Naša stranka

Post Reply
mali_balon

#3626 Re: Naša stranka

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 15/11/2025 11:11
Novak20 wrote: 15/11/2025 11:03
Spoiler
Show
Skijaš wrote: 15/11/2025 06:22

Evo, skoro dvije godine nakon ovog pocetnog komentara, ulazi se u predizbornu i za ocekivati je da ce svi poceti djelovati kao zajebano, patriote. Medjutim, nebulozu kako se sa Dodikom i Covicem u stvari moze i da je SDA ta kljucna prepreka napretku drustva tesko da ce se zaboraviti. Ta je laz sluzila kao potvrda velikosrpske i velikohrvatske propagande a Nasa Stranka, ako zeli ostati relevantna, treba ....

- prebaciti krivicu na Fortu. On bi doduse to trebao sam inicirati kako bi oslobodio stranku balasta sramotnih odluka kao sto je recimo ona o isplati Cavari gotovinom. Ne moze se preci preko toga, nije ovo ha ne valja, ha ponovo. Neko (tj. Forto) treba preuzeti krivicu, reci da su se u stranci bunili protiv njegovih ideja i da je pogrijesio jer ih nije poslusao. Stranku ce se samo tako moci spasiti nestanka. Ne moze se entitetski dug uduplati (a s ciljem ekonomskog porobljavanja) a da citava stranka stane iza toga i onda k'o s poslom ponovo izadju pred narod trazeci povjerenje. Meni je drago zbog hapsenja Novalica i trebalo ih je uhapsiti jos (a drago mi je zbog SDAovskog hapsenja Budimira i Lijanovica po diktatu Covica). Ali se i SDA-ovac Novalic pokazao kao bolji domacin od ovih parazita koji pripremaju teren za placanje dugova Elektroprivredom i Telekomom. Nasa Stranka nece opstati ako stane iza ovog sto je do sada uradjeno i Forto, ako je patriota, treba abolirati Stranku insistiranjem na tom da je on bio taj ko je forsirao pogresne poteze.

- aktivno podrzati stvaranje siroke i privremene koalicije kojom bi se na predstojecim izborima HDZ-u uskratilo mogucnost blokada. U ovoj bi se koaliciji morali naci kako Konakovic tako i Bakir, kako Komsic tako i Niksic. Prica kako ce se nekog odobrovoljiti pustanjem HDZ-ovca u Predsjednistvo je djetinjarija. HDZ treba suzbijati gdje god je to moguce i ako Nasa stranka sa tim udje u predizbornu, stvorice se i preduslovi da stranka opstane do nekih boljih vremena.
Zar nisu Budimir (Predsjednik F BiH) i Lijanović (ministar u Vladi F BiH) uhićeni 2013. i 2014. kada su bili "partneri" SDP i SDA u tzv "Platformi" ?

Valjda su odradili svoje zadatke u interesu bošnjačke politike pa su ih drugovi ekspresno eliminirali kao nepotrebne. Budimir je i oslobođen optužbi na kraju. I jednog i drugog, s pravom su odapinjali bošnjački mediji pod kontrolom SDP posebnim užitkom, a na radost HDZ koji im u tim godinama nije mogao ništa.

Valjda su Hrvati koji dobiju 2 - 5% glasova hrvatskog biračkog tijela iz ovoga izvukli neku pouku o položaju ku.tona kojim bi se udaralo po gloginjama
.

Što se NS tiče, ponavljaš ono što Bakir i Džaferović govore duže vrijeme, a to je da se sve bošnjačke stranke okupe pod mudrim vodstvom SDA radi novog pokušaja prcanja HDZ kada se već u RS ne može ništa napraviti.

NS nije bošnjačka stranka, šta vam je
:?
Pitanje je hoće li NS opstati kao što je SDP opstao nakon koalicije sa SDA uz cijenu transformacije u etnički skoro čistu stranku.
Očito da je NS trn u oku kleronacionalističkim strankama u BiH i da im provocira ovakve snove :D
Pa to je narativ adezea oni I za sdp kazu da je bosnjacka stranka.....daleko od toga da branim NS koja je sa fortom ma celu postala prava oportunisticka organizacija za uvaljivanje nazovi fgr kadrova(dobro to sve stranke rade)......evo sad se izmedju sebe kolju u ministarstvu komunikacija
Novak20

#3627 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

Nesuđeni ministar i razočarani političar velikih ambicija je pružio jezičinu. :lol:

Sabinin plan da makne Dodika i SNSD iz vlasti je bio loš, nedorečen i katastrofalno tempiran. Posljedice po BiH će se vući godinama nakon ove uludo potrošene 2025.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /251118036
"Mlađana nova liderka američke Naše stranke Sabina Ćudić, kao i njen prethodnik Predrag Kojović, očito su dobili signal iz Washingtona od svojih mentora i osnivača da nastave partnerstvo sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, uprkos uvredama, jeziku mržnje, nasilju i blokadu rada ključnih institucija, prije svega Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, jer su nakon 'lobiranja' i skidanja američkih sankcija ponovo prihvatljiv. Gazda se mora slušati, vezati konja gdje aga kaže, a da bi Bošnjaci u javnost lakše progutali saradnju sa Dodikom i SNSD-om najlakše im je napasti nas, opoziciju iz Republike Srpske, svaliti na nas da tobože nismo za Evropu jer ne glasamo za budžet i kritikujemo SNSD, da smo isti ili gori od Dodika, koji ih vrijeđa arlaukanjem i stalnim napadima!?", kazao je Vukanović.

Podsjetimo, Sabina Ćudić je tokom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma kritikovala Trojku iz RS-a kazavši im da ih "nigdje neće odvesti" imitiranje nacionalista i takmičenje s Miloradom Dodikom "ko će biti veći od Dodika".

Vukanović je kazao da je u pitanju "nevjerovatna beskrupuloznost, drskost i bezobrazluk".

"Ali, osveta se servira hladna i biće prilike da se gorko pokaju, jer ne moraju da nas vole ali ću ih naučiti da nas poštuju", kazao je.

Dodao je da su Ćudić, Kojović i Trojka odgovorni što je BiH paralisana, "jer su 2022. godine napravili vlast sa SNSD-om i podržali Dodika da dobije četvrtog delegata, tvrdeći da se Uzurpator promijenio, a kada je pokazao svoje pravo lice, blokirao i napao institucije, doveo zemlju i narod na ivici sukoba, kada smo mi iz opozicije odigrali ključnu ulogu da ne dođe do incidenta i haosa, onda smo bili spasioci, nudila se Platforma, koja je mrtvo slovo na papiru, da bi preko nas oprali sebe, a sada u znak zahvalnosti zabija nam se nož u leđa".

"Uz to Sabina nas poredi sa majmunima, koji kopiraju Dodika i SNSD, što je nedopustivo i neoprostivo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3628 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 18/11/2025 09:49 Nesuđeni ministar i razočarani političar velikih ambicija je pružio jezičinu. :lol:

Sabinin plan da makne Dodika i SNSD iz vlasti je bio loš, nedorečen i katastrofalno tempiran. Posljedice po BiH će se vući godinama nakon ove uludo potrošene 2025.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /251118036
"Mlađana nova liderka američke Naše stranke Sabina Ćudić, kao i njen prethodnik Predrag Kojović, očito su dobili signal iz Washingtona od svojih mentora i osnivača da nastave partnerstvo sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, uprkos uvredama, jeziku mržnje, nasilju i blokadu rada ključnih institucija, prije svega Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, jer su nakon 'lobiranja' i skidanja američkih sankcija ponovo prihvatljiv. Gazda se mora slušati, vezati konja gdje aga kaže, a da bi Bošnjaci u javnost lakše progutali saradnju sa Dodikom i SNSD-om najlakše im je napasti nas, opoziciju iz Republike Srpske, svaliti na nas da tobože nismo za Evropu jer ne glasamo za budžet i kritikujemo SNSD, da smo isti ili gori od Dodika, koji ih vrijeđa arlaukanjem i stalnim napadima!?", kazao je Vukanović.

Podsjetimo, Sabina Ćudić je tokom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma kritikovala Trojku iz RS-a kazavši im da ih "nigdje neće odvesti" imitiranje nacionalista i takmičenje s Miloradom Dodikom "ko će biti veći od Dodika".

Vukanović je kazao da je u pitanju "nevjerovatna beskrupuloznost, drskost i bezobrazluk".

"Ali, osveta se servira hladna i biće prilike da se gorko pokaju, jer ne moraju da nas vole ali ću ih naučiti da nas poštuju", kazao je.

Dodao je da su Ćudić, Kojović i Trojka odgovorni što je BiH paralisana, "jer su 2022. godine napravili vlast sa SNSD-om i podržali Dodika da dobije četvrtog delegata, tvrdeći da se Uzurpator promijenio, a kada je pokazao svoje pravo lice, blokirao i napao institucije, doveo zemlju i narod na ivici sukoba, kada smo mi iz opozicije odigrali ključnu ulogu da ne dođe do incidenta i haosa, onda smo bili spasioci, nudila se Platforma, koja je mrtvo slovo na papiru, da bi preko nas oprali sebe, a sada u znak zahvalnosti zabija nam se nož u leđa".

"Uz to Sabina nas poredi sa majmunima, koji kopiraju Dodika i SNSD, što je nedopustivo i neoprostivo.
što li ih ti kritikuješ :shock: :?

pa oni su ti jedini partner za konsocijacije :lol:
Novak20

#3629 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 18/11/2025 15:36

Čuj Mujice, barem su pokazali da nisu izdajnici u Bošnjaka i da će boraniji u BiH rado produžiti rahat patnju u nedogled. :D

A u konsocijaciji se svi vrte pa i NS. Da nije tako, odapeli bi Dodika, Čovića i njihove stranke davnih dana.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3630 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 19/11/2025 08:23
JoseMujica wrote: 18/11/2025 15:36

Čuj Mujice, barem su pokazali da nisu izdajnici u Bošnjaka i da će boraniji u BiH rado produžiti rahat patnju u nedogled. :D

A u konsocijaciji se svi vrte pa i NS. Da nije tako, odapeli bi Dodika, Čovića i njihove stranke davnih dana.
:lol: :lol: :lol: :lol:

to sigurno hoće....eno Zabine krenula po Kladnju šupljirat

gledamo mi sinoć klip, sjedi u kafani s nekim lokalnim cugerima...kaže jaran...samo je mogu zamisliti kako s gađenjem pere ruke nakon ovog susreta :lol:
Haris.ba

#3631 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 18/11/2025 09:49
Mislis uludo potrosena godina jer nije prosao uzp izborni? :mrgreen:

To se neko uvrijedio sto je Sabina pokusala izbaciti Dodika iz vlasti? Ja, i?

I, sto bi ga sada izbacivala? Sada je Dodik ucjenjeni covjek. Radice kako mu Ameri narede. Isto ko Vucic.

Zabrini si ti za Covketa koji ako se bude junacio oko juznog gasovoda ce proci isti tretman.
ljubijankic

#3632 Re: Naša stranka

Post by ljubijankic »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 08:39

To se neko uvrijedio sto je Sabina pokusala izbaciti Dodika iz vlasti? Ja, i?

I, sto bi ga sada izbacivala? Sada je Dodik ucjenjeni covjek. Radice kako mu Ameri narede. Isto ko Vucic.

Zabrini si ti za Covketa koji ako se bude junacio oko juznog gasovoda ce proci isti tretman.
Sram ih bilo kako smiju Dodika dirati :oops: Obavezno vratiti patriote, strpiti se 5 godina i ponovo u kolo sa Miletom :bih: :bih:
Novak20

#3633 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 08:39
:lol:
Baš si smiješan.

Nametnuti izborni zakon se mora promijeniti ako ne zbog Hrvata onda zbog presuda ESLJP i US BiH ali nisam na to mislio nego na Plan rasta i pare od EU koje je BiH do sada popušila kao što će popušiti ubuduće zbog prerano pokrenute predizborne kampanje. O izmjenama drugih zakona i zakonske regulative koja bi nas mrvu približila EU da ne pričam.
Haris.ba wrote: 19/11/2025 08:39To se neko uvrijedio sto je Sabina pokusala izbaciti Dodika iz vlasti? Ja, i?
Sve je to lijepo samo ni ti ni ja ne znamo što će Ameri narediti Dodiku i Vučiću i u čiju korist će biti ta naredba. Možda Dodik danas bude smijenjen sa svih funkcija odlukom US BiH, a možda i ne pa nastavi glumiti američkog šerifa u RS.
Haris.ba wrote: 19/11/2025 08:39 Zabrini si ti za Covketa koji ako se bude junacio oko juznog gasovoda ce proci isti tretman.
Čoviću je svakako vrijeme da ode sa političke scene pa nije neka šteta. Ako ne popusti oko Južne interkonekcije i ako ga nitko ne makne u narednih mjesec-dva, dokazati će nešto sasvim drugo od očekivanja bošnjačke politike.
svesuper25

#3634 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

Gdje nam je Cudicka da pozove vlasti grada Tuzle na ostavke :? Joj kako su licemjerni,pa ima da vas nema u oktobru 2026.g.Prava populisticka stranka ko i njihovi drugovi iz sdp-a.
Haris.ba

#3635 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:01 Gdje nam je Cudicka da pozove vlasti grada Tuzle na ostavke :? Joj kako su licemjerni,pa ima da vas nema u oktobru 2026.g.Prava populisticka stranka ko i njihovi drugovi iz sdp-a.
Istini za volju jedino je NS u vijecu Tuzle nesto probavala oko stanja u domu.

Ostavke nece traziti jer su u koaliciji. :mrgreen:
svesuper25

#3636 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:16
svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:01 Gdje nam je Cudicka da pozove vlasti grada Tuzle na ostavke :? Joj kako su licemjerni,pa ima da vas nema u oktobru 2026.g.Prava populisticka stranka ko i njihovi drugovi iz sdp-a.
Istini za volju jedino je NS u vijecu Tuzle nesto probavala oko stanja u domu.

Ostavke nece traziti jer su u koaliciji. :mrgreen:
Jest istina,ona zena iz NS Tuzla je kao nesto reagovala,i to prije pozara.Ali uzalud,sdp je taj koji komanduje u Tuzli.Njihovi kadrovi su po gradskim preduzecima.
Pa ja nece trazit ostavke,jer su u koaliciji.Ali to samo pokazuju da su licemjerni,i da su sve svoje glasace slagali.Fino su nam obecavali da su oni dobri ljudi i da nisu kao sda.A sdp ima moto nastavljamo odgovorno :lol: :lol: Bas vidimo koliko su odgovorni.
Haris.ba

#3637 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:20 Jest istina,ona zena iz NS Tuzla je kao nesto reagovala,i to prije pozara.Ali uzalud,sdp je taj koji komanduje u Tuzli.Njihovi kadrovi su po gradskim preduzecima.
Pa ja nece trazit ostavke,jer su u koaliciji.Ali to samo pokazuju da su licemjerni,i da su sve svoje glasace slagali.Fino su nam obecavali da su oni dobri ljudi i da nisu kao sda.A sdp ima moto nastavljamo odgovorno Bas vidimo koliko su odgovorni.
I ja znam pregoniti i ukazivati na hipokrizije u politici.
Ali, u politici tesko da se isplati i biti posten i imati isti arsin za sve.
svesuper25

#3638 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:23
svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:20 Jest istina,ona zena iz NS Tuzla je kao nesto reagovala,i to prije pozara.Ali uzalud,sdp je taj koji komanduje u Tuzli.Njihovi kadrovi su po gradskim preduzecima.
Pa ja nece trazit ostavke,jer su u koaliciji.Ali to samo pokazuju da su licemjerni,i da su sve svoje glasace slagali.Fino su nam obecavali da su oni dobri ljudi i da nisu kao sda.A sdp ima moto nastavljamo odgovorno Bas vidimo koliko su odgovorni.
I ja znam pregoniti i ukazivati na hipokrizije u politici.
Ali, u politici tesko da se isplati i biti posten i imati isti arsin za sve.
Izgleda kod nas nema postenih,to cim se ufati fotelje,vise je ne pusta.Odmah sve zaboravi sta je pricao prije izbora.Ja sam za totalni protektorat,sve nase politicare skinut sa vlasti.Dat nas strancima da na vode.Ko u Austrougarskoj.Bar cemo nesto imat kvalitetno sagradjeno.Ovi nisu u stanju 20 metara pruge da popave za par dana.Turska firma se smilovala ,pa je popravila.
Haris.ba

#3639 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:30 Izgleda kod nas nema postenih,to cim se ufati fotelje,vise je ne pusta.Odmah sve zaboravi sta je pricao prije izbora.Ja sam za totalni protektorat,sve nase politicare skinut sa vlasti.Dat nas strancima da na vode.Ko u Austrougarskoj.Bar cemo nesto imat kvalitetno sagradjeno.Ovi nisu u stanju 20 metara pruge da popave za par dana.Turska firma se smilovala ,pa je popravila.
Nije do politicara. Do naroda je. Ko narod smo u nekim ekstremima. U nekim stvarima smo propast, u nekim i previse korektni.

Ja cu opet ponoviti, politicari su odlicni kakav je narod.

Demokratiji treba vremena. Imamo drzavu, sansu za nauciti brinuti o sebi. Sa punim protektoratom (odredjeni u jednom dijelu vec imamo) koji je smisao onda zivjeti? To imamo u dijaspori. Moramo li i u BiH da odlucuju sve za nas?
svesuper25

#3640 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:35
svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:30 Izgleda kod nas nema postenih,to cim se ufati fotelje,vise je ne pusta.Odmah sve zaboravi sta je pricao prije izbora.Ja sam za totalni protektorat,sve nase politicare skinut sa vlasti.Dat nas strancima da na vode.Ko u Austrougarskoj.Bar cemo nesto imat kvalitetno sagradjeno.Ovi nisu u stanju 20 metara pruge da popave za par dana.Turska firma se smilovala ,pa je popravila.
Nije do politicara. Do naroda je. Ko narod smo u nekim ekstremima. U nekim stvarima smo propast, u nekim i previse korektni.

Demokratiji treba vremena. Imamo drzavu, sansu za nauciti brinuti o sebi. Sa punim protektoratom (odredjeni u jednom dijelu vec imamo) koji je smisao onda zivjeti? To imamo u dijaspori. Moramo li i u BiH da odlucuju sve za nas?
pa nek me stranac skolovani krade,a ne nasi neskolovani lopovi sa kupljenim diplomama.koji kad sjednu na vlast,misle da im je babovina.Pa gledaj ti samo ponasanje i izjava Rame Isaka :lol: kaze to je moje :-)
Da ,narod je jos gori,pa pazi na izborima ti izadje jedva 50% glasaca.To treba strogo novcano kaznjat.Pa zato imamo niksica sa 5000 osvojenih glasova.Jos sto je najgore redovni glasaci su penzioneri,dok vecinu mladih boli dupe za izborima. I naravno redovno glasa vojska uhljeba ,bojeci se da ako glasa za drugog da ce izgubit posao.Pa to je zacarani krug.Nije za svakog demokratija.Zato i razumijem Tita.Samo celicna ruka je mogla ovim balkanskim plemenima da upravlja.Koliko to surovo zvucalo,tako je moralo bit.Ovako imamo narode pustene sa lanca.Pa kod Tita si bar imao dobro i kvalitetno obrazovanje,gdje masa kvalitetnih i strucnih ljudi izaslo .Sta danas u demokratiji imamo :? sad svako malo vece selo ima neki fakultet :lol: gdje se naravno kupuju diplome.Pa koju smo to fabriku ili preduzece u demokratiji stvorili :?
nota1969

#3641 Re: Naša stranka

Post by nota1969 »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 11:45
Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:35

pa nek me stranac skolovani krade,a ne nasi neskolovani lopovi sa kupljenim diplomama.koji kad sjednu na vlast,misle da im je babovina.Pa gledaj ti samo ponasanje i izjava Rame Isaka :lol: kaze to je moje :-)
Da ,narod je jos gori,pa pazi na izborima ti izadje jedva 50% glasaca.To treba strogo novcano kaznjat.Pa zato imamo niksica sa 5000 osvojenih glasova.Jos sto je najgore redovni glasaci su penzioneri,dok vecinu mladih boli dupe za izborima. I naravno redovno glasa vojska uhljeba ,bojeci se da ako glasa za drugog da ce izgubit posao.Pa to je zacarani krug.Nije za svakog demokratija.Zato i razumijem Tita.Samo celicna ruka je mogla ovim balkanskim plemenima da upravlja.Koliko to surovo zvucalo,tako je moralo bit.Ovako imamo narode pustene sa lanca.Pa kod Tita si bar imao dobro i kvalitetno obrazovanje,gdje masa kvalitetnih i strucnih ljudi izaslo .Sta danas u demokratiji imamo :? sad svako malo vece selo ima neki fakultet :lol: gdje se naravno kupuju diplome.Pa koju smo to fabriku ili preduzece u demokratiji stvorili :?
nidje veze, to nema ni u pm
Haris.ba

#3642 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

nota1969 wrote: 19/11/2025 11:51 nidje veze, to nema ni u pm
Ima zemalja gdje se novcano kaznjava neizlazak na glasanje. Ali, ne treba to nama.
Ako pustas penzionera da glasa umjesto tebe i trebas snositi posljedice.
nota1969

#3643 Re: Naša stranka

Post by nota1969 »

Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:55
Ima zemalja gdje se novcano kaznjava neizlazak na glasanje. Ali, ne treba to nama.
koje npr

stvarno ne znam
svesuper25

#3644 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

nota1969 wrote: 19/11/2025 11:56
Haris.ba wrote: 19/11/2025 11:55
koje npr

stvarno ne znam
cuj ne znas cc :-) pa imas net,malo istrazi.imas drzava koja to kaznjava.i ne znam sta ti je to cudno :? Naravno da se treba kaznjavat,pogotovo kod nas,jer uvijek imamo navucenih oko 50% glasaca.
nota1969

#3645 Re: Naša stranka

Post by nota1969 »

mrsko mi

ti mi reci

a i ako ima vjerovatno ljudi ne biraju izmedju bakira neke dine nastavi niz
svesuper25

#3646 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

nota1969 wrote: 19/11/2025 12:10 mrsko mi

ti mi reci

Države u kojima postoji obaveza izlaska na izbore: Australija, Argentina, Belgija, Bolivija, Brazil, Kongo, Kostarika, Edvador, Egipat, Grčka, Honduras, Liban, Lihtenštajn Luksemburg, Meksiko, Nauru, Paragvaj, Peru, Samoa, Singapur, Tajland, Turska, Urugvaj.

Obavezno glasanje je u nekim državama SAD, jednom švajcarskom kantonu i u tri regiona Austrije.
nota1969

#3647 Re: Naša stranka

Post by nota1969 »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 12:13

ti mi reci

Države u kojima postoji obaveza izlaska na izbore: Australija, Argentina, Belgija, Bolivija, Brazil, Kongo, Kostarika, Edvador, Egipat, Grčka, Honduras, Liban, Lihtenštajn Luksemburg, Meksiko, Nauru, Paragvaj, Peru, Samoa, Singapur, Tajland, Turska, Urugvaj.

Obavezno glasanje je u nekim državama SAD, jednom švajcarskom kantonu i u tri regiona Austrije.
super za njih

u evropi belgija i lihtenstajn,kad dobacimo na pola nek uvedu i zatvorsku

oko 15 zemalja u svijetu gdje novčana kazna stvarno postoji u zakonu.
U nekima kazna simbolična, ali u drugim (Peru, Australija, Bolivija) je ozbiljna ili ima ozbiljne posljedice.
svesuper25

#3648 Re: Naša stranka

Post by svesuper25 »

nota1969 wrote: 19/11/2025 12:23

ti mi reci

super za njih

U nekima kazna simbolična, ali u drugim (Peru, Australija, Bolivija) je ozbiljna ili ima ozbiljne posljedice.
i u grckoj imaju kazne.Treba kaznjavat sve dok izlaznost ne bude bar preko 70%.
nota1969

#3649 Re: Naša stranka

Post by nota1969 »

svesuper25 wrote: 19/11/2025 12:27
nota1969 wrote: 19/11/2025 12:23

super za njih

i u grckoj imaju kazne.Treba kaznjavat sve dok izlaznost ne bude bar preko 70%.
mlatimo bezveze nema od tog nista
Hakiz

#3650 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

ti mi reci

Oko 10 % od država koje postoje na planeti.

Veći procenat kada se gleda samo EU, ali opet manji od 50 %.

Nije neki argument da se uvodi obavezno glasanje.
Post Reply