BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tokio25

#5726 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

Truba wrote: 19/11/2025 09:19 kako ćete država štiti ako kćerkin momak ne da da ona šeta s jaranicama navečer ili ako joj naredi što smije a što ne smije nositi
pa jesi li procitao citav post?
kcerka prijavi da je momak ogranicava u kretanju i drzava ce te stititi jer drugacije ne moze znati
ne moze te ni otac stititi ako mu ne kazes sta se desava
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5727 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

nakon-sto-je-svirepo-ubio-aldinu-jahic-anis-kalajdzic-zeli-na-slobodu

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... na-slobodu

mali nije normalan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5728 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

umalo da ispucaju ono crno auto koje je prolazilo, drugi umro nakon što je malo potrč'o, sve posljedice će biti opravdane

čak i u famoznoj Americi obustave potjeru ako su civili ugroženi, jednostavno će ih naći poslije
zigzag

#5729 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigzag »

Chmoljo wrote: 19/11/2025 09:48
zigzag wrote: 19/11/2025 09:34 Ne bi me iznenadilo da policajac ostane bez posla radi pucanja i eventualno osuđen za ubistvo. Kao, "ovo je samo pljačka" nisi trebao pucati.
nadam se da na onom snimku nije pucao na njih, nego u gume. iako mi je drago što je pašće krepalo, pucati ako ti ne prijeti neposredna opasnost ili kao kauboj ne smije biti uobičajeno ponašanje pa ni od strane policijskih službenika. imamo sve preduslove u pogledu sredine u kojoj živimo da se stvari utegnu na bolji način od revolveraških obračuna na sred ulice.

svi se pozivaju na ameriku, govore lijepa amerika, a lako se zaboravi da oni imaju problem upravo sa policijskom kaubojštinom i pucanjem u nenaoružane ljude, ljude koji bježe itd. itd.

jasno mi je da ljudi odobravaju ovo, jer svaka šuša teroriše normalan narod, pa ovo gledaju kaopravednu odmazdu, ali sve je ovo kratkog daha i ako će naša sigurnost zavisiti od muda pojedinih policajaca, onda smo u većem problemu nego što izgleda.
ti ko omar mjesečar :lol: :lol:

Stvarno mi je žao policajca. Kad ga sistemski ljigavci počnu prati na ruke.Život će mu se zgaditi.
vjeshalica

#5730 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Velkoski wrote: 19/11/2025 09:57 umalo da ispucaju ono crno auto koje je prolazilo, drugi umro nakon što je malo potrč'o, sve posljedice će biti opravdane

čak i u famoznoj Americi obustave potjeru ako su civili ugroženi, jednostavno će ih naći poslije
Pogledaj bolje snimak na RTVTK fejzbuk stranici
tokio25

#5731 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

trebamo podrzati ovog policajca sto je pucao i ako treba izaci na proteste ako bude bilo sta pokrenuto protiv njega

ovo treba jednom za sva vremena rijesiti pa kasnije donositi zakone da li policajac da puca i sl kad se ocisti pravosudje i tuzilastvo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5732 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

vjeshalica wrote: 19/11/2025 09:53
Chmoljo wrote: 19/11/2025 09:52
vjesalica standardno nabrijana.
Brat nije fulio to je najvaznije. :thumbup:

Dzes imspektore jedinice za profesiJonalne standarde i edukejšn forumske mlatimudije. Idi kucaj izvestaj o upotrebi sile sa smrtnom posljedicom
pa sigurno da imam više dodira i sa tom jedinicom i polciijskim poslom za razliku od tebe. ali nije ok zbog toga biti frustriran i bljuvati vatru.
vjeshalica

#5733 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Kretencic se dosjetio da zeli na slobodu?

Nemojte d avas cudi kako je hladnokrvno i ubio zenu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5734 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

I šta gledam na TK snimku? Isto sve.

Znam da je unpopular opinion i da većina komentara biti 'bravo za policajca' i 'jedno govno manje', no kazna za pljačku nije smrt, bar koliko je meni poznato. Ovo ne znači ni da mi je žao kriminalca, samo da bismo ko društvo valjda trebali pratiti neka pravila ili da jednostavno idemo u anarhiju :mrgreen:

Ali znam da su ove rasprave uglavnom populističke, tako da bravo čika policajac!!!!! Samo pucajte po svima i neće više niko krasti.
Last edited by Velkoski on 19/11/2025 10:15, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5735 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

Chmoljo wrote: 19/11/2025 09:52
izvrsni direktor wrote: 19/11/2025 09:50

nadam se da na onom snimku nije pucao na njih, nego u gume. iako mi je drago što je pašće krepalo, pucati ako ti ne prijeti neposredna opasnost ili kao kauboj ne smije biti uobičajeno ponašanje pa ni od strane policijskih službenika. imamo sve preduslove u pogledu sredine u kojoj živimo da se stvari utegnu na bolji način od revolveraških obračuna na sred ulice.

svi se pozivaju na ameriku, govore lijepa amerika, a lako se zaboravi da oni imaju problem upravo sa policijskom kaubojštinom i pucanjem u nenaoružane ljude, ljude koji bježe itd. itd.

jasno mi je da ljudi odobravaju ovo, jer svaka šuša teroriše normalan narod, pa ovo gledaju kaopravednu odmazdu, ali sve je ovo kratkog daha i ako će naša sigurnost zavisiti od muda pojedinih policajaca, onda smo u većem problemu nego što izgleda.
a ako su oni na njeg zapucali? on se trebao braniti pucanjem u gume? :skoljka:
pa jel pucanje na policajca neposredna opasnost? :D
a sta ako je on na njih pucao a oni uopce nisu pljackali?

pogledas video, cujes zvuk, procitas medije...i onda napises "ako nema neposredne opasnosti"..dobro, ako ako, ali je li se mora pisati "ako" pored svih cinjenica ocitih?
drug_profi

#5736 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

PlusSA wrote: 19/11/2025 09:38
zigzag wrote: 19/11/2025 09:34 Ne bi me iznenadilo da policajac ostane bez posla radi pucanja i eventualno osuđen za ubistvo. Kao, "ovo je samo pljačka" nisi trebao pucati.
Ne bi trebalo jer su i ovi poceli pucati pa onda vjerujem da ima pravo da uzvrati istom mjerom.
Ne smije pucati na vozilo u pokretu.
tokio25

#5737 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

pa bravo policajac dok se ne ocisti tuzilastvo i sudstvo jer su oni najveci problem u drzavi
kad se to sredi a valjda hoce jer su poceli dio po dio sredjivati zbog eu onda mozemo pricati o tome da policajac odgovara za pucanje i sl
tokio25

#5738 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

drug_profi wrote: 19/11/2025 10:14
Ne bi trebalo jer su i ovi poceli pucati pa onda vjerujem da ima pravo da uzvrati istom mjerom.
otkud to da ne smije?
vjeshalica

#5739 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Velkoski wrote: 19/11/2025 10:12 I šta gledam na TK snimku? Isto sve.

Znam da je unpopular opinion i da većina komentara biti 'bravo za policajca' i 'jedno govno manje', no kazna za pljačku nije smrt, bar koliko je meni poznato. Ovo ne znači ni da mi je žao kriminalca, samo da bismo ko društvi valjda trebali pratiti neka pravila ili da jednostavno idemo u anarhiju :mrgreen:

Ali znam da su ove rasprave uglavnom populističke, tako da bravo čika policajac!!!!! Samo pucajte po svima i neće više niko krasti.
Iz drugog ugla je, i ima jos desavanja prije, a snimak na klixu nije potpun. Dakle sagledas cijelu situaciju, a ne na repu dogadjaja.
HelaS

#5740 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

vjeshalica wrote: 19/11/2025 09:51

Momci su regularno upotrijrbili oruzje, na snimku RTVTK se bolje vidi, tako da smanjis zakljucke.
Ko su "momci" i šta znači "regularno" upotrijebiti oružje?

Daj nam link te FB RTVTK stranice
armin071

#5741 Re: BiH - Crna hronika

Post by armin071 »

Balega hoće na slobodu… Obavezno pustiti i dati rodbini 48 sati da ga iskasape negdje… Šteta je na ovakvog balegara trošiti zatvorsko mjesto…
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5742 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

Znam da je unpopular opinion i da većina komentara biti 'bravo za policajca' i 'jedno govno manje', no kazna za pljačku nije smrt, bar koliko je meni poznato. Ovo ne znači ni da mi je žao kriminalca, samo da bismo ko društvo valjda trebali pratiti neka pravila ili da jednostavno idemo u anarhiju :mrgreen:

Jesu li pljacka i oruzana pljacka isto?
Ko je prvi poceo pucati?
Better Man

#5743 Re: BiH - Crna hronika

Post by Better Man »

vjeshalica wrote: 19/11/2025 10:15

Znam da je unpopular opinion i da većina komentara biti 'bravo za policajca' i 'jedno govno manje', no kazna za pljačku nije smrt, bar koliko je meni poznato. Ovo ne znači ni da mi je žao kriminalca, samo da bismo ko društvi valjda trebali pratiti neka pravila ili da jednostavno idemo u anarhiju :mrgreen:

Iz drugog ugla je, i ima jos desavanja prije, a snimak na klixu nije potpun. Dakle sagledas cijelu situaciju, a ne na repu dogadjaja.
Koliko znam pljačkaši su prvi pucali i reakcija policije opravdana. jedan kriminalac manje.
vjeshalica

#5744 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 19/11/2025 10:14
Smije
vjeshalica

#5745 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

HelaS wrote: 19/11/2025 10:16
vjeshalica wrote: 19/11/2025 09:51

Momci su regularno upotrijrbili oruzje, na snimku RTVTK se bolje vidi, tako da smanjis zakljucke.
Ko su "momci" i šta znači "regularno" upotrijebiti oružje?

Daj nam link te FB RTVTK stranice
Ukucaj u fejzbuk, pretragu RTV TK ima snimak
HelaS

#5746 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Better Man wrote: 19/11/2025 10:17
vjeshalica wrote: 19/11/2025 10:15

Koliko znam pljačkaši su prvi pucali i reakcija policije opravdana. jedan kriminalac manje.
Duša naša pametna
vjeshalica

#5747 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

plain vanilla wrote: 19/11/2025 10:17

Ko je prvi poceo pucati?
Ma pusti izgovore blijede i nebitne
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5748 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

plain vanilla wrote: 19/11/2025 10:17
Ko je prvi poceo pucati?
Po svemu prikazanom nekontrolisana pucnjava prema vozilu u pokretu, bukvalno je sreća da nije najeb'o i neki slučajni prolaznik, a onda bi komentari sigurno bili drugačiji po ovim crnim hronikama i Klixovim člancima
DonieBrasco

#5749 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Primjer na njima napraviti kad ih pohvataju, medalju dati policiji sto ih je mecima zasula i jednog ugasila.
Billy The Pljuc

#5750 Re: BiH - Crna hronika

Post by Billy The Pljuc »

S obzirom da je pucao dok je drugo vozilo skretalo u ulicu i bilo mu u tzv. "line of fire", vrlo lako se moglo desiti da ubije nekog nevinog i vjerovatno će zbog istog i ostati bez posla. Ne znam iskreno šta je prethodilo ovome što se vidi na snimci, da li je postojala prethodna razmjena vatre između pljačkaša i policije, ne bih rekao da na snimci svjedočimo kako ista postoji. Dok sam bio "u poslu" zakon je bio manje-više u svakoj zemlji isti, upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena ako bi ugrozila živote drugih lica, osim ako je to jedini način odbrane od izravnog napada ili opasnosti. Vojska, policija, privatni sektor, može biti malih varijacija ali "rules of use of force" i "use of deadly force" je nešto na čemu se stalno insistira da se ponavlja u treningu i obavljanju svakodnevnog posla.

Ja lično ne mogu da procijenim da li se na njega ili nekog drugog otvara vatra iz vozila u pokretu, možda jeste netom prije, pretpostavljam da je svojim djelovanjem i usmrtio nekog od pljačkaša kao i evidentno ugrozio nekoga ko nema veze sa pljačkom i pucnjavom ali kako je pretpostavka majka svih zajeba treba sačekati i vidjeti krajnji ishod rekonstrukcije događaja.
Post Reply