BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_balon

#5501 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

Vidim pocelo se sa klasificiranjem mentalnog zdravlja ubice iz mostara kao psihopata I tako to.....razumijem da se pokusava naci neko opravdanje za pocinjeno ubistvo da se kao lakse razumije ...nije on nikakav psihopata to je proracunata pizda koju treba najstrozije kazniti I platit zatvorenicima da ga savokodnevno maltretirjau I tuku
palermo

#5502 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

Posto sam imao porodicnih iskustava sa ovakvim.ttipovima....ja mogu samo reci da je jedini lijek, ne doci u bilokalav kontakt sa takvom.osobom. Kad problem.nastane, nista tu vise ne pomaze..U ovom.mom.slicaju (tetka bila u pitanju) ni policija, ni degenek koji su.mu moji rodjaci prriustili, nista tu nije moglo pomoci. Jednostavno, radi se o bolesnim.ljudima . Ucite svoju djecu ( kcerke I sinove) da cim.primijeye ljubomoru kod nekog odmah bjeze od.njega. I pijanac je bolji od.ljubomornog covjeka ( ne valja ni pijanac, naravno). Najbolji nacin za rijesitti problem je uciniti sve da do.njegau uopste ne dodje.

Inace, slazem se ja sa svime sto ste rekli, I o odgoju sinova, I da se trebaju cuvati kcerke I o zastiti porodice.i o stvaranju sistema...al sve to pada u vodu kad je nasuprot vas bolestan I opasan ccovjek. Koji, by the izgleda I ponasa se normalno
dr_Evil

#5503 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 17/11/2025 12:52
dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:30
geralt wrote: 17/11/2025 12:22
I Mladic se u svojoj glavi "svetio Turcima". Ne moze taj put nigdje dobro zavrsiti.
Da, Bosnjacima je kao hipoteka prikacen sav zulum, postojeci i nepostojeci Osmanske vladavine, pri tome to je koristeno da se skine ljudsko lice s zrtve. Zato kazem u nacelu, dok istovremeno koljaci uce svoju djecu da ebo grad bez tri logora, djeci koju je odgojio u svim blagodatima pljacke, nesto kao sto je cetnicki pokret prenio svoju legendu, nekaznjeni zlocin sa posvetom. Za neke stvari osvete mora biti kao preventivne metode, pogotovo u drustvima gdje pravda ne postoji niti postoji ikakva sansa da se do iste dodje. Ta osveta moze biti na licnoj razini ili na razini institucije, ali svako mora biti spreman na spiralu zla iz koje nema izlaza.

I tako da drug profi je upravu. Prodje zivot cekajuci da neko osveti bilo koju zrtvu, zakoni, sudjenja, koga cega. Ja razumijem ako se nije moglo iza rata, trebalo gojit djecu, borit se za hljeb onih prezivjelih, sad si covjek u penziji, valjda malo casti nije za odmet - a kaze svaki dan srece tog nekog ubicu, isjeljitelja, silovatelja ili sta vec u carsiji.

Ne znam, za bana je ovaj post. Ali idemo u svakom slucaju u ponor, makar otici sa stilom. Od ovakve drzave ne ocekujte pravdu, a kazu nam sumir i zavrzlama da se svakako ugledamo na Albance...
Sa takvim razmisljanjem nikada ovdje mira nece biti.
Slazem se. Ali je simpaticno da mislis da ce mira biti. Alija pred smrt kaze ne smije biti osvete, to je najvaznije. A ja citam u 2025oj kako neki mladi sanjaju o gradu sa tri logora i novim pohodima prema Fatama. Niposto prema nekome ili necijoj djeci, ali valjda postoje ljudi sa rukama u krvi do laktova kojima je davno trebala glava letit. Svi zlocini su uvijek stali onog trena kad se uspostavi ravnoteza moci. Ulaze cetnici u hercegovacka sela, ali nikome ne fali dlaka na glavi, znali su tu su partizanske kuce, gorit ce njegova kuca sutra ako samo pogleda krivo.

Idealno bi bilo da mi imamo drzavu, sistem, ali nemamo. I sto bi rekao fejs licnost godine inspektor Nermin Sehovic: "ako mislis da nema drzave baci ciglu u izlog". Grohotom se smijem.
dr_Evil

#5504 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 17/11/2025 12:59 Posto sam imao porodicnih iskustava sa ovakvim.ttipovima....ja mogu samo reci da je jedini lijek, ne doci u bilokalav kontakt sa takvom.osobom. Kad problem.nastane, nista tu vise ne pomaze..U ovom.mom.slicaju (tetka bila u pitanju) ni policija, ni degenek koji su.mu moji rodjaci prriustili, nista tu nije moglo pomoci. Jednostavno, radi se o bolesnim.ljudima . Ucite svoju djecu ( kcerke I sinove) da cim.primijeye ljubomoru kod nekog odmah bjeze od.njega. I pijanac je bolji od.ljubomornog covjeka ( ne valja ni pijanac, naravno). Najbolji nacin za rijesitti problem je uciniti sve da do.njegau uopste ne dodje.

Inace, slazem se ja sa svime sto ste rekli, I o odgoju sinova, I da se trebaju cuvati kcerke I o zastiti porodice.i o stvaranju sistema...al sve to pada u vodu kad je nasuprot vas bolestan I opasan ccovjek. Koji, by the izgleda I ponasa se normalno
Mudro zboris susjed
korisnicki

#5505 Re: BiH - Crna hronika

Post by korisnicki »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:11 Otac mora braniti svoju porodicu. Vidim da to nekima nije jasno.
Otac je taj koji moze sprijeciti femicid.
Nisam jednom imao ozbiljne razgovore sa bivšim momcima svojih kćeri. Više puta.
Ljubazno, mirno i u oči predstavim šta su sve opcije i koji su krajnji ishodi.

Zakon?
Zakon je tu da rješava posljedice, a nikad da spriječi događaje.
Pa vi izvolite se oslanjati na zakon.
Zakon je da se zajebava sirotinja i "normalni". I u uređenim i normalnim društvima ovakve stvari su s vremena na vrijeme neizbježne- valjda je život i životinjsko (ljudsko) postojanje takvo. Pričati o zakonu i nekim jasnim pravilima, uzdati se u isti u ovakvom društvu i ovako nevaljalom narodu ?. A krvna osveta? Isčezava čak i kod Albanaca.
drug_profi

#5506 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 17/11/2025 12:49
drug_profi wrote: 17/11/2025 12:44
Naslovnica wrote: 17/11/2025 12:37

Zakon ima, sistem ne radi
A ti bi, ako momak kaže "ubiću je", bez stvarne namjere da to uradi, otišao po geveru i ukino ga?
Pa jel sad treba da ti neka predavanja drzim bogati kako se komunicira?
Dosađivao momak. Počeo da se reže nožem pred njom. Ona se prestravila.
Ja ga presreo, povukao malo u stranu, objasnio mu najljepšim tonom kao vlastitom djetetu. Sine, budi muško. Podnesi to muški a ne ko pička. Cura te ostavila i budi džek i otiđi nađi drugu. Nju pusti na miru jer od toga više nema ništa. Džaba ti sve, samo ćeš papak ispast. Znači prekini pizdit, usaburaj se i prihvati kako jest.
Ako hoćeš da ostanemo prijatelji.
Ako nećeš, sinko, onda moraš znati da je ona meni nešto najvrijednije na svijetu i da ja ne bih mogao živjeti da se njoj nešto desi.
Tako da odmah znaš, ja ću morati da je zaštitim od tebe, ako nastaviš da joj dosađuješ.
Znači opcije su takve. Ili smo prijatelji ili neprijatelji. Okreni se, ne zovi, ne sačekuj, ne pojavljuj se...
Meni nikakva predavanja nisu potrebna.
Ako misliš da potencijalnog ubicu možeš lijepim riječima ili prijetnjama spriječiti u nečemu, grdno se varaš.
Uvijek će biti određeni procenat onih koje nije briga niti za lijepe riječi niti za prijetnje.
Dodaj tu alkohol, drogu, psihičke poremećaje i to je to.
BTW, nemaš ti šta biti prijatelj nekome ko ti je nožem mahao djetetu ispred glave.
Ja ti kažem kako ide komunikacija. Direktna agresivnost i direktna prijetnja nisu dobre niti učinkovite.
Naravno da mu nisam prijatelj i naravno da mi je falabogu postao nebitan nakon tog razgovora.

Drugi je bio još stariji 30+. Počeo plakati predamnom. Vidim ja da je našikan nečim. I kćer mi je rekla da je raskinula jer je konzumirao i njoj nudio nešto što se šmrče, ša li je već. Isti razgovor i isti rezultat je bio.

Da je bila neka budala, onda bih ja morao stati ispred kćeri. Ne znam kako vam to nije jasno. Morao bih naći muda i ubiti ga...
Ili plakati do kraja svog života i prezirati sebe...

Pitam vas sve muške i ženske osobe ovdje. Da li bi s eoslonili na sistem da znate da je sistem neće zaštititi, i da ćete mrziti i prezirati sebe do kraja života jer niste imali hrabrosti uraditi ono što se moralo uraditi?
Ja sam trpio i žešće batine jer sam davno naučio da me duša uvijek više i duže boli od modrica...
peca777

#5507 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

drug_profi wrote: 17/11/2025 13:02 Drugi je bio još stariji 30+. Počeo plakati predamnom. Vidim ja da je našikan nečim. I kćer mi je rekla da je raskinula jer je konzumirao i njoj nudio nešto što se šmrče, ša li je već. Isti razgovor i isti rezultat je bio.
Joj druze, nemoj davati takve savjete, jer nisi supermen da ih sve odbijes. Treba ti samo jedan ovakav i sranje

Image
drug_profi wrote: 17/11/2025 13:02 Da je bila neka budala, onda bih ja morao stati ispred kćeri. Ne znam kako vam to nije jasno. Morao bih naći muda i ubiti ga...
Sta ces kada ubijes jednog, dodju jos dvojica nakon sto si ti u cuzi?
demagog

#5508 Re: BiH - Crna hronika

Post by demagog »

Ne postoji tu neko univerzalno rjesenje koje ce uvijek upaliti.

Na nekoga je lakse uticati pa ce se ohladiti ako mu njegova okolina kaze nesto u smislu “ostavi se toga, ispadas smijesan”, neke tipove ce zaustaviti i ohladiti upozorenje od strane oca ili clana porodice, neke ce zaustaviti prijava policiji i sudski postupak…

Na zalost, postoji i uvijek ce postojati odredjeni procenat tih progonitelja kod kojih bas nista ne djeluje. Jedino sto se moze u takvim slucajevima je naknadno kaznjavanje.
:skoljka:
Haris.ba

#5509 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

peca777 wrote: 17/11/2025 13:04 Sta ces kada ubijes jednog, dodju jos dvojica nakon sto si ti u cuzi?
Imaju vikend izlasci iz zatvora, godisnji...
drug_profi

#5510 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

peca777 wrote: 17/11/2025 13:04 Joj druze, nemoj davati takve savjete, jer nisi supermen da ih sve odbijes. Treba ti samo jedan ovakav i sranje
Ništa. Onda idite na policiju i molite boga da oni nešto urade. A hoće oni sigurno sa ovakvim da se kače.
Ili poslije sebe pravdajte kako ste vjerovali u zakone.
Ili šta vam već pomogne da opravdate sebi to što vam je dijete neko na pravdi boga uzeo, a vi niste uradili što ste mogli.
Jer vas je bilo STRAH!!!!
JohnnyS

#5511 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

mali_balon wrote: 17/11/2025 12:54 Vidim pocelo se sa klasificiranjem mentalnog zdravlja ubice iz mostara kao psihopata I tako to.....razumijem da se pokusava naci neko opravdanje za pocinjeno ubistvo da se kao lakse razumije ...nije on nikakav psihopata to je proracunata pizda koju treba najstrozije kazniti I platit zatvorenicima da ga savokodnevno maltretirjau I tuku
Psihopat je fini naziv za proračunatu pizdu
moimoi

#5512 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:59
dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:30

Da, Bosnjacima je kao hipoteka prikacen sav zulum, postojeci i nepostojeci Osmanske vladavine, pri tome to je koristeno da se skine ljudsko lice s zrtve. Zato kazem u nacelu, dok istovremeno koljaci uce svoju djecu da ebo grad bez tri logora, djeci koju je odgojio u svim blagodatima pljacke, nesto kao sto je cetnicki pokret prenio svoju legendu, nekaznjeni zlocin sa posvetom. Za neke stvari osvete mora biti kao preventivne metode, pogotovo u drustvima gdje pravda ne postoji niti postoji ikakva sansa da se do iste dodje. Ta osveta moze biti na licnoj razini ili na razini institucije, ali svako mora biti spreman na spiralu zla iz koje nema izlaza.

I tako da drug profi je upravu. Prodje zivot cekajuci da neko osveti bilo koju zrtvu, zakoni, sudjenja, koga cega. Ja razumijem ako se nije moglo iza rata, trebalo gojit djecu, borit se za hljeb onih prezivjelih, sad si covjek u penziji, valjda malo casti nije za odmet - a kaze svaki dan srece tog nekog ubicu, isjeljitelja, silovatelja ili sta vec u carsiji.

Ne znam, za bana je ovaj post. Ali idemo u svakom slucaju u ponor, makar otici sa stilom. Od ovakve drzave ne ocekujte pravdu, a kazu nam sumir i zavrzlama da se svakako ugledamo na Albance...
Slazem se. Ali je simpaticno da mislis da ce mira biti. Alija pred smrt kaze ne smije biti osvete, to je najvaznije. A ja citam u 2025oj kako neki mladi sanjaju o gradu sa tri logora i novim pohodima prema Fatama. Niposto prema nekome ili necijoj djeci, ali valjda postoje ljudi sa rukama u krvi do laktova kojima je davno trebala glava letit. Svi zlocini su uvijek stali onog trena kad se uspostavi ravnoteza moci. Ulaze cetnici u hercegovacka sela, ali nikome ne fali dlaka na glavi, znali su tu su partizanske kuce, gorit ce njegova kuca sutra ako samo pogleda krivo.

Idealno bi bilo da mi imamo drzavu, sistem, ali nemamo. I sto bi rekao fejs licnost godine inspektor Nermin Sehovic: "ako mislis da nema drzave baci ciglu u izlog". Grohotom se smijem.
To je trebalo raditi kao sto su jevreji radili. Dakle ne uplitati obicnog smrtnika. Platis ljudima koji prof obave posao, koji ne moraju uopste biti vezani za ovo podrucje.
Kao na filmovima. Onda nema zle krvi.
Nagadja se ko stoji iza.. i to je sve.
dr_Evil

#5513 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 17/11/2025 13:13
dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:59

To je trebalo raditi kao sto su jevreji radili. Dakle ne uplitati obicnog smrtnika. Platis ljudima koji prof obave posao, koji ne moraju uopste biti vezani za ovo podrucje.
Kao na filmovima. Onda nema zle krvi.
Nagadja se ko stoji iza.. i to je sve.
Amin, i slazem se 100%. Ali smo zakazali
banjaluka078

#5514 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Još jedan, u najavi.
Banjalučka policija uhapsila je M.P. iz Banjaluke, kojeg sumnjiče da je u više navrata pratio i uhodio ženu iz Banjaluke, što je kod nje izazvalo strah za vlastitu sigurnost.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka su juče (16. novembra) uhapsili M.P. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo proganjanje.

"Navedeno lice sumnjiči se da je istog dana, kao i u prethodnom periodu u više navrata pratilo i uhodilo ženu iz Banjaluke, što je kod iste izazvalo strah za vlastitu sigurnost. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", navode iz PU Banjaluka.
drug_profi

#5515 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Masa je psihijatrijskih dijagnoza koje uz uticaje iz okruženja i medija na kraju urade femicid.
Zajeban sistem mora biti da to preduprijedi, naročito što ovdje kod nas ima more tih patoloških ljubomora i opsesija.

Vidi samo onaj primjer "Šehić Tare".
Lika pere bivši jaran. I to širom države. Nije gej veza već neka bolesna opsesija.

Imaš u svakoj mahali bar jedan grafit "XY je drolja".
Jer je njega debila ostavila.

Kakav sistem može tome u kraj stati?

Evo kako na primjer pomenuti Šehić Tare da se odbrani? Pokušao je legalno.
moimoi

#5516 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Poceti u skolama govoriti o ovome. Praviti radionice… posto se u odgoj ne mozes pouzdati… onda skole trebaju da preuzmu.
Hrpa njakih nevladinih organizacija koje ce sutra organizirati njake proteste a zapravo se ne radi nista da se stvari mijenjaju.
palermo

#5517 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 17/11/2025 13:12
mali_balon wrote: 17/11/2025 12:54 Vidim pocelo se sa klasificiranjem mentalnog zdravlja ubice iz mostara kao psihopata I tako to.....razumijem da se pokusava naci neko opravdanje za pocinjeno ubistvo da se kao lakse razumije ...nije on nikakav psihopata to je proracunata pizda koju treba najstrozije kazniti I platit zatvorenicima da ga savokodnevno maltretirjau I tuku
Psihopat je fini naziv za proračunatu pizdu
Ma nisam bas siguran da je ovo dobra komparacija. U sustini proracunaye pizde se I ne trebas bojari....on/a mogu biti neugodni ali samim tim sto su proracunati moze I'm se stari u kraj. Problem su ovi sto nisu proracunate pizde nego jednostavno psihopati opasni po okolinu.

Ovaj nas zemljak ocito nije bio proracunata pizda.
Last edited by palermo on 17/11/2025 13:48, edited 2 times in total.
insaneinthebrain

#5518 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

moimoi wrote: 17/11/2025 13:36 Poceti u skolama govoriti o ovome. Praviti radionice… posto se u odgoj ne mozes pouzdati… onda skole trebaju da preuzmu.
Hrpa njakih nevladinih organizacija koje ce sutra organizirati njake proteste a zapravo se ne radi nista da se stvari mijenjaju.
U obdanistima je sigurnije. Sto prije to bolje
moimoi

#5519 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

insaneinthebrain wrote: 17/11/2025 13:48
moimoi wrote: 17/11/2025 13:36 Poceti u skolama govoriti o ovome. Praviti radionice… posto se u odgoj ne mozes pouzdati… onda skole trebaju da preuzmu.
U obdanistima je sigurnije. Sto prije to bolje
I to sto kazes… nase uciteljice pjevaju i tapsu “ko se tuce, taj se voli”
basicm

#5520 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Ma prije se znalo, jel imalo cudan, pod prismotrom je komsiluka i sviju. Sad ko fol introverti, macke piterine…
Nema drustva, nema drugove, nalickan non stop, nesto se kofrci…sociopat i tacka.
Rothmans

#5521 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

izvrsni direktor wrote: 17/11/2025 12:06 "ne opravdavam ubistvo, ali..." u vasem slucaju: ...sto je nije otac cuvao" :run:
Haj ne seri

Znaci gospodo, cuvajte svoje matere, sestre , cerke jer djubretar kad vidi da iza zenska niko ne stoji on je sve hrabriji i nasilniji. Ne treba bjezat od tuce, od ranjavanja, placanja nekom da se tuce za vas. Sve je bolje nego mejta u zemlju spustit.
Sanjarko

#5522 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

Ja imam mentalnu bolest pa što ja ne proganjam, ne ubijam i sl.

A meni i mojoj porodici rađeno svašta nešto od pljački pa nadalje.

Nisam pi*da ali realno šta smo mogli.

Kažem i opet ponavljam, life for life. Ovakve osuditi na smrtnu kaznu i streljati.

To stari ljudi i drevni narodi bili glupi, ne, ne glupi smo mi što smo dopustili što šta da se radi od zlodjela/zločina.

A kakav je ko karakterom većinom je takav i u bolesti i zdravlju itd.

Naravno i odgoj ima uticaja na sve ali karakter je karakter.

Karakter je i ličnost i osobina svih nas.
drug_profi

#5523 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Na pamet mi pada Ajla Sadiković.
I to je savjet za sve žene koje nalete na ovakve budale.
Priaviti policiji i naoružati se legalno.
sumirprimus

#5524 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

mi smo kao drustvo zglajzali debelo i totalno i sve vise tonemo, jer nemoguce je na ovako malu populaciju ovoliko slucajeva monstruoznih ubistava, zlotvorstva u ljudima, femicida,genocida, nema cega nema.
strahota. i sve nesto agresivno.
drug_profi

#5525 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:05 mi smo kao drustvo zglajzali debelo i totalno i sve vise tonemo, jer nemoguce je na ovako malu populaciju ovoliko slucajeva monstruoznih ubistava, zlotvorstva u ljudima, femicida,genocida, nema cega nema.
strahota. i sve nesto agresivno.
našikano sve... na spidu, na čemu sve ne... agresiva na max, mozak zaglavljen u petlji...
Post Reply