Za sdp sam glasao 2014,kad su obecavali da nece vise nikad sa sda.i gle cuda slagase.NIsam ti ja navijac stranka i partija.Samo zasluzeni mogu opet dobit glas.Nikako ne mogu diletante nagradit.sumirprimus wrote: ↑24/11/2025 13:40ok to je bilo, proslost, za kog a ces glasati 2026 posto si danas razocaran?svesuper25 wrote: ↑24/11/2025 13:39Glasao sam ja 2022 g za nasu stranku,i ljudi stavise onog idiota za ministra trgovine.Ne smiju nista beknut protiv sdp-a .Prava populisticka stranka koja je sve slagala prije izbora.Cudicka licemjerna do bola.Oni ce izgubit vise od polovine glasova.Samo ih SA kanton moze malo izvuc.Jer to im je i domet.Da su bili pametniji,mogli su bit jaci od sdp-a.Ovako ce sdp nekako opstat ,a ns i nip ce skroz propast.sumirprimus wrote: ↑24/11/2025 13:34 da odmah razbijemo dilemu, ja cu za NS kako god zavrsi do iduce godine.
smatram da su najblize onome sto bih ja bio spreman podrzati u nekom uredjenom sistemu i drustvu, a sto sam svjestan da mi nismo.
nemam duse ne izac na izbore pa kenjat naknadno.
bar cu dati svoj glas nekome pa cu legitimno kenjat.
stani zar nisi glaso za sdp ko da si negdje vec napiso?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
svesuper25
#50676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dulekrele
-
svesuper25
#50678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
naravno da sam razocaran,jer vjerovao sam u trojku,a oni me prevarise.Pa de mi reci ko bi to dao trojki glasove da je znao da ce Ramo Isak bit ministar mup-asumirprimus wrote: ↑24/11/2025 13:43 dakle nista.
a toliko razocaran i toliko postova gdje pljujes trojku. sada i jasno iz kojih pobuda.
- dr_Evil
-
tokio25
#50680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma nije on prisao nasoj stranci a kamoli glasao
klasicni sda botcina
klasicni sda botcina
- No Mind
#50681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SDAovac pretpostavljam, sta ce drugo reci...dulekrele wrote: ↑24/11/2025 13:47 Zrela bosnjacka politika![]()
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1008279 ... -sa-sds-om
- skupljac_zeljeza
#50682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
RTRS, 14.00 - Konferencija za novinare Milorada Dodika. Pričat će vjerovatno kako mu Orban i ostali svjetski lideri čestitali. Kako je pobijedio izdajnike, Schmidta i muslimansko političko Sarajevo. Nabacit će lažni osmijeh pobjednika. I najaviti investicije, progres, veće plate i penzije.....
Ukisle nešto face. Kaže da je 20.000 Bošnjaka glasalo za Blanušu. Ima dokaze na papiru. Za SNSD glasalo 7 ili 9 Bošnjaka pa se čude kako to?
Nije im drago, ali nisu im mogli zabraniti.

Ukisle nešto face. Kaže da je 20.000 Bošnjaka glasalo za Blanušu. Ima dokaze na papiru. Za SNSD glasalo 7 ili 9 Bošnjaka pa se čude kako to?

-
Vjecita_zavrzlama
#50683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar nije ponizenje da vas se pr svodi na pricu ”kako je sda sranje ali nisu ni drugi bolji”svesuper25 wrote: ↑24/11/2025 13:49naravno da sam razocaran,jer vjerovao sam u trojku,a oni me prevarise.Pa de mi reci ko bi to dao trojki glasove da je znao da ce Ramo Isak bit ministar mup-asumirprimus wrote: ↑24/11/2025 13:43 dakle nista.
a toliko razocaran i toliko postova gdje pljujes trojku. sada i jasno iz kojih pobuda.Da ce njiva bit premijer
da ce jedan Vojin koji i nije stanovnik fbh ,nit je bio na izbornoj listi.bit ministar za obrt i poduzetnistvo.Da ce direktor vodovoda u srebreniku bit direktor elektroprivrede bih
i masu drugih diletanata koje su postavili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#50684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
najveće poniženje je priča i SDA je to radilaVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/11/2025 14:18Zar nije ponizenje da vas se pr svodi na pricu ”kako je sda sranje ali nisu ni drugi bolji”svesuper25 wrote: ↑24/11/2025 13:49naravno da sam razocaran,jer vjerovao sam u trojku,a oni me prevarise.Pa de mi reci ko bi to dao trojki glasove da je znao da ce Ramo Isak bit ministar mup-asumirprimus wrote: ↑24/11/2025 13:43 dakle nista.
a toliko razocaran i toliko postova gdje pljujes trojku. sada i jasno iz kojih pobuda.Da ce njiva bit premijer
da ce jedan Vojin koji i nije stanovnik fbh ,nit je bio na izbornoj listi.bit ministar za obrt i poduzetnistvo.Da ce direktor vodovoda u srebreniku bit direktor elektroprivrede bih
![]()
- dr_Evil
#50685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako su nam ova dva problema najvece ponizenje nije ni cudo da nas gaze sa svih stranaJoseMujica wrote: ↑24/11/2025 15:06najveće poniženje je priča i SDA je to radilaVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/11/2025 14:18Zar nije ponizenje da vas se pr svodi na pricu ”kako je sda sranje ali nisu ni drugi bolji”svesuper25 wrote: ↑24/11/2025 13:49
naravno da sam razocaran,jer vjerovao sam u trojku,a oni me prevarise.Pa de mi reci ko bi to dao trojki glasove da je znao da ce Ramo Isak bit ministar mup-aDa ce njiva bit premijer
![]()
- JoseMujica
#50686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kada se samo bave hapanjem, ko god da dođe na vlast, ne treba se čuditi takvom rezultatudr_Evil wrote: ↑24/11/2025 15:12Ako su nam ova dva problema najvece ponizenje nije ni cudo da nas gaze sa svih stranaJoseMujica wrote: ↑24/11/2025 15:06najveće poniženje je priča i SDA je to radilaVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/11/2025 14:18
Zar nije ponizenje da vas se pr svodi na pricu ”kako je sda sranje ali nisu ni drugi bolji”![]()
![]()
- dr_Evil
#50687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ne znam cime se bave, ali mi je jasno da smo opet od gotovog dosle do veresije. Hoce to kod nas, to je linija koju mozes pratiti zadnjih 150 godina, s izuzetkom bosanskih komunista.JoseMujica wrote: ↑24/11/2025 15:18kada se samo bave hapanjem, ko god da dođe na vlast, ne treba se čuditi takvom rezultatu
- JoseMujica
#50688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zadnja grupa ljudi koja je ovdje imala ideju, viziju i jasan ciljdr_Evil wrote: ↑24/11/2025 15:24Ma ne znam cime se bave, ali mi je jasno da smo opet od gotovog dosle do veresije. Hoce to kod nas, to je linija koju mozes pratiti zadnjih 150 godina, s izuzetkom bosanskih komunista.JoseMujica wrote: ↑24/11/2025 15:18kada se samo bave hapanjem, ko god da dođe na vlast, ne treba se čuditi takvom rezultatu
- SmokingMan
#50689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glasao je i jedan sa platnog spiska, Đevad Galijašević.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/11/2025 13:55 RTRS, 14.00 - Konferencija za novinare Milorada Dodika. Pričat će vjerovatno kako mu Orban i ostali svjetski lideri čestitali. Kako je pobijedio izdajnike, Schmidta i muslimansko političko Sarajevo. Nabacit će lažni osmijeh pobjednika. I najaviti investicije, progres, veće plate i penzije.....
Ukisle nešto face. Kaže da je 20.000 Bošnjaka glasalo za Blanušu. Ima dokaze na papiru. Za SNSD glasalo 7 ili 9 Bošnjaka pa se čude kako to?Nije im drago, ali nisu im mogli zabraniti.
![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#50690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba otići u Bijelu kuću s milionima, dobrim modelom i nekim šarmantim političarem, zauzvrat ćemo dobiti ukidanje RS-a garantNo Mind wrote: ↑24/11/2025 13:03 Trump uputio čestitku građanima povodom Dana državnosti BiH: "Pozivam vaše lidere da iskoriste priliku"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/trump-u ... /251124099
Jedva dobio izbore koje je opozicija odradila sa po 'urca i ovaj narandjasti se odmah nasao da prisjedne Miletu na muku. Morat ce on to "provijeriti"![]()
- SmokingMan
#50691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mile je ubio sa plaćenim predizbornim oglasima na FB.u, po mojoj procjeni u omjeru 4:1, nekolicina portala, većinom opskurnih je vrtilo svakih par sati o tome gdje se Mile kretao, šta je i koga je posjetio, etc. Iako je Karan bio na naslovima članaka, uglavnom je Dodo viziualno dominirao u kadru, kao da se on bira a ne njegov "privjesak na reveru". 
-
Hakiz
#50692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kao što se često govori, ne treba SDA ništa uraditi, trojka će sama sebe srušiti. Tvoj post je prilog tome.ljubijankic wrote: ↑24/11/2025 13:03SDA ti je fix i sigurno pobjednik iducih izbora kod Bosnjaka. Nikad ne podcjenjuj moć glupih ljudi u velikim grupamaNo Mind wrote: ↑24/11/2025 12:59Ovi "treci" svakako, samo bez druge dvojice su izgubljeni. Ali ovo prvo dvoje, ne bih bas stavio ruku u vatru za tu prognozu. Mescini, da neki drugi vjetrovi pušu.sumirprimus wrote: ↑24/11/2025 12:47 iduce godine hladno snsd dobija, i ovde sda.
hdz je svakako nedodirljiv.
ljepota od zivota. eto promjene![]()
![]()
Veoma je dobro ljude zvati glupima, to će ih sigurno ubijediti da ne glasaju za SDA.
Ovo šta si napisao izgleda kao izjava očajnika.
-
Hakiz
#50693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo to.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/11/2025 13:37Januar će pokazati da li im je to cilj. Ako obećaš 440.000 penzionera u januaru usklađivanje od 17 % pa u junu 6,3% i mogućnost "13 penzije" pa to ne ispuniš jer ostalo je još samo 4 sedmice da dva Parlamenta usvoje onda dobija razočarenja proporcionalna očekivanjima. Bezidejnost, ljenost, bahatost...obje ove frakcije će smanjiti izlaznos i u FBiH, a penzioneri su kući i vole glasati. 180.000 je na minimalnoj. Skoro 40%.
Uz to imaš ministra iz NiP koji kaže da nema povećanja invalidnina jer su invalidi preskupi, a njegovi koalicioni partneri iz NS i SDP na to ostanu nijemi.
Uz razočarane penzionere dodaj još razočaranije invalide.
Neka kasirke u trgovačkim centrima i porodilje glasaju. Ako je to dovoljna baza, dobro je, nemaju u trojci razlog za brigu.
Samo, prije će razočarani 75-godišnji penzioner izaći na izbore, nego 22-godišnja kasirka koja će (neradnu) nedjelju provesti dernečeći na izletištu a ne u redu na glasačkom mjestu. Ima jedan dan (nedjelju) neradni i da ga potroši na glasanje? Nema šanse.
Na to nisu računali genijalci iz trojke.
-
svesuper25
#50694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
IspravkaNije kasirki ta nedjelja neradna,samo ne moze prodavat,dok joj inventura i slaganje polica nisu zabranjeni.Hakiz wrote: ↑24/11/2025 16:15Upravo to.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/11/2025 13:37Januar će pokazati da li im je to cilj. Ako obećaš 440.000 penzionera u januaru usklađivanje od 17 % pa u junu 6,3% i mogućnost "13 penzije" pa to ne ispuniš jer ostalo je još samo 4 sedmice da dva Parlamenta usvoje onda dobija razočarenja proporcionalna očekivanjima. Bezidejnost, ljenost, bahatost...obje ove frakcije će smanjiti izlaznos i u FBiH, a penzioneri su kući i vole glasati. 180.000 je na minimalnoj. Skoro 40%.
Uz to imaš ministra iz NiP koji kaže da nema povećanja invalidnina jer su invalidi preskupi, a njegovi koalicioni partneri iz NS i SDP na to ostanu nijemi.
Uz razočarane penzionere dodaj još razočaranije invalide.
Neka kasirke u trgovačkim centrima i porodilje glasaju. Ako je to dovoljna baza, dobro je, nemaju u trojci razlog za brigu.
Samo, prije će razočarani 75-godišnji penzioner izaći na izbore, nego 22-godišnja kasirka koja će (neradnu) nedjelju provesti dernečeći na izletištu a ne u redu na glasačkom mjestu. Ima jedan dan (nedjelju) neradni i da ga potroši na glasanje? Nema šanse.
Na to nisu računali genijalci iz trojke.
-
zavrzlama
#50695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
U manjem entitetu ce poceti proces lokalizama,sto je ujedno i kraj
Centralisticke diktature iz Banjaluke...
-
Hakiz
#50696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja nikako ne mogu svariti da je SDS, stranka Karadžića, Mladića, Plavšić, Koljevića, Đoge itd postala prihvatljivija od SNSD. Ne branim SNSD, naravno, ali SDSzavrzlama wrote: ↑24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
- dr_Evil
#50697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zavrzlama wrote: ↑24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
Nemoj se ljutit, ali ja taj tvoj tekst citam evo skromnih 15 godina.
- dr_Evil
#50698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Polahko, svarit cesHakiz wrote: ↑24/11/2025 16:23Ja nikako ne mogu svariti da je SDS, stranka Karadžića, Mladića, Plavšić, Koljevića, Đoge itd postala prihvatljivija od SNSD. Ne branim SNSD, naravno, ali SDSzavrzlama wrote: ↑24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
Centralisticke diktature iz Banjaluke...![]()
-
Hakiz
#50699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne budi siguran.dr_Evil wrote: ↑24/11/2025 16:25Polahko, svarit cesHakiz wrote: ↑24/11/2025 16:23Ja nikako ne mogu svariti da je SDS, stranka Karadžića, Mladića, Plavšić, Koljevića, Đoge itd postala prihvatljivija od SNSD. Ne branim SNSD, naravno, ali SDSzavrzlama wrote: ↑24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
Centralisticke diktature iz Banjaluke...![]()
![]()
-
zavrzlama
#50700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto znaci da se nista nije prmijenilo od onoga sto tvrdim....ili ti vidis da jestdr_Evil wrote: ↑24/11/2025 16:23zavrzlama wrote: ↑24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..
Nemoj se ljutit, ali ja taj tvoj tekst citam evo skromnih 15 godina.