Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#73751 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Rothmans wrote: 23/11/2025 10:29 A sta bi trebali ljudi ? Poprodat auta ko nema parking mjesto il garazu ?
Treba i tebi i meni obezbijediti parking gdje zivis. Isto tako treba i tebe i mene natjerati da ako nemamo parking i nemamo namjeru da ga platimo na X lokaciji.. da i ne idemo autom. Ono sa vinjetama je ustvari bilo najbolje da je tad proslo, vinjete po naseljima + 4-5 placenih mjesta na svakoj mikrolokaciji (za goste i sl.).

Iako, ja sam mnogo zadovoljniji sa ovim sto su uradili ja Jaliji.. Za 23KM imam svoje R i svoj broj i uvijek me ceka. Nadam se da ce i tebi u tvom naselju (ganjajte preko MZ) doci i ocrtati da za 23KM mozes imati svoje rezervisano mjesto i da ti neki papak sa Jalije ne moze doci i parkirati a ti koji tu zivis da nemas gdje :wink: :D

PS.

Iako pljuvaci svega ne znaju da je ovo odavno prestala biti dvosmjerna ulica i da su trotoari odavno zauzeti.. Rijesit ce se i ova ulica :wink:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 5378792135
-Chesterfield-

#73752 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Throttle wrote: 22/11/2025 20:45
-Chesterfield- wrote: 22/11/2025 16:44
Throttle wrote: 22/11/2025 11:24 Opet to ne rjesava npr. onaj javašluk oko Makova.
Kakav je gore problem? Da li svaki stan ima obezbjeđeno parking mjesto? Ako nema gdje stanari ostavljaju navečer vozila?
I preko dana i navecer ostavljaju na trotoaru i na zelenoj povrsini uz cestu prema skoli. Navecer nemas gdje cackalicu ubacit a ni preko dana nihe znacajno bolje. Imaju garaze i nesto parking mjesta al to nije ni blizu dovoljnog, ima dosta stanova u zgradama. Odokativno, fali 50+ parking mjesta
https://www.zenicablog.com/makovi-inten ... a-gradnja/

Znači laž da će svaki stan imati parking mjesto.
nauticamid

#73753 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 10:44
Rothmans wrote: 23/11/2025 10:29 A sta bi trebali ljudi ? Poprodat auta ko nema parking mjesto il garazu ?
Treba i tebi i meni obezbijediti parking gdje zivis. Isto tako treba i tebe i mene natjerati da ako nemamo parking i nemamo namjeru da ga platimo na X lokaciji.. da i ne idemo autom. Ono sa vinjetama je ustvari bilo najbolje da je tad proslo, vinjete po naseljima + 4-5 placenih mjesta na svakoj mikrolokaciji (za goste i sl.).

Iako, ja sam mnogo zadovoljniji sa ovim sto su uradili ja Jaliji.. Za 23KM imam svoje R i svoj broj i uvijek me ceka. Nadam se da ce i tebi u tvom naselju (ganjajte preko MZ) doci i ocrtati da za 23KM mozes imati svoje rezervisano mjesto i da ti neki papak sa Jalije ne moze doci i parkirati a ti koji tu zivis da nemas gdje :wink: :D

PS.

Iako pljuvaci svega ne znaju da je ovo odavno prestala biti dvosmjerna ulica i da su trotoari odavno zauzeti.. Rijesit ce se i ova ulica :wink:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 5378792135
Zar nije parking 35KM?

Od dvosmjerne ulice prave jednosmjernu i parking :shock: i to u centru grada :oops:

Ko dopusta ovim kokosima da rade ovo sto rade?
gentoo

#73754 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 11:58 Od dvosmjerne ulice prave jednosmjernu i parking i to u centru grada

Kad si zadnji put prosao ovom ulicom ? Kad si zadnji put vidio slobodne obe trake i trotoare u ovoj ulici ?
nauticamid

#73755 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 12:07
nauticamid wrote: 23/11/2025 11:58 Od dvosmjerne ulice prave jednosmjernu i parking i to u centru grada

Kad si zadnji put prosao ovom ulicom ? Kad si zadnji put vidio slobodne obe trake i trotoare u ovoj ulici ?
Zato postoji policija.

Nisi odgovorio kako placas 23 umjesto 35KM.
gentoo

#73756 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 12:40 Zato postoji policija.

Policija ne radi nista i boli ih q za parkingom.. To je vec poznato i definisano. 23KM kosta R mjesto u Zona 1. 35KM vjerovatno u nekoj Zona 0 sto je ne znam.. MUP, Masarykova, Stara pijaca i sl. lokacije
nauticamid

#73757 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

nauticamid wrote: 23/11/2025 12:40
gentoo wrote: 23/11/2025 12:07

Zato postoji policija.

Najbolje bi bilo da i od talica brda naprave parking i jednosmjernu. Sta fali?

I tako da od svake dvosmjerne naprave jednosmjernu. Pa jel?
Pogotovo u centru grada.
nauticamid

#73758 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 12:46
nauticamid wrote: 23/11/2025 12:40 Zato postoji policija.

Policija ne radi nista i boli ih q za parkingom.. To je vec poznato i definisano. 23KM kosta R mjesto u Zona 1. 35KM vjerovatno u nekoj Zona 0 sto je ne znam.. MUP, Masarykova, Stara pijaca i sl. lokacije
Pa nije njihovo da ovdje sprovode zakone u vezi saobracaja i da pretvaraju dvosmjerne u jednosmjerne.

Cuj kazes dobar prijedlog da okupiraju sve parking povrsine u cijelom gradu i da naplacuju svima. Pa jesi li ti dobar sa glavom ili jednostavno radis u tom preduzecu koji globi ovaj narod.
gentoo

#73759 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 12:48 Najbolje bi bilo da i od talica brda naprave parking i jednosmjernu. Sta fali?

Pogotovo u centru grada.
Dobro hajd tvojom logikom.. Kad si zadnji put prosao ovom ulicom ili eto Talica brdom dole kod Samaka, vidio aute u traci za saobracaj ili na pjesackom nogostupu i kao uzorni gradjanin zvao policiju da ih kazni/ukloni?

Sva prica ovdje se vodi oko tog da je onom Subasicu (Zenicki) koji je u B.R. gdje stalno ima parkinga smeta (nostalgija sta li) sto sad bageri dizu asfalt/trotoare da naprave parking a nije mu smetalo kad su na tim istim trotoarima bili parkirani (nepropisno) auti.

Pa ne dodje niko u B.R. kad "igraju Zmajevi" da parkira, nego doje meni i Bobi-ju pred zgradu. Nece niko doci u B.R. ili Radakovo ili Crkvice.. da parkira kad Bingo stavi rampe (a stavit ce).

Dakle ili jesi ili nisi: ili ti smeta sto se dize asfalt i pravi parking ali ti smeta i kad papak parkira na trotoar ili ti ne smeta ni jedno ni drugo.

Ne moze daj mi malo Titine Jugoslavije ali daj mi i ChatGPT i Facebook :mrgreen:
Rothmans

#73760 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Talica brdo parking se moze rijesit preuredjenjem sale i igralista kodd Meshe u parking. Djeca imaju tiktok ionako
nauticamid

#73761 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 12:53
nauticamid wrote: 23/11/2025 12:48 Najbolje bi bilo da i od talica brda naprave parking i jednosmjernu. Sta fali?

Pogotovo u centru grada.
Dobro hajd tvojom logikom.. Kad si zadnji put prosao ovom ulicom ili eto Talica brdom dole kod Samaka, vidio aute u traci za saobracaj ili na pjesackom nogostupu i kao uzorni gradjanin zvao policiju da ih kazni/ukloni?

Sva prica ovdje se vodi oko tog da je onom Subasicu (Zenicki) koji je u B.R. gdje stalno ima parkinga smeta (nostalgija sta li) sto sad bageri dizu asfalt/trotoare da naprave parking a nije mu smetalo kad su na tim istim trotoarima bili parkirani (nepropisno) auti.

Pa ne dodje niko u B.R. kad "igraju Zmajevi" da parkira, nego doje meni i Bobi-ju pred zgradu. Nece niko doci u B.R. ili Radakovo ili Crkvice.. da parkira kad Bingo stavi rampe (a stavit ce).

Dakle ili jesi ili nisi: ili ti smeta sto se dize asfalt i pravi parking ali ti smeta i kad papak parkira na trotoar ili ti ne smeta ni jedno ni drugo.

Ne moze daj mi malo Titine Jugoslavije ali daj mi i ChatGPT i Facebook :mrgreen:
Vjeruj, ja uopste ne razumijem kako ti razmisljas.
gentoo

#73762 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 12:51 Pa nije njihovo da ovdje sprovode zakone u vezi saobracaja i da pretvaraju dvosmjerne u jednosmjerne.

Cuj kazes dobar prijedlog da okupiraju sve parking povrsine u cijelom gradu i da naplacuju svima. Pa jesi li ti dobar sa glavom ili jednostavno radis u tom preduzecu koji globi ovaj narod.
Kralju, ovo su TRAZILI stanari okolnih zgrada preko M.Z. takoreci molili. Isto kao i na Jaliji. Na Jaliji je ovo bio prioritet br. 1. Zato sto nemas kao stanar gdje stati jer si eto ti šljego u grad autom a zao ti dati 1/2KM za parking pa da ti je izmedju zgrada.. ili na nogostup :mrgreen: .

Koliko god se bunili, ovom smo onaj mali nozni prst umocili u EU standarde.. Jer nema ni u Vienna ni u Monchengladbach a ni u Antwerp besplatnog parkinga :mrgreen:
nauticamid

#73763 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

Rothmans wrote: 23/11/2025 12:55 Talica brdo parking se moze rijesit preuredjenjem sale i igralista kodd Meshe u parking. Djeca imaju tiktok ionako
:thumbup:
To je to i to se trazi :mrgreen:
gentoo

#73764 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Vidis ti @Bobi ovih pijacara sto bi u Mejdandzik i Potok da stanu besplatno da mogu otici kupiti mrkve i sira na pijacu :D :lol:
nauticamid

#73765 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 12:58
nauticamid wrote: 23/11/2025 12:51 Pa nije njihovo da ovdje sprovode zakone u vezi saobracaja i da pretvaraju dvosmjerne u jednosmjerne.

Kralju, ovo su TRAZILI stanari okolnih zgrada preko M.Z. takoreci molili. Isto kao i na Jaliji. Na Jaliji je ovo bio prioritet br. 1. Zato sto nemas kao stanar gdje stati jer si eto ti šljego u grad autom a zao ti dati 1/2KM za parking pa da ti je izmedju zgrada.. ili na nogostup :mrgreen: .

Koliko god se bunili, ovom smo onaj mali nozni prst umocili u EU standarde.. Jer nema ni u Vienna ni u Monchengladbach a ni u Antwerp besplatnog parkinga :mrgreen:
E moj sine...to je taj nacin razmisljanja. Tiktokas.
Ne razmislja sta ce on sutra.
gentoo

#73766 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 13:01 E moj sine...to je taj nacin razmisljanja. Tiktokas.
Ja zbog takvih dezuram na prozoru kao kakva baba sa brojem pauka na speedial-u i samo cekam da stanete gdje ne trebate. :mrgreen:
gentoo

#73767 Re: Zeničani

Post by gentoo »

@xPaco1337 da li bi ti volio da za 23KM/mj. imas garantovano i rezervisano mjesto izmedju iNovine trafike i Ekre ili vise volis da tu dodje svako, stane, ode po pitu, po malog u vrtic itd.. ?

Ali pazi, u opciji B ostaje asfalt kao kad si bio mali :mrgreen: :lol:
nauticamid

#73768 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 13:13 @xPaco1337 da li bi ti volio da za 23KM/mj. imas garantovano i rezervisano mjesto izmedju iNovine trafike i Ekre ili vise volis da tu dodje svako, stane, ode po pitu, po malog u vrtic itd.. ?

Pa leveru, taj ti stane 5 minuta i ode, a gospoda ti zatvara ulicu za svagda. Zasto si ogranicen?
nauticamid

#73769 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 13:04
nauticamid wrote: 23/11/2025 13:01 E moj sine...to je taj nacin razmisljanja. Tiktokas.
Ja zbog takvih dezuram na prozoru kao kakva baba sa brojem pauka na speedial-u i samo cekam da stanete gdje ne trebate. :mrgreen:
Opet leveru, ja sam se za razliku od tebe rodio i odrastao u ovom gradu i znam svaki milimetar ovog grada, gdje i kako mogu parkirati za dz i obaviti sta treba, dok tebi treba R da bi nesto uradio. A nije mi ni mrsko prohodati, kad nadjem to mjesto za dz. A ti ne razmisljas sta ces sutra jer ti je zivot taj stan i to R koje zivotom branis. Neces vazda sjediti u tom stanu i odmarati auto na tom R. Ne mogu da vjerujem...
gentoo

#73770 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 13:19 Neces vazda sjediti u tom stanu i odmarati auto na tom R. Ne mogu da vjerujem...
Jok pustit cu tebe iz Talama da mi dodjes pod prozor i govoris sta cu i kako cu ja :mrgreen:

Edit:

I na kraju budi iskren i napisi sta tebi ustvari smeta? Sto neces imati gdje besplatno parkirati(ne samo ti nego eto.. izlika da se brines sa sve sugradjane) ili sto se izgradnjom parkinga unistava nesto sto je vec odavno unisteno ? Jel ti frka kad ti kazem da je cijela Jalija trazila ovo kao prioritet br. 1 ili ti je frka sto ne mozes tamo negdje iza Uglovnice da ga uvalis na 20ak min ?

PS.

Cim pocne prica "ja sam se ovdje rodio" znam koliko je sati :lol:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#73771 Re: Zeničani

Post by anex »

Vezano za pisanje oko Babine rijeke...ja ga poljubim u šupak ko nađe parking kod bazena (zgrade do bazena i prema džamiji) od 15:20h pa dalje...

Ako si parkirao do 15h - ne mrdaj! Nema te šanse da nađeš mjesto poslije 15h kad se svi vrate s poslova...

Znači, mene je strah samo da nekome ne padne napamet da one livade oko zgrada i pored same rijeke ne asfaltira...!
Sanjarko

#73772 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Babina rijeka je imala puno naroda uvijek i prije nekada i sada.
nauticamid

#73773 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 23/11/2025 13:34
nauticamid wrote: 23/11/2025 13:19 Neces vazda sjediti u tom stanu i odmarati auto na tom R. Ne mogu da vjerujem...
Jok pustit cu tebe iz Talama da mi dodjes pod prozor i govoris sta cu i kako cu ja :mrgreen:

Edit:

I na kraju budi iskren i napisi sta tebi ustvari smeta? Sto neces imati gdje besplatno parkirati(ne samo ti nego eto.. izlika da se brines sa sve sugradjane) ili sto se izgradnjom parkinga unistava nesto sto je vec odavno unisteno ? Jel ti frka kad ti kazem da je cijela Jalija trazila ovo kao prioritet br. 1 ili ti je frka sto ne mozes tamo negdje iza Uglovnice da ga uvalis na 20ak min ?

PS.

Cim pocne prica "ja sam se ovdje rodio" znam koliko je sati :lol:
Pa leveru, ako nisi primjetio, ti si prvi spomenuo mjesto rodjenja :lol:
Sutra ces ti ciniku otici u goste u radakovo i neces imati gdje parkirati ili ce on tebi doci i sta onda?
Jel pijes kafu samu u kaficima oko tvoje zgrade, jel kupujes hranu samo u bingu u centru ili LP?
Kazem ja da si ti ogranicen ko balkon.
xPaco1337

#73774 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

gentoo wrote: 23/11/2025 13:13 @xPaco1337 da li bi ti volio da za 23KM/mj. imas garantovano i rezervisano mjesto izmedju iNovine trafike i Ekre ili vise volis da tu dodje svako, stane, ode po pitu, po malog u vrtic itd.. ?

Ja bi plaćao 50KM da imam mjesto, a ne 23 :lol:

A što Anex kaže, ja realno kad parkiram pogotovo poslije 3-4 ne mrdam. Sad se ne smije ni ispred vrtića pišu kazne tako da... :|

A livade kod nas služe da gosopoda izvedu kera da se pokenja tu pa da smrdi jer logično neće oni to pokupit nije ovo Švicarska. Preko ljeta pogotovo ne možeš proći od smrada. Ispred zgrada eto na Odmutu i prema Londzi ima baš puno livada i drveća, ne mora se svako poslijeci i uništiti, ali ne mora se svako niti ostaviti.

Da ne pričamo da se ta drveća ne održavaju pa padaju ljudima i razbijaju auta. Čak gledam i ova rezervisana mjesta, neki ljudi su toliko zajebani ono ispod drveta mjesto sve grane padaju i ptice kenjaju da moraju ceradom pokrivati...a plaćaš to.
gentoo

#73775 Re: Zeničani

Post by gentoo »

nauticamid wrote: 23/11/2025 13:44 Sutra ces ti ciniku otici u goste u radakovo i neces imati gdje parkirati ili ce on tebi doci i sta onda?
Pazi sad, mozda ce ti ovo zvucati sokantno, platio bih 1KM/sat ; 4KM/dan na komercijalnom mjestu? Dosao bi autobusom/taxijem/bicikom? :mrgreen:

nauticamid wrote: 23/11/2025 13:44 Jel pijes kafu samu u kaficima oko tvoje zgrade, jel kupujes hranu samo u bingu u centru ili LP?
Meni je ovo sve u 500M, mogu na rukama.. Zato je vama kojima nije, a volite otici kafu popiti autom frka :mrgreen:

Moje auto je sa godisnjim odmorima, planiranim i ne planiranim odlascima u druge gradove BIH preslo jedva 8000 za 12mjeseci, servis radim radi broja dana a ne broja kilometara :mrgreen:

Stanje uma je moj komsija koji radi u MUP-u (i parkira nepropisno ispred zgrade BTW :mrgreen: ) i ja koji sam do skora radio u Metalurgu.. Obojici treba cca isto vremena nogom.. meni 13 min. kad ne zurim. On nikad nije pjeske otisao na posao.
Post Reply