Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moimoi wrote: ↑17/11/2025 16:54
Cudi me da tek sada inspekcija fol radi… jer to stoji vec 20 i kusur god tj nakon rata.
Ma drzava jeste u krizi, ali nije tolika kriza.
Jeste sada problem sto drzava ne zna kako natjerati vlasnika da onu skalameriju skine, ali to je druga prica.
moimoi wrote: ↑17/11/2025 16:54
Cudi me da tek sada inspekcija fol radi… jer to stoji vec 20 i kusur god tj nakon rata.
Ma drzava jeste u krizi, ali nije tolika kriza.
Jeste sada problem sto drzava ne zna kako natjerati vlasnika da onu skalameriju skine, ali to je druga prica.
Kazem ti 20+ godina. Na otoci fakat mozes svasta vidjeti kada podignes glavu ali ovaj mi je bio vrh.. zakucao je
Nije mi jasno kako ga niko prije nije prijavio. Mora da ie nekome pala daska na glavu ili auto
Pa npr Banja Luka 168 sto je za 40% manje nego prosle godine (q3).
Meni ovo izgleda pravo malo. Slabo se gradi?
Kvartalne cifre ne znače puno...npr ja dvije godine gradim zgradu s 200 stanova, u toku te dvije godine ih sve pomalo prodam, a onda kad završim i etažiram svi ugovori u par dana odu u poreznu i ispadne da sam u tom kvartalu prodao 200 stanova a prethodne dvije godine ništa.
Treba gledati kretanja na godišnjem nivou kad su novi stanovi u pitanju
Last edited by neki on 20/11/2025 20:51, edited 1 time in total.
stanovi odu u ZK i katastar tek kad se etažiraju.
Do tada pravno ne postoje, kao ni zgrada, a kupci koji potpišu kupoprodajne ugovore za nekretninu u izgradnji budu upisani u teretni list parcele na kojoj se gradi.
Ja sam upravo u fazi kupovine trosobnog stana. Vec unazad nekoliko godina intenzivno sam trazio stan koji mi odgovara, propustio mnoge prilike i na kraju cu kupiti stan koji mi ne odgovara 100% ali moram jer izbora je sve manje a cijene su sve vece.
Dakle, ono sto sam ja primijetio i zasto mislim da cijene nece padati vec da ce jos rasti je to sto nema kvalitetnih trosobnih stanova, izbor je sveden na minimum a i ono malo sto se nudi, nudi se po nerealno visokim cijenama. Nekada je na dobrinji bilo da biras trosoban stan kakav hoces a sada bukvalno na citavom olx ima jedan ili dva stana koji su sa cijenom ispod 400.000 KM. Dalje, ako gledam svoj parking na dobrinji kod moje zgrade, do prije 3-5 godina pola tog parkinga je bilo prazno u svako doba dana, sada je parking konstantno pun i ako dodjem iza 18h s posla nema se gdje parkirati. Govorim o velikim parkinzima na dobrinji 3. Dalje, prije 5 godina samo u mom ulazu u zgradi od 4 sprata je su bila 3 prazna stana a sada nema nijedan prazan. To su sve cinjenice koje govore da je potraznja velika, nudi se malo toga kvalitetnog a i to sto ima u ponudi ili je po nerealnom cijenama stavljeno na oglas ako prodje dobro proslo, ili je kvalitet nikakav. Stan koji je pristojan i koji ima koliko toliko normalnu cijenu proda se u rekordnom roku.
Svi koji cekaju taj famozni pad cijena bojim se da na kraju nece moci priustiti sebi nikakav stan a pitanje je i sa kirijama kako ce biti jer vec se ne moze pristojan stan naci ispod 600 KM.
zilla_ wrote: ↑20/11/2025 21:12
Dakle, ono sto sam ja primijetio i zasto mislim da cijene nece padati vec da ce jos rasti je to sto nema kvalitetnih trosobnih stanova,
I ja sam ovo primjetio.
zilla_ wrote: ↑20/11/2025 21:12
Stan koji je pristojan i koji ima koliko toliko normalnu cijenu proda se u rekordnom roku.
akcija007 wrote: ↑20/11/2025 23:14
Kolega kupio stan na Alipasniom Polju 47m2 za 200 000 KM . Njih je 2 sada i OK im je s vremenom kada dodju djeca bit ce mal stan
Ako ce kupovti nekad u buducnosti trosobsn, i ako taj proda trebati ce mu 200k jos. Kad predjes 40+ godina, zapitas se sto mi treba kredit do 60 godine.
Prodice wrote: ↑21/11/2025 07:57
Ako ce kupovti nekad u buducnosti trosobsn, i ako taj proda trebati ce mu 200k jos. Kad predjes 40+ godina, zapitas se sto mi treba kredit do 60 godine.
Sta je poenta ovog posta? Nek se ljudi pruze koliko mogu. A i nije jedna soba sama 200k.
Sta je poenta ovog posta? Nek se ljudi pruze koliko mogu. A i nije jedna soba sama 200k.
Zavisi od lokacije. Prijatelji nam u potrazi sa stanom. Imaju manji dvosoban da prodaju i traze trosoban. 100 milja otprilike dodje ih ta jedna soba na bliskoj lokaciji.
U slicnoj sam situaciji pa sam se iznenadio koliki mi skok treba do trosobnog.