BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nota1969

#5901 Re: BiH - Crna hronika

Post by nota1969 »

drug_profi wrote: 19/11/2025 13:24
insaneinthebrain wrote: 19/11/2025 13:10
svesuper25 wrote: 19/11/2025 12:59 a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu lik
i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobiti
Izađi na strelište i stavi točak na 5 metara.
Iskosi se da je meta manja i pokusaj bez nisanjenja pogoditi tocak sa dva metka. Oni izvadiš iz futrole, otkočiš i pucaš, taf-taf.

Samo dva. Ne vise jer tocak odlazi i postaje sve dalji.
Samo vrlo sposoban šuter će pogoditi takvu metu bez pripreme.
bravo majstore
eto streliste pa nek probaju

e cuj u gume :lol:
splinter

#5902 Re: BiH - Crna hronika

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 19/11/2025 13:41
izvrsni direktor wrote: 19/11/2025 13:37
sumirprimus wrote: 19/11/2025 13:12

tek sad ne kontam, jel ovaj sto otvara vrata drot il lopov? i ovaj sto se iza seta pa dodje do vrata jel puca il prica? nesto se dimi a nije dimna, padaju i vamo lijevo drotovi, trka gas gotovo.
ko u fimovima :skoljka:
gledaj lijevo djece kod trafike i sto trce prema trafici. ludilo :-)
Imas odma na pocetku kad oni krenu autom, treci pljackas pokusava uci na zadnja vrata, oni krenu on ispadne i opet ga sacekaju da udje, poslije dolazi policajac koji otvara zadnja vrata i pokusava pljackasa izvuci vani, onda oni iz auta pocnu pucat na njeg, on se onda iza auta saginje, a drugi policajac pocinje pucati.
Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.

Ima na nekom portalu ovaj tekst..
e hvala lijepo, sad mi je jasniji snimak, ovako nist anije bilo, nisamvidio ni da je ispo iz kola, a da ima jos jedna osoba tj drot iza.
U trenutku kada meci pogađaju zid škole (vrlo blizu likova koji prolaze tuda) nema policajaca s desne strane auta, oni dolaze iz one ulice koja je na lijevoj strani auta (govorim o uglu ako si u autu, a na ako se ravnaš prema klipu kontra su strane). U trenutku pucnjave ovaj lik što je ispao iz auta ide prema autu i ulazi u njega (0:09, 0:010 na klipu) .
Dakle, prema ovom klipu puca policija u pravcu auta i objekata iza. Ono što mene buni je da auto stoji nekoliko sekundi, a policajac nekako hladno dolazi do auta i otvara vrata. Nakon toga auto polazi punim gasom a policajac počinje pucati po njemu.
Zlocin&Kazna

#5903 Re: BiH - Crna hronika

Post by Zlocin&Kazna »

Nakon jutrošnje pljačke zlatare u centru Kalesije, koja je rezultirala oružanim sukobom s policijom, jedan osumnjičeni je uhapšen, dok se za više njih još traga. Kako saznajemo, uhapšeni pljačkaš dolazi iz Osmaka, a priveden je na putnom pravcu između Kalesije i Osmaka tokom intenzivne policijske potjere.

Podsjećamo, vlasnika zlatare prilikom pljačke su vezali, a zatim pokupili zlato koje im je ispalo tokom bijega iz zlatare. U tim trenucima, dolaskom do automobila, počeli su pucati na policiju i dali se u bijeg na šta je policija uzvratila pucanjem iz pištolja i tom prilikom teško su ranili Matiju koji je kasnije preminuo.

Prema posljednjim informacijama, uhapšeni pljačkaš je brat od Matije Gurdeljevića.

Preminuo Matija Gurdeljević, poznato ime policiji
Prema nezvaničnim informacijama, muškarac koji je ubijen u razmjeni vatre s policijom je Matija Gurdeljević iz naselja Panduri, općina Osmaci. On je, kako se navodi, bio dio tročlane kriminalne grupe koja se jutros sukobila s policijskim službenicima Kalesije.

Riječ je o skupini ranije poznatoj organima gonjenja. Još 2021. godine ova kriminalna struktura bila je hapšena nakon što je na području Orašja otvorila vatru na policiju. Tada su uhapšeni u Pelagićevu, a među privedenima nije bilo Matije Gurdeljevića, koji je jutros stradao nakon što su ga saučesnici, prema operativnim informacijama, izbacili iz vozila prilikom bjekstva.
Automobil korišten u pljački prethodno je ukraden, a zatim zapaljen radi prikrivanja tragova
drug_profi

#5904 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

splinter wrote: 19/11/2025 13:55

Imas odma na pocetku kad oni krenu autom, treci pljackas pokusava uci na zadnja vrata, oni krenu on ispadne i opet ga sacekaju da udje, poslije dolazi policajac koji otvara zadnja vrata i pokusava pljackasa izvuci vani, onda oni iz auta pocnu pucat na njeg, on se onda iza auta saginje, a drugi policajac pocinje pucati.
Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.

e hvala lijepo, sad mi je jasniji snimak, ovako nist anije bilo, nisamvidio ni da je ispo iz kola, a da ima jos jedna osoba tj drot iza.
U trenutku kada meci pogađaju zid škole (vrlo blizu likova koji prolaze tuda) nema policajaca s desne strane auta, oni dolaze iz one ulice koja je na lijevoj strani auta (govorim o uglu ako si u autu, a na ako se ravnaš prema klipu kontra su strane). U trenutku pucnjave ovaj lik što je ispao iz auta ide prema autu i ulazi u njega (0:09, 0:010 na klipu) .
Dakle, prema ovom klipu puca policija u pravcu auta i objekata iza. Ono što mene buni je da auto stoji nekoliko sekundi, a policajac nekako hladno dolazi do auta i otvara vrata. Nakon toga auto polazi punim gasom a policajac počinje pucati po njemu.
Mene zbunjuje i dim/para ispod auta. U tom momentu još ni psi ni prolaznici ne bježe. Znači nema pucanja.
tokio25

#5905 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

jbt ovdje svi izgleda csi bih
drug_profi

#5906 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

tokio25 wrote: 19/11/2025 14:05 jbt ovdje svi izgleda csi bih
Ma nije to CSI, već pokušavamo da shvatimo tačno šta se sve izdogađalo. Konfuzno na snimku izgleda.
Valjda svako ima potrebu da razumije ono što vidi.
tokio25

#5907 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

drug_profi wrote: 19/11/2025 14:07
tokio25 wrote: 19/11/2025 14:05 jbt ovdje svi izgleda csi bih
Ma nije to CSI, već pokušavamo da shvatimo tačno šta se sve izdogađalo. Konfuzno na snimku izgleda.
Valjda svako ima potrebu da razumije ono što vidi.
ma nije se odnosilo na tebe ni na ove sto pokusavaju da skontaju
i ja sam skontao ono sto sam skontao na osnovu snimke i napisao u nekom postu nego ovo ugao metka jeste nije po pravilu i sl

evo neko je objasnio sta je bilo tj da su pucali i kad su izlazili iz zlatare i kad je ovaj pokusao izvuci ovog treceg
zigzag

#5908 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigzag »

Hajmo sad na prebaciti na naciJoinalnu osnovu :mrgreen: Čim sam jutros pročitao Osmaci sumnjao sam ali sam čekao imena
tokio25

#5909 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

kod njih neradna srijeda pa dosli da uzmu :D
insaneinthebrain

#5910 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

nek su srbi pa kud puklo da puklo. samo da nisu nasi :zzzz:
ShnjaZZZ

#5911 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

Zlocin&Kazna wrote: 19/11/2025 13:59 Nakon jutrošnje pljačke zlatare u centru Kalesije, koja je rezultirala oružanim sukobom s policijom, jedan osumnjičeni je uhapšen, dok se za više njih još traga. Kako saznajemo, uhapšeni pljačkaš dolazi iz Osmaka, a priveden je na putnom pravcu između Kalesije i Osmaka tokom intenzivne policijske potjere.

Podsjećamo, vlasnika zlatare prilikom pljačke su vezali, a zatim pokupili zlato koje im je ispalo tokom bijega iz zlatare. U tim trenucima, dolaskom do automobila, počeli su pucati na policiju i dali se u bijeg na šta je policija uzvratila pucanjem iz pištolja i tom prilikom teško su ranili Matiju koji je kasnije preminuo.

Prema posljednjim informacijama, uhapšeni pljačkaš je brat od Matije Gurdeljevića.

Preminuo Matija Gurdeljević, poznato ime policiji
Prema nezvaničnim informacijama, muškarac koji je ubijen u razmjeni vatre s policijom je Matija Gurdeljević iz naselja Panduri, općina Osmaci. On je, kako se navodi, bio dio tročlane kriminalne grupe koja se jutros sukobila s policijskim službenicima Kalesije.

Riječ je o skupini ranije poznatoj organima gonjenja. Još 2021. godine ova kriminalna struktura bila je hapšena nakon što je na području Orašja otvorila vatru na policiju. Tada su uhapšeni u Pelagićevu, a među privedenima nije bilo Matije Gurdeljevića, koji je jutros stradao nakon što su ga saučesnici, prema operativnim informacijama, izbacili iz vozila prilikom bjekstva.
Automobil korišten u pljački prethodno je ukraden, a zatim zapaljen radi prikrivanja tragova
Trebali su danas sačekat da sljedeći put zapucaju na policiju, ko zna treća sreća možda bi bili sami negdje na ledini pa kom opanci kom obojci.
MinistarKulture

#5912 Re: BiH - Crna hronika

Post by MinistarKulture »

Pljackali su ovi i ranije po Kalesiji, mislim mjenjacnicu.

Tu je blizu entitetska granica, pucaju po Federaciji pa brzo u RS, vjerovatno su i u talu da policijom pa nikom nista.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5913 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

ošo matija kod svetog petra

mrcvarenje ovozemaljskog života završeno
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5914 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 19/11/2025 13:12

tek sad ne kontam, jel ovaj sto otvara vrata drot il lopov? i ovaj sto se iza seta pa dodje do vrata jel puca il prica? nesto se dimi a nije dimna, padaju i vamo lijevo drotovi, trka gas gotovo.
ko u fimovima :skoljka:
gledaj lijevo djece kod trafike i sto trce prema trafici. ludilo :-)

Hajde ovaj sto puca, ali care moj ovaj drugi policajac je sakama kreno na pistolj, otvara vrata i cupa lika iz auta :shock:
Ali ne znam eto, trebaju pvi vidjeti da izraze zabrinutost, mozda ga je prejako stisnuo kad ga je pokusao izvuco, ogrebao ga noktom mozda :D
zenit dozic

#5915 Re: BiH - Crna hronika

Post by zenit dozic »

drug_profi wrote: 19/11/2025 13:24
insaneinthebrain wrote: 19/11/2025 13:10
svesuper25 wrote: 19/11/2025 12:59 a zasto policajac nije pucao u gume,pobjeze mu lik
i ja sam se to pitao. pucaj u gume. tako ces ga najlakse onesposobiti
Izađi na strelište i stavi točak na 5 metara.
Iskosi se da je meta manja i pokusaj bez nisanjenja pogoditi tocak sa dva metka. Oni izvadiš iz futrole, otkočiš i pucaš, taf-taf.
Samo dva. Ne vise jer tocak odlazi i postaje sve dalji.
Samo vrlo sposoban šuter će pogoditi takvu metu bez pripreme.
90 posto građana pa ako hocemo i forumasa ne zna rukovati oruzjem, a pricaju kao da su eksperti za isto :-D
Uglavnom da ponovim ko je rokno tog drumskog razbojnika ruke mu se pozlatile, steta velika sto ih nisu sve :(
banjaluka078

#5916 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Loš dan za narkose u BL.
U toku je hapšenje u banjalučkom naselju Obilićevo, a kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama" u ovom naselju uhapšen je mlađi muškarac.

Njega su uhapsili pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske a, kako nam je potvrđeno u pitanju su aktivnosti usmjerene na borbu protiv organizovanog kriminala.

Za sada nisu poznati detalji hapšenja, osim da je vozilo iz kojeg je izvedena osoba kotorskih registracija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5917 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

gemini kaže
Na 10 metara, tehnička preciznost pištolja je i dalje vrlo visoka, no gađanje automobilske gume predstavlja veći izazov nego gađanje ljudskog torza, jer je meta manja i niže postavljena. Za dobro izvježbanog strijelca, mogućnost pogotka na nepokretnoj gumi je i dalje visoka (iznad 80%). Međutim, ako se meta kreće, zahtjev za preciznošću ciljanja u manju površinu, uz potrebu za predvođenjem, čini pogodak teškim i smanjuje vjerojatnost u odnosu na pogađanje trupa. Ipak, u policijskim okolnostima, zbog blizine mete, pogodak je i dalje realan ishod, ali se strijelcu ne može jamčiti visoka vjerojatnost kao kod torza.
4L0n3

#5918 Re: BiH - Crna hronika

Post by 4L0n3 »

Ja na gta jedva pogodim gumu od auta u pokretu a pojedini se pitaju sto mElicija nasa prepostena i preobucena ne gadja u gume :lol: trebo je samo na R2 zolju izvadit i srokat ih, jebo gume
zigzag

#5919 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigzag »

Uglavnom, ubiveni matija više neće biti odranije poznat policiji.
Last edited by zigzag on 19/11/2025 14:56, edited 1 time in total.
ShnjaZZZ

#5920 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

4L0n3 wrote: 19/11/2025 14:49 Ja na gta jedva pogodim gumu od auta u pokretu a pojedini se pitaju sto mElicija nasa prepostena i preobucena ne gadja u gume :lol: trebo je samo na R2 zolju izvadit i srokat ih, jebo gume
Noobovi nisu se sjetili koristit auto aim.
BigBossBrkO

#5921 Re: BiH - Crna hronika

Post by BigBossBrkO »

Ma samo rokaj, jesmo svakako divlji narod, divlji istok, pa logično da će i drotovi biti raspucani kauboji. :bih:
zigzag

#5922 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigzag »

Nikad nisu bili raspucani kauboji, a ne bi ni sada da nije bila muka.
tokio25

#5923 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

rekoh ja previse csi i pucackih filmova
ono trebao je gadjati gume
trebao je dpf pogoditi pa da mu auto ode u limp mode pa onda da ih karate potezima savladaju kad ovi istrose municiju
k4mi

#5924 Re: BiH - Crna hronika

Post by k4mi »

po ovom snimku malo je falilo da policijac usmrti slucajnog prolaznika
sumirprimus

#5925 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Dakle od ranije poznati policiji, pljackali, hapseni, pucali.
Post Reply