Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alfa159 wrote: ↑23/11/2025 13:57
Dakle došlo vrijeme grijanja.
Prošle godine mjenjao mali hladnjak u Octavia 2019 god.
Stavio nov hladnjak, ali izgleda loše ispran sistem te se opet začepio hladnjak. E onda opet Isao na ispiranje i bilo je kao ok do zime tj do ovih hladnih dana.
Dakle lijeva strana (moja) kao i grije ali desna led.
Zna i ima biti topla onda hladno.
Crijeva oba sto idu u motor vruća. Kontam da nije do onih motoriča sto pokreću klapne za vruću hladni zrak.
Ili je termostata ili vodena pumpa. Jer ne vidim da mi u posudi baš cirkuliše voda.
No nekako najviše mislim da bi mogao biti opet mali hladnjak.
Ko u Sarajevu da mi pokuša isprati mali hladnjak.
Pokažite smzo se
tebi je pukla silikatna vrecica u boci i od tog su ti problemi poceli, ispiranjem sada neces nista postici , mora se pravilno isprat i ocistit sistem, stavit nova boca i novi mali hladnjak.
U japanera nema silikonskih loptica za kupljenje vlage u sistemu jeli
Radi se o zatvorenom sistemu s jakim pritiskom, Te stvari kad se raspu ne znam o kojem autu sa se radi. Bez generalnog ciscenja nema lijeka….
nikad ni cuo ni vidio
Doduse vecinom auta koja koriste G13 antifriz dolazila s tim sranjem. Sumnjam da su azijati
. U bočici to bude i moze se izvaditi lahko.. U ovim novijim sto su prestali sa G13 i vratili se na g12EVO nema toga…
U japanera nema silikonskih loptica za kupljenje vlage u sistemu jeli
Radi se o zatvorenom sistemu s jakim pritiskom, Te stvari kad se raspu ne znam o kojem autu sa se radi. Bez generalnog ciscenja nema lijeka….
nikad ni cuo ni vidio
Doduse vecinom auta koja koriste G13 antifriz dolazila s tim sranjem. Sumnjam da su azijati
. U bočici to bude i moze se izvaditi lahko.. U ovim novijim sto su prestali sa G13 i vratili se na g12EVO nema toga…
Eto vidis, naoravili problem sa g13 koji nije postojao i onda ga rjesavali toplom vodom, pravi idioti
Nema, u njih je onaj zeleni vecinom bez silikata ali sa fosforom, dok je g13 bez fosfora ali sa silikatima