvije fotelje, kauč i kuhinjski stol, nije zabranjeno.

Jedan naš građanin Sarajeva u tramvaj je htio unijeti svoje 4 gume od Golfa i nov kupljen auspuh. Nije tramvaj imao vremena da ga čeka da utovari :D
De lakrdijaj jos malo
logsa

#8507 Re: Gras all about

Post by logsa »

thekupus wrote: 24/11/2025 15:18
moimoi wrote: 24/11/2025 14:57
thekupus wrote: 24/11/2025 14:47

ima stotinu razloga
Navedi 5
1. Prvenstveno higijena - pseće šape kupe više prljavštine nego đonovi cipela, pogotovo jer psi ulaze u blato, govna, i onda to raznose po vozilu. Pseće krzno upija puno više kiše i prljavštine, koja se onda cijedi u vozilu. Dlake sa skoro svih sorti pasa spadaju puno više nego s ljudi, ostaju na sjedalima i po ostatku vozila. Objektivno, smrad od pasa se osjeti puno više nego od ljudi, pogotovo kad pada kiša.
2. Onda alergije i strahovi - puno ljudi je alergično na pse. Puno ljudi se pasa boji, bez obzira da li su vlasnički ili ne. U velikom parku ima prostora za sve, ali u uskom prostoru novih štadlera nema baš mjesta da se takvi sklone od psa kojeg se boje, iako je vozilo kupljeno njihovim doprinosima, ne psećim.
3. Zbog istog tog uskog prostora ne možeš kontrolirati kako će se pas ponašati, koliko god treniran bio. Drugačije je kad u gužvi gurneš čovjeka ili mu staneš na nogu, i kad to uradiš psu, koji onda može neočekivano reagirati, otrgnuti se, biti agresivan...
4. Određeni sugrađani iz vjerskih razloga strogo izbjegavaju kontakt s psom. Opet, u velikim parkovima to nije problem, svako na svoju stranu, ali u vozilima javnog prevoza je puno teže osigurati da svako može naći prostor za sebe, a prioritet su građani ovog grada koji su vlasnici vozila javnog prevoza.
5. Ne postoji način da kontroliraš kad i gdje će pas urinirati. Vozila javnog prevoza nisu javni wc-i za kerove.

naravno, sad ti možeš lupati nevažne gluposti poput "moj ker miriše kao cvijeće, nemoguće da ga se neko boji, on piški samo u wc šolju, ne bi se prepao ni kad bi mu neko stao na šapu" ili "pa šta, što to čovjek ima više prava na javni prevoz nego moj ćuko", ali to nisu racionalni odgovori

Ne kontam sta ljudi koji koriste javni prostor imaju sa vjerskim razlozima?

Nasu drzavu uredjuju zakoni, a ne vjerski razlozi.

Vlasnicki psi su nauceni da uriniraju vani, a ne unutra. Malo obrazovanja nije na odmet.

Sto se tice samo higenje to sto pricas za sape nije tacno, 70% ljudi se kupa sedmicno i ima gore mirise nego bilo koji pas ako cemo ici u generalizaciju kao sto ti radis sa ovim svojim tackama.

Vozac je postupio po propisima ali propisi su tu da se mjenjaju i svakako treba dopustiti kucnim ljubimcima da koriste javni prevoz pod odredjenim uslovima.
Hakiz

#8508 Re: Gras all about

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 25/11/2025 11:10

Nek je cuko problem..

Po propisima samog Grasa u vozilo je dozvoljeno unijeti prtljag koji zapreminom ne prelazi zapreminu prosečne odrasle osobe.
Ken_M

#8509 Re: Gras all about

Post by Ken_M »

Ja se samo pitam da li bi ovima kojima je janje ispod šoferšajbe ok, isto tako bilo ok da se radi o svinjčetu?
neki

#8510 Re: Gras all about

Post by neki »

Nek je cuko problem..
Upoređujem živu životinju i mrtvu, oderanu, nabijenu na kolac, okačenu na šoferšajbu javnog autobusa.
Svakom civilizovanom bi se zgadio život od toga prizora pri ulasku u autobus
NediM17

#8511 Re: Gras all about

Post by NediM17 »

Necemo pretjerivati, nije (jos uvijek) nabijena na "kolac". :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8512 Re: Gras all about

Post by bitanga_sa_otesa »

Ken_M wrote: 25/11/2025 17:45 Ja se samo pitam da li bi ovima kojima je janje ispod šoferšajbe ok, isto tako bilo ok da se radi o svinjčetu?
uuu DŽeČeš to :lol: :lol: :lol:
nepass1

#8513 Re: Gras all about

Post by nepass1 »

Kaze vozac trole da se nove stalno kvare i da moraju stare vozati. U zadnje vrijeme vise se vozim u staroj nego u novoj troli a svako jutro na posao je stara trola.
U povratku nekad nova nekad stara

U novim nema grijanja, odrvenim do posla.
noviclan

#8514 Re: Gras all about

Post by noviclan »

Nisu nove trole za zime, stare su uhodane :D
Thorgerson

#8515 Re: Gras all about

Post by Thorgerson »

Kazu, kako mogu psi na zapadu.

Na zapadu nikad nisam vidio kera da pokenja na ulici i da vlasnik nonsalantno nastavi setnju, kao da se nista nije desilo.

Ovdje ne mozes hodati od govana vasih ljubimaca.

Dok su djeca bila manja, bio sam cesto u parku, samo sam dva puta vidio da neko kupi izmet iza svog psa. Heeej. A godinama sam bio po parku, satima. Dovedu. Isere se. Odu.

Da stvar bude jos gora, ti psi ne bi SMJELI da budu u parku, jer je izricito i to napisano. I ima 100 razloga zasto ne bi trebali da budu tu gdje su i mala djeca. Opet se vracamo na taj zapad, mislite tamo mozete dovesti psa u bilo koji park tek tako da se iskenja i obavi nuzde.

Znaci od 1000 vlasnika istih u Sarajevu mozda 2 vlasnika da kupe izmet. A i to je preoptimisticna pretpostavka.

Vi bi sa zapada samo uzimalo ono sto vama stima.
Stoga, eto pitanje kad cete poceti kupiti govna?
Last edited by Thorgerson on 26/11/2025 11:55, edited 1 time in total.
neki

#8516 Re: Gras all about

Post by neki »

Thorgerson wrote: 26/11/2025 11:53 Kazu, kako mogu psi na zapadu.

Na zapadu nikad nisam vidio kera da pokenja na ulici i da vlasnik nonsalantno nastavi setnju, kao da se nista nije desilo.

Dok su djeca bila manja, bio sam cesto u parki, samo sam dva puta vidio da neko kupi izmet iza svog psa. Heeej. A godinama sam bio po parku, satima. Dovedu. Isere se. Odu.

Znaci od 1000 vlasnika istih u Sarajevu mozda 2 vlasnika da kupe izmet. A i to je preoptimisticna pretpostavka.

napravi temu o govnima ako te već interesuju, ovo je tema o gradskom prevozu
Thorgerson

#8517 Re: Gras all about

Post by Thorgerson »

neki wrote: 26/11/2025 11:55
Thorgerson wrote: 26/11/2025 11:53 Kazu, kako mogu psi na zapadu.

Dok su djeca bila manja, bio sam cesto u parki, samo sam dva puta vidio da neko kupi izmet iza svog psa. Heeej. A godinama sam bio po parku, satima. Dovedu. Isere se. Odu.

napravi temu o govnima ako te već interesuju, ovo je tema o gradskom prevozu
Necu.

Bila je prica o psu u javnom prevozu. I nasa gospoda se cudi zasto psi ne mogu. Za to sam se nadovezao. Ne treba druga tema.

Ne mogu u javni prevoz, jer ne kupite govna za njima. Grad je ionako dovoljno prljav bez toga.
Thorgerson

#8518 Re: Gras all about

Post by Thorgerson »

I da, ocito si se nasao prozvanim. Druze, nisam ti ja kriv sto imas psa i on sere. Ako si se za to odlucio, tvoje je da kupis govna iza njega. Al polako doci cete i vi na red. Pa cemo onda vidjeti koliko "volite" vase ljubimce.

Zamisli sad da svi izadjemo da kenjamo okolo?
Logovan

#8519 Re: Gras all about

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 26/11/2025 11:58 I da, ocito si se nasao prozvanim. Druze, nisam ti ja kriv sto imas psa i on sere. Ako si se za to odlucio, tvoje je da kupis govna iza njega. Al polako doci cete i vi na red. Pa cemo onda vidjeti koliko "volite" vase ljubimce.

A sa druge strane svi bi da imaju uređen grad, svi bi da im je lijepo i čisto, da nemaju za šta da se požale, ali Boga ti nemoj da ja šta moram, nemoj da se mijenjam, ima većih problema. :mrgreen:
Thorgerson

#8520 Re: Gras all about

Post by Thorgerson »

Logovan wrote: 26/11/2025 12:03
Thorgerson wrote: 26/11/2025 11:58 I da, ocito si se nasao prozvanim. Druze, nisam ti ja kriv sto imas psa i on sere. Ako si se za to odlucio, tvoje je da kupis govna iza njega. Al polako doci cete i vi na red. Pa cemo onda vidjeti koliko "volite" vase ljubimce.

A sa druge strane svi bi da imaju uređen grad, svi bi da im je lijepo i čisto, da nemaju za šta da se požale, ali Boga ti nemoj da ja šta moram, nemoj da se mijenjam, ima većih problema. :mrgreen:
Ma znam.

Sutra da neko bude kaznjen zbog psa koji se posrao, bilo bi eh mene ste kaznili, a sta je sa beskucnicima i pijanicama koji seru i povracaju.

Jednostavno to smo mi. Nemoj moj komfor da diras boga ti.

Zabranili pusenje - daj bilo kakvu rupu da se zaobidje.
Zabraniki stajanje na stajalistima - eh jbt sto to ja sam samo stajao na 30 sek. Ne konta tokmak, da stan on i jos 1000 ljudi na 30 sekundi

Itd
Itd
Didier

#8521 Re: Gras all about

Post by Didier »

Smiju li pederi u tramvaj ili i oni vrijeđaju nečije vjerske osjećaje?
neki

#8522 Re: Gras all about

Post by neki »

Imao psa 15 godina, nemam ga već 10..
I nikad se nije "kenjao" ni u kući, ni u autu (vožnje po 4-5 sati), niti bi u javnom prevozu, kao što ne bi ni jedan vlasnički kućni pas.
Ali ti to naravno ne razumijer jer si..
thekupus

#8523 Re: Gras all about

Post by thekupus »

Ne samo to, nego je koristio wc šolju i toalet papir

A kad pokisne, mirisao je na cimet
peca777

#8524 Re: Gras all about

Post by peca777 »

Najogavnij post do sada mi je od uvazene zastupnice vildane beslije. Svi oni pokazuju male malterzere i slicne cukice i kao traze neka prava. Prvo pitanje je je da li tom malterzeru stave brnjicu kako je zakonom navedeno? Ne stave, to su njihove bebice.

Dodatno, sta ako neko sa velikim psom udje u traNvaj? Sta ako je taj pas ko dijete?
neki wrote: 26/11/2025 12:27 I nikad se nije "kenjao" ni u kući, ni u autu (vožnje po 4-5 sati), niti bi u javnom prevozu, kao što ne bi ni jedan vlasnički kućni pas.
Jesiu li kupio govna za njim?
neki

#8525 Re: Gras all about

Post by neki »

thekupus wrote: 26/11/2025 12:30 Ne samo to, nego je koristio wc šolju i toalet papir

A kad pokisne, mirisao je na cimet
pokisao, ne pokisao, manje je smrdio nego pola ljudi u javnom prevozu.
Post Reply