BiH - Crna hronika
-
svesuper25
#5851 Re: BiH - Crna hronika
A zamislite da je metak kroz sivo lopovsko vozilo prosao u suprotno crno vozilo,i da je tom vozilu neko bio pogodjen 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5852 Re: BiH - Crna hronika
usko je vezano za politiku, može neko komotno odraditi case study na temu zašto desničarke stranke dominiraju od 1995. pa na ovamoChmoljo wrote: ↑19/11/2025 12:46 klasika, poslije pet stranica će se provući priča da je neko preporučio i vješala za policiju.
bože blagi, nikakvog rezona kod čitanja postova ili mišljenja koje se ne podudara sto posto, i onda si reko nešto što i nisi nikad reko, ali jesi i ima da šutiš jer je tako.
sigurno ćete nešto riješiti takvim rezonom![]()
širenje interneta nije pomoglo, 2+2 je postalo preteško
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5853 Re: BiH - Crna hronika
Ozimician wrote: ↑19/11/2025 12:47 Cijelu pricu jos uvijek ne znamo, jasno je da policajac nije uradio sve 100% po PS-u, ali odlucivanje u ovim adrenalinskim situacijama je uvijek pomjereno i nikad ne bude kao na treningu ili ovako kako mi iz toploga komentarisemo nakon bitke.
Na Zapadu sam naucio da drzava itekako stoji iza svojih struktura ukoliko dodje do ovakvih situacija, cak i onda kada nisu upravu, posebno ako je uradjeno sve iz "dobre namjere". Ono, radi se preventivno sve da to ovakvih situacija ne dodje, ali ako i dodje, itekako ce stati iza policije, sudova, vojske, ucitelja, zdrav. radnika; jer znaju ako drzava ne bude stajala iza njih - niko sa iskrenim namjerama nece vise htjeti da se bavi tim poslovima, krucijalnim za jednu civilizaciju.
a evo i odakle je krenula priča, i sad se došlo do:Chmoljo wrote: ↑19/11/2025 09:48nadam se da na onom snimku nije pucao na njih, nego u gume. iako mi je drago što je pašće krepalo, pucati ako ti ne prijeti neposredna opasnost ili kao kauboj ne smije biti uobičajeno ponašanje pa ni od strane policijskih službenika. imamo sve preduslove u pogledu sredine u kojoj živimo da se stvari utegnu na bolji način od revolveraških obračuna na sred ulice.
svi se pozivaju na ameriku, govore lijepa amerika, a lako se zaboravi da oni imaju problem upravo sa policijskom kaubojštinom i pucanjem u nenaoružane ljude, ljude koji bježe itd. itd.
jasno mi je da ljudi odobravaju ovo, jer svaka šuša teroriše normalan narod, pa ovo gledaju kaopravednu odmazdu, ali sve je ovo kratkog daha i ako će naša sigurnost zavisiti od muda pojedinih policajaca, onda smo u većem problemu nego što izgleda.
šta reći osim svaka čast na ovakvom reoznovanjupeca777 wrote: ↑19/11/2025 12:48 U kucu da mu ulete po zenu i djecu svkaome ko i sekundu trazi opravdanje za pljackase. Je li trebalo ili nije, jeste. Imas oruzje? PUCAJ U VUGLA! Neovisno da li ces ga koristiti, ako ga imas, ide puca pa ti poslije pravdaj je li bila igracka, pravi, spreman za upotrebu ili ne.
Jos jednom, da vam takvi u kucu dodju a vi gledate.
bože sačuvaj i sakloni, od bukača i hukača ništa više pročitati a da imalo odskače od dominantne kakofonije.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- ShnjaZZZ
#5855 Re: BiH - Crna hronika
Uvijek se pozivamo na američku policiju, a evo jedan video kako rade.
https://youtu.be/I3oUjpmda7g?si=pbgmfnhqGrFgdOAw
I zanimljivo, svi hvale policajca kao heroja, ne možeš nigdje pročitati šta je trebao, šta nije, da li je nekog ugrozio ili ne.
Da, znam da nije ista situacija ali kad postoji opasnost po život (vlastiti ili tuđi) a moraš djelovat ODMAH ne možeš baš stat i provjerit da li su ispunjene sve stavke u korištenju vatrenog oružja.
I zanimljivo, svi hvale policajca kao heroja, ne možeš nigdje pročitati šta je trebao, šta nije, da li je nekog ugrozio ili ne.
Da, znam da nije ista situacija ali kad postoji opasnost po život (vlastiti ili tuđi) a moraš djelovat ODMAH ne možeš baš stat i provjerit da li su ispunjene sve stavke u korištenju vatrenog oružja.
- Chmoljo
#5856 Re: BiH - Crna hronika
i čitanje više od naslova i max prve rečenice teksta. razumijevanje je nekoliko stepeni, a argumentovan dijalog kvantna fizika.Velkoski wrote: ↑19/11/2025 12:50usko je vezano za politiku, može neko komotno odraditi case study na temu zašto desničarke stranke dominiraju od 1995. pa na ovamoChmoljo wrote: ↑19/11/2025 12:46 klasika, poslije pet stranica će se provući priča da je neko preporučio i vješala za policiju.
bože blagi, nikakvog rezona kod čitanja postova ili mišljenja koje se ne podudara sto posto, i onda si reko nešto što i nisi nikad reko, ali jesi i ima da šutiš jer je tako.
![]()
širenje interneta nije pomoglo, 2+2 je postalo preteško
-
zigzag
#5857 Re: BiH - Crna hronika
De ba. Koliko ljudi je do sada stradalo od policijskog metka? A koliko ih pregaženo i ubijeno od strane ovakvih divljaka. Isto je ili ubistvo žene djevojke gaženje djece na cesti ili pucanje na policajca. Daj da vidimo omjer i brojeve ubijenih.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5858 Re: BiH - Crna hronika
je li trebalo ubiti džordža flojda jer je imao fentanil u sebi? ako može sa da ili neShnjaZZZ wrote: ↑19/11/2025 12:52 Uvijek se pozivamo na američku policiju, a evo jedan video kako rade.
a u Americi standoffovi traju i po par sati dok se ne osigura da nijedan civil nije ugrožen btw
-
peca777
#5859 Re: BiH - Crna hronika
Daj ba makni se vise sa tim komentarima. Ako imas pistolj i krenuo si u pljacku, metak medju oke sto bi dozer rekao i to je to. Sta ba vise od toga treba da pametujemo?
Mozes ovako iza tastature, a da je tvoje dijete bilo kod one trafike, ne bi imao tako misljenje. Nije demokratija za nas za sve pametujemo.
- ShnjaZZZ
#5860 Re: BiH - Crna hronika
Ni slično ovome nit vidim kakve veze ima ali NE.Velkoski wrote: ↑19/11/2025 12:53je li trebalo ubiti džordža flojda jer je imao fentanil u sebi? ako može sa da ili neShnjaZZZ wrote: ↑19/11/2025 12:52 Uvijek se pozivamo na američku policiju, a evo jedan video kako rade.
Taj slučaj je čisto prekoračenje svake moguće ovlasti.
I policajac je na kraju osuđen kao i mnogi drugi koji su jasno zloupoteijebili svoje ovlasti.
-
zigson
#5861 Re: BiH - Crna hronika
Slazem sepeca777 wrote: ↑19/11/2025 12:48 U kucu da mu ulete po zenu i djecu svkaome ko i sekundu trazi opravdanje za pljackase. Je li trebalo ili nije, jeste. Imas oruzje? PUCAJ U VUGLA! Neovisno da li ces ga koristiti, ako ga imas, ide puca pa ti poslije pravdaj je li bila igracka, pravi, spreman za upotrebu ili ne.
Ali se zakon ne slaze, prekoracenje nuzne odbrane
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
-
peca777
-
zigzag
#5864 Re: BiH - Crna hronika
A i ovaj sa crnim nisanom sad našo skretat u ulicu
. Uglavnom sve se dobro završilo,građani živi zdravi, policajci isto tako, a bagra zalijepila.
- dječak sa šibicama
#5865 Re: BiH - Crna hronika
Trebali su zamoliti prolaznike da se lagano maknu u stranu i onda zamoliti pljackase da stanu, lijepo i njeznim glasom.
Da se neko ne uvrijedi.
Policija sta god uradi, pojedinima ne valja. Eto sad ce se zaliti pljackas, fin bio, primjer u gradu.
Da se neko ne uvrijedi.
Policija sta god uradi, pojedinima ne valja. Eto sad ce se zaliti pljackas, fin bio, primjer u gradu.
-
svesuper25
- Chmoljo
#5867 Re: BiH - Crna hronika
niko te ne sprječava da prestaneš pametovati.peca777 wrote: ↑19/11/2025 12:54Daj ba makni se vise sa tim komentarima. Ako imas pistolj i krenuo si u pljacku, metak medju oke sto bi dozer rekao i to je to. Sta ba vise od toga treba da pametujemo?
Mozes ovako iza tastature, a da je tvoje dijete bilo kod one trafike, ne bi imao tako misljenje. Nije demokratija za nas za sve pametujemo.
-
peca777
#5868 Re: BiH - Crna hronika
Zamisli da je istrcalo dijete iz skole pred ovo auto, oni ne bi stali. Ono mislim....wtf vam je ljudi?svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 12:49 A zamislite da je metak kroz sivo lopovsko vozilo prosao u suprotno crno vozilo,i da je tom vozilu neko bio pogodjen![]()
-
svesuper25
#5869 Re: BiH - Crna hronika
a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu likdječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2025 12:57 Trebali su zamoliti prolaznike da se lagano maknu u stranu i onda zamoliti pljackase da stanu, lijepo i njeznim glasom.
Da se neko ne uvrijedi.
- Ateista
#5870 Re: BiH - Crna hronika
Sa jedne strane mozes biti u situaciji da ti kriminalac uleti u kucu, a sa druge mozes biti da kriminalac uleti u neku kucu dok si ti sa porodicom u prolazu. U prvoj situaciji bi ti bilo bitno da reaguju po bilo koju cijenu, ali u drugoj bi sigurno bio protiv nepromisljene akcije.peca777 wrote: ↑19/11/2025 12:48 U kucu da mu ulete po zenu i djecu svkaome ko i sekundu trazi opravdanje za pljackase. Je li trebalo ili nije, jeste. Imas oruzje? PUCAJ U VUGLA! Neovisno da li ces ga koristiti, ako ga imas, ide puca pa ti poslije pravdaj je li bila igracka, pravi, spreman za upotrebu ili ne.
Zbog toga ne mozes gledati samo jednu situaciju, vec siru sliku. Policija treba da reaguje, ali isto tako treba da procijeni na koji nacin moze sigurno i adekvatno reagovati, prvo da ne ugrozi i one koji su napadnuti a onda i da ne ugrozi jos nekog oko sebe, jer nepaznjom moze dovesti do jos vece stete i spasi napadnutog ali ubije nekog drugog, ili jos gore ne uspije ni spasiti napadnutog a jos neko dodatno najebe. Nekad moze uraditi i sve kako treba i po propisu, ali bude nepredvidjenih situacija, desi se jbg d aneko neduzan slucajno strada, ali se treba truditi da takve stvari svedu na minimum.
Opet ponavljam, nemamo dovoljno informacija o konkretnom slucaju pa ne mozemo suditi, ali istragu treba provesti i ispitati sve okolnosti da li je upotreba oruzja stvarno bila opravdana ili ne.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5871 Re: BiH - Crna hronika
Cekamo sta ce ilda humic reci
- dječak sa šibicama
#5872 Re: BiH - Crna hronika
Uglavnom, od policajaca ocekujem da okrenu glavu u narednom periodu. Pljackaj, koga briga za zlataru uostalom, nek se svako za sebe brine ha ja gradom trci naoruzan ubica ganja djevojku da je ubije, sta me briga, da ubije mene jel ili da strada prolaznik ha ja bolan svoj poso. Kladionica, kafica, odradi se smjena.
-
peca777
#5873 Re: BiH - Crna hronika
Nisu mi potrebne dodatne informacije.
Pistolj
Pljacka
Pucanje
=pucaj policijo pa onda provjeravaj sta je i kako je. U svakoj situaciji, apsolutno svakoj! Imas oruzje, potegnes ga, reakcija svaka je opravdana.
Alternativno, neka okrecu glavu na sve ali onda ih nemojte pozivati i prozivati.
Ne treba mi dovoljno informacija ako su bili u pljacki i imali pistolj. Sve policajce nagraditi maksimalnim nagradama za ucinjeno.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5874 Re: BiH - Crna hronika
eto, hipoteticki, zbog ove pucnjave mogao je neki prolaznik stradatiChmoljo wrote: ↑19/11/2025 12:46 klasika, poslije pet stranica će se provući priča da je neko preporučio i vješala za policiju.
ok, razumijem
ali hajmo uzeti drugo šbbkbb
pljackasi pucaju iz auta, policija ih pusta, ne puca, hajd stici ce ih negdje drugo
oni opet pucaju i ubiju nekog cajnoslu
jel bi onda nastala hajka na policiju i sto nije pucala dok je bilo vrijeme?
dal bismo tad svrstali ove policajce s onim svodnicima i zakljucili da nam ni trebaju?
jbg, svi smo frustrirani zbog svega sto se dogadja, evo danas je dan zalosti u Kalesiji i ne mozes zamjeriti ljudima kojima je pun klinac ove ulicne mafije koja radi sta hoce. Ako se ni policija ni sud ne drze slova zakona pa nam kriminalci slobodno hodaju, onda brate ne moram ni ja citirati zakon ko sveto pismo i mogu navijati da policijac upuca NAORUZANE pljackase.
-
caros
#5875 Re: BiH - Crna hronika
Imamo više nego dovoljno informacija, pretili policajac stoji na sred ceste i puca na sve strane, sigurno je hrabar pa nije tražio nikakav zaklon dok rešeta gdje stigne, a imamo i fotografije da su meci završili u zgradama. Na dužem snimku vidimo i gomilu djece i prolaznika. I na sve to krezubi navijači policije traže policijsku državu, više ovlasti i da se ovako sukobljava sa kriminalcima. Reakcionarni komentari ljudi koji ne mogu sabrati dva razlomka.