MMM1977 wrote: ↑19/11/2025 22:10Dakle, skupi se raja, nas desetak recimo, kvalitetno se naoruzamo i odemo u neki manji grad na pazarni dan. Pljackamo redom, policija nam ne smije ništa jer smo brojni i naoružani, oni trebaju da se povuku u stanicu i čekaju da mi završimo?HelaS wrote: ↑19/11/2025 21:06Krivično djelo je već bilo počinjeno, počinioci su bili u odlasku. Policajac je znao koliko ih ima i morao je znati da ih treba likvidirati svu trojicu, ukoliko mu je bila namjera da ih spriječi u bjekstvu i tek tada je trebao upotrijebiti vatreno oružje. Morao je znati i da treba najprije likvidirati vozača da zaustavi automobil, ali je takođe morao znati da će druga dvojica, ili jedan, svejedno, odmah upotrijebiti svoje vazreno oružje prema njemu ili njima, policajcima. A znao je, policajac, da se nalazi u naseljenom mjestu, znao je i lokaciju i da je prometna ljudima, i morao je znati da će upotreba vatrenog oružja ugroziti živote i materijalne stvari okolo tog mjesta. Policajac to mora i znati i predvidjeti,a ovaj nije. Pucao je iz svog pištolja kao da je na nekoj livadi, kao da je njegova privatna stvar. Šta je morao uraditi: Odmah dojaviti svojoj službi ovu kriminalnu radnju, koja će dalje alarmirati specialne policajce i koji će dalje preuzeti nadzor nad kriminalcima. Kao što je i bilo.... Ali, napisah već iznad: svjedoci "države" naspram svjedoka "kriminala"...država pobjeđuje.ZmajOdBosne76 wrote: ↑19/11/2025 20:52 Čitajući šta se piše, stičem dojam, da su ljudi i djeca mogli samo nastradati od pucanja oružjem policije, nikako od pljačkaša. Kako je neko mogao da nastrada od policijskih metaka, isto tako je mogao i od tih metaka od pljačkaša. Mogao je poginuti neki policajac, mogli su udariti neko dijete koje je bježalo od pucnja pa istrčalo na cestu, siguran sam da im to ne bi bio problem, s obzirom da je riječ o kriminalcima i poremećenim ličnostima, mogli su oni pucati na policiju, bježajući, pa je mogao nastradati neko ko se slučajno našao tu. Puno je toga šta bi bilo kad bi bilo i puno ako, ako, ako. Srećom niko nije nastradao ni od djece ni od prolaznika i to je najbitnije. Normalna reakcija policajaca, ne kontam šta su trebali, donijeti im kolače? Ako je tačno da su počinioci imali automatske puške i da su pucali po njima, apsolutno normalna reakcija, isto bih i ja uradio da sam bio na mjestu policije.
Pretjeruje se po običaju, da nisu pucali, bilo bi što nisu pucali, kad su pucali, mogli su nastradati, nije se rodio ko je narodu ugodio.
Ako nas desetak se nalazimo okruženi civilima onda je bolje da policija ne puca ako nije sigurna da neće netko nevin nastradat