i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobitisvesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:59a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu likdječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2025 12:57 Trebali su zamoliti prolaznike da se lagano maknu u stranu i onda zamoliti pljackase da stanu, lijepo i njeznim glasom.
Da se neko ne uvrijedi.
Policija sta god uradi, pojedinima ne valja. Eto sad ce se zaliti pljackas, fin bio, primjer u gradu.
BiH - Crna hronika
- insaneinthebrain
#5876 Re: BiH - Crna hronika
-
svesuper25
#5877 Re: BiH - Crna hronika
pa da,i najsigurnije je bilo pucat u gume.onesposobi vozilo .odmah je doslo masu policajaca koje bi okruzilo to vozilo i ne bi mogli nigdje maknut.insaneinthebrain wrote: ↑19/11/2025 13:10i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobitisvesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:59a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu likdječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2025 12:57 Trebali su zamoliti prolaznike da se lagano maknu u stranu i onda zamoliti pljackase da stanu, lijepo i njeznim glasom.
Da se neko ne uvrijedi.
Policija sta god uradi, pojedinima ne valja. Eto sad ce se zaliti pljackas, fin bio, primjer u gradu.
-
sumirprimus
#5878 Re: BiH - Crna hronika
tek sad ne kontam, jel ovaj sto otvara vrata drot il lopov? i ovaj sto se iza seta pa dodje do vrata jel puca il prica? nesto se dimi a nije dimna, padaju i vamo lijevo drotovi, trka gas gotovo.
ko u fimovima
gledaj lijevo djece kod trafike i sto trce prema trafici. ludilo
Last edited by sumirprimus on 19/11/2025 13:13, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#5879 Re: BiH - Crna hronika
Na osnovu događanja u samo proteklih nekoliko dana kao i na presjeku upisa na forumu i društvenim mrežama može se izvući zaključak da smo društvo duboko u kurcu, kako institucionalno tako i na ličnom nivou.
Kreten hladno izvrši egzekuciju djevojke a odbrana traži da se brani sa slobode dok društvene mreže gore sa različitim pogledima na ubistvo sa predumišljajem. Narkoman izbode majku i sestru dok direktor UKC RS-a dogovara preprodaju droge i biva kažnjen automatski od strane lika koji uglavnom sve kontroliše tamo, bezbeli iz razloga što je ovaj radio na svoju ruku i što njega nije bilo tu. Pripadnici policije koja je ne tako davno pala na ispitu podvodeći i prostituišući maloljetnice "uđu u rokanje" sa kriminalcima prilikom pljačke zlatare i opet sve gori od "pameti".
Helem, kao što to cijenjeni drug forumaš napisa nedavno, ljudi su stoka i potvrđuje mi se po ko zna koji put da jedini ispravan način ostati ovdje i živjeti jeste izgradnja svog mikrokosmosa, sastavljenog od porodice i možda par prijatelja. Naravno po mogućnosti izvan svih mogućih tokova i komunikacije svedene na minimum, neovisnosti u najvećoj mogućoj mjeri, što bi preppers rekli - off grid.
Za one što bi rekli da se i drugdje odvija isto u čak gorem obliku mogu samo napisati da nema gore stoke od nas balkanaca, društva koja imaju daleko veće stepene razvoja i sloboda imaju i određeni veći stepen kriminala svake vrste. Samo zamislite šta bi se desilo da i kod nas postoji isto sa našim mentalnim sklopovima. Uglavnom sretno nam svima bilo, da je dobro i nije a hvala Bogu biti će i gore.
Kreten hladno izvrši egzekuciju djevojke a odbrana traži da se brani sa slobode dok društvene mreže gore sa različitim pogledima na ubistvo sa predumišljajem. Narkoman izbode majku i sestru dok direktor UKC RS-a dogovara preprodaju droge i biva kažnjen automatski od strane lika koji uglavnom sve kontroliše tamo, bezbeli iz razloga što je ovaj radio na svoju ruku i što njega nije bilo tu. Pripadnici policije koja je ne tako davno pala na ispitu podvodeći i prostituišući maloljetnice "uđu u rokanje" sa kriminalcima prilikom pljačke zlatare i opet sve gori od "pameti".
Helem, kao što to cijenjeni drug forumaš napisa nedavno, ljudi su stoka i potvrđuje mi se po ko zna koji put da jedini ispravan način ostati ovdje i živjeti jeste izgradnja svog mikrokosmosa, sastavljenog od porodice i možda par prijatelja. Naravno po mogućnosti izvan svih mogućih tokova i komunikacije svedene na minimum, neovisnosti u najvećoj mogućoj mjeri, što bi preppers rekli - off grid.
Za one što bi rekli da se i drugdje odvija isto u čak gorem obliku mogu samo napisati da nema gore stoke od nas balkanaca, društva koja imaju daleko veće stepene razvoja i sloboda imaju i određeni veći stepen kriminala svake vrste. Samo zamislite šta bi se desilo da i kod nas postoji isto sa našim mentalnim sklopovima. Uglavnom sretno nam svima bilo, da je dobro i nije a hvala Bogu biti će i gore.
- Ateista
#5880 Re: BiH - Crna hronika
Naravno da jesu potrebne, jer bez obzira na sto je bila pljacka, trebaju se stvoriti uslovi da je opravdano koristenje oruzja cak i da nema nikog okolo, a pogotovo u javnosti gdje treba procijeniti koliki je rizik da neko skroz neduzan najebe.peca777 wrote: ↑19/11/2025 13:03Nisu mi potrebne dodatne informacije.
Pistolj
Pljacka
Pucanje
=pucaj policijo pa onda provjeravaj sta je i kako je. U svakoj situaciji, apsolutno svakoj! Imas oruzje, potegnes ga, reakcija svaka je opravdana.
Alternativno, neka okrecu glavu na sve ali onda ih nemojte pozivati i prozivati.
Ne treba mi dovoljno informacija ako su bili u pljacki i imali pistolj. Sve policajce nagraditi maksimalnim nagradama za ucinjeno.
Potpuno si ignorisao dio gdje sam naveo da se i ti mozes naci u situaciji da najebes nevin zbog neadekvatnog koristenja oruzja, da bude veca steta od koristi jer u razmjeni vatre pogine vise ljudi nego sto bi moglo biti spaseno.
-
Dilibus
#5881 Re: BiH - Crna hronika
Nije trebala policija nikako dolaziti, onda bi svi bili sigurni. Pljackasi ne bi pucali, a policija ne bi koristila vatreno oruzje u rizicnoj situaciji. Djeca i prolaznici bi takodjer bili sigurni.
- drug_profi
#5882 Re: BiH - Crna hronika
To je ispravno. Policija mora biti profesionalna, ali svako moze pogrijesiti dok radi. Pogresno procijeniti. Ljudi nisu masine.Ozimician wrote: ↑19/11/2025 12:47 Cijelu pricu jos uvijek ne znamo, jasno je da policajac nije uradio sve 100% po PS-u, ali odlucivanje u ovim adrenalinskim situacijama je uvijek pomjereno i nikad ne bude kao na treningu ili ovako kako mi iz toploga komentarisemo nakon bitke.
Na Zapadu sam naucio da drzava itekako stoji iza svojih struktura ukoliko dodje do ovakvih situacija, cak i onda kada nisu upravu, posebno ako je uradjeno sve iz "dobre namjere". Ono, radi se preventivno sve da to ovakvih situacija ne dodje, ali ako i dodje, itekako ce stati iza policije, sudova, vojske, ucitelja, zdrav. radnika; jer znaju ako drzava ne bude stajala iza njih - niko sa iskrenim namjerama nece vise htjeti da se bavi tim poslovima, krucijalnim za jednu civilizaciju.
Drzava treba stati iza policije ako je doslo do pogresne procjene, nenamjerne greske u postupanju.
Isto tako mora se nastojati da se postuju standardi i pravila upotrebe sile.
Zato kazem da se bojim da ce policajci biti u vecem problemu nego ovaj sto je prezivio pokusaj pljacke. Njemu je svejedno isao u zatvor ili ne. Policajac gubi sve ako krene voda protiv njega. I zato mora biti oprezan prilikom rada jer te drzava moze podrzati do neke mjere, ali od neke tacke vise ne. I onda si sam sa sobom.
To podvlači i naglašava potrebu za držanjem standarda struke i stalnim obukama. I onda policajac može uvijek biti siguran dokle smije ići.
Jer ti standardi nisu radi kriminalaca, već radi nevinih i kolateralnih.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5883 Re: BiH - Crna hronika
stvarno bi bilo super vidjeti šta sam inicijalno napisao i onda bi tvoja argumentacija bila šuplja.plain vanilla wrote: ↑19/11/2025 13:04eto, hipoteticki, zbog ove pucnjave mogao je neki prolaznik stradatiChmoljo wrote: ↑19/11/2025 12:46 klasika, poslije pet stranica će se provući priča da je neko preporučio i vješala za policiju.
bože blagi, nikakvog rezona kod čitanja postova ili mišljenja koje se ne podudara sto posto, i onda si reko nešto što i nisi nikad reko, ali jesi i ima da šutiš jer je tako.
sigurno ćete nešto riješiti takvim rezonom![]()
ok, razumijem
ali hajmo uzeti drugo šbbkbb
pljackasi pucaju iz auta, policija ih pusta, ne puca, hajd stici ce ih negdje drugo
oni opet pucaju i ubiju nekog cajnoslu
jel bi onda nastala hajka na policiju i sto nije pucala dok je bilo vrijeme?
dal bismo tad svrstali ove policajce s onim svodnicima i zakljucili da nam ni trebaju?
jbg, svi smo frustrirani zbog svega sto se dogadja, evo danas je dan zalosti u Kalesiji i ne mozes zamjeriti ljudima kojima je pun klinac ove ulicne mafije koja radi sta hoce. Ako se ni policija ni sud ne drze slova zakona pa nam kriminalci slobodno hodaju, onda brate ne moram ni ja citirati zakon ko sveto pismo i mogu navijati da policijac upuca NAORUZANE pljackase.
naime, napisah: ako mu ne prijeti neposredna opasnost, nije trebao pucati u tom trenutku. dakle, ako puca na policajca ili bar poteže oružje i usmjerava ga ka njemu, pa naravno da je to neposredna opasnost. to se na onom snimku ne vidi, i zato pisah "ako".
isto tako napisah još jednu rečenicu koja se, naravno da hoće jer kako bi drugačije, uredno preskočila, a koje je poenta cijele priče i ne referiše se toliko ni na konkretnu situaciju:
ali se sve uredno preskočilo i haman evo ovdje i branim pljačkaše, možeš misliti.jasno mi je da ljudi odobravaju ovo, jer svaka šuša teroriše normalan narod, pa ovo gledaju kaopravednu odmazdu, ali sve je ovo kratkog daha i ako će naša sigurnost zavisiti od muda pojedinih policajaca, onda smo u većem problemu nego što izgleda.
član moje porodice, uskoro penzioner, zaradio penziju nakon efektivnog tridesetogodišnjeg rada u policiji. učesnik par pucnjava, hvatanja lopova, prijatelj sa ubijenim kolegama. dok se ovdje vrlo često sere na policiju, ja istovremeno znam kako je to crna kora hljeba za zaraditi ako imaš imalo integriteta i poštenja. i to upravo zbog činjenice da se komentariše i da se reaguje i djeluje kada je već kasno za sve. kada je red na policiju, tada je već sranje u najavi jer su svi ostali segmenti društva zakazali.
a onda kada se pokuša ukazati na to, i kada se pokuša ukazati da i policija u svom radu mora pristupiti profesionalno jer su tada i najveće posljedice, onda, jebiga, braniš kriminalce. kada ukažeš na zakon, jebo to, nije sveto pismo. pa vidim da nije. ne znam onda čemu se onda žaliti ako nam zakon nije sveto pismo.
ok, super, hajmo samo emotivno i frustrirano. tako ćemo donijeti trezvene odluke...
- Chloe
- Photo mod
#5884 Re: BiH - Crna hronika
Policija, mislim na one koji časno i pošteno nose uniforme, godinama su pod stresom, balansiraju između želje da svoj posao rade što kvalitetnije i onih u njihovim redovima koji nose uniforme samo zbog plate i radnih staža koji teku uredno a na osnovu uniforme i činova, kao zaštićeni i moćni su sa druge strane Zakona, i takvi poštene policajce "udaraju po prstima" kad dirnu ili zagrebu nekog ili gdje ne treba, s druge strane su prozivke javnosti jer su i jedni i drugi u istom košu.
Potegnuti pištolj, ako nema zakonske osnove je teži prekršaj, teško bi se neko izložio problemima tek tako. Posebno časni i pošteni policajci, jer na njima bi se tek trenirala strogoća policijskog i pravnog postupka zbog prekoračenja ovlaštenja.
Takvi nemaju nikog iza sebe, osim obitelji. Služe rukovodstvu da sprovode Zakone tek toliko, da sirotinja osjeti da kao ima države i Zakona koji se kao sprovode, e ja bih takve branila , i u slučaju da su prekoračili ovlaštenja.
Pošto ja nisam neko, Iskreno se nadam da će istraga opravdati upotrebu vatrenog oružja.
Potegnuti pištolj, ako nema zakonske osnove je teži prekršaj, teško bi se neko izložio problemima tek tako. Posebno časni i pošteni policajci, jer na njima bi se tek trenirala strogoća policijskog i pravnog postupka zbog prekoračenja ovlaštenja.
Takvi nemaju nikog iza sebe, osim obitelji. Služe rukovodstvu da sprovode Zakone tek toliko, da sirotinja osjeti da kao ima države i Zakona koji se kao sprovode, e ja bih takve branila , i u slučaju da su prekoračili ovlaštenja.
Pošto ja nisam neko, Iskreno se nadam da će istraga opravdati upotrebu vatrenog oružja.
-
sumirprimus
#5885 Re: BiH - Crna hronika
ne znamo sta je bilo tacno, a ni snimak nije najjasniji, al ja sumnjam da su tek tako i dzaba potegli i pucali.
plus lijevo se vide djeca sa ruksacima i skola, zajebano skroz...
dobro je proslo kako je moglo bit.
plus lijevo se vide djeca sa ruksacima i skola, zajebano skroz...
dobro je proslo kako je moglo bit.
- Ozimician
#5886 Re: BiH - Crna hronika
Na ovom sirokom planu se jasno vidi da je skola iza ledja policajcu koji puca.caros wrote: ↑19/11/2025 13:10 Imamo više nego dovoljno informacija, pretili policajac stoji na sred ceste i puca na sve strane, sigurno je hrabar pa nije tražio nikakav zaklon dok rešeta gdje stigne, a imamo i fotografije da su meci završili u zgradama. Na dužem snimku vidimo i gomilu djece i prolaznika. I na sve to krezubi navijači policije traže policijsku državu, više ovlasti i da se ovako sukobljava sa kriminalcima. Reakcionarni komentari ljudi koji ne mogu sabrati dva razlomka.
EDIT: I meni je bilo zanimljivo kad su objavljene fotografije rupa od metaka na zgradi skole da su ovdje na forumu odmah pretpostavili da su to meci koje je ispalio policajac.
Last edited by Ozimician on 19/11/2025 13:25, edited 1 time in total.
-
splinter
#5887 Re: BiH - Crna hronika
Imaš tu situaciju i imaš situaciju gdje meci udaraju u zid škole bukvalno sekundu ili dvije pošto su ljudi prošli pored. zato i treba istražiti ko je i kad pucao. Vrlo je moguće da su pljačkaši prvi zapucali i prvi ugrozili i policiju i civile. Ali ipak postoji opcija i da nisu.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:49 A zamislite da je metak kroz sivo lopovsko vozilo prosao u suprotno crno vozilo,i da je tom vozilu neko bio pogodjen![]()
Znam za slučaj gdje je jedna ekipa pošla da pljačka benzinsku pumpu (ovdje u Sa), a imali su kalašnjikov u gepeku i pištolj u kaseti naprijed. Pali su, Ne znam kako tačno sad, ali provalili su ih i policija im je napravila čeku prije nego što su išta uradili. Zaustavili su vozilo i ovi izašli su sa rukama podignutim u zrak i onda ih stavili iza potiljka. Dobro se završilo u smislu da nije bilo žrtava, nije bilo pucnjave, a ovi su bili dovoljno pametni da ni ne pokušaju bježati i slično. Šta je sad trebala policija, da im preventivno uruči po metak u čelo jer su krimosi bili naoružani ?
Jbg mora se postupati po zakonu (kakav god da je), nismo divlji zapad. Hipotetički mogao je neki civil biti u autu, npr da su nekoga ko se zetekao tu prisilili da uđe s njima ili nešto tako, Moglo je biti i nešto eksplozivno u autu, ili lako zapaljvo, ne možeš samo zapucati a okolo kuće, auta, ljudi.
Ali dok se ne završi istraga možemo samo nagađati i vjerovatno lupati gluposti, jer je ovaj klip dosta zbunjujući.
A na kraju klipa neki likovi trče, pomislim da je policija ali ovaj jedan kao da ima tene. Dosta konfuzno na momente, ne možeš ništa zaključiti ko je ko. kao da gledam "21 Bridges". Samo da još ne ispadne da su se policija i kriminalci namjerili na istu zlataru pa se popucali.
- drug_profi
#5888 Re: BiH - Crna hronika
Izađi na strelište i stavi točak na 5 metara.insaneinthebrain wrote: ↑19/11/2025 13:10i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobitisvesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:59a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu likdječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2025 12:57 Trebali su zamoliti prolaznike da se lagano maknu u stranu i onda zamoliti pljackase da stanu, lijepo i njeznim glasom.
Da se neko ne uvrijedi.
Iskosi se da je meta manja i pokusaj bez nisanjenja pogoditi tocak sa dva metka. Oni izvadiš iz futrole, otkočiš i pucaš, taf-taf.
Samo dva. Ne vise jer tocak odlazi i postaje sve dalji.
Samo vrlo sposoban šuter će pogoditi takvu metu bez pripreme.
- drug_profi
#5889 Re: BiH - Crna hronika
Šta ba?svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 13:12 pa da,i najsigurnije je bilo pucat u gume.onesposobi vozilo .odmah je doslo masu policajaca koje bi okruzilo to vozilo i ne bi mogli nigdje maknut.
To auto sa bušnom gumom ne može otić nigdje?
- Ozimician
#5890 Re: BiH - Crna hronika
100%drug_profi wrote: ↑19/11/2025 13:24Izađi na strelište i stavi točak na 5 metara.insaneinthebrain wrote: ↑19/11/2025 13:10i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobiti
Iskosi se da je meta manja i pokusaj bez nisanjenja pogoditi tocak sa dva metka. Oni izvadiš iz futrole, otkočiš i pucaš, taf-taf.
Samo dva. Ne vise jer tocak odlazi i postaje sve dalji.
Samo vrlo sposoban šuter će pogoditi takvu metu bez pripreme.
- Ateista
#5891 Re: BiH - Crna hronika
Ides iz krajnosti u krajnost. Naravno da se ocekuje reakcija policije, ali reakcija koja je smislena i logicna u datoj situaciji. Opet kazem, oni sigurno imaju protokole kako se i sta radi, kad i u kojim situacijama je opravdano koristiti oruzje, i nisam protiv da ga koriste kad stvarno treba i na pametan nacin. Naravno da sam protiv koristenja pod svaku cijenu i gdje mogu ugroziti jos nekoga.dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2025 13:02 Uglavnom, od policajaca ocekujem da okrenu glavu u narednom periodu. Pljackaj, koga briga za zlataru uostalom, nek se svako za sebe brine ha ja gradom trci naoruzan ubica ganja djevojku da je ubije, sta me briga, da ubije mene jel ili da strada prolaznik ha ja bolan svoj poso. Kladionica, kafica, odradi se smjena.
Prije potezanja oruzja moraju dobro procijeniti prvo da li ce ugroziti na bilo koji nacin onoga koga brane ako je neko napadnut, na primjer da su dosli prije nego sto je onaj lik ubio onu zenu neki dan, opet ne znaci da odmah trebaju pucati. Prvo trebaju procijeniti hoce li nju slucajno pogoditi ili je na drugi nacin ugroziti, a onda trebaju procijeniti mogu li spasavanjem nje ugroziti jos ljudi, jer sta vrijedi spasiti jednu osobu ako nastrada druga nevina ili jos vise njih.
Nije to tako jednostavno i ne moze se ocekivati da pucaju samo tako u svakoj situaciji.
-
caros
#5892 Re: BiH - Crna hronika
Na snimku su više od dva policajca. Čak ni u svom saopštenju nisu tvrdili da su pljačkaši pucali. Nijedan policajac ne traži zaklon nego pucaju, hajmo malo uključiti mozak i razmisliti šta to znači. Iz iste ove Kalesije je nedavno uhapšen načelnik Odjeljenja kriminalističke policije, samim tim je jasno da je to banda koja radi šta hoće, sve ostalo su bajke i basne.Ozimician wrote: ↑19/11/2025 13:18Na ovom sirokom planu se jasno vidi da je skola iza ledja policajcu koji puca.caros wrote: ↑19/11/2025 13:10 Imamo više nego dovoljno informacija, pretili policajac stoji na sred ceste i puca na sve strane, sigurno je hrabar pa nije tražio nikakav zaklon dok rešeta gdje stigne, a imamo i fotografije da su meci završili u zgradama. Na dužem snimku vidimo i gomilu djece i prolaznika. I na sve to krezubi navijači policije traže policijsku državu, više ovlasti i da se ovako sukobljava sa kriminalcima. Reakcionarni komentari ljudi koji ne mogu sabrati dva razlomka.
Očigledno su i Vlasi pa je najbolje da policija stoji na svakom ćošku i odmah rešeta, ako nastrada neko nedužan nema veze, kolateralna šteta.Beživotno tijelo Matije Gordeljevića pronađeno je pored zapaljenog automobila „Golf 5", na 1.5 kilometar od međuentitetske linije, a riječ je o jednom od lica koji su učestvovali u pucnjavi u Kalesiji, saznaje portal Provjereno. Kako saznajemo, beživotno tijelo je pronađeno u mjestu Jelovo Brdo, opština Kalesija
-
swanfilter
#5893 Re: BiH - Crna hronika
Prespavali ste policajca i jos jedan slucaj hladnokrvne agzekucije pistoljem skoro. A uzroci koji su doveli do pistolja su isti kod svih slucajeva. To je problem koji se vuce. A jos veci problem je nedostatak znanja, zelje, volje i potrebe institucionalno raditi.vjeshalica wrote: ↑18/11/2025 19:27Haj sto citas izvjestaj i nekako... al sto ne shvatas prirodu dogadjaja gdje neki luđak ide sa pistoljem da ubije nekoga niti to mozes razumjeti,niti smisliti u glavi, to je problem...pistolj nije mala stvar , a vi niste Stiven Sigalswanfilter wrote: ↑18/11/2025 19:22 Citam izvjestaj o obistvu cure. Pise da je pobjegla u restoran i ubijena na wc.
Ako je vec prije toga glasno i jasno pozivala i trazila pomoc od drugih, zasto je samo tako zavrsila usamljena na wc, a sam ubica isto tako olako dosao do nje ...
Samo za primjer. Kada sam dosao u Slo studirati, tokom obaveznog zdravstvenog pregleda koji ukljucuje i razgovor sa psihologom, zbog cinjenice da sam prosao kroz rat, upucen sam dodatno na jos jedan takav razgovor. Nisu mogli vjerovati da tokom osnovne i srednje skole nismo uradili ni najmanje psiholosko profiliranje kroz testove. A tek o skolskim psiholozima da pricamo. Pa i u takvoj jednoj drzavi pucaju po savovima iz istih razloga svako malo.
Budimo realni, dobro se kod nas i prolazi, kako plodno tlo smo za ispoljavanje psihoza na ovaj nacin iz nebrojeno razloga.
- -Chesterfield-
#5894 Re: BiH - Crna hronika
Previše brzo donosite zaključke. Na osnovu jednog kraćeg video snimka nije moguće utvrditi sve činjenice.
-
svesuper25
#5895 Re: BiH - Crna hronika
slazem se,da u sivom vozilu je mogao bit i neki neduzni civil kojem su ukrali auto.Zato i kazem nije bila bas cista situacija.Trebao je pucat u gume.Tako bi skroz onesbosobio vozilo.Ovako vidimo kako je opet vozilo pobjeglo.splinter wrote: ↑19/11/2025 13:21Imaš tu situaciju i imaš situaciju gdje meci udaraju u zid škole bukvalno sekundu ili dvije pošto su ljudi prošli pored. zato i treba istražiti ko je i kad pucao. Vrlo je moguće da su pljačkaši prvi zapucali i prvi ugrozili i policiju i civile. Ali ipak postoji opcija i da nisu.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:49 A zamislite da je metak kroz sivo lopovsko vozilo prosao u suprotno crno vozilo,i da je tom vozilu neko bio pogodjen![]()
Znam za slučaj gdje je jedna ekipa pošla da pljačka benzinsku pumpu (ovdje u Sa), a imali su kalašnjikov u gepeku i pištolj u kaseti naprijed. Pali su, Ne znam kako tačno sad, ali provalili su ih i policija im je napravila čeku prije nego što su išta uradili. Zaustavili su vozilo i ovi izašli su sa rukama podignutim u zrak i onda ih stavili iza potiljka. Dobro se završilo u smislu da nije bilo žrtava, nije bilo pucnjave, a ovi su bili dovoljno pametni da ni ne pokušaju bježati i slično. Šta je sad trebala policija, da im preventivno uruči po metak u čelo jer su krimosi bili naoružani ?
Jbg mora se postupati po zakonu (kakav god da je), nismo divlji zapad. Hipotetički mogao je neki civil biti u autu, npr da su nekoga ko se zetekao tu prisilili da uđe s njima ili nešto tako, Moglo je biti i nešto eksplozivno u autu, ili lako zapaljvo, ne možeš samo zapucati a okolo kuće, auta, ljudi.
Ali dok se ne završi istraga možemo samo nagađati i vjerovatno lupati gluposti, jer je ovaj klip dosta zbunjujući.
A na kraju klipa neki likovi trče, pomislim da je policija ali ovaj jedan kao da ima tene. Dosta konfuzno na momente, ne možeš ništa zaključiti ko je ko. kao da gledam "21 Bridges". Samo da još ne ispadne da su se policija i kriminalci namjerili na istu zlataru pa se popucali.
-
sumirprimus
#5896 Re: BiH - Crna hronika
cuj sve, meni poslje snimka skoro nista nije jasno osim da je pucano-Chesterfield- wrote: ↑19/11/2025 13:31 Previše brzo donosite zaključke. Na osnovu jednog kraćeg video snimka nije moguće utvrditi sve činjenice.
-
caros
#5897 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ubistvo ... /240212043
Ovi će da nas brane i odlučuju kada treba pucati i na koga, u pauzi između podvođenja maloljetnica.
Ovi će da nas brane i odlučuju kada treba pucati i na koga, u pauzi između podvođenja maloljetnica.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5898 Re: BiH - Crna hronika
Imas odma na pocetku kad oni krenu autom, treci pljackas pokusava uci na zadnja vrata, oni krenu on ispadne i opet ga sacekaju da udje, poslije dolazi policajac koji otvara zadnja vrata i pokusava pljackasa izvuci vani, onda oni iz auta pocnu pucat na njeg, on se onda iza auta saginje, a drugi policajac pocinje pucati.sumirprimus wrote: ↑19/11/2025 13:12tek sad ne kontam, jel ovaj sto otvara vrata drot il lopov? i ovaj sto se iza seta pa dodje do vrata jel puca il prica? nesto se dimi a nije dimna, padaju i vamo lijevo drotovi, trka gas gotovo.
ko u fimovima
gledaj lijevo djece kod trafike i sto trce prema trafici. ludilo![]()
Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.
Ima na nekom portalu ovaj tekst..
-
peca777
#5899 Re: BiH - Crna hronika
Pored cinjenice da je pljacka i da su imali oruzje, dezurni pametolozi bi trebali da prestanu glumiti Horatia iz CSI i analizirati polozaje sake i tako to.izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2025 13:37 Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.
Pucaj policijo na svakoga ko mase oruzje. Poslije neka pitaju sta bi.
-
sumirprimus
#5900 Re: BiH - Crna hronika
e hvala lijepo, sad mi je jasniji snimak, ovako nist anije bilo, nisamvidio ni da je ispo iz kola, a da ima jos jedna osoba tj drot iza.izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2025 13:37Imas odma na pocetku kad oni krenu autom, treci pljackas pokusava uci na zadnja vrata, oni krenu on ispadne i opet ga sacekaju da udje, poslije dolazi policajac koji otvara zadnja vrata i pokusava pljackasa izvuci vani, onda oni iz auta pocnu pucat na njeg, on se onda iza auta saginje, a drugi policajac pocinje pucati.sumirprimus wrote: ↑19/11/2025 13:12tek sad ne kontam, jel ovaj sto otvara vrata drot il lopov? i ovaj sto se iza seta pa dodje do vrata jel puca il prica? nesto se dimi a nije dimna, padaju i vamo lijevo drotovi, trka gas gotovo.
ko u fimovima
gledaj lijevo djece kod trafike i sto trce prema trafici. ludilo![]()
Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.
Ima na nekom portalu ovaj tekst..