Ja sam zivio 5.5 god tamo gdje i ovaj "Zenicki" tj. oko Terca, Duge itd. Uvijek sam imao naci mjesto. Mozda su se stvari promjenile, naselilo se masovno imaca auta, ne znam.. Nisam gore od 2020.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#73776 Re: Zeničani
-
nauticamid
#73777 Re: Zeničani
Sa zenom i djecom na bicklu u goste. Ostavjt ces ih gdje?gentoo wrote: ↑23/11/2025 14:08Pazi sad, mozda ce ti ovo zvucati sokantno, platio bih 1KM/sat ; 4KM/dan na komercijalnom mjestu? Dosao bi autobusom/taxijem/bicikom?nauticamid wrote: ↑23/11/2025 13:44 Sutra ces ti ciniku otici u goste u radakovo i neces imati gdje parkirati ili ce on tebi doci i sta onda?![]()
Meni je ovo sve u 500M, mogu na rukama.. Zato je vama kojima nije, a volite otici kafu popiti autom frkanauticamid wrote: ↑23/11/2025 13:44 Jel pijes kafu samu u kaficima oko tvoje zgrade, jel kupujes hranu samo u bingu u centru ili LP?![]()
Moje auto je sa godisnjim odmorima, planiranim i ne planiranim odlascima u druge gradove BIH preslo jedva 8000 za 12mjeseci, servis radim radi broja dana a ne broja kilometara![]()
Stanje uma je moj komsija koji radi u MUP-u (i parkira nepropisno ispred zgrade BTW) i ja koji sam do skora radio u Metalurgu.. Obojici treba cca isto vremena nogom.. meni 13 min. kad ne zurim. On nikad nije pjeske otisao na posao.
Platices parking 3-4 sata dok si u gostima.
Podvuces refu, ko je ovdje dobar dok mi svi placamo parkinge, a ko donji?
Balkon sine...
- gentoo
#73778 Re: Zeničani
nauticamid wrote: ↑23/11/2025 14:13 Sa zenom i djecom na bicklu u goste. Ostavjt ces ih gdje?
Balkon sine...
Aha znaci tu smo.. Polako isplivava karakter "rodjenog zenicanina" kao i moj komsija. Dakle i ti si hodac po prelima i jahac trotoara.. . Ti bi da dodjes jaranu na prelo, i zauzmes meni mjesto koji tu zivim ? Sve pod izgovorom "brige za sugradjane"
Meni nije zao dati 4KM/24h.. to je rekao bih i jeftino na nekim lokacijama (poliklinika,socijalno,masarykova iza parka, londza, jalija itd..). Ta kafa koju pijes je 2-2.5KM, potrosis jos 0.5KM goriva
-
nauticamid
#73779 Re: Zeničani
Pa leveru, gdje si ti ako je "tvoje" mjesto zauzeto? Cije si ti zauzeo? Platio sigurno nisi.gentoo wrote: ↑23/11/2025 14:20nauticamid wrote: ↑23/11/2025 14:13 Sa zenom i djecom na bicklu u goste. Ostavjt ces ih gdje?
Balkon sine...
Aha znaci tu smo.. Polako isplivava karakter "rodjenog zenicanina" kao i moj komsija. Dakle i ti si hodac po prelima i jahac trotoara.. . Ti bi da dodjes jaranu na prelo, i zauzmes meni mjesto koji tu zivim ? Sve pod izgovorom "brige za sugradjane"
Meni nije zao dati 4KM/24h.. to je rekao bih i jeftino na nekim lokacijama (poliklinika,socijalno,masarykova iza parka, londza, jalija itd..). Ta kafa koju pijes je 2-2.5KM, potrosis jos 0.5KM goriva![]()
Dalo bi se raspravljati sta je tu tvoje.
Da ne ulazimo u tu tvoju tiktokersku pricu i obiljezavanja i ove opise.
Ti i takvi kao ti su za jednog kvalitetnog cesljanja kod kakvog psihijatra.
Iz sve ove price i tvojih upisa bi se moglo zakljuciti da ti niti imas drustvenog zivota niti radis igdje. Tu si na prozoru i snimas ko sta radi i gdje ide i kad dolazi
- gentoo
#73780 Re: Zeničani
Da, i cim stanes na moje mjesto pauk ce te dici. Sad te ostavljam jer ipak je vrijeme rucka a i ima nekih utakmica na TV-u. U principu me boli q za tobom.nauticamid wrote: ↑23/11/2025 14:27 Iz sve ove price i tvojih upisa bi se moglo zakljuciti da ti niti imas drustvenog zivota niti radis igdje. Tu si na prozoru i snimas ko sta radi i gdje ide i kad dolazi
Bitno je da je karakter pokazan i da se Fudi jebe mrtva majka radi 1KM
-
nauticamid
#73781 Re: Zeničani
Koji bolan karaktergentoo wrote: ↑23/11/2025 14:33Da, i cim stanes na moje mjesto pauk ce te dici. Sad te ostavljam jer ipak je vrijeme rucka a i ima nekih utakmica na TV-u. U principu me boli q za tobom.nauticamid wrote: ↑23/11/2025 14:27 Iz sve ove price i tvojih upisa bi se moglo zakljuciti da ti niti imas drustvenog zivota niti radis igdje. Tu si na prozoru i snimas ko sta radi i gdje ide i kad dolazi
Bitno je da je karakter pokazan i da se Fudi jebe mrtva majka radi 1KM![]()
A ne jbe se Fudi mrtva majka nego onima koji ovo sve opravdavaju jer ti ljudi naplacuju nesto sto si imao jucer dzaba.
Ovdje svi.mi gubimo, a oni dobijaju.
Sutra ce ti zabraniti da prelazis pjeske s jalije na londzu jer stvaras guzvu u navedenom naselju.
-
Ci-Nick
#73782 Re: Zeničani
U kugu vodovoda mogu napraviti parking za 50 automobila.
Almy je pustio svoje radnike da parkiraju u krugu firme.
Druga stvar, ne mora svaki radnik doći sam u autu, mogu se dogovoriti pa da neko poveze kolegu.
Naravno i dobar javni prijevoz bi pomogao, bar donekle.
- Casual's
#73783 Re: Zeničani
Napravili su debilanu sa ovim rezervacijam. Ne znam je li to ideja Vozda ili onog Kurtagica, cija god da je debilna je. Naplatu parkinga podrzavam, ali sada na Jaliji, Londzi, Talica brdo nemas gdje parkirati uz naplatu.
- gentoo
#73784 Re: Zeničani
Skoro cijeli Vojvodica put je za naplatu. Samo 5-6 mjesta na pocetku ulice (sa bulevara) je R
otprilike:

Ima sigurno 15-20 mjesta i evo od kako su ocrtali vecina prazna (citaj: teska marka)
Mislim da cak nekim zakonom moraju na X broj rezervisanih na lokaciji da imaju Y broj komercijalnih
-
Throttle
#73785 Re: Zeničani
U Babinoj sam zivio do prije godinu dana i uvijek je bilo mjesta oko 17ke i 19ke u bilo koje doba dana. Sad odem bivsim komsijama navecer, najcesce parkiram na zadnje slobodno mjesto. Ne znam jesu li auto kupili oni koji nikad nisu imali ili se kupi drugo auto u porodici. Jedan dio stanara prvih zgrada od bazena je parkirao na taj "moj" parking, gore je jos veca havarija. Dio oko dzamije je uzas, samo vikendom ima nesto slobodnih mjestaanex wrote: ↑23/11/2025 13:39 Vezano za pisanje oko Babine rijeke...ja ga poljubim u šupak ko nađe parking kod bazena (zgrade do bazena i prema džamiji) od 15:20h pa dalje...
Ako si parkirao do 15h - ne mrdaj! Nema te šanse da nađeš mjesto poslije 15h kad se svi vrate s poslova...
Znači, mene je strah samo da nekome ne padne napamet da one livade oko zgrada i pored same rijeke ne asfaltira...!
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#73786 Re: Zeničani
Samo Pašo ima 3 auta u kući...znaš Pašu iz 19a?
Sve ostako ti je jasno...
Sve ostako ti je jasno...
- -Chesterfield-
#73787 Re: Zeničani
Sreća pa dosta ljudi ima stan ali ne živi u Zenici. Koji bi to krkljanac bio da su svi stanovi naseljeni.
- Casual's
#73788 Re: Zeničani
Pa de parkiraj od 07:00 do 20:00gentoo wrote: ↑23/11/2025 16:39Skoro cijeli Vojvodica put je za naplatu. Samo 5-6 mjesta na pocetku ulice (sa bulevara) je R
otprilike:
Ima sigurno 15-20 mjesta i evo od kako su ocrtali vecina prazna (citaj: teska marka)![]()
Mislim da cak nekim zakonom moraju na X broj rezervisanih na lokaciji da imaju Y broj komercijalnih
- gentoo
#73789 Re: Zeničani
Do 22:00.. Ali nije to. Pola ljudi koji su parkirali uz ulicu su presli na svoje R mjesto a pola (ovih kao nautica) koji su ujutro u 7:30 znali doci i parkirati i lagano na posao to vise ne rade.. Ili traze druga naselja, trotoare, zelene povrsine.
Ima i kod nas jos uvijek ovih sa sluzbenim autima, caddy-ima, kombi-ima (ljudi koji zive tu ali eto voze sluzbena auta kuci) koji se ocigledno 'svercaju' i snalaze ali lagano ce i oni uzeti mjesecnu kad ih kazni par puta..
I nikad manje auta na zelenim povrsinama (bar ovo sto ja s prozora gledam) gdje su nekad komsije koje zive tu bile primorane parkirati jer jbg.. dosao nautica u goste.
- sheikh
#73790 Re: Zeničani
Nemam stvarno riječi hvale za JP Parking servis, ali da se neko žali "jer nema mjesta za parking kada ode nekome u goste" je van svake pameti
pa haveru ne ideš svaki dan svaki sat u goste nekome u drugo naselje. Bitno je da imaš svoje mjesto u blizini svog naselja i to je to.
Gdje god da odeš u te silne goste, možeš u radijusu od 300 m 400 m naći mjesto za parking (sa naplatom ili bez).
Argument da je do jučer bio parking besplatan a više nije je idiotizam.
Ko rezerviše ima svoje parking mjesto 24 h i cijena je korektna za tu uslugu. Prije nisu plaćali ali ga nisu ni imali. Ili ako ih sreća pogodi pa nađu mjesto.
pa haveru ne ideš svaki dan svaki sat u goste nekome u drugo naselje. Bitno je da imaš svoje mjesto u blizini svog naselja i to je to.
Gdje god da odeš u te silne goste, možeš u radijusu od 300 m 400 m naći mjesto za parking (sa naplatom ili bez).
Ko rezerviše ima svoje parking mjesto 24 h i cijena je korektna za tu uslugu. Prije nisu plaćali ali ga nisu ni imali. Ili ako ih sreća pogodi pa nađu mjesto.
- xPaco1337
#73791 Re: Zeničani
To se bune oni isti koji ispred Šopinga ostave auto cijeli dan i odu ili na posao ili hodaju po gradu cijeli dan. Njih pogađa ovo i naravno da se bune.sheikh wrote: ↑24/11/2025 08:18 Nemam stvarno riječi hvale za JP Parking servis, ali da se neko žali "jer nema mjesta za parking kada ode nekome u goste" je van svake pameti![]()
![]()
![]()
Ali bitno da oni kod sebe imaju parking i ne daju se komšiji okrenuti ispred kuće
- sheikh
#73792 Re: Zeničani
a ne zaista smatram da je tako.
Prošle sedmice sam išao u goste na Jaliji. Slažem se da je problem parking, ali nerealno je očekivati da moram imati mjesto za parkiranje na Jaliji jer sam tobože došao nekome u goste.
Provozao se do Šolajine, parkirao, prošetao do Jalije.
Nije mi kruna s glave spala.
Ponavljam da nemam niti jedne riječi JP Parking servis
Prošle sedmice sam išao u goste na Jaliji. Slažem se da je problem parking, ali nerealno je očekivati da moram imati mjesto za parkiranje na Jaliji jer sam tobože došao nekome u goste.
Provozao se do Šolajine, parkirao, prošetao do Jalije.
Nije mi kruna s glave spala.
Ponavljam da nemam niti jedne riječi JP Parking servis
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#73793 Re: Zeničani
A šta kad ne bude više ni u Šolajinoj...?
- xPaco1337
#73794 Re: Zeničani
U goste sa busom kao što kažu da mi u gradu idemo do kafane autom da trebamo javni prijevoz koristit, tako i oni u goste mogu isto 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73795 Re: Zeničani
Znači ja kad odem @gentoo u goste na Jaliju automobilom necu imati gdje parkirati...sramota bre
.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73796 Re: Zeničani
A je gledam ovu mapu jalije i one ledine sto su napravili i sto ce napraviti parking kotno se moglo jedan sprat uvis jos izbetonirat ne bi smetalo nikom, nekoliko stubova gore plocu 20 cm i imas dodatnih duplo parkinga ali to je malo veca investicija nema ko da uleti s parama.
-
skoronikako
#73797 Re: Zeničani
Meni je zamjerka sto se u gradu ne radi na sistematskom rjesavanju parkinga. Ovo je super, obnova ulice, ali nema nekog povecanja broja mjesta.
Pozitivno sam se iznenadio za Vojvodica put jer sam mislio da ce i to sve biti rezervisano, a znamo da Bosanke do Rome budu tri mjesta slobodna, ako i toliko.
Pozitivno sam se iznenadio za Vojvodica put jer sam mislio da ce i to sve biti rezervisano, a znamo da Bosanke do Rome budu tri mjesta slobodna, ako i toliko.
- sheikh
#73798 Re: Zeničani
a dobro ipak su ovo počeci uređenja gradskih naselja
ipak je Jalija centralni dio grada te ostaja nada da će se nastaviti dalje sa odmutom, kineskim, mokušnicama i ostalim naseljima
ipak su prilikom uređenja parkinga barem i asfaltirali i uredili okolno uređenje
na šta smo navikli i ovo je napredak
ipak je Jalija centralni dio grada te ostaja nada da će se nastaviti dalje sa odmutom, kineskim, mokušnicama i ostalim naseljima
ipak su prilikom uređenja parkinga barem i asfaltirali i uredili okolno uređenje
na šta smo navikli i ovo je napredak
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#73799 Re: Zeničani
Bilo je danas zanimljivih tacaka na GV.
Gradske apoteke idu u JPP sa Pharmacia doo Zenica. Pricalo se da idu MGM-u
Komgrad ce raditi Trg AI.
Kalvarija je dobila saglasnost da se na firmu kcerku prebaci projekat Trga BiH.
Ugovor za Trg Rudara se raskida, bezveze su nam napravili rupu i posjekli drvece
Navodno neka firma iz Turske hoce da to otkupi, valjda nije neka tamba lamba prica
Gradske apoteke idu u JPP sa Pharmacia doo Zenica. Pricalo se da idu MGM-u
Komgrad ce raditi Trg AI.
Kalvarija je dobila saglasnost da se na firmu kcerku prebaci projekat Trga BiH.
Ugovor za Trg Rudara se raskida, bezveze su nam napravili rupu i posjekli drvece
Navodno neka firma iz Turske hoce da to otkupi, valjda nije neka tamba lamba prica
-
kakavdanakneiskustvu
#73800 Re: Zeničani
Onaj Pašalić, Ćuzna kako li već ,vidim pomoćnik direktora KPZ