I zato me boli guzica. Ne uvodi lažne ekvivalencije. DOSLOVNO JE SVE BOLJE NEGO DANAS IĆI NA PROSTOR KOJI NEGIRA DRŽAVU.Hakiz wrote: ↑25/11/2025 14:52Pa, ako danas odemo na izlet, dernek, gledamo film na Netflixu itd umjesto da odemo u Mrkonjić Grad, akademiju organizovanu povdom 25. 11, koncert večeras povodom 25. 11, itd, onda možemo komotno i u kupovinu u RS. Pokazujemo isti ignorantski odnos prema važnom datumu svodeći ga samo na dan kada nismo na radnom mjestu.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Spinujte kako god hoćete, ali meni je ovo katastrofa na današnji dan. Zbog ovoga bošnjaci ne zaslužuju svoju državu jer nemaju principa, dostojanstva, hrabrosti niti dugoročne vizije. Jebite se svi, nek se raspadne država pa makar prodišemo na preostalih 23%, ne bi svakako bili najmanja evropskad država.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
BadBoy
#11501 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
kakaljin
#11502 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Niti jedan patriota ti nece dati niti 1% terotorije drzave BiH, kao sto bi ti dao, Pa dogovarali su nam teriotirju na ta 23% nacionalne stranke ali hvala Bogu pa ima patriota pa to nije uspjeloBadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Spinujte kako god hoćete, ali meni je ovo katastrofa na današnji dan. Zbog ovoga bošnjaci ne zaslužuju svoju državu jer nemaju principa, dostojanstva, hrabrosti niti dugoročne vizije. Jebite se svi, nek se raspadne država pa makar prodišemo na preostalih 23%, ne bi svakako bili najmanja evropskad država.
-
Hakiz
#11503 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Otići u Mrkonjić Grad i na toj teritoriji koja negira državu obilježiti državni praznik je loše?BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:54I zato me boli guzica. Ne uvodi lažne ekvivalencije. DOSLOVNO JE SVE BOLJE NEGO DANAS IĆI NA PROSTOR KOJI NEGIRA DRŽAVU.Hakiz wrote: ↑25/11/2025 14:52Pa, ako danas odemo na izlet, dernek, gledamo film na Netflixu itd umjesto da odemo u Mrkonjić Grad, akademiju organizovanu povdom 25. 11, koncert večeras povodom 25. 11, itd, onda možemo komotno i u kupovinu u RS. Pokazujemo isti ignorantski odnos prema važnom datumu svodeći ga samo na dan kada nismo na radnom mjestu.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
OK.
- dječak sa šibicama
#11504 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja mislim da i prostor na kojem su svi antifasisti maknuti sa tabla na ulicama, pa i predsjednik ZAVNOBIHa ali Busuladzic ponosno stoji, takodje negira nekakvu drzavu ili bar onu koja se poziva na ZAVNOBIH.
-
BadBoy
#11505 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Neću više da trolujem temu offtopicom, samo sam iznerviran.
-
Hakiz
#11506 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Da, i to.dječak sa šibicama wrote: ↑25/11/2025 15:01 Ja mislim da i prostor na kojem su svi antifasisti maknuti sa tabla na ulicama, pa i predsjednik ZAVNOBIHa ali Busuladzic ponosno stoji, takodje negira nekakvu drzavu ili bar onu koja se poziva na ZAVNOBIH.
-
Naslovnica
#11507 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Shvatam emotivnost, apsolutno.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:50Boli me guzica iskreno brate ovdje sam emotivan ne racionalan. Oni pljuju i ne poštuju tu državu i ja sada treba da idem tamo i kupujem šlapice na dan kada i ta administrativno-politička jedinica koja pripada Bosni i Hercegovini NE BI SMJELA raditi. Ali jok. Koliko njih dolazi u Sarajevo na 9. januar šta misliš?Naslovnica wrote: ↑25/11/2025 14:48 Nema razloga da se raspadne država zato što je neko iskoristio slobodan dan i otišao do Dajhmana da kupi šlapice.
![]()
Ja odavno ne gajim bilo kakvu emotivnost prema ovome u čemu živim. Sve mi se gadi i nemam nikakve emotivnosti, niti spram ovoga u šta se pretvorila država niti prema zastavi.
Da su ljiljani i država koja me vidi i voli, bilo bi drugačije.
Ja sam u ovoj državi građanin drugog reda, neko ko se ne može kandidovati za predsjednika i ne interesuje me ovakva država.
Platim poreze što treba, ponašam se kulturno, uzoran komšija i tjt.
Niti šta očekujem od države niti se čemu od nje nadam.
Što se tiče konkretno "onih tamo", oni tamo bi najradije da mi nikako ni ne prelazimo entitetske linije.
Ne znam koliko ih dolazi na 09.januar u Sarajevo, ne može se to prebrojati, ako ko uspije prebrojati neka javi.
U svakom slučaju, ja apsolutno razumijem sve što se ovdje priča ali realno, BMK. Ništa lično ba, ovo govorim samo za sebe. Ne diram nikoga i ne želim da mene iko dira. Gledam svoja posla.
Uvijek kada počne ova priča sjetim se partizana 41-45 i njihovih ideala i borbe i ovih danas, ne znam kako da ih nazovem. Sjetim se 92-95, sjetim se svog Jakuba rahmetli, pokojnog Milorada, rahmetli čika Smaje, Zlatana pokojnog...i oni bi isto razmišljali kao i ka i psovali sve ovo. I bili očajni. Pa poravnali i gledali svoja posla.
Nekada sam se nervirao, haman sebe dovodio do suza i očaja, i inda skontao da sam najvažniji sebi i svojoj porodici, kakva ba država.
-
akcija007
#11508 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jesi kupila cipele ?
-
Naslovnica
- dječak sa šibicama
#11510 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne bi usao danas u one centre, krcato je do cepa, prosao pored i produzio.
Navalile sarajlije u kupovinu. Jbg, prekjucer ne radi federacija, ne radi ni danas. Malo li je.
Navalile sarajlije u kupovinu. Jbg, prekjucer ne radi federacija, ne radi ni danas. Malo li je.
-
Hakiz
#11511 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naslovnica wrote: ↑25/11/2025 15:06Shvatam emotivnost, apsolutno.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:50Boli me guzica iskreno brate ovdje sam emotivan ne racionalan. Oni pljuju i ne poštuju tu državu i ja sada treba da idem tamo i kupujem šlapice na dan kada i ta administrativno-politička jedinica koja pripada Bosni i Hercegovini NE BI SMJELA raditi. Ali jok. Koliko njih dolazi u Sarajevo na 9. januar šta misliš?Naslovnica wrote: ↑25/11/2025 14:48 Nema razloga da se raspadne država zato što je neko iskoristio slobodan dan i otišao do Dajhmana da kupi šlapice.
![]()
![]()
Ja odavno ne gajim bilo kakvu emotivnost prema ovome u čemu živim. Sve mi se gadi i nemam nikakve emotivnosti, niti spram ovoga u šta se pretvorila država niti prema zastavi.
Da su ljiljani i država koja me vidi i voli, bilo bi drugačije.
Ja sam u ovoj državi građanin drugog reda, neko ko se ne može kandidovati za predsjednika i ne interesuje me ovakva država.
Platim poreze što treba, ponašam se kulturno, uzoran komšija i tjt.
Niti šta očekujem od države niti se čemu od nje nadam.
Što se tiče konkretno "onih tamo", oni tamo bi najradije da mi nikako ni ne prelazimo entitetske linije.
Ne znam koliko ih dolazi na 09.januar u Sarajevo, ne može se to prebrojati, ako ko uspije prebrojati neka javi.
U svakom slučaju, ja apsolutno razumijem sve što se ovdje priča ali realno, BMK. Ništa lično ba, ovo govorim samo za sebe. Ne diram nikoga i ne želim da mene iko dira. Gledam svoja posla.
Uvijek kada počne ova priča sjetim se partizana 41-45 i njihovih ideala i borbe i ovih danas, ne znam kako da ih nazovem. Sjetim se 92-95, sjetim se svog Jakuba rahmetli, pokojnog Milorada, rahmetli čika Smaje, Zlatana pokojnog...i oni bi isto razmišljali kao i ka i psovali sve ovo. I bili očajni. Pa poravnali i gledali svoja posla.
Nekada sam se nervirao, haman sebe dovodio do suza i očaja, i inda skontao da sam najvažniji sebi i svojoj porodici, kakva ba država.
- duh_sa_sjekirom
#11512 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne kontate poentu odlaska u kupovinu u Lukavicu: to patriJote proslavljaju Dan državnosti...i to u podnožju glasovitog Gavrića brda

-
Naslovnica
#11513 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pola "patriota" ne zna koji je dan državnosti a koji dan nezavisnosti i šta predstavljaju.duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/11/2025 15:16 Ne kontate poentu odlaska u kupovinu u Lukavicu: to patriJote proslavljaju Dan državnosti...i to u podnožju glasovitog Gavrića brda
![]()
Patriotizam se ne iskazuje bojkotom "onih anamo" nego poštivanjem zakona, plaćanjem poreza, izdavanjem fiskalnih računa, pomaganjem ljudima, čuvanjem okoline, lijepim odgojem i obrazovanjem djece, pjevanjem himne itd.
Ja ba ne mogu himnu svoje države da otpjevam jer nema riječi.
- duh_sa_sjekirom
#11514 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ma ja ba...Naslovnica wrote: ↑25/11/2025 15:26Pola "patriota" ne zna koji je dan državnosti a koji dan nezavisnosti i šta predstavljaju.duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/11/2025 15:16 Ne kontate poentu odlaska u kupovinu u Lukavicu: to patriJote proslavljaju Dan državnosti...i to u podnožju glasovitog Gavrića brda
![]()
![]()
Patriotizam se ne iskazuje bojkotom "onih anamo" nego poštivanjem zakona, plaćanjem poreza, izdavanjem fiskalnih računa, pomaganjem ljudima, čuvanjem okoline, lijepim odgojem i obrazovanjem djece, pjevanjem himne itd.
Samo što prvo ne isključuje ostalo...a ni obrnuto...
-
Naslovnica
#11515 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne kontam, šta je prvo, šta drugo, šta se isključuje?duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/11/2025 16:06Ma ja ba...Naslovnica wrote: ↑25/11/2025 15:26Pola "patriota" ne zna koji je dan državnosti a koji dan nezavisnosti i šta predstavljaju.duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/11/2025 15:16 Ne kontate poentu odlaska u kupovinu u Lukavicu: to patriJote proslavljaju Dan državnosti...i to u podnožju glasovitog Gavrića brda
![]()
![]()
Samo što prvo ne isključuje ostalo...a ni obrnuto...
![]()
- duh_sa_sjekirom
#11516 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ono sto si nabrojao, hebemu misha...
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#11517 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ova dvojica su u Banovićima zato što su srali o politici...
Nastavite i vi...
Nastavite i vi...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11518 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Bas svi antifasisti maknuti? Koji kurac nisu makli onda ulicu zavnobiha?dječak sa šibicama wrote: ↑25/11/2025 15:01 Ja mislim da i prostor na kojem su svi antifasisti maknuti sa tabla na ulicama, pa i predsjednik ZAVNOBIHa ali Busuladzic ponosno stoji, takodje negira nekakvu drzavu ili bar onu koja se poziva na ZAVNOBIH.
- nepass1
#11519 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Katastrofa je kad god odes. Ali vecina nas nema taj osjecaj prema drzavi. Mislim nemam ni ja. Jer jbg drzava nam je zakurac realno.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
- Chloe
- Photo mod
#11520 Re: Neradna nedjelja u FBiH
BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
-
breuer
#11521 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ovo nije problem, samo dok se u istim ne kupuje ColaChloe wrote: ↑26/11/2025 08:24BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Spinujte kako god hoćete, ali meni je ovo katastrofa na današnji dan. Zbog ovoga bošnjaci ne zaslužuju svoju državu jer nemaju principa, dostojanstva, hrabrosti niti dugoročne vizije. Jebite se svi, nek se raspadne država pa makar prodišemo na preostalih 23%, ne bi svakako bili najmanja evropskad država.... nevjerovatno. I očekujemo da neko poštuje nas i našu državu, a to sami nismo kadar.
- drug_profi
#11522 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Osjećaj treba uzgajati. Dopustiti mu da raste.
Prođem kraj spomenika u naselju sa imenima mojih saboraca. Mnogo ih je. Njih 17 sam lično poznavao.
Obrišem blato ili snijeg sa grba Republike uklesanog u kamenu.
I osjetim da me žmarci prožimaju.
Oni su dali živote, a mi smo odustali.
Sram da nas bude.
- Chmoljo
#11523 Re: Neradna nedjelja u FBiH
e to da. postoji izvjesna doza teškog licemjerja kada je u pitanju palestinsko pitanje "u nas". pa tako prezrivo te gledaju kada naručuješ i piješ coca colu, ali zato hladno isti vlasnici prezrivih pogleda kod vlastitih koljača i zatirača bez problema i kupiti i poslovati i zaposliti, ali i konzumirati kulturu, adete, i "kulturu".breuer wrote: ↑26/11/2025 09:03ovo nije problem, samo dok se u istim ne kupuje ColaChloe wrote: ↑26/11/2025 08:24BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Spinujte kako god hoćete, ali meni je ovo katastrofa na današnji dan. Zbog ovoga bošnjaci ne zaslužuju svoju državu jer nemaju principa, dostojanstva, hrabrosti niti dugoročne vizije. Jebite se svi, nek se raspadne država pa makar prodišemo na preostalih 23%, ne bi svakako bili najmanja evropskad država.... nevjerovatno. I očekujemo da neko poštuje nas i našu državu, a to sami nismo kadar.
![]()
ali ima i to svoje objašnjenje, lako je biti vatren sa distance. kada dođe da se nešto i uradi i djeluje, e tada, jebiga, milion izgovora. otud je lakše poržavati palestinu na sav glas i osuđivati onog ko nije pretjerano zaintersovan, za razliku od odricanja od vlastitog komfora kako bi se sačuvao princip i obraz.
- Chmoljo
#11524 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa biće onakva kakvi smo mi prema njoj. treba država sama od sebe postati dobra pa da je poštujemo? gdje se to ikad desilo?nepass1 wrote: ↑26/11/2025 08:21Katastrofa je kad god odes. Ali vecina nas nema taj osjecaj prema drzavi. Mislim nemam ni ja. Jer jbg drzava nam je zakurac realno.BadBoy wrote: ↑25/11/2025 14:45 Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
- Ozimician
#11525 Re: Neradna nedjelja u FBiH
To je tacno, ali ipak i drzava treba da zasluzi postovanje, za pocetak da uvede 25.11. kao drzavni praznik, a ne entitetski.