BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5476 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

Ozimician wrote: 17/11/2025 12:02
moimoi wrote: 17/11/2025 11:56
Rothmans wrote: 17/11/2025 11:41

Zensko se mora pazit.
Ne, nego se muski trebaju nauciti da zene nisu njihovo vlasnistvo i da na zdrav nacin filtriraju povrjedjen ego.

Kod nas se od malih nogu njeguje da je “musko centar svijeta”… da ga niti jedno zensko nikada povrijediti ne smije… da “brani svoju cast”.
Sto je najgore, majke su te koje svoje sincine odgajaju tako… nijedna nije “dovoljno dobra”…”kurve” etc
Sve to stoji, ali je to jedan zahtjevan, visegeneracijski proces sa upitnim ukupnim ucinkom.

Izbjegavanje takvih ljudi je dosta manje kompleksan posao.

Ovo tvoje me podsjeti analoski na onaj slucaj Holandjanke na Velebitu koju je ugrizao poskok i ona se na to sve zalila i rekla - pa samo sam ga htjela pomaziti. Tako da bi se zakljucak mogao izvuci banalno: Prestanite maziti poskoke.

Ima i ona drevna prica o zabi i skorpiji. Nista to nije od jucer nastalo.
pa eto izbjegavala ga je
ima historiju kažnjavanja i istih dijela

LAPD nije uradio ništa
NJEGOVA porodica nije uradila ništa
NJEGOVI drugovi nisu uradili ništa

niko nije znao da je prijetio? nije malo sutra
drug_profi

#5477 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Otac mora braniti svoju porodicu. Vidim da to nekima nije jasno.
Otac je taj koji moze sprijeciti femicid.
Nisam jednom imao ozbiljne razgovore sa bivšim momcima svojih kćeri. Više puta.
Ljubazno, mirno i u oči predstavim šta su sve opcije i koji su krajnji ishodi.

Zakon?
Zakon je tu da rješava posljedice, a nikad da spriječi događaje.
Pa vi izvolite se oslanjati na zakon.
Ozimician

#5478 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

mk ultra wrote: 17/11/2025 12:09
Ozimician wrote: 17/11/2025 12:02
moimoi wrote: 17/11/2025 11:56
Ne, nego se muski trebaju nauciti da zene nisu njihovo vlasnistvo i da na zdrav nacin filtriraju povrjedjen ego.

Kod nas se od malih nogu njeguje da je “musko centar svijeta”… da ga niti jedno zensko nikada povrijediti ne smije… da “brani svoju cast”.
Sto je najgore, majke su te koje svoje sincine odgajaju tako… nijedna nije “dovoljno dobra”…”kurve” etc
Sve to stoji, ali je to jedan zahtjevan, visegeneracijski proces sa upitnim ukupnim ucinkom.

Izbjegavanje takvih ljudi je dosta manje kompleksan posao.

Ovo tvoje me podsjeti analoski na onaj slucaj Holandjanke na Velebitu koju je ugrizao poskok i ona se na to sve zalila i rekla - pa samo sam ga htjela pomaziti. Tako da bi se zakljucak mogao izvuci banalno: Prestanite maziti poskoke.

Ima i ona drevna prica o zabi i skorpiji. Nista to nije od jucer nastalo.
pa eto izbjegavala ga je
ima historiju kažnjavanja i istih dijela

LAPD nije uradio ništa
NJEGOVA porodica nije uradila ništa
NJEGOVI drugovi nisu uradili ništa

niko nije znao da je prijetio? nije malo sutra
Nema moj post veze s ovim slucajem direktno, ovdje su svi zakazali apsolutno, slazem se s tobom; nego je moj post bio odgovor na te predlozene potrebne prevencijske odgojno-drustvene mjere.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5479 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:11 Otac mora braniti svoju porodicu. Vidim da to nekima nije jasno.

Zakon?
njega je neko naučio da je OK da neko na silu bude sa njim.
tako da ako mene pitaš njegova porodica i okruženje je najveći krivac, jer među njima imaš istog ovakvog, samo malo manje ludog.
dječak sa šibicama

#5480 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Kao i uvijek javnost skace iz krajnosti u krajnost, te kriva vjera krivo oruzje krov ovaj kriv onaj daj ostavku ministra i to ce sve rijesiti.

Krivi smo svi mi, poremeceno zatucano drustvo, neka majka je nekog sina naucila da je on princ kralj a zena da mu udovoljava. Eto konkretno na primjerima ovakvih ubica, ubije je jer "ili moja ili nicija".
I to su sve one majke nemajke koje svaki put na FB pisu dok kuja ne mahne repom, ona je kriva sta je radila tamo. Zrtva kriva.
Krivica svake ovakve djevojke je sto uopce ulazi u vezu sa idiotom, i mani me one price nije znala, znala je svaka. Idiota prokuzis za pola sata, po prici. Nego motivi novac, automobili, moc, konkretno ovaj sudija otac poznati fudbaler, pun para sto posto. Ali nije ona kriva da je on ubije, i njena glupost nije dovoljan razlog da bude ubijena.

Samo se recidiviraju slucajevi, i svaki put ista prica. Zaboravi se za tri dana i onda hajde opet, osudi ovog osudi onog bla bla bla. Sistem smo svi mi izgradili, i glasali za one koji su ovo izgradili. I danas imas kamaru onih koji brane ovaj sistem, nazivaju te izdajnikom anamoonim ako kazes nesto protiv sistema. Ali su najglasniji i najgrlatiji kad sistem pokaze sve nakaradnosti, pa onda traze krivca u svemu samo ne u sistemu.

Imas bolesno drustveno uredjenje, pa uzivaj u njemu. Da, zlocina ima svugdje, ali tamo negdje postoji sistem koji ubicu kazni dozivotnim zatvorom ili inekcijom za onaj svijet, pa ce bar neko razmisliti prije nego pocini ovakav zlocin. Ima posljedice.
Ovdje se ubice cesto provuku bez problema, jer sistem.
geralt

#5481 Re: BiH - Crna hronika

Post by geralt »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:11 Otac mora braniti svoju porodicu. Vidim da to nekima nije jasno.

Zakon?
Metoda koja moze (a ne mora) biti efikasna ako su otac i momak u istoj mahali (a i tu ti nece upaliti ako je momak npr. jedan od Spahovica). Definitivno nece upaliti ako ti je kcerka u drugom gradu, ili drzavi, ili kontinentu.

Ko zeli "besu" i krvnu osvetu, bujrum nek preseli u neko selo u Albaniji. Ja zelim zivjeti u nesto vecem nivou civilizacije.
dr_Evil

#5482 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

geralt wrote: 17/11/2025 12:16

Zakon?
Metoda koja moze (a ne mora) biti efikasna ako su otac i momak u istoj mahali (a i tu ti nece upaliti ako je momak npr. jedan od Spahovica). Definitivno nece upaliti ako ti je kcerka u drugom gradu, ili drzavi, ili kontinentu.

Ko zeli "besu" i krvnu osvetu, bujrum nek preseli u neko selo u Albaniji. Ja zelim zivjeti u nesto vecem nivou civilizacije.
U nacelu cu se sloziti s tobom, ali i dalje zastupam tezu da ako se ne probudimo sto se tice bese i krvne osvete da ce nam se ponoviti genocid iz 43 i 93'e. Nekaznjen zlocin je zlocin koji se isplati. S druge strane ulazis u spiralu zla iz koje nema izlaza, ali valjda neki ljudi razumiju samo takvu vrstu komunikacije, da je tako nazovem.
drug_profi

#5483 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

mk ultra wrote: 17/11/2025 12:15

Zakon?
njega je neko naučio da je OK da neko na silu bude sa njim.
tako da ako mene pitaš njegova porodica i okruženje je najveći krivac, jer među njima imaš istog ovakvog, samo malo manje ludog.
Da, slažem se. Društvo, porodica... uticaj je neko izvršio. Ili je lik samo bolesno narcisoidan i posesivan.
geralt

#5484 Re: BiH - Crna hronika

Post by geralt »

dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:19

Zakon?

U nacelu cu se sloziti s tobom, ali i dalje zastupam tezu da ako se ne probudimo sto se tice bese i krvne osvete da ce nam se ponoviti genocid iz 43 i 93'e. Nekaznjen zlocin je zlocin koji se isplati. S druge strane ulazis u spiralu zla iz koje nema izlaza, ali valjda neki ljudi razumiju samo takvu vrstu komunikacije, da je tako nazovem.
I Mladic se u svojoj glavi "svetio Turcima". Ne moze taj put nigdje dobro zavrsiti.
Satori

#5485 Re: BiH - Crna hronika

Post by Satori »

Šta ako djevojka/žena nema oca ni brata?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5486 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Ima klix forum :D.
dr_Evil

#5487 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

geralt wrote: 17/11/2025 12:22

I Mladic se u svojoj glavi "svetio Turcima". Ne moze taj put nigdje dobro zavrsiti.
Da, Bosnjacima je kao hipoteka prikacen sav zulum, postojeci i nepostojeci Osmanske vladavine, pri tome to je koristeno da se skine ljudsko lice s zrtve. Zato kazem u nacelu, dok istovremeno koljaci uce svoju djecu da ebo grad bez tri logora, djeci koju je odgojio u svim blagodatima pljacke, nesto kao sto je cetnicki pokret prenio svoju legendu, nekaznjeni zlocin sa posvetom. Za neke stvari osvete mora biti kao preventivne metode, pogotovo u drustvima gdje pravda ne postoji niti postoji ikakva sansa da se do iste dodje. Ta osveta moze biti na licnoj razini ili na razini institucije, ali svako mora biti spreman na spiralu zla iz koje nema izlaza.

I tako da drug profi je upravu. Prodje zivot cekajuci da neko osveti bilo koju zrtvu, zakoni, sudjenja, koga cega. Ja razumijem ako se nije moglo iza rata, trebalo gojit djecu, borit se za hljeb onih prezivjelih, sad si covjek u penziji, valjda malo casti nije za odmet - a kaze svaki dan srece tog nekog ubicu, isjeljitelja, silovatelja ili sta vec u carsiji.

Ne znam, za bana je ovaj post. Ali idemo u svakom slucaju u ponor, makar otici sa stilom. Od ovakve drzave ne ocekujte pravdu, a kazu nam sumir i zavrzlama da se svakako ugledamo na Albance...
drug_profi

#5488 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Satori wrote: 17/11/2025 12:26
Šta ako djevojka/žena nema oca ni brata?
Nek ide na policiju.
dječak sa šibicama

#5489 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

A policajac kaze "ne bi se ja mijes`o u odnos muza i zene"
Naslovnica

#5490 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Zakon?
Može li malo pojašnjenje kako to otac može spriječiti potencijalnog ubicu da mi ne ubije kćerku, kad-tad?!
Jedino da ti njega ubiješ i tjt.
Ono, ako si kontao da porazgovaraš sa bivšim, slušaj, nemoj da te vidim u istom gradu i slično, to može upaliti kod nekih.
Kod nekih tu nema načina da spriječiš da je ubije ako je on to odlučio. Možda jedino da dijete skloniš negdje, u inostranstvo, ili da ga ti rokneš.
Last edited by Naslovnica on 17/11/2025 12:34, edited 1 time in total.
drug_profi

#5491 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Ima sistem da te zaštiti i zakoni...

naravno da ćeš da ga rokneš ako dođe do tog.
Ili plači poslije što ti je kćer ubio, a ti si mogao njega davno prije.
peca777

#5492 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

Haris.ba wrote: 17/11/2025 10:37 Doktor izdao potvrdu za oruzje, policiju bolila briga da sprovodi zakon....na kraju niko nije kriv jer smo drustvo koje ne voli odgovornost.
a mi povodljivi i trcimo sve komentarisati. Eto izgleda da nije imao dzovolu
Naslovnica

#5493 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:34 Ima sistem da te zaštiti i zakoni...

Zakon ima, sistem ne radi
A ti bi, ako momak kaže "ubiću je", bez stvarne namjere da to uradi, otišao po geveru i ukino ga?
peca777

#5494 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:11 Nisam jednom imao ozbiljne razgovore sa bivšim momcima svojih kćeri. Više puta.
Previse gledas filmove. Ovakve neuracunjive osobe ti kao otac ne mozes sprijeciti. Moze jasan, pouzdan i efikasan sistem, koji ce prepoznati dio ovakvih debila, ali opet ne u potpunosti.
Haris.ba

#5495 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

peca777 wrote: 17/11/2025 12:36
Haris.ba wrote: 17/11/2025 10:37 Doktor izdao potvrdu za oruzje, policiju bolila briga da sprovodi zakon....na kraju niko nije kriv jer smo drustvo koje ne voli odgovornost.
a mi povodljivi i trcimo sve komentarisati. Eto izgleda da nije imao dzovolu
Nadam se da nije. Do tada vjerujmo tuzilastvu koje istrazuje poplavu u Jablanici evo koliko?
Last edited by Haris.ba on 17/11/2025 12:44, edited 1 time in total.
drug_profi

#5496 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 17/11/2025 12:37

A ti bi, ako momak kaže "ubiću je", bez stvarne namjere da to uradi, otišao po geveru i ukino ga?
Pa jel sad treba da ti neka predavanja drzim bogati kako se komunicira?
Dosađivao momak. Počeo da se reže nožem pred njom. Ona se prestravila.
Ja ga presreo, povukao malo u stranu, objasnio mu najljepšim tonom kao vlastitom djetetu. Sine, budi muško. Podnesi to muški a ne ko pička. Cura te ostavila i budi džek i otiđi nađi drugu. Nju pusti na miru jer od toga više nema ništa. Džaba ti sve, samo ćeš papak ispast. Znači prekini pizdit, usaburaj se i prihvati kako jest.
Ako hoćeš da ostanemo prijatelji.
Ako nećeš, sinko, onda moraš znati da je ona meni nešto najvrijednije na svijetu i da ja ne bih mogao živjeti da se njoj nešto desi.
Tako da odmah znaš, ja ću morati da je zaštitim od tebe, ako nastaviš da joj dosađuješ.
Znači opcije su takve. Ili smo prijatelji ili neprijatelji. Okreni se, ne zovi, ne sačekuj, ne pojavljuj se...
Naslovnica

#5497 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:44

Ja ga presreo, povukao malo u stranu, objasnio mu najljepšim tonom kao vlastitom djetetu. Sine, budi muško. Podnesi to muški a ne ko pička. Cura te ostavila i budi džek i otiđi nađi drugu. Nju pusti na miru jer od toga više nema ništa. Džaba ti sve, samo ćeš papak ispast. Znači prekini pizdit, usaburaj se i prihvati kako jest.
Ako nećeš, sinko, onda moraš znati da je ona meni nešto najvrijednije na svijetu i da ja ne bih mogao živjeti da se njoj nešto desi.
Tako da odmah znaš, ja ću morati da je zaštitim od tebe, ako nastaviš da joj dosađuješ.
Znači opcije su takve. Ili smo prijatelji ili neprijatelji. Okreni se, ne zovi, ne sačekuj, ne pojavljuj se...
Meni nikakva predavanja nisu potrebna.
Ako misliš da potencijalnog ubicu možeš lijepim riječima ili prijetnjama spriječiti u nečemu, grdno se varaš.
Uvijek će biti određeni procenat onih koje nije briga niti za lijepe riječi niti za prijetnje.
Dodaj tu alkohol, drogu, psihičke poremećaje i to je to.
BTW, nemaš ti šta biti prijatelj nekome ko ti je nožem mahao djetetu ispred glave.
moimoi

#5498 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

drug_profi wrote: 17/11/2025 12:44

To mozes kod tinejdzera. Hajde tako sa nekim debilom od 30+ koji ce ubiti i tebe i nju.
moimoi

#5499 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 17/11/2025 12:30
geralt wrote: 17/11/2025 12:22

Da, Bosnjacima je kao hipoteka prikacen sav zulum, postojeci i nepostojeci Osmanske vladavine, pri tome to je koristeno da se skine ljudsko lice s zrtve. Zato kazem u nacelu, dok istovremeno koljaci uce svoju djecu da ebo grad bez tri logora, djeci koju je odgojio u svim blagodatima pljacke, nesto kao sto je cetnicki pokret prenio svoju legendu, nekaznjeni zlocin sa posvetom. Za neke stvari osvete mora biti kao preventivne metode, pogotovo u drustvima gdje pravda ne postoji niti postoji ikakva sansa da se do iste dodje. Ta osveta moze biti na licnoj razini ili na razini institucije, ali svako mora biti spreman na spiralu zla iz koje nema izlaza.

I tako da drug profi je upravu. Prodje zivot cekajuci da neko osveti bilo koju zrtvu, zakoni, sudjenja, koga cega. Ja razumijem ako se nije moglo iza rata, trebalo gojit djecu, borit se za hljeb onih prezivjelih, sad si covjek u penziji, valjda malo casti nije za odmet - a kaze svaki dan srece tog nekog ubicu, isjeljitelja, silovatelja ili sta vec u carsiji.

Ne znam, za bana je ovaj post. Ali idemo u svakom slucaju u ponor, makar otici sa stilom. Od ovakve drzave ne ocekujte pravdu, a kazu nam sumir i zavrzlama da se svakako ugledamo na Albance...
Sa takvim razmisljanjem nikada ovdje mira nece biti.
Naslovnica

#5500 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

peca777 wrote: 17/11/2025 12:38
drug_profi wrote: 17/11/2025 12:11 Nisam jednom imao ozbiljne razgovore sa bivšim momcima svojih kćeri. Više puta.
Previse gledas filmove. Ovakve neuracunjive osobe ti kao otac ne mozes sprijeciti. Moze jasan, pouzdan i efikasan sistem, koji ce prepoznati dio ovakvih debila, ali opet ne u potpunosti.
O tome ja govorim.
Uvijek će biti jedan od stotinu gdje nema priče, gdje ni batine ne pomažu
Post Reply